חושבים שאתם חיים במציאות היחידה? תחשבו שוב !

• פותח הנושא hnc
  • פורסם בתאריך

hnc

New member
אז אתה תביא אותן בחשבון כשתרצה תשובות לשאלות הגדולות

שגם לך כנראה יש אותן, ובעיקר את מפלצת הספגטי שהיא גם מעופפת כמובן...
ואני אמשיך להביא כאפשרות רק את הדברים הצנועים שאינם מספגטי מעופף.

BigBadWolf

Member
אבל למה אחד יותר אמין מהשני? רק כי ככה חינכו אותך?

למה בדיוק קונספט האלוהים היהודי יותר אמין מעכברים שחוקרים אותך בשביל למצוא את השאלה של החיים, הייקום והכל? או מהאמונה היונית עם זאוס וארס וכל החברה'? או מכל אמונה אחרת שניתן לחשוב עליה אך לא ניתן להפריך מדעית? ההבדל היחיד הוא שאת האמונה היהודית למדת מינקות ולכן למדת לקבל אותה כפי שהיא. זו ראייה סובייקטיבית. בראייה אובייקטיבית אם אתה באמת רוצה לקחת בחשבון אמונה עיוורת שמא היא נכונה אתה צריך לקחת בחשבון את כולן מכיוון שהסבירות שלהן זהה (ושל כל אחת מהן בנפרד שואפת לאפס אך טיפה גדולה מכך).
עם זאת, אינני אומר לך אם להאמין או שלא. אתה העלת את הנושא בניסיון לגרום לי ולאחרים להאמין במשהו מסויים.

hnc

New member
ידידי הזאב, אתה אפילו לא בכיוון.

כשבאתי להתמודד עם השאלות הגדולות האלה ניקיתי את הראש מכל מה שהכניסו לי לראש בקשר ליהדות, והתשובות שקיבלתי לא בדיוק זהות עם האוקיינוסים של המילים שביהדות.
בקיצור מה שאני אומר, לפי מה שאנחנו רואים מהמציאות אני יכול לומר בביטחון מלא שמפלצת הספגטי המעופפת שלך לא קיימת , וזה בניגוד גמור לאיזה מציאות שמעבר למציאות שלנו שאנו לא יכולים להבין תהיה אשר תהיה, בדיוק כפי שאנו רואים שיש מציאויות שמעבר לגבי חיים אחרים.
זה הכל, לא אמרתי איזה מציאות, ומה יש בה, אלוהים או איזה חייזר, או מישהו אחר, כי זה אמור להיות מעבר לנו. וככזה אי-אפשר לקבוע דבר בקשר לכך, אלא רק שזו אפשרות.

uzi2

Active member
עם הטענה שיש משהו שהוא מעבר להבנתנו - אין לנו מחלוקת.

ואם כל זאת טענת, לא חידשת.

האמירה הזאת היא מספיק כללית כדי שהסיכוי האפריורי לנכונותה גבוה.

הבעיות הן עם האמירות הספציפיות והמפורטות לגבי מהות המשהו הזה, שכן להן יש הסתברות אפריורית הרבה יותר נמוכה.

hnc

New member
טוב, קשה מאוד לחדש כשיש לך אינספור ספרים

ותיאוריות שונות ומשונות,ותורת נסתר, וערוצי טלויזיה מיוחדים על אותם נושאים...
בכל מקרה, גם לא טענתי שיש משהו שהוא מעבר להבנתנו, רק שיש אפשרות כזו שיש להביא בחשבון כשבאים לענות על כל השאלות הגדולות שיש לנו בחיים ופה הוא החידוש, אבל זה כבר עניין אחר גדול הרבה יותר מכמה מילים בפורום הזה...

uzi2

Active member
בהנחה שיש

במוצ"ש מיד עם יציאתו, איזושהי הגרלה שבה באופן אקראי נבחר מספר בין 12 ספרות.
אם מישהו היום יספר לי שהמספר יהיה 153534594923 ולא יציג ראיות מדעיות, אצא מנקודת הנחה שהוא טועה. לא וודאות מוחלטת אבל סיכויים מספיק קלושים כדי שזה לא יעניין אותי
אם מישהו אחר יספר לי שהמספר יהיה 642050449356 אצא מנקודת הנחה שהוא כנראה טועה. לא פסילה מוחלטת אבל סיכויים מספיק קלושים כדי שזה לא יעניין אותי.
גם אם עוד 100 איש יבזבזו את זמני עם 100 מספרים שלדעתם יצאו עדיין אצא מנקודת הנחה שהמספרים האלו לא יצאו.
ועדיין אדע שבמוצ"ש יצא מספר מסוים.
כאשר הסיכוי האפריורי מאד מאוד נמוך גם עשרות אלפי ספרים על תורת הנסתר - קרוב לוודאי שאין בהם ממש, ועדיין הסיכוי שיש משהו נסתר יכול להיות גבוה.

עדיף לחקור איפה שניתן ללמוד משהו שכנראה יהיה נכון, וזה תחומי המדע, מאשר לעבור אצל מליוני גורמים שמלמדים אותך דברים שקרוב לוודאי שכולם או כמעט כולם שגויים רק בגלל שמחוץ לגבולות המדע יש עוד דברים נכונים.

hnc

New member
מדובר גם על תיאוריות מדעיות ולא רק תורות נסתר למיניהן...

