חזרנו הרגע מטורקיה!!!

alonaski

New member
יפה מאוד! ../images/Emo45.gif

רק הערה קטנה - העץ מייפל הענק... - זה היה דולב מזרחי! לפי עניות דעתי, המייפל גדל רק בארצות בעלות אקלים הרבה יותר קר מפה על חוף הים היתכון... אני גם יכולה להכניס את התמונות שלי לגלריה כזאת? איך עושים את זה?...

timon1

New member
הייתב לי הרגשה שזה לא מייפל

בגלל זה כתבתי בעברית=למזער את הפדיחה... מייד מתקן

shl17

New member
את טועה בקשר למייפל

יש עץ שנקרא אדר סורי ולדעתי גם בארץ שלנו יש כמה ממנו בטורקיה בטוח יש מייפל

alonaski

New member
ודאי שיש אדר סורי בארץ! ../images/Emo13.gif

אבל העץ המצולם (שהיה לי העונג לחקור את ענפיו...) זהו דולב מזרחי! ולגבי תפוצות של עצים שלא בארץ - אני בהחלט לא מתחייבת לגבם! אז אם אכן יש עצי מייפל בטורקיה - עימכם הסליחה שפיקפקתי בתפוצתכם באזור הטאורוס...

alonaski

New member
= מהמשפחה! ../images/Emo140.gif

אל תנסה לשסף גזעו של אדר סורי ולקוות שיזרום לך מייפל משם...
זה רק סתם יכאב לאדר!
המייפל והאדר הם בני אותה משפחה אך המין - שונה! ולכן רק ה Acer macrophyllum = נותן מייפל ולעומתו, האדר הסורי ובשמו המדעי:Acer obtusifolium - לא נותן!

timon1

New member
מה השאלה, סחבו כמו גדולות

אבל אני מודה שהייתי צריך לעזור להן פה ושם

timon1

New member
והנה סיום העליה החביבה

שציפתה לנו ביום השלישי לרכיבה, קבלו את אילן

ilanfe

New member
הייתי שמח לדעת ממתי אני נראה...

כמו איקס אדום... כנראה שאני לא מודע לעצמי!

ilanfe

New member
בכל זאת דבר ביקורת...

ומקווה שתהיה בונה. הוזכרו כאן 3 הממורמרים...אז להלן הצד השני של המטבע: לטיול הצטרפו שתי רוכבות חסרות ניסיון קודם ברכיבה (נדמה לי שטיול ההכנה- יוזמת חברי הקבוצה- היה הראשון עבורן). מאחר ורוב הרוכבים היו בעלי ניסיון כזה או אחר ברכיבה (ואני בהחלט לא מן המנוסים ביותר- סה"כ שנה וחצי בשבילים)- הן עיכבו את הקבוצה באופן שלטעמי האישי פגם בחווית הרכיבה (אם כי העובדה שהן היו מקסימות ועמדו בגבורה בהרבה מבטים צוננים הקשתה עליי מאד לכעוס עליהן). נראה לי לגיטימי לצפות ממארגני הטיול- חברת יערית- שידאגו להומוגניות מינימלית של הקבוצה. אני לא מדבר על לעמוד עם סטופר ולמדוד מה הכושר הגופני של כל אחד מאיתנו והרמה הטכנית (ושלי אגב- לא בהרבה גבוהה משל שתי הרוכבות שצוינו לעיל, אם בכלל)- אבל באמת שנראה לי מוגזם ובלתי סביר לאפשר לרוכב חסר כל ניסיון קודם עם אופני מדבקה (!) להצטרף לטיול שמוגדר כטיול רכיבה אתגרי למדי, והעובדה שיש לו כושר גופני גבוה אינה מספיקה לדעתי. גם בארץ ספק אם רוב הרוכבים היו מצרפים רוכב שהוא טירון גמור לרכיבה, על אחת כמה וכמה בחו"ל. ואני רוצה להדגיש: הטיול הוגדר ושווק כטיול רכיבה אתגרי, להבדיל מסוגים אחרים של נופש שכוללים סוגים שונים של רכיבה (כגון טיול רכיבה לא אתגרית של מדרפט להולנד, סליחה על הפרסומת אבל אני מנסה להבהיר נקודה). לא הייתי כותב זאת אלמלא הייתה כוונה מצד מארגני הטיול (שלא התממשה לבסוף) לקצר את מסלול הטיול של היום השלישי- שהיה בדיעבד האתגרי והמהנה ביותר- על מנת שיתאים לכלל הרוכבים. ראיתי בזה צעד לא הוגן כלפיי- והיה לי הרושם שגם ארבעת ה"לא ממורמרים" (מצטער, ירון, אבל אני משתמש במלים שלך) חשים כמוני. תרמה למרמור גם העובדה שמרגע שהעלינו את התנגדותנו לשינוי המסלול ועד שקיבלנו תשובות מנציג חברת יערית חלף זמן די ארוך, מה שהותיר אותי באופן אישי בהרגשה לא נעימה שכאילו מתחמקים ממני...והרי תמיד במצבים שלא מקבלים תשובה ברורה חרושת השמועות משתוללת. אפשר להתווכח אם הייתה פה "אובר תגובה" מצדי או מצד יתר ה"ממורמרים" על הכוונה לקצר את המסלול, אפשר גם להתווכח אם נציג יערית ודני המדריך (מקסים כבר אמרתי?) אכן התכוונו לקצר את המסלול וחזרו בהם רק או שמא היו אלה רק דיבורים בעלמא וזוהי ביצה שלא נולדה- העובדות הן שהתקיימה שיחה בנוכחות כל הרוכבים, המדריך ונציג יערית ובה הודיעו לנו כי הקבוצה תתפצל- הרוכבים ה"מנוסים" ירכבו במסלול המתוכנן ואילו ארבעת הלא מנוסים ירכבו במסלול אחר...כך שעובדתית קיבלנו את מה שהובטח לנו, וכל השאר ספקולציות...לפיכך אשאיר לקוראים לשפוט, מקווה שהבאתי את העובדות כפי שהן. למרות כל זאת וכן בשם ההגינות- היה טיול מהנה ביותר, עם מסלולים יפהפיים, וכמו כן גם השירות שקיבלנו היה בסדר גמור למעט המקרה שצויין, כולל צ'ופר של השאלת ג'יפ לחצי יום טיול באנטליה- ללא תשלום. מבחינת המסלולים, המדריך, והקלאב זה טיול שווה לכל הדעות. ולעמיתיי בקבוצה- ירון ודפי, אלונה וטימון- קצת חבל לי שאתם רואים בי "ממורמר", בכל אופן נהניתי מאד גם מחברתכם...ואני שלם עם מה שהיה... אשמח לקבל תגובות, אילן.

