חזית המחקר- ההתחממות הגלובלית פסקה

בלי מרווחים אין משמעות לקו מגמה.

כמובן שמרווחי השגיאה ידועים, פשוט בגלל מגבלות הזמן לא טרחתי להביא את מרווחי השגיאה ולכן גם לא העברתי קו מגמה

לא אני, המדע החליט שהוא טועה.

זה באמת נראה לך סביר שיש קונצנזוס מוחלט בנושא הזה ורק יניב ריז עלה על משהו חדש? אני לא אומר שזה בלתי אפשרי, רק לא סביר.

מעבר לזה, הבאתי גרפים אחרים על סמך נתונים שמצאתי במקורות המוסמכים ב 20 דקות. הגרפים שלי מפריכים את הטענה שלו, כי לא שיחקתי איתם כמוהו.

amit1270

New member
המדע לא יודע הכול

ובמקרה הזה ייתכן שהמדע טועה או לפחות לא רואה את התמונה המלאה (ומי זה בכלל "המדע"? יש הרבה מדענים ותיאוריות). לא ראיתי שהפרכת אף טענה שלו.

אני לא יכול להפריך טענה של כל טרול

טרולים יש הרבה ואני רק אחד.

בכל זאת הראתי לך שני גרפים שמראים קורלציה יפה בין ההתחממות לריכוז ה CO2. למה אתה לא מתייחס אליהם? הגרפים מראים שבמקביל לעליה ב CO2 יש עליה די עקבית בטמפרטורה ובשום פנים ואופן לא ירידה.

ולגבי המדע, ברור שהוא לא כל יכול ולא כל יודע. וגם ברור שה"מדע", שהוא בסופו של דבר קבוצה גדולה אבל לא גדולה מאד של מדענים, יכול לטעות. אבל אני סומך בסדרי גודל יותר על אנשים שזה המקצוע שלהם מאשר על טרול אינטרנטי שהוא לכל היותר חובב.

ברצינות, הרי כל הנתונים זמינים באינטרנט. כל הנתונים כולם. על כל מדען יש 100 חובבים שעוברים על הנתונים ועושים את החישובים שלהם. מדענים אחרים מעבירים ביקורת עמיתים ולא כל מאמר מתפרסם. ועדיין, אף אחד לא מצא פגם מהותי בתיאוריית ההתחממות הגלובלית.

יניב ריז, לעומת זאת, החליט שהאינטרנט הוא הבמה המתאימה. זה לא נראה לך מוזר? הרי כל מדען רציני היה קופץ על ה"ממצאים" שלו בשניה. זו תהילה נדירה להפריך תיאוריה מקובלת. ועדיין יניב בוחר דווקא באינטרנט כבמה, שבה הוא עושה העתק-הדבק מאותו מסמך וורד מפקופק.

יניב ריז מצטרף לשורה ארוכה של תמימים ושרלטנים לא תמימים בכלל שמוכרים תרופות אלטרנטיביות לסרטן, ממציאים את האנטי גרוויטציה, מגלים את ה פרפטום מובילה ובצער להם, הממסד "לא מקשיב להם".

אבל אם תסתכל שתי שורות למטה, ביקשתי מיניב בקשה פשוטה: לשתף את טבלאות הנתונים המקוריות שלו, ה raw data מה שנקרא. אני פשוט רוצה לראות שעל סמך הנתונים שלו אני אצליח לשרטט את אותם גרפים. כי אתה יודע, קל מאד לרמות בתוכנות גרפיות. "משום מה" יש לי הרגשה שאני אמשיך לחכות.

אני לא סתם סקפטי ביחס ליניב ריז. אני הראשון שאשמח אם מחר יסתבר של הסיפור של ההתחממות הגלובלית הוא למעשה טעות. אבל הרבה יותר מסוכן להשתכע בטענות של טרולים כמו יניב ריז ולחשוב שאין התחממות כאשר היא ישנה מאשר להפך - לטעות שהיא ישנה כשהיא איננה.

טענות מרחיקות לכת דורשות ראיות מרחיקות לכת. יניב ריז לא סיפק אותן.

נכון מאד.

העליה בגרף השני ממש לא עקבית. וזה בסדר, בגלל ש CO2 הוא גורם משפיע לטווח ארוך יחסית. אם זה היה יותר דרמטי כנראה שלא היינו דנים פה.
אבל הנקודה היא שאין את הירידה שיניב ריז מצביע עליה.

amit1270

New member
אין ירידה. יש התייצבות

חוץ מזה בגרף שלך חסרות 4 שנים שנמצאות בגרפים שלו.

אגב, יכול להיות שהוא טועה וכל התיאוריה שלו שגויה, אבל טרול הוא לא.

אני אנסה למצוא נתונים מעודכנים יותר

ובכלל לרדת לשורש העניין כי אני מסכים שיש פה עניין מסויים.

אני אסכים שיניב ריז אינו טרול אם יעמוד במינימום של לשתף את הנתונים שלו

יניב ריז

New member
אותם הנתונים. רק שעצרת ב-2008.

הנה הגרף המלא מ-1950 ועד 2013.
ה-CO2 כפי שהעלאת אכן ממשיך להאמיר.
הטמפ' הגלובליות משנות ה-2000 ללא שינוי.
האוזון יותר קורלטיבי לשינוי בטמפ' הגלובלית מאשר הפד"ח, ולכן היה צורך בהצעת מנגנון בו האוזון הוא הרגולטור לטמפ' הגלובלית ולא הפד"ח.
ולכן פרסמתי את טיוטת המחקר, עם כל הגרפים, הקישורים, הרפרנסים למחקרים תומכים.

הנה הטיוטת מחקר המלאה לרשות וביקורת כולם:
http://yanivriz.wix.com/maalot#!-qboozone/c1rbd

אני עדיין מחכה לנתונים עצמם.

אם אתה רוצה שיקחו אותך ברצינות, תפרסם בבקשה את הנתונים עצמם לפיהם שירטת את הגרפים שלך, יחד עם המקורות שלהם. הצצתי בטיוטת המחקר שלך, אין את זה שם (אלא אם כן פספסתי)

tapuzo1

New member
אז מה, הפורום הפך ל"פורום אקלים ואטמוספירה"?

נראה לי שכל הנושא הזה לא מתאים לדיון ברמתו המקצועית שאין לה שום נגיעה ישירה לנושאים אורבניים
(אני מדבר על המחקר עצמו) כאן אלא בפורום אקלים ואטמוספירה

למעלה