חזית הסירוב

THE WIZARD 55

New member
חזית הסירוב

מאמר מעניין של בן דרור ימני תמיד אוהבת לקרוא את הפרשנות שלו..

respecta1

New member
איזה מאמר מעולה.. מסכים איתו במילה במילה

בתוך המאמר הגדול הזה רק דבר אחד מצאתי שלא מדויק שהוא אמר כל הזמן הימין אמר לא לוויתורים וכו' וכו'..למרות שאפשר לראות שגם הוא ימני וגם אני ימני ואין לי בעיה לעשות וויתורי שטחים בעד שלום אמת.. בקיצור הוא התכוון כמעט רק לדתיים ואמר הימין.. אבל חוץ מזה כל מילה חקוקה בסלע

הוא לא ימני רספקטה, הוא מה שנקרא

"שמאל מפוכח", ימיני גדל בערוגות השמאל אך לא זנח את "חיבתו" למתיישבים
יש כאלו רבים, שלא תטעה, בקליקה "שלהם" (שמאל ציוניים) להחשב כאדם ימני (ולא ימיני
) זה לא נחשב לגאווה... עניין של הגדרה, שמאל (קל וחומר, "שמאל ציוני") זה קלאסה, מעמד, תרבות, ה"אנשים החושבים" וכו'. מיותר לציין כי זה בעיני עצמם, בדיוק כמו ההבדל בין הכיבושים והנכבשים (אין) אבל לא משנה. אני חולק עליו בכמה דברים, האשמה מיותרת של ההתנחלויות והמתנחלים כמכשול לשלום. א. לא יהיה שלום אמת בלי זכות השיבה. חד וחלק. פירטתי גם למה. גם אם הייתה זכות שיבה רבתי
החופש הלאומי של היהודים היה נפגע ו"שלום" לא היה מחזיק זמן. אין לשקר את העם בישראל, ישראל הולכת על הסכם/הסדר ולא על "שלום". ב. הערבים ("פלסטינים" לצורך העניין, לא ויתרו על זכות השיבה או הכמיהה אליה, משמע תמיד יהיו אלו שילחמו בעבור זה..) ג. בגלל ב. הם עדיין פליטים "בארצם" 60 שנה או במדינות ערב השכנות וגם בגלל סיבות כלכליות או אי יכולת לנהל עניינים בעצמם ללא משטר דיקטטורי (ניתן לקרוא לזה "דמוקרטיה ערבית", אך בפועל זקוקים לדיקטטור חזק). ד. 90% מהפלסטינים (ואני מדבר על אלו שאין להם ת.ז. כחולה) חיים ומכונסים היטב בשטחי A B ורצועת עזה. ה. בשטחי C יש שטחים ריקים ואיכותיים לבנייה ויישוב, חיים שם כ100,000 פלסטינים לעומת רוב יהודי של מעל ל250,000 מתיישבים. ו. אין שום בעייה לבנות בשטחי C שטחי ההפקר שחוסיין ויתר עליהם התנחלויות, רצוי ומומלץ
דווקא דרכו של השמאל המפא"יניקי שהניח את היסודות (כזכור) לגוש עציון כפר דרום, תקוע ויישובים רבים אחרים והראה לימין את הדרך
היא הדרך הנכונה. ז. שהערבים יבינו כי לא רק זכות השיבה לא יקבלו אלא גם מאבדים משטחי ההפקר - יתפכחו אף הם, אם ברצונם מדינה. ח. צוטטו מנהיג ערבי בזמנו שאמר שזכות השיבה לישראל חשובה להם הרבה יותר מ"מדינה פלסטינית" שאפילו אינו חפץ בה. שאל כל "פלסטיני" בר דעת, האם רוצה מגורים בישראל ואזרחות ישראלית ועבודה? או מדינת טרור שחיתות ועוני במחנות פליטים תחת דמוקרטיה קיקיונית ושלטון כנופיות איסלמיסטיות בפועל... התשובה תהיה די קלה.

