חזרה לבייסיקס, המבורגר - אתם אוהבים?

eyaling

New member
אני הכי אוהב את ההמבורגר שלי ככה :

המתכון המנצח שלי,להמבורגר עסיסי מלא כל טוב בכלום עבודה ! המבורגר קלאסי עם טוויסט' , שלא מאבד מקסמו כל פעם מחדש . כל הקסם בהמבורגר הזה הוא שאין בו הרבה חומרים , הוא קל להכנה וכמובן שמרגישים את התוצאות בטעם . למתכון המלא : http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1730826 לבלוג שלי : http://blog.tapuz.co.il/benhsirem זמן הכנה : 15 דקות + חצי שעה מנוחה במקרר מנות : 12 המבורגרים גדולים ועסיסיים אז מה צריך ?: קילו בשר טרי ,טחון גס כף חרדל דיז'ון ( חלק , לא גרגרים ) כפית שמן זית כפית מלח גס כפית פלפל שחור גרוס אפשרויות : בצל אחד מגורר בפומפייה שן שום אחת קצוצה דק אופן ההכנה : מעבירים את הבשר הטחון , החרדל , השמן , המלח והפלפל לקערה . לשים במשך חמש דקות את המסה ( הלישה הופכת את הקציצה ליציבה ואחידה ומונעת התפרקות בזמן הטיגון ) .מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה . מוציאים את המסה מן המקרר . יוצרים קציצות במשקל 80-100 גרם ומשטחים ביד ( יותר נוח להכין את הקציצות בעזרת רינג , מעצבים את הקציצה בעזרתו ) .מחממים היטב מחבת פסים וצולים לדרגת הצלייה הרצויה . ( אני צולה את ההמבורגרים למשך 5 דקות מכל צד ) . מגישים מיד עם הצעות ההגשה .

marmara1

New member
ראיתי את ההודעה וקרץ לי להיכנס...

אני אישית, בכלל טיפוס של סטייקים עסיסיים שמגרים ג'וס... אוח. אבל ההמבורגר האולטימטיבי בשבילי הוא מדיום -ריר. אדום ומוכן במידה. כמובן, איך אפשר בלי התוספות של עגבניה, חסה ומלפפון חמוץ. וצ'יפס... לדעתי, כשההמבורגר מספיק טעים מספיק, הצ'יפס לידו הופך קצת ללא אטרקטיבי. תוספת של גבינה, אני עדיין בלבטים. מחד, מילארדי אנשים לא טועים, מאידך, מבחינה מחשבתית לא מסתדר לי, וללא שום קשר לכשרות. בשר עם גבינה נשמע לי פשוט כל כך לא טעים.... כמעט כמו שוקולד עם דגים. המקום הכי טוב בעיניי הוא בורגוס, הלייט נייט שלהם... פצצה. והאמת שזה המקום היחיד ששם הצ'יפס + קטשופ פשוט משלים לחלוטין את התענוג של ההמבורגר. מומלץ בטירוף.

bigjack

New member
../images/Emo21.gifאפרופו המבורגר ../images/Emo9.gif

רק נכנסתי לבקר ולא תכננתי להגיב ....אבל אם בהמבורגר עסקינן אז בדיוק כרגע אני חוזר מביקור נהדר אצל גיתי זמיר (קצב וחבר טוב שהכרתי דרך הפורום הזה) . מטרת הביקור היתה להכין ביחד תערובת להמבורגרים לארוחה בשישי בערב. כבר הרבה פעמים ביקרתי בחנות של האיש הקסום הזה אבל הפעם זה היה ביקור מאחורי הקלעים שאפילו כלל טעימות חיות ומבושלות של ההמבורגרים שהכנו. בעיקרון הוא משתמש בשומן עם מעט בשר "פלדה" (25%) והשאר מבשר אחורי ("כף") בתוספת של רוטב סויה דבש שהוא מכין במקום, שבבי בצל מיובשים שהוא מטגן, מלח ופלפל שחור גרוס. את הכל הוא טוחן פעמיים בדיסקית עם חורים גדולים ואת התערובת נישנשנו בתענוג רב גם כשהיתה רייר לגמרי. על הדרך הוא לקח מחבת פסים מהתצוגה בחנות ושם על הגז עם 2 המבורגרים בינוניים והם ניצלו בזמן שהכין עבורי המבורגרים גדולים לשישי שכל אחד מהם שוקל מעל 300 גר'. כשסיימנו עם ההכנה ההמבורגרים היו בדיוק מוכנים בדרגת מדיום בשביל שנתנפל עליהם
כמובן שעל הדרך קניתי גם עצמות מח שילוו את ההמבורגרים בשישי ועוד כמה מטעמים קרניבוריים שיוכנו בזמן הקרוב
את ההמבורגרים של גיתי אני מכיר כבר די הרבה זמן וכל מי שטעם רק שיבח......אבל היום מאחורי הקלעים הגעתי למסקנה שאלו ההמבורגרים הכי טעימים שאכלתי בחיי. המתכון והסיפור המלא יעלו לאתר החדש שלי בשבוע הקרוב. והנה גם קישור למי שלא מכיר אותו: http://www.gourmetlv.com/ ויש גם תמונה של ההמבורגרים שלו במידה הקטנה מלפני כמה חודשים על הפלנצ'ה בבית.

squalus

New member
מה לטבעונות ולהמבורגר?

