חוששת מהמסע... הלפ?

אילתית19

New member
חחחחח

נראה לי שהגזמת קצת...צחוקים במחנות השמדה?!...לא נראה לי...צריך לכבד את המקום...במיוחד שכל כך עצוב שם...אבל הכוונה שלי היתה מהתחלה שלא כל הטיול טקסים ודברים עצובים...אחרי יום קשה במקומות כאלה...עדיף לחייך קצת...(במיוחד שאתה יודע שמחר יהיה עוד יום כזה)...גם המורים שיצאו איתנו עשו לנו כל מיני פעילויות חברתיות לעלות את המורל...ומשרד החינוך לא ממן את הטיולים האלה...הילדים בעצמם משלמים עליהם...והרוב חצי שנה לפני הנסיעה לשם...המורים עוזרים לתלמידים למצוא מקומות עבודה כדי לממן את המסע...ובקשר לתלמידים משתכרים או מזמינים נערות לווי ועושים מסיבות אז לפני שאתה עולה למטוס בודקים אותך טוב טוב...אין מצב שאתה מביא איתך אלכהול...אז זה כבר לא נכון...בערב אסור לצאת מהקומה שלך בחדר המלון...שכמובן מאובטת באנשי ביטחון שיצאו איתנו לטיול...אז לא ניתן להזמין אף אחד לחדר שלך...ובקשר למסיבות...יותר מחצי מהמשלחת הרוב נרדמת...ואלא שיצליחו לישון באוטובוס משחקים קלפים ביחד או מספרים דברים מצחיקים לפני שהם הולכים לישון...יצאתי לפני 3 שנים לפולין...שהיתי בת 17...אז זה היה 10-11 יום...הינו כמעט בכל פולין...שמעתי שהיום כבר קצרו את המסע ל8 יום...אז בטח היום מותרים על כל מיני מקומות...למה אתה לא יצאת?

בזמן שלי לא היה .

בזמן שלי יצאו רק תלמידים מצטיינים ובחינם-על ידי חשבון משרד החינוך. אני לא הייתי בינם,ידוע לי גם קטע שנערים פולנים רבו מכות עם המשלחת של הבית ספר תיכון שלי. ברגע שהתברר להם שהם ישראלים,ממש קל לזהות כשמסתובבים גם דגל ישראל. אך כנראה עם הזמן שהולך ככה גם נאבד חשיבות העבר.. וזה לא רק בתחום "טיולי השואה" כיום אני בן 32. לפני 13 שנה בערך..כולם התגיסו לצבא לקרבי בגלל אידאולוגיה ופטריוטיות.. היום הכל חומרי יותר,הפטריוטיות "הציונית"איבדה את ערכה. וכנראה גם טיולי השואה מאבדים מערכם,כבר היה ידוע שטייסים מחיל האוויר "עשו חיים" בפולין אחרי צעדת אושייץ.......

N B I

New member
מה?

יצאת למסע זיכרון ואת קוראת לזה "טיול"? אני לא חושבת שזו בקשה מוגזמת שנקדיש את כל כולנו במשך שבוע אחד לנושא כל כך חשוב. אצלנו לא היו סרטים ישראליים מצחיקים אלא סרטי שואה שהכינו אותנו למקומות אליהם הגענו (לדוגמא- צפינו בסרט רשימת שינדלר בנסיעה בערב לפני יום שהוקדש לחסידי העולם ולפני פלאשוב).לא היה לנו זמן בכלל בלילות, אם כמובן בחרת לעשות כמוני- לא לישון בהרצאות ולהיות הכי ערנית שאפשר- הגענו כל ערב ב-10-11 למלון וכיבוי אורות היה ב-12. יש היגיון ביטחוני שעומד מאחורי שעות כיבוי האורות וכל חוק הוא חוק שנועד סך הכול לטובתנו. לפי התגובה שלך אפשר לחשוב שזכרון השואה הוא רק "תירוץ" לטיול עם חברים בחו"ל.

