חורי התולעת של איינשטיין-קיימים או לא?

• פותח הנושא hnc
  • פורסם בתאריך

hnc

New member
למה לא תפתחי שרשור חדש לגבי הנושא?

הרי זו חדשה מדעית, ואני בטוח שיהיה לחברנו פה מה לומר בנושא.

hnc

New member
הסבר

מכאן למאדים יש מרחק מסויים.
אתה חושב שיכולה להיות איזו פנייה,עיקול,סיבוב,מה שתרצה, שהמרחק הזה יבוטל ותגיע באחת למאדים?
אגב,אני לא טוען שום טענה.איינשטיין הוא טוען הטענה, ומכאן שאני לא צריך להוכיח דבר...

BigBadWolf

Member
יותר קל לחשוב על ייקום דו-מימדי

חשוב על אדם שחי בעולם דו-מימדי - על דף נייר. המרחק בין נקודה א' לנקודה ב' הוא x. האדם אומר בפשטות, בין כל שתי נקודות יש קו ישר אחד ולכן לא ייתכן מרחק קצר יותר. בא אדם אחר ומגלה שקיים מימד שלישי, הוא מקפל את דף הנייר כך שנקודה א' נוגעת בנקודה ב'. הפלא ופלא, המרחק בין נקודה א' לנקודה ב' עכשיו התקצר ל-0 (או לפחות מרחק קטן מאוד) וניתן לקפוץ ביניהם בקלות.

hnc

New member
מכיר את ההסבר הזה.

אבל מה לעשות שהמרחב אינו דף נייר ואפילו לא קרוב לדף נייר, ושאת המרחב אי-אפשר לקפל...
וכי איך בדיוק תקפל משהו שהוא למעשה אין ויש בניגוד לדף הנייר שהוא יש?

BigBadWolf

Member
זה בגלל שאתה מסתכל מבפנים

אבל מה אם יש מימדים נוספים שעליהם ניתן לקפל מעבר לשלושת מימדי המרחב? האם הייקום הוא באמת אין? לא לפי התאוריות המדעיות הנוכחיות. איך לדוגמה הייקום מתרחב? האם משהו שהוא אין יכול להתרחב?

hnc

New member
היקום הוא לא אין.

היקום הוא יש ואין יחד.
בכל מצב של אחד מהשניים לבד זה לא יקום כפי שמוכר לנו.

Schrodingers Dog

New member
אני אפסיק

עם השאלות הרטוריות, ברור לי שאתה לא מבין על מה אתה מדבר, מעולם לא קראת שום טקסט מדעי או לחילופין ספר לימוד שמסביר יחסות כללית לצורך העניין. האם אני טועה? (פעם אחרונה מעכשיו)

לענייננו, המרחב הוא עקום, אין דבר כזה קווים ישרים. 2 דוגמאות: כדור הארץ נע סביב השמש בגלל שהמרחב סביבה מתעקם ולכן מבחינתו הוא נע בקו ישר. דוגמא שנייה אור שנע מסביב לקבוצות של גלקסיות מתעקם בגלל המסה הגדולה ויוצא שאנחנו יכולים לראות כוכבים שנמצאים מאחורי הגלקסיות כי האור מתעקם, ושוב מבחינתו של האור הוא נע בקו ישר. חורי תולעת יכולים לקשר 2 מקומות ואולי לאפשר להגיע ממקום אחד לשני יותר מהר בגלל שבלי חור התולעת היינו נאלצים לנוע במסלול עקום.

hnc

New member
כן,כן,מר כלומין.

מדוע לא תספר שהטינה כלפיי כי עשיתי ממך צחוק?
וכדי שיובן על מה מדובר, למה שלא תספר לנו עוד פעם איך כל היש נוצר מהאין?

למה זה קרה?
איך טכנית יש אין ופתאום ממנו נוצר כל היש?
והאם אפשר שהתהליך יהיה גם הפוך,כלומר, שפתאום כל היש יעלם לאין?
ואם כבר גם תסביר איך מדען דגול שכמוך מגיע למסקנה דימיונית והזויה שכל היש נוצר מהאין, אולם באותו זמן לועג לדתיים על אמונתם שהיא דימיונית והזויה.
בקיצור,אני לא יכול לחכות לתשובה של גאון מקורי כמוך שאין שני לו.

hnc

New member
אני הלא מבין? זה מצחיק.

