בכל זאת דבר ביקורת...
ומקווה שתהיה בונה. הוזכרו כאן 3 הממורמרים...אז להלן הצד השני של המטבע: לטיול הצטרפו שתי רוכבות חסרות ניסיון קודם ברכיבה (נדמה לי שטיול ההכנה- יוזמת חברי הקבוצה- היה הראשון עבורן). מאחר ורוב הרוכבים היו בעלי ניסיון כזה או אחר ברכיבה (ואני בהחלט לא מן המנוסים ביותר- סה"כ שנה וחצי בשבילים)- הן עיכבו את הקבוצה באופן שלטעמי האישי פגם בחווית הרכיבה (אם כי העובדה שהן היו מקסימות ועמדו בגבורה בהרבה מבטים צוננים הקשתה עליי מאד לכעוס עליהן). נראה לי לגיטימי לצפות ממארגני הטיול- חברת יערית- שידאגו להומוגניות מינימלית של הקבוצה. אני לא מדבר על לעמוד עם סטופר ולמדוד מה הכושר הגופני של כל אחד מאיתנו והרמה הטכנית (ושלי אגב- לא בהרבה גבוהה משל שתי הרוכבות שצוינו לעיל, אם בכלל)- אבל באמת שנראה לי מוגזם ובלתי סביר לאפשר לרוכב חסר כל ניסיון קודם עם אופני מדבקה (!) להצטרף לטיול שמוגדר כטיול רכיבה אתגרי למדי, והעובדה שיש לו כושר גופני גבוה אינה מספיקה לדעתי. גם בארץ ספק אם רוב הרוכבים היו מצרפים רוכב שהוא טירון גמור לרכיבה, על אחת כמה וכמה בחו"ל. ואני רוצה להדגיש: הטיול הוגדר ושווק כטיול רכיבה אתגרי, להבדיל מסוגים אחרים של נופש שכוללים סוגים שונים של רכיבה (כגון טיול רכיבה לא אתגרית של מדרפט להולנד, סליחה על הפרסומת אבל אני מנסה להבהיר נקודה). לא הייתי כותב זאת אלמלא הייתה כוונה מצד מארגני הטיול (שלא התממשה לבסוף) לקצר את מסלול הטיול של היום השלישי- שהיה בדיעבד האתגרי והמהנה ביותר- על מנת שיתאים לכלל הרוכבים. ראיתי בזה צעד לא הוגן כלפיי- והיה לי הרושם שגם ארבעת ה"לא ממורמרים" (מצטער, ירון, אבל אני משתמש במלים שלך) חשים כמוני. תרמה למרמור גם העובדה שמרגע שהעלינו את התנגדותנו לשינוי המסלול ועד שקיבלנו תשובות מנציג חברת יערית חלף זמן די ארוך, מה שהותיר אותי באופן אישי בהרגשה לא נעימה שכאילו מתחמקים ממני...והרי תמיד במצבים שלא מקבלים תשובה ברורה חרושת השמועות משתוללת. אפשר להתווכח אם הייתה פה "אובר תגובה" מצדי או מצד יתר ה"ממורמרים" על הכוונה לקצר את המסלול, אפשר גם להתווכח אם נציג יערית ודני המדריך (מקסים כבר אמרתי?) אכן התכוונו לקצר את המסלול וחזרו בהם רק או שמא היו אלה רק דיבורים בעלמא וזוהי ביצה שלא נולדה- העובדות הן שהתקיימה שיחה בנוכחות כל הרוכבים, המדריך ונציג יערית ובה הודיעו לנו כי הקבוצה תתפצל- הרוכבים ה"מנוסים" ירכבו במסלול המתוכנן ואילו ארבעת הלא מנוסים ירכבו במסלול אחר...כך שעובדתית קיבלנו את מה שהובטח לנו, וכל השאר ספקולציות...לפיכך אשאיר לקוראים לשפוט, מקווה שהבאתי את העובדות כפי שהן. למרות כל זאת וכן בשם ההגינות- היה טיול מהנה ביותר, עם מסלולים יפהפיים, וכמו כן גם השירות שקיבלנו היה בסדר גמור למעט המקרה שצויין, כולל צ'ופר של השאלת ג'יפ לחצי יום טיול באנטליה- ללא תשלום. מבחינת המסלולים, המדריך, והקלאב זה טיול שווה לכל הדעות. ולעמיתיי בקבוצה- ירון ודפי, אלונה וטימון- קצת חבל לי שאתם רואים בי "ממורמר", בכל אופן נהניתי מאד גם מחברתכם...ואני שלם עם מה שהיה... אשמח לקבל תגובות, אילן.