חוששת מהמסע... הלפ?

SicPuPpy

New member
חוששת מהמסע... הלפ?

אני עוד לא בת 16, עולה ליא', ואחרי החופש הגדול תצא משלחת לפולין מהבית ספר שלי... אני סה"כ בנאדם רגיש ברמה גבוהה מאוד ומעל הנורמלית.. אני בוכה הרבה, ומשטויות כ"כ קטנות, מזעזעת ומקבלת בחילה וכאבי בטן מדברים שנחשבים לממש שטותיים אצל אנשים אחרים אבל לעומת זאת, בטקסים לא. בכלל, נושא השואה תמיד פשוט סקרן אותי. מעניינים אותי מאוד הסיפורים של הניצולים שמשדרים בטלויזיה ביום השואה, ובכלל סיפורים של אנשים שהיו שם.. זה נורא מעניין ומסקרן אותי אבל למען האמת, פשוט אין לי שום מושג איך אני במצב הזה. אני באמת בנאדם מאוד מאוד רגיש בהרבה נושאים, אבל אני באמת לא יודעת איך אני בנושא הזה.. בנוסף, נושא שהוא פחות חשוב אבל עדיין קשור- אני גם סובלת מקור ברמה לא נורמלית:S בחורף, של ישראל עוד, אני הולכת עם מספר זוגות גרביים, אין לי שום תחושה ברגליים על בסיס יומיומי בחורף, ובמקרים קיצוניים של קור גם את הידיים לא מרגישה (כל מני מחסורים בדם), הן מקבלות צבע חיוור והציפורניים מקבלות גוון סגול כחול שמזעזע אנשים : | הגשתי מועמדות בעקרון, אבל אני באמת עוד לא סגורה עם עצמי, אני לא יודעת איך אני אתמודד עם זה, חלק מהאנשים אומרים לי שזה מסע מאוד מבגר, מגבש, חשוב ומדהים (לא במובן הכיפי כמובן..) לעומת זאת ההורים שלי מכירים ילדה שלקח לה שנה להתאפס על עצמה, זה ממש שיתק אותה והיא ראתה מלא פסיכולוגים אחרי כן וכו'.. ועוד כמה בנות שנסעו ולא רוצות לדבר על זה, מדחיקות.. אבל אחרי הכל, זה מאוד אינדיבידואלי. אני פשוט לא יודעת מה לעשות ועפ"י מה להחליט.. איך אפשר לדעת איך אתה במצבים האלה..

תגובה...

לדעתי... כדאי לצאת... ולנסות להתגבר על כל המכשולים... לגבי הקור... - המשלחת שלי יצאה בסוף אוקטובר שזה בערך סתיו - תחילת חורף בפולין- היה קר... אבל התלבשנו נכון... בנוגע לבעיות הקור- אז לובשים בגדים חמים, ושקיות חימום... וזה עובר... תמיד יש את הקיצוניים והמקרים החריגים שהולכים אחר כך לפסיכולוגים, ולוקחים את המסע נורא קשה- בשביל זה עושים את ההכנה בבית ספר לפני המסע שהוא חשוב,.... אבל הרוב חוזרים יחסית בסדר, שאת בפולין, את מקבלת שוק- וסוג של ב ו ם! .. את חוזרת לפעמים עם נקודת מבט שונה על החיים, ועל האנשים... לדעתי... המסע הוא חובה.. למי שיכול לצאת אליו... נמסע הוא מדהים... את פוגשת אנשים חדשים, מכירה את החברים הרבה יותר טוב... לומדת להסתדר לבד, בלי אבא או אימא... בשבילי המסע היה גם איפשהו להוכיח את העצמאות שלי...

תגובה...

ל צ א ת!!!!!! אני גם ילדה שמתרגשת בקלות, רגישה לקור, ומאוד ביתית ואני לא אוהבת לנסוע לבד (כי המשפחה) לאנשהו.. אבל יצאתי ואני לא מתחרטת לשנייה, כי זה חוויה ענקית, זה ביגר אותי כ"כ, והוכיח לי שאני מסוגלת להתמודד עם דברים ולהסתדר, ולהעריך הרבה יותר את מה שיש לי. ובקשר לקור, לא יודעת מה איתך אני הייתי שבוע במינוס 20 מעלות ושרדתי (גופיה רגליה,חולצה ומעיל...... לא 787698 שכבות) אפילו היה לי נעים אז זה לא בעייתי

Galuush

New member
בנושא המזג אויר...