גם לי היה נעים מאוד בחברתך ../images/Emo24.gif

אני מצטער, אם השתמשתי במילים לא מתאימות... ואני מסכים איתך, שחברת יערית טעתה בכך שצרפה רוכבים לא מנוסים לטיול, ובכך שהטיול היה צריך להיות כפי שהובטח, ולשמחתנו כך היה. בכל אופן, היה ממש כיף, ואני שמח שהכל הסתיים על הצד הטוב

sdanpo

New member
אם רק יותר לי להוסיף..

בעניין הומוגניות הקבוצה. גם אני "כמעט" והייתי חלק מהקבוצה שלכם. אחת הסיבות בעיקריות שלא ,היא שיערית אמרו לי בפירוש :"מצטרפות גם שתי בנות ללא נסיון קודם ברכיבת שטח אך הן עשו הרבה ספינינג והבטיחו לרכב שטח בשבועיים הקרובים" - את זה מסרה לי נציגת יערית בטלפון ,לא זוכר את שמה. ירון אורנשטיין יכול לאשש את דברי. אז אני מבין שיש טענות והן לגיטימיות לחלוטין , רק יש לציין שיערית לא הסתירו פרטים לגבי מבנה הקבוצה ויכולתה עוד לפני שלב ההרשמה ועל כך מגיע להם ח"ח. בברכת עלה ורכב דן פורת.

t a m i 1

New member
אינפורמציה לגבי טיול יערית בטורקיה

היי לכולם לקהל ה"רחב" שתוהה לגבי הטיול - כנציגת ה"חלשים" בקבוצה ( אלונה,טימון - לא יכלתם למצוא לנו כינוי יותר מפרגן?!
) - אז קודם כל היה טיול נפלא בכל המובנים- קלאב, נוף , מדריך וכל מה שכבר נאמר ונטחן. חשוב לציין שנאמר לנו מפורשות שיהיה רכב מלווה לכל אורך המסלול , כך שלא חששנו שנגרום לעיכוב הקבוצה בקטעים הקשים וציפינו שבכל רגע נתון נוכל לקפוץ על האוטו ולנוח. כאן היתה הפשלה של יערית מכיוון שרכב מלווה היה רק ביום הראשון לטיול , וכך יצא שהחזקים נאלצו להמתין ואנחנו נאלצנו לסחוב את האופניים בכמה עליות מייגעות. לסיכום - שלוש המלצות חשובות לחיים: 1 - לא להאמין כל-כך מהר לסוכנים
2- צריך לפעמים לקחת סיכונים
3- להישאר תמיד עם חיוך על הפנים
חג שמח לכולם - ונתראה !

timon1

New member
תמי, למען ההגינות חשוב גם לדייק

גם ביום הראשון חיכינו לא ולמרות שהיה רכב ליווי, היה מי שמן הראוי היה שישתמש בו ולא ממש זכור לי שמישהו מכם העלה את אופניו פרט לפעם אחת. בנוסף, אם זכרוני אינו מטעני, ביום השלישי הרכב הזדנב בעקבות הקבוצה שלכם וביום הרביעי היה לנו רכב ליווי גם כן ואת אפילו נסעת בו...

t a m i 1

New member
אם להמשיך לדייק ולדקדק..

אז הרכב ביום השלישי היה שם כיוון שהקבוצה פוצלה ואנחנו בעצם עשינו את המסלול של היום הראשון שוב (!). גם זאת רק בזכות זה שיואב יכל להצטרף ולהוביל את הקבוצה ( זה לא היה בתוכנית). ביום הרביעי הועלתי על הרכב כזכור לך כיוון שלא יכלתי לרכב עקב פציעה - אז נא לא לזרות על כך עוד מלח... שיהיה חג שמח - תמי

למעלה