הנה חלק מאמרו "המאלף"

כך כותב בן דרור ימיני: "ועוד משהו: ההתנחלויות הן הגשמה של זכות השיבה היהודית. יש לנו זכות שיבה. גם לפלשתינים. השאלה היא לאן. מי שמתעקש על שיבה אל תוככי המדינה היהודית אינו רוצה שלום. הוא רוצה "מדינה אחת‭."‬ מי שמתעקש על שיבה אל תוככי המדינה הפלשתינית אינו רוצה שלום. הוא, גם הוא, יוצר "מדינה אחת‭."‬ ואני מתפלא על מה את מתפעלת ממכבסת המלים שלו,(יש לנו זכות שיבה,גם לפלסטינים),אבל יחזרו למדינה שלהם? בימים אלה,יצא ספרו של יואב גלבר מאוניברסיטת חיפה שמנסה לשחזר את הארועים לפני קום המדינה כאשר חולקה הארץ לשתי מדינות (חלקה של המדינה היהודית כ-55% מהשטח) ואז פתחו למחרת במלחמה,ואז הוא מהרהר ,חלוקה כזו לא הייתה לרוחם של קברניטי המדינה!! האם היהודים הסכימו לחלוקה כזו,בצורה כנה ובשכנוע פנימי? אילו הערבים לא פתחו במלחמה,האם היהודים היו פותחים במלחמה? אבל מה זה יעזור!! וזה "מיתרונות"ההסטוריה ,היכולת לנתח ארועים שקרו,ולהסיק מסקנות והנחות

respecta1

New member
לא מובן מה אתה רוצה

,"(יש לנו זכות שיבה,גם לפלסטינים),אבל יחזרו למדינה שלהם?" מי יחזור לאיזה מדינה שלו? הוא אומר שיש זכות לפלסטינים (וגם ליהודים) לשוב למדינתם, אבל לא יהודים למדינה הפלשתינית (התנחלויות) אבל גם לא פלסטינים למדינת ישראל ("זכות" השיבה) למה נראה לך שהיהודים היו פותחים מלחמה? למרות כל הטבחים שעשו בנו עוד לפני קום המדינה, לא צריך להיות גאון בשביל להבין שהיהודים היו הכי מאושרים שאפשר ממה שהם קיבלו עזוב את זה שלאיזה מין בנאדם הזוי נראה שעם שהרגע יצא מזוועות גם הכי איומות שקרו בהיסטוריה של האנושות יהיה כל כך להוט להכנס למלחמה עם 4 מדינות שחזקות ממנו ושכל אחת לבדה יכולה להשמידו?? אבל עזוב אתה אמרת שהתקשורת של המדינה לאומנית ויש לה הרבה מה ללמוד מאלג'זירה
אין מה להוסיף..

respecta1

New member
וטבחים לפני קום המדינה

הכוונה לטבחים שערבים עשו.. עזוב רק תראה קצת תמונות מיום החלטת האום על החלוקה, 60 שנה עברו ועדיין לא קרה פעם שכל העם היה שמח בצורה כזו.

כך טוען ימיני?

אני מציע לך לקרוא שנית את הקטע שהבאתי!! בן ימיני בעד זכות השיבה למדינה פלסטינית ,למדינתם? איפה זה כתוב? בעניין המלחמה,נראה לי שאתה עדיים לא מרוכז,אני כתבתי על הרהורים ומחשבות אחרי ששים שנים?

respecta1

New member
כן כך טוען ימיני../images/Emo4.gif

יש לך בעיה בהבנת הנקרא חבוב "השאלה היא לאן. מי שמתעקש על שיבה אל תוככי המדינה היהודית אינו רוצה שלום. הוא רוצה "מדינה אחת‭."‬ מי שמתעקש על שיבה אל תוככי המדינה הפלשתינית אינו רוצה שלום. הוא, גם הוא, יוצר "מדינה אחת‭."‬ הוא אומר שמי שרוצה את זכות השיבה הוא לא רוצה שלום, הוא רוצה "מדינה אחת" מה לא מובן? וכנ"ל מי שרוצה התנחלויות לא רוצה שלום הוא גם יוצר מדינה "מדינה אחת" ומדינה אחת זה בעצם מדינת ה23 של הערבים ואיזה 67 של מוסלמים, כי מה שבטוח מדינה יהודית זה לא תהיה, וגם לא מדינה "דו לאומית" קיצר הוא אומר בצדק שהפתרון היחיד זה שתי מדינות.. וגם המתנחלים הורסים את זה כי ההתנחלויות זה בעצם שילוש בתוך פלשתינים מה שיגרום למדינה הזו וגם מי שדורש את זכות השיבה, ואומר ששניהם יגרמו לחיסולה של המדינה..אחד ברצון והשני בטיפשות בקשר למלחמה..איזה הרהורים ואיזה רצון? לא מובן על מה אתה מדבר כתבת שהוא מהרהר "ואז הוא מהרהר ,חלוקה כזו לא הייתה לרוחם של קברניטי המדינה!!" כנראה שאתה לא מבין את השימוש ב"!!" ובכללי קרא שוב את מה שאתה אומר אולי לא התכוונת לזה (אבל אולי כן) אבל לפי מה שכתבת נראה שאתה מסכים עם ההרהורים שלו..

