חזית המחקר- ההתחממות הגלובלית פסקה

יניב ריז

New member
חזית המחקר- ההתחממות הגלובלית פסקה

ההודעה למי שלא מעוניין בנתוני HARD CORE מחקריים (כוללת את המנגנון החליפי המוצע):

http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=393&messageid=174538622

ליבת המחקר, וכיצד הרעיון נולד כ"תיקון" למחקר אחר שכשל ב-20%, וכיצד הניסיון למצוא את בעיית ה-20% הולידה תאוריה חדשה לגמרי:

http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=393&messageid=174025604

יניב ריז

New member
והשוואת גזי החממה בתיקון ה-QBO

שמעכב את השפעת האוזון על המנגנון המוצע בכ-27-28 חודשים.

כעת מה נראה יותר מתאים לטמפ' הגלובלית? הפד"ח? או האוזון?

יניב ריז

New member
הסבר לכל התיאוריה להדיוט המטארולגי

עד שנת 2000 כדה"א התחמם בכ-0.6 מ"צ מעל הממוצע 1950-1980.
לכן כעת אנחנו עדין על 0.6+ מ"צ מאז.

ובגלל שכעת אנחנו עדיין על ממוצע גבוה של 0.6 מ"צ, וכידוע מטבען של שנים בודדות להיות חמות קרות יותר, יתכן ותהיה שנה של 0.8+ מ"צ (ראו 98) ושל 0.3 מ"צ (2002,2008), כך שכל כותרת חדשה שהקיץ הינו ה-4 החם ביותר מתחילת המדידות, בהחלט מעיד על כך שכדור הארץ חם, איך אין בין הנאמר כל קשר לכל שמגמת ההתחממות נפסקה.
ככה זה כחיים על ממוצע גבוה, כל חריגה קטנה שוברת שיאים חדשים ברמת המיקרו.

כעת משרמות האוזון מתחילות לעלות חזרה, למעשה בעשור האחרון, כן נצפה לראות ירידה ממוצעת בטמפ' הגלובלית.

ועדין חוקרי האקלים נותרו אילמים, איך זה שמשנת 1998 ועד היום רמות האוזון עלו ב-50%, וממוצע הטמפ' הגלובליות לא השתנה, אלא אף ירד בכ-0.08 מ"צ לאותה התקופה?

הפתרון כ"כ פשוט שבא לבכות.
אכן יש/הייתה התחממות גלובלית. אך כל מטארולוג יודע שגז החממה החזק ביותר בעולם הוא אדי מים, ולא פד"ח C02.
הבעיה שלאף אחד לא היה הסבר על מנגנון שמסביר למה שישתנו כמות אדי המים ביחס ל-CO2? אז זרקו ת'רעיון לפח.
התיאוריה החדשה מסבירה בדיוק, איך האוזון (שכידוע נמצא בחלק העליון של האטמוספירה, סופג קרינת אולטרה סגול, מתחמם ובך קובע את נפח האטמוספירה כולה), מהווה בקר לנפח האטמוספירה.

בפשטות:

פחות אוזון, אטמוספירה עליונה קרה יותר, לפי חוקי הציפה נפח האטמוספירה התחתונה (שמכיל את אדי המים) גדל יותר, יש יותר אדי מים באטמוספירה כולה, מתקבל אפקט חממה אדיר.
יותר אוזון, אטמוספירה עליונה חמה יותר, נפח האטמוספירה התחתונה נדחק יותר מטה, פחות מקום לאדי מים = פחות אפקט חממה.

כמובן שזה על קצה המזל, שכן המחקר מראה שמדובר במערך משוב אטמוספרי, שמעביר אוזון כל 27 חודשים מריכוזו הגבוה בקוטס-למשווה וחוזר חלילה.
לכן הרס האוזון הרס את כל יכולת המישוב הטבעית, וקיבלנו שינויים אקלימים ולא רק אפקט חממה.
בגלל מעורבות הקוטב במשוב הנ"ל (QBO-AO), לא רק שתכולת אדי המים עלתה וכדה"א התחמם. קו המשווה הנואש ניסה "לשאוב אוזון" מהקוטב כדי לנסות להתאזן, והדבר הוביל לירידת גושי אוויר קר דרומה, בצורת שתי וערב עם עליית אוויר חם מהמשווה, וכך בנוסף להתחממות קיבלנו הקצנה אקלימית. איזורים מסויימים (שנמצאים בנתיב בו האוזון נע מהקוטב למשווה) התקררו, סופופת התחזקו, וגלי קור חריגים (מערב אירופה ומזרח ארה"ב ראו NAO), ולצידן חלו התחממויות והחמרה בבצורות, ראו מערב ארה"ב אוסטרליה.
ישראל די קטנה מידי מכדי באמת להבין איפה היא היתה בתהליך, דבר אחד ברור, טמפ' המינימום בארץ בקיץ שהיתה פעם 21 מ"צ, זינקה בעשורים האחרונים ל-25-27 מ"צ בגלל עליית תכולת אדי המים, יצרית אפקט חממה מקומי, והרס תהליך הבריזה הלילית שהיתה מקררת אותנו בעבר).

יניב ריז

New member
תיקון קל למלל

1- "איך אין בין הנאמר כל קשר לכל שמגמת ההתחממות נפסקה" - שמגמת ההתחממות ממשיכה...
2- "רמות האוזון עלו ב-50% = רמת הפד"ח CO2

tapuzo1

New member
אה ברור אין התחממות גלובלית קדימה לזהם עוד

מה קורה כשהתאגידים הרב לאומיים זוחלים לתוך האקדמיה... ומממנים מחקרים בהתאם לצרכיהם
זה בסדר גם חברות הסיגריות ניסו מהלך דומה וגם הן נכשלו.