יעדכנו אתכם לגבי המזג אויר ותדעי מה ללבוש, ואם את סובלת מקור- תקחי עוד כמה סווטצ'רים חמים לקאסטרא וזוגות גרביים וכאלה... לגבי הרגשות- אני גם ילדה רגישה, והנושא הזה מאוד מאוד כאוב ויקר ללבי, ועם כל הרגישות אני אסע, כי אני חושבת שזה חשוב לצאת אם יש לך את ההזדמנות
אני חושבת שכדאי שתנסי להתגבר על המכשלוים, וגם יהיו לכם הכנות והכל... אני עכשיו עוברת את זה
אם את רוצה, את יכולה ליצור עמי קשר במסרים והכל... בכל אופן- אני חושבת שכדאי להתגבר על המכשלוים, כי זה מסע חשוב, כן יש גם זוועות שם, לא תראו דם וזה, אבל תראו דברים אחרים כמו ערימות של בובות, משקפיים וכל זה... את יכולה גם בלי קשר להנכות, לקרוא סיפורים של ניצולים או לקרוא על השואה ולהיכנס לויקיפדיה ולחפש שמות של מחנות כדאי שיהיה לך מושג קטן של מה תראו שם... ותראי איך את מגיבה לזה... אולי אני נשמעת אכזרית עם ההצעות, אבל כדאי שתקראי ותחקרי קצת, שיהיה לך מושג מעבר לשעות ההכנה שתעברו בבית הספר
ושוב, את מוזמנת ליצור עימי קשר
בכל אופן- מה שתחליטי, אני מקווה שלא תצטערי עליו

N B I

New member
אל תדאגי

אני לא חושבת שאפשר להיכנס לאיזה פוסט טרואמה או משהו כזה אחר כך אצלנו בנו את המסע ככה שלא יהיה לנו זמן לעכל תוך כדי, וכשהגענו לארץ זה פתאום עולה לאט לאט במינונים קטנים. כל הקטע של "משלחת" בנו כך שכשאת באתר, או בשיחה או בסרט את תיהי רק בזה אבל ברגע שתצאי ותתרחקי קצת יהיה מי שימשוך אותך חזרה לשפיות. אצלנו היה חם. כאילו לא חם. כמו חורף בישראל. פשוט הכנו את עצמינו נפשית שנמות מקור וזה לא ממש קרה. אפילו קניתי חולצה קצרה כי היה חם
בכל מקרה, תדברי אם אנשים שיצאו ממחזור קודם, הם יודעים איך בית הספר הספציפי שלך בונה את המסע והם יוכלו לסייע לך יותר... בהצלחה!

חייםלוי

Member
מנהל
ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif יש בפורום כמה סיפורים של

ממה שאתאנשים שפחדו לנסוע בשל אותו חשש בדיוק - שהרגישות שלהם גבוהה מדי והם עלולים להתמוטט ח"ו באתרים הקשים. אחרי שחזרו אמרו שלא קרה שום דבר דומה לזה. התמיכה מהקבוצה ומהחברים גדולה, כולם נמצאים באותו מצב נפשי וכולם עוזרים זה לזה ברגעים הקשים. לגבי הקור - אם מתלבשים כמו שצריך לא קורה שום דבר. עובדת אתי מישהי שעלתה ממוסקבה לפני כמה שנים. כאן הקור (בירושלים) יותר קשה לה מאשר במוסקבה. זאת משום שהביגוד שם מתאים לאקלים.

לזרושקה

New member
ל-SicPuPpy

קודם כל היי.. כן.. זה ידוע שיש אנשים שגם לוקחים את המסע הזה די קשה.. זה לא סוד, וכמו שאת אמרת זה אינדיבודאלי לכל אחד.. אצלי.. כן היה קשה.. אבל התגברתי על זה.. זה לקח כמה זמן, אבל מתגברים על זה.. יש את החברים, קבוצת משלחת, מדריכים (או מורים במקרה שלך) אני חושבת שכדאי גם להתיעעץ לגבי זה.. עם אנשים.. כמו ההורים שלך, ולדבר על זה (ולא בפורום.. כן זו אפשרות אבל נראה שכשאתה רואה בן אדםן ומדבר איתו פנים מול פנים אז זה הרבה יותר טוב) אני חושבת שאת כן צריכה לצאת למסע, אבל גם להיות מודעת למה שאת הולכת לראות ולחוות שם.. שזה לא יבו לך "ב"בום" אחד גדול.. לגבי הקור.. אין לך מה לדאוג.. זה גם תלוי באיזה תקופה תיהיו.. כבר יגידו לכם מה המזג אויר שם, וגם אפשר להתעדכן באינטרנט.. בכל מקרה.. אני מקווה שתגיעי להחלטה נכונה לגבייך, והעיקר והכי חשוב.. תעשי מה שטוב לך, ושתיהי שלמה עם זה