מה לעשות אני אסביר לך!

כשבן ימיני טוען "מי שמתעקש על שיבה אל תוככי המדינה הפלשתינית אינו רוצה שלום. הוא, גם הוא" אז הוא בעד זכות השיבה ליהודים (זו אקסיומה)אבל זכות השיבה לישראל,אסור,וזה בסדר (אפילו לא מבחינה הומנית,או קשישים שיחיו כמה שנים בודדות במולדתם,הוא נגד!!) אבל האבסורד הגדול,שהוא נגד חזרת הפלסטינים למדינה שלהם!! זו המשמעות הברורה לכתיבתו!! לכן ,אני לא מתפלא ,ולא מחשיב את דעתו הוא המצא בשוליים מבחינת השפעה על דעת הקהל בישראל!! הוא עוד כותב,מבית מדרשם של המתנחלים וחבל לבזבז דקה להגיב על השטויות שלו!

respecta1

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

יש לך בעיה רצינית בהבנת הנקרא, באמת..לא בשביל לרדת עליך, איך בדיוק הבנת שהוא נגד זכות השיבה של הפלסטינים למדינת פלשתין? זה אחת הנקודות הגדולות במאמר שלו, שכל אחד ישוב למדינת והפלשתינים לפלסטין היהודים לישראל הוא ממש לא נמצא בשוליים הדעה שלו היא דעת הימין החילוני שמייצג הליכוד שלפי כל הסקרים הוא מוביל בלא מעט פער בקיצור הוא אומר שלכל עם יש זכות לחזור למדינת הלאום שלו, אם המתנחלים ילכו לשבת בעזה או אם יהיו איזה שהן פשרות ב"זכות" השיבה זה יצור מדינה אחת מה שיגרום לחיסולה של ישראל, פשוט מאוד. הוא כותב מבית מדרשם של המתנחלים? הוא נגד המתנחלים כמו שהוא נגד "זכות" השיבה על מה אתה מדבר תגיד לי

כך טוען ימיני?

אני מציע לך לקרוא שנית את הקטע שהבאתי!! בן ימיני בעד זכות השיבה למדינה פלסטינית ,למדינתם? איפה זה כתוב? בעניין המלחמה,נראה לי שאתה עדיים לא מרוכז,אני כתבתי על הרהורים ומחשבות אחרי ששים שנים?

x

New member
אבו כרואן : איזה מילה טובה אין לך על המדינה?

או על אלו שבזכותם התקבלת ללמוד הוראה( השב"כ )...

mike00

New member
אתה בהחלט צריך לשפר את הבנת הנקרא

שים לב לקטע הבא: "לקראת אנאפוליס פרסמו אנשי ימין מודעות המכריזות כי "אין לממשלה זכות לוותר על שטחים‭."‬ שום ויתור, הם הבהירו, לא יחייב אותם. עברו ימים אחדים, וכנס החמאס והג'יהאד בעזה פרסם הודעת סיכום. זה היה תרגום בערבית להודעת הימין בעברית. חבל על בזבוז האנרגיות. הגיע הזמן שהם ימנו דובר משותף, הרי ההודעות זהות." בוא נראה מה הצלחת להבין מהקטע הזה...
"מי שמתעקש על שיבה אל תוככי המדינה היהודית אינו רוצה שלום."-פה הוא מדבר על הפלסטינים אם לא הבנת.. "מי שמתעקש על שיבה אל תוככי המדינה הפלשתינית אינו רוצה שלום."-ופה על המתנחלים... והמסקנה שלו לגביהם זהה-"הוא רוצה "מדינה אחת‭"."

אתה חייב לחזור לכיתה א'!