יניב ריז

New member
אני אדם פרטי. עובד כפראמדיק בכלל ב"טרם".

לפני כן ל=הייתי במסלול מקוצר לדוקטורט באוניברסיטה העברית, בתחום מדעי האטמוספירה. דווקא חוסר כסף הקדים את יכולת המשך המחקר שלי, ולכן כרגע הוא נעשה בזמני החופשי ועל דעת ומימון עצמי.

יניב ריז

New member
ולגבי הזיהום- אם תקרא היטב, תבין שהזיהום אשם

רק לא ה-CO2 אלא ה-CFC בעיקרו.

tapuzo1

New member
הירוקים ירו לעצמם ברגל כשהסכימו לתוכנית מכירה

שמפעל/מדינה וכו מוכרים בקרדיט את הזיהום שלהם למקום שלא מזהם..
בתוכנית הזו הירוקים ירו לעצמם ברגל ובעצם הפכו את הסביבה לביזנס..
כל עוד זה לא היה ביזנס, לא הייתה בעיה לשכנע את הציבור בדחיפות הנושא.
היום יש" תאגידים ירוקים" כלומר הסביבה הפכה לענף כלכלי בפני עצמו
ואם זה ענף כלכלי אז למה שיהיה סביבו קונצנזוס אם הוא לא מייצר כלום?

tapuzo1

New member
כמה מהמחקר האטמוספרי ממומן ע"י תאידי הענק?

אני בודאות יכול לומר לך: הרבה מאד.
המטרה "להוכיח" שכל התיאוריות הסביבתיות "הן דת חדשה מנותקת ממדע"
וזה כדי שכמובן יוכלו לזהם בחופשיות ובלי אחריות סביבתית..

יניב ריז

New member
אני לא ממון ע"י אף גורם...

הנה באתרי הפרטי העלתי כרגע את טיותטת המחקר ה-1, ושלחתי אותה לכ הגופים הרציניים בתחום, מהאוניברסטאות בהן למדתיף ארגון המטארולוגיה העולמי, והן ברמה הארצית לשירות המטארולוגי ולחברת מטאוטק.\

הנה הקישור לטיוטת המחקר כפי שנשחלה:

http://yanivriz.wix.com/maalot#!-qboozone/c1rbd

אין לי כל ממן או מקור מימון למחקר. אני עושה אותו מתוך ענין עצמי ורצון לדעת את האמת.
ופשוט חורה לי שאנישים נעולים על כך שההתחממות הגלובלית היא פרי יצר פד"ח ולא גזי הורסי אוזון, למרות שגרף שצמסכם אץ ה63 שנים האחרונות לט מטיל צל של ספק במי אחראי להתחממות.

למזלינו, את ריכוזי האוזון, אם המחקר יכול כאמת, ניתן יהיה לתקן ע"י שיגור בלוני אוזון לסטרטוספירה בקו המשווה, ובכך למחוק נזק מצטבר של 50-60 שנות זיהום.

פד"ח בכל מקרה נספג ע"י צמחיה, ומהווה את הגורם המגביל שלהם בעת הצימוח, לכן הוא פחות מדאיג אותי ביחס להשפעתו על הביוספירה.

האם המחקר שלך מסוגל לחזות את T בעתיד

האם בעשור הקרוב תהיה התחממות או התקררות.
בהנתן ריכוז אוזון ידוע?

יניב ריז

New member
בהחלט. משקללים את ריכוזי האוזון

ה-QBO והשינויים בקרינת השמש, ומקבלים הערכה טובה שב-5 שנים הקרובות הטמפ' הגלובלית תרד בכ-0.2 מ"צ, שזה מאוד משמעותי, בעוד הפד"ח ימשיך לעלות מערך של 400 לכ-420.

מעניין, נראה מה יקרה. ושאלה נוספת

שאלה נוספת, אתה בטוח שהגורם להתחממות כדור הארץ כה פשוט ואין משוב יותר מורכב שכולל גם את הפד"ח?

מעניין האם יניב ריז יבוא להתנצל כשיוכח שהוא

טועה.

הוא לא צריך להתנצל על דעותיו, אלא הספאמינג של הפורום.

לגופו של עניין, אשמח לקבל את מקור הנתונים. הנה גרפים משלי

והגרף השני

הגרף הראשון הוא ריכוז ב CO2 באטמפ' כפי שנמדד במאונה לוה
והגרף השני הוא טמפ' ממוצעת בכדה"א הצפוני
שניהם בין השנים 1958 ל 2009

אני בכוונה לא מעביר קו מגמה כי הוא חסר משמעות בלי מרווחי השגיאה של כל נקודה, שהיעדרם הוא בעיה בפני עצמה אבל יש גבול לזמן שאני מוכן להשקיע בהשגת
הנתונים והצגתם בתוכנות מתאימות. בכל מקרה, אני מציע לקוראי הפורום להסתכל לבד על הגרפים ולהבין האם יש או אין קשר.

בפורום כבר הועלה שרשור על שינוי האקלים

ובהחלט יש להתחממות כדור הארץ (אם קיימת) השפעה על התשתיות בארץ.

בוודאי. אבל האם קיומה של התופעה זה הנושא

של הפורום?

אפשר גם לדון בתשתיות בהנחה שיש התחממות ובהנחה שאין.

amit1270

New member
אם מרווחי השגיאה לא מאפשרים הטווית קו מגמה

איך אפשר להסיק שכדור הארץ מתחמם? אולי אלה רק שגיאות מדידה?

למעלה