happy apple

New member
תסעי אח"כ תצטערי על זה תתגברי על הכול תאמיני

לי גם אני ככה פחדתי וכול זה והממ תדאגי שיצאו אנשים שקרובים אלייך שיהיו לך לעידוד וכול זה לי לא היה ממש רוב האנשים שיצאו לא הכי הכרתי אבל תא'מת הכרתי מלא אנשים בזכות זה אבל עדיין קשה שאת לא מרגישה בנוח לחבק מישהי או מישהו או לבכות לו או לה.... אבל היה מסע מדהים לא מתחרטת לשנייה שיצאתי, יצאתי באוקטובור ואני לא מאמינה שעוד מעט תצא עוד משלחת.. שיהיה לך מסע מדהים (אם תחליטי לצאת)

Black Jane

New member
../images/Emo207.gifאיך יהיה מזע האוויר שם באוגוסט?

אני יוצאת למשלחת באוגוסט ו...איך לדעתכם יהיה? קייצי? או יותר לכיוון חורפי?

trigotrigo

New member
אפילו חם מאוד ../images/Emo13.gif

כדאי לקחת כמה בגדים ארוכים ליתר ביטחון, אבל ממש קצת
שכל שאר הדברים במזוודה לא יעברו את הכתף ביותר מ-10 סנטימטרים

BarbiBarush

New member
חם מאוד? יש אולי איזה אתר או משו

שמאפשר לבדוק מה בערך הטמפ' שם בסוף אוגוסט?..

trigotrigo

New member
כל אתר של מזג אוויר,

מומלץ לבדוק יומיים לפני הטיסה ורק אז לארוז בגדים..

BarbiBarush

New member
היי אני גם נוסעת באוגוסט../images/Emo9.gif [ב-28]

ומארו לנו שיהייה חם, כמו שבר כתבו לך פה. מאיפה את?

היי

אני כמוך רגישה וכל זה... וגם אני חשבתי שאני לא אסתדר במסע, אם בגלל הקור, אם בגלל זה שאני רחוקה מהבית ועם אנשים שלא חברים שלי ועד המסע בקושי דיברתי איתם ובגלל עוד דברים. חשבתי שבמסע אני אשבר, שלא אוכל לראות את המראות, שאני לא ארצה לראות את האתרים שעשינו בהם סיורים אבל התגברתי על זה. בעצם על הכל... זה נכון שהמסע הזה קשה, אבל תחשבי על זה שיהיו לצידך המורים(תאמיני לי, הם לא שם על תקן מורים.. ), הורים מלווים והילדים מהשכבה שלך שיעזרו לך אם פתאום תישברי. בשביל זה הם שם. תחשבי גם על זה שהמסע הזה מחבר אנשים. והוא רק פעם בחיים. אני יכולה לתת לך טיפ בקשר לקור... המשלחת מהבית ספר שלי יצאה בתחילת אוקטובר, שהיה בפולין קר. אפילו ירד שלג... אבל הכינו אותנו טוב ואמרו לנו להביא הרבה(!!) בגדים חמים. חוץ מהחולצת משלחת שתקבלי תביאי עוד כמה, מעיל מחמם, כובע, צעיף ו.. עוד כל מה שנראה לך שיעזור לך להתגבר על הקור. אין סיבה שתביאי לכל יום בגד... גם כמה תתלבשי בשכבות אז לא יראו את המתחת. כנ"ל לגבי מכנסיים ונעליים. אני עוד יכולה להגיד לך ש.. תתפלאי אבל היו כאלה שהקור ממש לא הזיז להם. בשלג הם הלכו בלי מעיל, עם שני סווצ'רטים וכובע. אני מודה שהיו פעמים שגם לי לא היה רק כל כך... יש מקומות שבטח לא תצטרכי ל"התעטף" כל כך הרבה... אם זה מוזיאון או בית כלשהו שאתם תבקרו בו. יהיה שם חימום. בטוח... עכשיו, לגבי הקטע הפסיכולוגי.... המסע משפיע על כל אחד בצורה שונה... אני, עם כל הרגישות שלי, לא בכיתי בו(אולי רק כשקיבלנו מכתבים מהבית...
). היו כאלו שבכו, לא היה להם קל ואני לא אומרת שלי היה קל, אבל כמו שכבר כתבתי, יהיו לצידך אנשים שיחזקו אותך. כשאותי שאלו באמצע המסע אם קשה לי מהבחינה הזאת, אז אמרתי שכן, אבל לא בכיתי או משהו כי(וזה משהו שחלק מהשכבה שלי עשתה) כבר התמודדתי עם חלק מהמראות בעבר. כאילו הסתכלתי באלבומים של אנשים שהיו במשלחות, שמעתי סיפורים ואז ראיתי עם מה שאני אצטרך להתמודד שם.... אולי כדאי שתעשי את זה, שלא יבוא לך פתאום ב"בום" עם מה שתצטרכי לראות שם... כתבת שבטקסים את לא בוכה, אז אני אגיד לך שאצלי דווקא בקטס שעשינו הכל חזר אליי(המראות והכל), אולי בגלל ששם הדחקתי את זה או בגלל הזיכרון. אולי דווקא בטקס את דווקא כן תבכי, זה כבר תלוי בך..... מצטערת על החפירה, אבל לסיכום אני רק אגיד לך שלדעתי שווה לך לצאת למסע. אם יש לך שאלות או משהו שאת רוצה לדעת(על המקומות או משהו אחר) את יכולה לפנות אליי.......