כך כתבת "מי שמתעקש על שיבה אל תוככי המדינה הפלשתינית אינו רוצה שלום."-ופה על המתנחלים"........באמת? מאיפו ישובו המתנחלים? מישראל? מארה"ב? וגם,האם יש יהודי אחד שמוכן להישאר תחת שליטה פלסטינית?או אין לו התנגדות? אני מציע לך,לשלוח מייל לכותב בן ימיני כדי שיסביר לך ,למה הוא התכוון? בן ימיני מפחד מהריבוי הטבעי של הפלסטינים,ומחזרת 5 מליון פלסטיני לשטחים,אז זה איום ממשי על מדינת ישראל!! אגב ,איפה למדת ביסודי?

mike00

New member
מאיי שלמה../images/Emo24.gif

מה זה משנה מאיפה יחזרו??הוא טוען שההתנחלויות נוגדות את רעיון השלום,נקודה!! אגב,אם גם עם הטיעון הזה יש לך בעיה תוכל לפתור אותה כאן
לא רק בן ימיני מפחד מהריבוי הטבעי של הפלסטינים ומחזרת 5 מיליון איש שברחו מפה והצאצאים שלהם,גם אני ועוד מיליוני אנשים במדינה הזאת מפחדים מהתרחיש הזה.... ומה זה משנה איפה למדתי ביסודי?מקריאה של ההודעות שלך והדרך שבה אתה "מבין את הדברים" יש לי הרגשה חזקה שהמחנכים שלי עשו עבודה הרבה יותר טובה מאשר שלך......אבל זה כנראה בגלל שאתה ערבי ומהרגע שבאת לעולם לא הפסיקו הכובשים להתעלל בך מה שבין היתר התבטא בהכשרת מורים "מפגרים ולא איכותיים" כדי שגם אתה תצא "מפגר ולא איכותי"... אז אני שמח להודיע לך אבו כרואן הם הצליחו במשימה

הבעיה עם בן ימיני שהוא החליט על דעת עצמו

איך מתנהג מי שרוצה שלום (פועל לטובת 2 מדינות עם כמה שפחות מיעוט). אחרי שהחליט לבד, הוא מסמן כל מי שמתנהג בדרך שונה כאויב השלום. וזה ממש מצחיק, אני שואל את עצמי אם הוא לא רואה את זה לבד. שלא לדבר על זה שאין קשר בין הדברים האלה לשלום. הוא רוצה הפרדה בין העמים וגבול חזק. זכותו לרצות מה שבא לו, אבל זה לא בהכרח שלום.

respecta1

New member
אה שכחנו שבשביל סלטעון הנאור

שלום זה שפלשתיני ליד ישראלי גרים אחד ליד השני ומחליפים פירות שהישראלי כמובן הוא זה שקוטף את הפירות לפלשתיני, יאלה תעורר מהסרט זה בהחלט השלום היחידי הריאלי שיכול להתקיים..הפרדה עזה בין שני הלאומים שגם לא יסתכלו לאחד בשני לא צריך שלום חם צריך שלום סוף להרג, גם שיתעבו אחד את השני כל עוד לא יהרג אף אחד.. אם היה אפשרות היה צריך לבנות את הגדר גם לגובה 100 מטר ותן לי לנחש אתה בעד הקטע על ההתנחלויות אבל נגד מה שאמר על זכות השיבה בניגוד לכמוך ולכאלה שעל האפשרות הראשונה כן והשניה לא הוא לא צבוע הוא אומר ממבט ריאלי ולא צבוע לא להתנחלויות (שזה בעצם "זכות" השיבה היהודי) ולא ל"זכות" השיבה הערבי, כי עם התנחלויות לא תוכל להתקיים מדינה פלסטינית ולמשך הטווח הארוך גם ישראל ועם "זכות" השיבה הערבית לא יהיה ישראל אלא רק מדינה פערבית נוספת.

רספקטה אתה תמשיך לחשוב שהדרך שלך היא הצודקת

ברור לי ששום דבר שייאמר לא יזיז אותך מדעתך על הערבים, ולכן חבל על המשך הויכוח המעייף. לגבי הניחושים עלי, אני מציע לך לוותר- זה לא הצד החזק שלך.

respecta1

New member
אתה גם לא יודע מהי..

ולא, כי יש פה מישהו שכן תזיז אותו מהדעה שלו.. ואיזה ניחושים בדיוק? כיף לשנות נושא אה?

למעלה