חזרנו אחרי 5 ימים של אשפוז בבי"ח

אורית ג.

New member
דניאל היקרה צר לי על מה שאתם עוברים

ואני (גם כן) חושבת שכדאי קודם לראות אם יש דלקות חוזרות וגם לבדוק (אם יש דלקות חזרות) בעיה מבנית - כגון ריפלוקס בדרכי השתן מה יש למהר ולחתוך בהסטריה? כריתת איבר, אני לא צריכה לספר לך, היא החלטה כבדה. חבל שיש כל כך הרבה רופאים בורים בארץ וששים אלי סכין (נתקלתי בזה בעוד תחומים רפואיים, רק שכאן נח להאשים אתכם ואת העורלה) מקוה שמעכשיו יהיו רק ימים טובים של בריאות. אם את צריכה עוד משהו : מידע, תמיכה , טלפון, הפניה לרופא חובב עורלות - רק תגידי.

../images/Emo6.gif אשמח לקבל הפניה לרופא

וגם תמיכה תעזור לי

ruti1958

New member
שימרו על עצת הרופאים

לצערי במקרה... 'יצא לנו לעיין בפורום אחר בנושא' של קופת חולים כללית. שם הסיפור הוא מאוד דומה, רק שההמשך הוא... שהם לא מלו, ניסו דרך חברי הפורום ועידוד הרופאים בפורום טיפול לא קונבנציונלי דרך 'הומופאט' מה שבסוף לא נתן להם הרך הקטן לישון כמה לילות... וחיש מהר להדסה הם רצו בלילה, ואמרו שמצידם שיחתכו את כל האבר, רק קצת ש ק ט! גבירתי היקרה, את כל העצות שתשמעי כאן, שיעשו הם. את מכון הניסויים על ילדך 'תשמרי להם'... רופא הוא לא מחליט לבד אלא בהתיעצות עם חבריו לעבודה.

דניאל היקרה,

רציתי לשתף אותך בשתי חוויות אישיות: 1. בגיל 18 עברתי על בשרי דיקור של שלפוחית השתן (כנראה כי היה איזה סטאז'ר שצריך היה להתאמן בדיקורים....), ומדהים כמה שזה לא כאב, למרות שפחדתי מאוד. בסה"כ זה הגיוני, כי צפיפות העצבים בבטן היא הנמוכה ביותר בכל הגוף. 2. כאמא לילד שלם, גם לי היה "משבר אמונה" ורגע של חרטה, כאשר בסביבות גיל 3, הפשוש עבר סידרה של 4 זיהומים פיטרייתיים מתחת לעורלה, וכל זאת כאשר שנה לפני כן, הוא עבר ניתוח באשך בהרדמה כללית, ויכולתי לימול אותה באותה הזדמנות ללא שום כאב. אבל, כאשר הפסקנו לסבן את הבולבול, נעלמו הזהומים כלא היו, וכבר למעלה מ 3 שנים שאין להם זכר, והילד נהנה מעורלה שלמה, לתפארת מדינת ישראל.

הזיהומים נעלמו כשהפסקתם לסבן???

אני לא מסבנת בצורה מיוחדת אבל אמא לילד שלם אחר אמרה לי שכשאני מנקה עם המגבונים אז טיפה להפשיל אותה אחורה ואז לנקות.

אחרי שראיתי כיצד החומר

ששמים במגבונים מספיק חזק על מנת לנקות כתמי גריז וזפת, הבנתי שאסור שדבר כזה יגע בעורו של תינוק. עד היום אני מחזיקה מגבונים בבית, לצורך ניקוי כתמים עקשניים במיוחד בשטיח (ברצינות!). לטסיק של תינור-רק מים, מקסימום סבון תינוקות כשיש קקי.

אז באמת אין ברירה והשתמשי

במגבונים, אבל אם יש כיור בסביבה, אפשר "לכבס" קצת את המגבון בזרם המים, כדי לשטוף ממנו את החומרים שבו. אפשר גם "לכבס" את המגבונים לפני שיוצאים מהבית.

**סיגל**

New member
לנקות מחוץ לבית

אנחנו השתמשנו בחיתולים רב פעמיים ואם מחוץ לבית היינו צריכים לנקות - רק עם מים, בכל שירותים ציבוריים יש כיור עם מים זורמים. למזלינו הוא נולד לפני הקיץ ככה שהיה חם ונעים. אם המים מאוד קרים אפשר לקחת צמר גפן (יבש) להרטיב אותו ולחמם ביד לפני שמנקים. וגם אצלנו הפסיקו הזיהומים כשהפסקנו לסבן עם סבון, מקסימום פעם בכמה ימים אני מבקשת מנועם שיסבן עם הסבון האינטימי שלי (ליג'יניה) כי ה PH שלו הכי מותאם. בהצלחה.