שאלתי אותך שאלה פשוטה ואתה משחק אותה מבין גדול ומתאר לי דבר שקרוב לוודאי ידעתי עליו עוד כשהיית מסתובב עם טיטול.
שוב השאלה:
מכאן למאדים יש מרחק מסויים.
אתה חושב שיכולה להיות איזו פנייה,עיקול,סיבוב,מה שתרצה, שהמרחק הזה יבוטל ותגיע באחת למאדים?
אגב, זה שאתה כותב שהמרחק עקום ושאין דבר כזה קווים ישרים, מראה שאין לך אפילו מעט מחשבה מקורית אלא רק מה שהכניסו לך לראש, כי לדוגמה אם ישנם יותר מיקום אחד אז המרחב ביניהם לא יהיה עקום ודווקא כן יהיה דבר כזה קווים ישרים.

hnc

New member
ועוד דבר קטן

לא רק שאתה כותב כאילו חורי התולעת עובדה מוגמרת, אתה אפילו מוסיף שדרכם המסלול יהיה ישר?
מה באמת?
בטוח כאילו?
פששש,עד כדי כך אתה מבין גדול?

BigBadWolf

Member
אני לא מבין מה אתה רוצה, זה פורום חדשות המדע...

אם אותך מעניינת מיסטיקה או דת לך לפורום המתאים, כאן מדברים על מדע אז התשובות לשאלות שנשאלות באות מהמדע.

hnc

New member
זה פורום חדשות המדע.

ונושא השרשור הוא אכן בתחום חדשות המדע בקשר להבנה שונה של חורי התולעת.
ומה חדשות בהודעה שהגבתי עליה?
זאת?:
[URL]http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/2254/179967398/%D7%9C%D7%99%D7%9E%D7%95%D7%93%D7%99%D7%9D_%D7%95%D7%94%D7%A9%D7%9B%D7%9C%D7%94_%D7%92%D7%91%D7%95%D7%94%D7%94/%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%95%D7%AA_%D7%94%D7%9E%D7%93%D7%A2[/URL]
עכשיו אתה מבין או עדיין לא?
אגב,מתי אתה הבאת לדיון איזו חדשה על המדע?

BigBadWolf

Member
אתה מנסה לטעון שלא קיימים על סמך כך שזו התחושה שלך

זה נחמד, אבל ישכנע אותך בלבד. אם היית מביא איזה טיעון מדעי רציני היינו יכולים לדון בכך, אבל עם התחושה שלך אף אחד לא יכול להתווכח ולכן זה איננו מדעי.

hnc

New member
מה, באמת?

כדי לסתור את מה שכתבתי אתה הבאת כאן את ההסבר המדעי המוכר והשחוק:
http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/2254/179952561/לימודים_והשכלה_גבוהה/חדשות_המדע
ואני הסברתי לך גם בצורה הכי מדעית ושגם תבין אותה למה ההסבר המדעי שהבאת לא יכול להיות נכון.כאן:
http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/2254/179952630/לימודים_והשכלה_גבוהה/חדשות_המדע
עכשיו כן הבנת?
&nbsp
&nbsp

BigBadWolf

Member
ואני הסברתי למה דווקא כן, אבל אתה לא מוכן לקבל אז בסדר

לא תמיד חייבים להסכים ולא אכריח אותך לקבל את המדע כפי שהוא, אני רק אומר שלבוא לפורום מדעי ולטעון שהתחושה שלך (הייקום הוא יש וגם אין בו-זמנית, אמרה חסרת משמעות לחלוטין ומכך אסיק ש...) אומרת שהמדע טועה מבלי להביא טיעונים רציניים זה קצת טפשי. לא אומר שהדעה שלך לא נכונה, רק שלא נראה שיש לך דרך לשכנע מישהו כאן בה.

למעלה