חוש הומור זה טוב?... תלוי...

נעמי155

New member
על העדר החימום

התלוננתי בפני ההנהלה,לא הזכרתי את שימך בהקשר הזה או בהקשר אחר,שבועת צופה !

רק עניתי על שאלות.

את הטיול עשינו בקבוצה מאורגנת, יצאנו בשלושה אוטובוסים, ההתארגנות היתה בכלל של "הבית היהודי", במסגרת כל מיני פרוייקטים שהם מקדמים (בלי קשר לבחירות ).
היורשת בכלל לא רצתה להצטרף, זה לא עניין אותה במחיוד, למרות שאני והמולה לא הולכים יחד, החלטתי להצטרף ואני לא מצטערת.

פריאל 12

New member
פרט להדלקת נרות אצל החברים

שביקרתי, ואמש אצל אחותי עם המשפחה, גם לי לא יצא להדליק.

נעמי155

New member
איזה גמישות

יפה לך ככה להתקפל !

מצחיקות שתיכן...לא סתם אני אוהבתותכן

גם לדעתי הצחוק מאד יפה לבריאות ולמוח

ומעבר לזה אני מאמינה שככל שהאינטליגנציה יותר גבוהה
חוש ההומור יותר טוב.
אין אנשים עם חוש הומור שאינם אינטליגנטיים מאד (ההיפך לא נכון).
כנראה שבגלל זה זאת תכונה מבוקשת....
כל מה שכתבתי הוא דעתי האישית בלבד.
מעניין אם יש מחקרים בנושא

tzachy

New member
אם יש מסקנה כלשהי...

אז יש גם מחקר על זה... (שלא תגידי שאין לי חוש הומור בכלל!
),.

מחקר על הומור, אינטליגנציה ויצירתיות.

קריאת המחקר עולה 34$

הגזימו קצת. מה עוד שגם את הקצת שמראים בחינם לא הצלחתי להבין

נראה לי שצריך מחקר חדש. זה כבר בן יותר מ40
ואני בכלל מוכנה לספק את המסקנות בלי מחקר בכלל :)

אין כמוך שמצאת את זה

tzachy

New member
|$|The best things in life are free|$|

בסוף הפיסקה הראשונה של תמצית (abstract) המאמר כתוב, בתרגום חופשי שלי:
"נמצאו מיתאמים גבוהים בין חוש הומור ליצירתיות (0.89) ובין חוש הומור לאינטליגנציה (0.91)".

https://www.youtube.com/watch?v=Ilnz6hyk3oU

פריאל 12

New member
גם לי נראית הכתבה הזו פחות הגיונית

אין אנשים אופטימיים שלא "הולכים על הקצה"?! כמובן שיש.
הכתבה מבוססת על מחקר משנת 1921
חייב להיות בזה משהו, למרות שזה ממש לא מתיישב לי
עם המציאות.
אני לגמרי עם נעמי בעניין שהומור מסייע רבות להתמודד עם קשיים בחיים.
צחי, תודה על הכתבה - תימצתת אותה בצורה נהדרת

tzachy

New member
נתחיל מהסוף... (+
)

תודה על המחמאה אבל דווקא שכחתי לציין את עניין המחוייבות לעבודה שמצויינת בכתבה...

נמשיך מההתחלה, זה שיש שנוהגים כך או אחרת ("אין אנשים...?" וגו'), לא אמור לשנות את המגמה או ההכללה שיכולה להיות נכונה. זה שהמחקר התחיל מזמן זה דווקא מתאים... כך אפשר לבדוק כמה חיו הנבדקים...

הומור במידה זה טוב, אבל לפעמים זה נראה לי כמו 'בריחה מהמציאות'... יש דברים שעושים טוב לטווח הקצר, אבל לא לטווח הארוך. הזכרתי כאן בעבר את ההגבלה הקלורית (CR) שיכולה (אצל אורגניזמים מסויימים) להאריך את חייהם. מנגד, בטווח הקצר אולי הם קצת רעבים (=סובלים קצת?). אוכל טעים אבל לא בהכרח בריא עשוי(/עלול?) להיות טעים (עתיר שומן-רווי/סוכר/כולסטרול וכד') בטווח הזמן המיידי, אבל לטווח הארוך...

משום מה זה הזכיר לי מחקר או כתבה על הניאנרדרטלים.... (אפרופו אסוציאסציות, מצויין במחקר הישן שקישרתי בתשובה לעיל ל'מנהלת בקביעות' (למרות שאין כזאת עכשיו בחברת החשמל...
) שיכולת אסוציאטיבית לא-שיגרתית קשורה עם יכולת למידה/זיכרון) ובכן נחזור לניאנדרטלים... בתיאור הבחורה שאני מחפש (אצלי בבלוג) ציינתי שאני מעדיף בחורה עם עיניים גדולות (זה פשוט מושך (בעיני, אפרופו עיניים...) ואולי גם עניין של הורמונים נשיים). מסתבר שחוקרים הסיקו, לפי הגולגולות, שלנ"ל היו עיניים גדולות, אבל זה גם היה קשור לחלק גדול יותר במוח שהיה מוקדש לראייה והדבר כנראה בא על חשבון כישורי שרידה חשובים אחרים ואולי אף... זה מה שגרם להיעלמותם... כמוסבר כאן

אולי העניים הגדולות היו טובות לטווח הקצר, אבל... חבל... איזה מין מזל... יושב על וכו' וכו'...
(ניסיתי להיות מקורי..).

פריאל 12

New member
אני לא יודעת אם הומור יכול להיות במידה

נראה לי שזו תכונה שאו שיש לך או שאין לך, ולא נראה לי שניתן לרכוש אותה.
הומור ללא ספק משמש לעתים כבריחה מן המציאות, מסוג הדברים שמשאירים את מי שמשתמש בו בתחום השפיות.
ההומור בהחלט תורם ליצירת מרחק הכרחי מהסיטואציה, יצירת ניתוק רגשי זמני שמאפשר "לחשב מסלול מחדש" :)

למעלה