את רוצה לשים ירקות בלחמניה, תהני, אבל אל תקראי לזה המבורגר.

המבורגר זה על שם המבורג :)

הוא גם ככה בד"כ לא כולל האם :p ואם אפשר לקרוא למנה של אננס חתוך דק דק או אפילו חציל -קלוי-- משוטח על צלחת - קרפצ'יו אז להשתמש בהמבורגר לקציצה טבעונית בלחמניה - זה בסדר

squalus

New member
אני אוהב לגוון

כל פעם מנסה מתכונים שונים להמבורגר. אחד שממש אהבתי הוא מתכון של ג'יימי אוליבר לבורגר כבש עם רוטב צ'ילי מתוק. מבחינת מסעדות אני משתגע על בארבי'ס באילת. למישהו יש את המתכון שלהם?

../images/Emo23.gif המבורגר...../images/Emo27.gif

מסעדות ההמבורגר האהובות עלי ביותר (וגם בהם אני משתדל לאכול כשאני רוצה המבורגר): *מוזס *ולפנייטס‬ *סרגוס מת על ההבורגרים שלהם...לטעמי לא רואים ממטר את כל האגדיר וכ'ו...

xcalibur

New member
BURGER EVO הירושלמי ושלא תגידו שלא

ידעתם. חוץ מהחומוס הכי טוב בארץ ללא עוררין, זו (לפחות לדעתי) ההמבורגריה הכי טובה שניתן למצוא בארץ הקודש. מעבר לכך, המקום הכי טוב שאי פעם יצא לי לאכול בו נקרא BIG DAN'S והוא נמצא בשדרה החמישית במנהטן. דיינר אמריקאי קלאסי מהסרטים שיש בו לא פחות מ-250(!!!) סוגי המבורגרים. אכלתי שם וכמעט נגסתי לעצמי באצבעות. תענוג לא נורמאלי!

bali

New member
מנהל
איוו כבר מזמן איבדו את גדולתם לדעתי

ברגע שהם נהיו "מיני רשת" ההמבורגרים שלהם התדרדרו מבחינת איכות הבשר, שלא לדבר על קלקול קיבה היסטרי שכמה מבני משפחתי סבלו ממנו אחרי ארוחה שם... אבל התוספות שלהם מעולות. במיוחד בעיר כשרה למהדרין כמו ירושלים שבה למצוא מקום שמגיש בייקון על ההמבורגר זה נדיר. כרגע מבחינתי ההמבורגר הכי טעים בירושלים הוא של בלאק ואני כועסת נורא שהם נעשו כשרים, אבל מבינה מה הסיבה... בירושלים אין הרבה קליינטורה למסעדות לא כשרות.

xcalibur

New member
יש בלאק בירושלים????????????

שערוריה! איך לא ידעתי?! ושני סניפים עם כול הכבוד לאיוו...זה רחוק מלהיות רשת. אכלתי שם ביותר ממס' הזדמנויות וחזרתי שבע.

bali

New member
מנהל
יש בלאק ברחוב שלומציון למטה...

חבל שרק עכשיו אתה מגלה עליו, כשהוא כבר הוכשר.אבל ההמבורגרים מצויינים בכל אופן גם אם אין תוספות לא כשרות. ולצאת שבע מאיוו זה עדיין לא אומר שזה גם היה הכי טעים בירושלים... אפשר לשבוע גם מהמבורגר לא הכי טעים... אבל איך אומרים, על טעם ועל ריח.

xcalibur

New member
לא נורא

פעם אחת לאכול אצלו גם כשהוא כשר לא יהרוג אף אחד. ולא צריך להגזים :) איוו הכי טעים שיש בירושלים...אחרי ברגרס בר הראשון במרכז העיר לפני שהתמסחר. אני בכול אופן בטח אקפוץ לשם במוצ"ש או יום ראשון. רוצה להצטרף? ;)

LEATHER REBEL

New member
כבר הרבה זמן שלא אכלתי בורגר טוב

באמת הגיע הזמן לעשות משהו בעניין

bushkapa

New member
המבורגר

לפי דעתי המבורגר צריך לאכול במידה מדיום ומעלה עדיך כמה שפחות אדום למבינים באמת המבורגר כידוע זה בשר טחון לא חושב שיש סיבה שאני יאכל בשר מעובד כשהוא עדיין נא זה לא כמו לאכול נתח טוב כמו סינטה או אנטריקוט כשהם במצב יושן אז אפשרי לאכול אותם במצב נא מה שגם מעיד על איכות הבשר אם הוא מתפרק טוב בפה כשהוא נא.... בקיצור המבורגר מדיום פלוס עם הכל...אההה כמעט שכחתי, ובירה ליד :)

נצל"ש איזה רוטב שמים במקדולנס

מהו הרוטב הבסיסי שהם שמים בלחמניה שלהם (ורוד כזה) ?

למעלה