Bmaya

New member
לא לסבן?

זה ממש חדש לי! בני בן 15 חודשים, שלם, אני רוחצת לו את הטוסיק והעורלה (עם כל מה שמסביב) בכל החלפה ומשתמשת בסבון תינוקות. לעיתים רחוקות כשאין מים בהישג יד, אני משתמשת במגבונים לחים. זה לא מומלץ? אני צריכה להשתמש בסבון אינטימי? לסבן פחות? ו"טיפ" קטן: במקום מגבונים אפשר להרטיב מגבוני מטבח מהסוג העבה (כמו "ויוה"). אפשר לתלוש כמה שצריך, לשים בשקית קטנה, ולהרטיב עם מים בזמן הצורך.

מנתח

New member
סבון ועורלה.

אני דווקא כן ממליץ על סבון, אולם יש לזכור שמדוב רבאיבר אינטימי בעל רירית עם אותן תכונות כמו איבר המין הנשי. וכמו שבאיבר המין הנשי לא פעם סיבון בסבון רגיל גורם פטריות כך גם כאן. לכן בהחלט מסכים עם החתולה - אל סבון או סבון להגיינה אינטימית הוא המתאים ביותר. אבל זה לגיל בו העורלה נפרדת. כעת בגיל הינקות - לטבול באמבט עם מים, ושמן אמבט כגון בלנאום או אמול הנים ההגיינה הטובה ביותר לכל הילד.

דיאנה1

New member
אין כל צורך לעשות את זה

צריך לנקות מבחוץ וזהו, ולטבול באמבט כמו שאמרו לך כאן. שיטת ניקוי כזו יכולה לגרום זיהומים אם לא נזהרים עם ההפשלה וגורמים להפרדה בטעות.

Bmaya

New member
הרופאה אמרה לי

שבכל רחיצה צריך להוריד את העורלה כמה שאפשר (בלי להפריד או להכאיב, כמובן) ולרחוץ גם שם. מעניין... ודרך אגב- גם אנחנו עשינו פעם בדיקת שתן, עם שקית (פיפיה?) ולא הציעו אפילו לדקור.

דיאנה1

New member
יש הרבה חוסר ידע בנושא

גם בין הרופאים. אמא אחת לילד לא נימול אמרה לי שהרופא הפריד לבן שלה את הערלה כדי שהיא תוכל לנקות שם
אמאלה.כנראה שהרופאה התבלבלה עם הוראות הניקוי לאחר שהערלה נפרדת, אז צריך באמת להפשיל אותה ולנקות מתחתיה בזמן הרחצה.תראי את המאמר המצורף והקישורים בסופו: הטיפול בילד הלא נימול

לגבי סיבון: בזמנו נהגנו לסבן

עם סבון אינטימי מתחת לעורלה, לאחר שנפרדה. היום אני מבינה שזה מיותר ואפילו מזיק.

שירי ל

New member
דניאל שלום - במקרה הצצתי כאן וראיתי

את ההודעה שלך - וחייבת לספר לך שטל, ביתי בגיל חודשיים גם עברה דיקור שכזה, כך שאין קשר למילה. למיטב ידיעתי (אני אינני רופאה) הסיבה שעושים דיקור כזה היא כדי לשאוב את השתן מסביבה סטרילית לחלוטין והיא אינה קשורה לבעיה הלוגיסטית (כאמור אצל בנות אין בכלל בעיה לוגיסטית...)

כן אבל ממה שהבנו במקרה שלו

של ילד לא נימול, תמיד אבל ת מ י ד יקחו שתן בצורה כזאת, לא משנה באיזה גיל.

שירי ל

New member
אבל למה?

נימול או לא נימול לא יכול לעשות פיפי בתוך שקית שתן? או כשיהיה קצת יותר גדול בתוך כוסית?

לא, כי הם אומרים שבעורלה יכולים

ליהיות חיידקים ולכלוך שיגרום לבלבול בבדיקה וככה לא ידעו אם הזיהום אכן מגיע מהשלפוחית או שזה סתם לכלוך מהעורלה.

תלתל11

New member
ומה אכפת להם לנסות ?

מנקים חיצונית, שמים שקית. אם יוצא עם סימני זיהום, אז אכן צריך בדיקה סטרילית כדי להבחין בין זיהום אמיתי או קונטמינציה חיצונית. אבל העידו פה מספר אמהות שבניהן עברו בדיקה משקית והבדיקה היתה נקייה, כך שלא היה צורך בדיקור.

למעלה