ואם תחקור רק בתחומי המדע לעולם לא תגיע לכל התשובות. כבר ניסו זאת, ועדיין מנסים, וזה פשוט לא הלך וגם לא ילך.
ולכן, עדיף לחקור עם ראש פתוח מבלי להגביל את עצמך לדת כלשהי, או תורת נסתר כזו או אחרת, או המדע...

uzi2

Active member
אבל שם לפחות אוכל לדעת חלק מהתשובות.

מחוץ למדע - לא אוכל.

hnc

New member
חלק מהתשובות זה לא מספיק...

ולא כתבתי מחוץ למדע, אלא עם המדע אבל לא רק.

uzi2

Active member
אבל לפחות זה משהו שכן אפשר לדעת.

לבנות תיאוריה באוויר, שהסיכוי לנכונותה זניח ושולי - לא מעניין אותי.
ללא השיטה המדעית, היכולת שלנו לבדוק את עצמנו לא משמעותית ולכן לא נוכל להתקדם כמעט בלי לטעות. רק אם נחטוף סטירה בכל פעם שטעינו נוכל לתקן שגיאות, ולהגיע לאמת.

קל לבנות תיאוריות כאלו - לפעמים גם קל להאמין בהן אם אינך זהיר.

אמירות מספיק עמומות כדי שהסיכוי האפריורי יהיה משמעותי, זה המקסימום שאפשר לעשות ללא השיטה המדעית בתחומים בהם אנחנו לא חוטפים סטירה/מכה בכל פעם שאנחנו טועים.

hnc

New member
הבנתי.אתה סגור על המדע בלבד.

ושוב, רק דרך המדע לעולם לא תקבל את התשובות לכל השאלות הגדולות שיש לכל אדם וכנראה גם לך.
אז רק שתהיה בריא.
ותודה על הדיון שהיה מרתק.

פולספגן

New member
אני מקווה שראית את תכנית המערכת ששודרה עכשיו בערוץ 2

היית מבין שלא הכל מדע ויש דברים שמעבר למדע ...

uzi2

Active member
לא טענתי שהכל מדע.

הטענה שלי היא שקל מדי לרמות את עצמנו וקשה מאוד לא לרמות את עצמנו, ושהמדע פיתח מנגנונים חזקים לניטרול ההטיות הפסיכולוגיות שגורמות לבני האדם כל הזמן לרמות את עצמם.
אבל לא ראיתי את התכנית בערוץ 2, וגם לא מכיר בערוץ 2 כמקור מידע אמין במיוחד.

hnc

New member
נכון כתבת...

ואוסיף, כל מי שחושב שהכל רק מדע לא שונה בכלום מדג המעמקים שגם הוא חושב שהכל זה במים...

uzi2

Active member
זה להילחם באנשי קש

עוד לא נתקלתי באדם שמאמין שהכול זה מדע (כלומר המדע בלתי מוגבל). מדובר בדעה מאוד לא שגרתית, שאני מניח שיש ממש מעטים בעולם, שמחזיקים בה.
לכן המשפט שרשמת בגוף ההודעה שלך, מבחינתי הוא כל כך טריוויאלי שאין צורך אפילו להגיד אותו.

כן נתקלתי בהרבה אנשים (בייחוד אנשי מדע) שטוענים כי מחוץ למדע, במקרים בהם הסיכוי האפריורי נמוך, רמת האמינות של תובנות שאין להן ראיות שעומדות במבחן מדעי (כראיות, לאו דווקא כהוכחות) נמוכה.

במונחים של דגי מעמקים. לא משנה כמה דג מעמקים יפעיל את הדמיון והמחשבה שלו (ולצורך העניין נניח שיש לו יכולות חשיבה), ללא נתונים ממה שקורה על היבשה, הוא לא יוכל להסיק איך מתנהלת הבורסה בניו יורק.

hnc

New member
פה לא הכל זה מדע, אבל עדיף לחקור בתחומי המדע

המדע, כפי שכתבת כאן?:
[URL]http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/2254/179885500/%D7%9C%D7%99%D7%9E%D7%95%D7%93%D7%99%D7%9D_%D7%95%D7%94%D7%A9%D7%9B%D7%9C%D7%94_%D7%92%D7%91%D7%95%D7%94%D7%94/%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%95%D7%AA_%D7%94%D7%9E%D7%93%D7%A2[/URL]
ידידי,הצלחת לבלבל אותי לגמרי וזה בכלל לא קל...

hnc

New member
אה, ותקרא לאיך שדג המעמקים מבין

את מה שקורה אצלו במים איך שתקרא, אינסטינקטים או התאמה לסביבה או מה שתרצה, זה אותו הדבר ביחס לאדם ולמציאות שלו גם אם נדמה לך שיש לאדם איזה יתרון לגבי דג המעמקים, וכמובן שוב כל אחד ביחס למציאות שלו...
יותר מכך, נראה לי שדווקא דג המעמקים מבין (שוב,תקרא לזה איך שאתה רוצה, חושב, אינסטינקטים, או מה שתרצה) את המציאות שלו טוב מכפי שרוב בני האדם מבינים את המציאות שלהם ובעיקר אלה שנתלים במדע בלבד...

uzi2

Active member
דג שלא יכיר את סביבתו ימות ויישארו רק אלו שמכירים

ואני לא בטוח שהם מבינים יותר מאיתנו את המציאות שלהם. הם פשוט חיים אותה ואח"כ מתים. אלו שלא מבינים את מעט הכללים הדרושים להשרדות מתו. לזה בדיוק התכוונתי שניתן ללמוד אם מקבלים סטירות בכל פעם שטועים.
או שאלו שלא תאמו לא שרדו, וללא שום לימוד נשארו הבודדים שתאמו לסביבתם.

למעלה