אילתית19

New member
בתור אחת שיצאה לפולין...

זה כייףףףף חבל על הזמן...נכון לפעמים עצוב...רואים דברים לא כל כך נעימים ושומעים הרבה סיפורים עצובים...אבל את לא לבד את עוד עם איזה 30 אנשים...שהמסע הזה מאוד מאוד מקרב בינהם...וגם לא כל המסע ככה...בכל זאת אתם קבוצה של נוער בחו"ל...יש מלא צחוקים...במיוחד באוטובוס ובחדרים בלילה...כמו כל טיול רגיל...בטח ישימו לכם כמו לכל מי שאני מכירה שיצא...סרטים ישראלים מצחיקים...ותמיד עושים יום אחד שאין בו שום דבר שקשור לשואה...זה יום כייף כזה...הרוב נופל על יום שבת...אותנו לקחו לעיריה "זאקופן" מקום כפרי כזה...כל כך יפה שאין לך מושג אפילו...ונתנו לנו להסתובב שם חופשי בשוק-טיילת שם ולקחו אותנו למכרות מלח מתחת לאדמה...מקום מדהים...הקיצר ממש עשו לנו יום כייף... את פשוט חייבת לנסוע...ולא כל המסע עצוב...ואני לא חושבת שמתי שהוא תיהיה לי עוד הזדמנות לנסוע לשם עם חברים...וגם לך לא תיהיה אם לא תנסעי...אז תנצלי את זה עכשיו...

נשמע כמו טיול שנתי..

לא פלא שתמיד מתפרסמות כתבות בעיתון על משלחות ישראליות שעשו חגיגות בפולין. כנראה מערכת החינוך נראית ככה!! מטרת הביקור בפולין ובמחנות השמדה היא רק מטרה אחת: לזכור ולדעת מה עשו לעם היהודי,רק בגלל שהוא יהודי.

אילתית19

New member
שמע זאת מטרת הטיול נכון...

והטיול גם מתמקדם בזה...אבל תבין שילדים יוצאים לטיול הזה ולא אנשים מבוגרים...תמיד יהיו צחוקים...וחוץ מזה מה אתה רוצה שאנשים יבכו 10 יום רצוץ...

חבל על הזמן....

עם זה מה שאת רושמת חבל"ז של כל מערכת החינוך הזאת. בטח שלא צריך "לבכות" אך הטיול הזה ממומן דרך משרד החינוך כדי שתלמידים ישראלים יראו את מה שעברו היהודים,ולהסתובב במחנות ההשמדה ולסייר שם! אולי גם במחנות ההשמדה עברתם "צחוקים"? מדי פעם אנחנו קוראים בעיתונים על קבוצות תלמידים שמשתכרים או מזמינים נערות לווי ועושים מסיבות בבתי מלון.. כמעט כל שנה הענין קבוע. איפה טיילת בפולין?

למעלה