חזרנו מפגישה עם האדריכלית מבואסים
תוכניות גדולות יש לי, רק כשבאים ליישם אותן בשטח - מכשולים. הירידה של השטח שנראתה לנו כחצי מפלס בערך (שיפוע מהחזית אחורה ואז הוא פתוח לשדות) היא בעצם ירידה של שני מטר גובה לפי מפת המדידה, בשיפוע מתון. האדריכלית הציעה לנו שלוש אלטרנטיבות, נשמח אם תביעו דעתכם בעיקר על העלות של כל אחת:
למלא את השטח. אפשר למלא באדמה, לבנות קירות תומכים למניעת סחף בסוף השטח ולשבת "מעל" השדות כך שהבית יהיה בנוי עם קומת כניסה וקומה שניה. זה מה שרצינו במקור אבל אין לנו מושג (האדריכלית מבררת עם קבלן שהיא עובדת איתו לפי מפת המדידה אבל אשמח אם בא לכם לספר לי מה דעתכם) מה העלות של המילוי הזה והקירות וכמה זה מסובך.
לעשות את הבית בשתי קומות הפוך - להכנס מקומה שיש בה סלון, מטבח וכו' ולרדת לקומת המגורים שתהיה גם פתוחה לגינה. מבאס אותי כי זה אומר שהחלק הפונה לחזית של קומת המגורים הוא מתחת לאדמה. זה עלויות בניה כמו של מרתף - נכון ? אפילו שחצי ממנו מחוץ לקרקע... אני מפחדת מבעיות איטום של החלק השקוע (לכן לא רציתי מרתף) וגם נראה לי לא נעים שחלק מקומת המגורים יהיה בנוי כמו מרתף - חלונות לחצר אנגלית וכו'. זה נורא "איכס" בעיניי.
פתרון ביניים - לדרג את הבית. לרדת 3-4 מדרגות בכניסה לבית עד הדלת ואז בתוך הבית לדרג את המטבח מהסלון למשל (סיוט עם ילדים
) ואז נרד מטר אחד ונמלא את הגינה רק עוד מטר אחד ונגיע למצב של בית עם קומה מדורגת וקומת מגורים בקומה השניה. הכי הייתי רוצה למלא את השטח, מפחדת מהעלות. כל השאר מבאס אותי עד דמעות ממש. מה אתם אומרים ?
תוכניות גדולות יש לי, רק כשבאים ליישם אותן בשטח - מכשולים. הירידה של השטח שנראתה לנו כחצי מפלס בערך (שיפוע מהחזית אחורה ואז הוא פתוח לשדות) היא בעצם ירידה של שני מטר גובה לפי מפת המדידה, בשיפוע מתון. האדריכלית הציעה לנו שלוש אלטרנטיבות, נשמח אם תביעו דעתכם בעיקר על העלות של כל אחת: