אני לא יכול להפריך טענה של כל טרול
טרולים יש הרבה ואני רק אחד.
בכל זאת הראתי לך שני גרפים שמראים קורלציה יפה בין ההתחממות לריכוז ה CO2. למה אתה לא מתייחס אליהם? הגרפים מראים שבמקביל לעליה ב CO2 יש עליה די עקבית בטמפרטורה ובשום פנים ואופן לא ירידה.
ולגבי המדע, ברור שהוא לא כל יכול ולא כל יודע. וגם ברור שה"מדע", שהוא בסופו של דבר קבוצה גדולה אבל לא גדולה מאד של מדענים, יכול לטעות. אבל אני סומך בסדרי גודל יותר על אנשים שזה המקצוע שלהם מאשר על טרול אינטרנטי שהוא לכל היותר חובב.
ברצינות, הרי כל הנתונים זמינים באינטרנט. כל הנתונים כולם. על כל מדען יש 100 חובבים שעוברים על הנתונים ועושים את החישובים שלהם. מדענים אחרים מעבירים ביקורת עמיתים ולא כל מאמר מתפרסם. ועדיין, אף אחד לא מצא פגם מהותי בתיאוריית ההתחממות הגלובלית.
יניב ריז, לעומת זאת, החליט שהאינטרנט הוא הבמה המתאימה. זה לא נראה לך מוזר? הרי כל מדען רציני היה קופץ על ה"ממצאים" שלו בשניה. זו תהילה נדירה להפריך תיאוריה מקובלת. ועדיין יניב בוחר דווקא באינטרנט כבמה, שבה הוא עושה העתק-הדבק מאותו מסמך וורד מפקופק.
יניב ריז מצטרף לשורה ארוכה של תמימים ושרלטנים לא תמימים בכלל שמוכרים תרופות אלטרנטיביות לסרטן, ממציאים את האנטי גרוויטציה, מגלים את ה פרפטום מובילה ובצער להם, הממסד "לא מקשיב להם".
אבל אם תסתכל שתי שורות למטה, ביקשתי מיניב בקשה פשוטה: לשתף את טבלאות הנתונים המקוריות שלו, ה raw data מה שנקרא. אני פשוט רוצה לראות שעל סמך הנתונים שלו אני אצליח לשרטט את אותם גרפים. כי אתה יודע, קל מאד לרמות בתוכנות גרפיות. "משום מה" יש לי הרגשה שאני אמשיך לחכות.
אני לא סתם סקפטי ביחס ליניב ריז. אני הראשון שאשמח אם מחר יסתבר של הסיפור של ההתחממות הגלובלית הוא למעשה טעות. אבל הרבה יותר מסוכן להשתכע בטענות של טרולים כמו יניב ריז ולחשוב שאין התחממות כאשר היא ישנה מאשר להפך - לטעות שהיא ישנה כשהיא איננה.
טענות מרחיקות לכת דורשות ראיות מרחיקות לכת. יניב ריז לא סיפק אותן.