לזרושקה

New member
לN B I

מסכימה איתך כ"כ!! גם במסע שלי לא היו סרטים מצחיקים, אלא סרטי שואה.. כמו לכם (יצאת במקרה למסע מהנוער העובד והלומד??) היו לנו פעולות לילה, אחרי שהגענו ב9 למלון..

N B I

New member
לא, יצאתי דרך בית הספר

אבל המדריך שלנו פשוט מדהים. הוא היה פעם מורה בבית הספר אבל אז הוא עזב כדי להיות האחראי על ההדרכה ביד ושם-בקיצור עשה את המסע הזה בדיוק כמו שצריך.

לזרושקה

New member
לאילתית19

פולין זה מסע, ולא טיול שנתי! נשמע כאילו הצחוקים היה משמעותי יותר מהכל.. אני לא אהיה צבועה.. גם במסע שלי עשינו צחוקים, בחדרים ובאוטובוס.. אבל היה גבול! זה ךא היה כמו כל טיול ולא כמו טיול שנתי! זה מסע לפולין ולא נסיעה לצימר בצפון עם חברים

אילתית19

New member
לזרושקה

את רושמת "נשמע כאילו הצחוקים היה משמעותי יותר מהכל"...אז תמשיכי לשמוע ולדמיין...זה לא מה שכתבתי ולא ככה היה הטיול שלי...הוא היה בדיוק כמו שלך כמו שאת רושמת "גם במסע שלי עשינו צחוקים,בחדרים ובאוטובוס"...גם לנו היו צחוקים רק בחדרים ובאוטובוס...לא קראת בכלל את שאר התגובות שלי אם רשמת את כל השטויות האלה...ודרך אגב "צחוקים" זה ברבים...אני לא שולטת על צחוקים של אנשים אחרים שהיו איתי בטיול...אבל אני יכולה להבטיח לך שבמקומות חשובים צחוקים לא היו...אז לא הבנתי מה הסיפור שלך ומה זאת התגובה הזאת בכלל??

לזרושקה

New member
לאילתית 19

אני לא מאשימה או משהו כזה.. פשוט זה מרגיז זאנשים מתייחסים למסע כמו לטיול.. ושוב את אמרת:לא ככה היה הטיול שלי.." תסתכלי בתגובה שלך מעליי.. לכל מסע יש עוד דברים חוץ מהמחנות, והפעולות.. זה ידוע.. אבל פשוט.. מהתגןבה שלך זה נשמע כאילו זה העיקר.. רק עשיו שמתי לב לתגובות האחרות שלך.. מקודם הגבתי רק לתגובה מסויימת.. פשוט מרגיז אותי אנשים (בכללי!!!!) שמתייחסים לדברים כאלה כמו לטיול.. ושוב - אני לא מאשימה

אל תסעי!!

כשהייתי בן 5וחצי ביקרתי עם אימא במחנה השמדה שנמצא בין גבול פולין -לרוסיה,בעיר ברסט,זה נקרא מבצר ברסט שם הרגו כמעט את רוב יהודי רוסיה הלבנה. מה שממש זכור לי זה התנורים שהיו מתחת לאדמה. היה שם מנהרה שנכנסים לתוכה ומשם רואים מלא תנורים... דווקא היה מגניב לנסוע לבקר במחנה "סוביבור" במזרח פולין,שם כבר יש לי קשר משפחתי אישי.. אחד הסבאות היה שבוי שם בתור חייל רוסי. בבריחה הגדולה השבויים הצילו מלא אזרחים יהודים והרגו קצינים נאצים,לצערי סבא נפגע ברגליים והלך צולע עד ימו האחרון.

Pukipsey007

New member
../images/Emo24.gif יהיה בסדר ../images/Emo13.gif

עושים הכנה בד"כ, שם אפשר לדבר עם הקטעים היותר קשים במסע, על מזג האוויר הצפוי, ויש לך גם את הפורום הזה, אשמח לענות לך על כל שאלה, יש פה מידע רב בנושאי פולין מגוונים..
אם לדעתך זה לא מתאים לך כרגע תלכי בעקבות הלב שלך, קשה לחזות איך תרגישי

למעלה