חזרנו מפריז, היה משגע, חוויה מדהימה ב Balagan

Nרב

New member
פיתה היא לחם אבל לא בגט, שכבר אכלנו כל בוקר,

ואני חושבת שגם נוח לך להתעלם בדיון הזה מהפן הכספי שהעליתי כמה פעמים.
אני באופן אישי בלבד לא מסוגלת לאכול רק במסעדות צרפתיות כשאני בפריז - גם מטעמי בריאותי האישית, וגם מטעמי תקציב. ועוד לא מצאתי חלופות ראויות VFM. אם יש לך (חוץ מבגט וגבינה) אשמח ללמוד וליישם
 
ממש לא התעלמתי מהפן הכספי, לכן הצעתי בגט ולא סטייק פילה.

אופציה נוספת היא כל המעדניות הסיניות שמוכרות טייק אווי. זול וכמעט בלי פחמימות או לחם. אישית הייתי מעדיפה זאת על הפיתות והכרוביות של המזנון.
 

Nרב

New member
לך זה עדיף, לילדים פחות. הבנות שלי לא יתעניינו באף מנה

במעדניה כזאת וגם אותי זה די דוחה (כל השמן,יש מקום כזה שעברתי לידו בסנט פול כמה פעמים).
ושוב, דיברתי על אופציות שמתאימות לכלכלת משפחה שלמה למספר ימים. בגט זה לא הפתרון, כמו שסטייק הוא לא הפתרון בכל ארוחה. חוץ מארוחת הבוקר שכוללת לחם, פירות, ירקות, ביצים בבוקר, צריך לגוון בצהרים ובערב. בפריז זה היה די קשה לעומת לונדון, ברלין ועוד מקומות...
 
מה עשיתם לפני שנפתח המזנון?

אגב, כשיוצאים עם משפחה [וגם בלי] זה היתרון של שכירת דירה. בישול עצמי של לפחות ארוחה אחת לפי הטעם של כולם. כמו בבית.
 

Nרב

New member
הגענו עם הבנות לפריז פעם אחת בעבר

כשהי ו קטנות בהרבה. ניסינו אכן לשבת בבראסרי ואני זוכרת שלא בדיוק מצאו עצמן. ועכשיו ההרכב היה שונה - גדול ובוגר יותר ולא רציתי לשלם את אותם מחירים כפול שתיים שלוש ... ולשלוח אותי למטבח בחופשה זה לא רציני .... פריז אמורה להיות בירת הקולינריה האמיתית אך כנראה שאין בה את כל האפשרויות ...
 
חלק מהקולינריה בפריז נמצאת בשווקים ובמרכולים.

מי כמוך יודע. לא התכוונתי שתעמדי ותבשלי מנות עתירות עבודה. אבל יש כל כך הרבה חומרי גלם מעולים בשווקים, שדורשים דקה עבודה, שחבל לא לנצל זאת. אבל מציעה שנפסיק פה את הדיון, כפי ששתינו יודעות, הכל שאלה של טעם.
 

Nרב

New member
אני נהנית מהדיון דווקא, ברור שהכל עניין של טעם


פשוט פעם הייתי נעולה על פריז, ומאז גיליתי שיש ערים ומקומות בעולם (המערבי, לצערי אני עוד לא מגיעה לחרוש את המזרח) שאני הרבה יותר נהנית בהם קולינרית מאשר בפריז. משהו בסגירות הקולינרית של פריז לתוך עצמה והמטבח הצרפתי מרתיע אותי בשנים האחרונות, וזה מצער גם אותי ... אולי זאת גם אחת הסיבות שאני לא נהנית ברומא, מסיבות דומות ומטבח שונה אך גם סגור בתוך עצמו, עם מעט מאד אופציות ומגוון קולינרי בעיר.
ואולי בכלל מיציתי למרות שהרגשתי פעם שאי אפשר למצות את פריז....
 
אני חושבת שהשינוי העיקרי הוא אצלך...אני עוד זוכרת את מרב

ש'התקיפה' קערה מלאה מוס שוקולד אצל ז'אנו [?]
...היום היית בודקת כמה אחוזי שומן יש בקערה, כמה פחמימות ריקות וכו'. הלוואי והמטבח הצרפתי היה נסגר לתוך עצמו - אני כבר איבדתי אותו שם, את המטבח הצרפתי האמיתי...בנסיעתי האחרונה הארוחה הכי מוצלחת שלי הייתה במסעדה סינית דווקא, אחת מהטובות. וכמובן, הארוחות בדירה עם חומרי גלם מדהימים וכמה דקות עבודה.
לגבי רומא, ואיטליה בכלל, אני מסכימה איתך. משעמם. לצערי, גם תל אביב....
 

Nרב

New member
לא אני התקפתי, בעלי
אבל בסופו של דבר השורה התחתונה שלנו

זהה - המטבח האסיאתי הוא המעניין באירופה כיום
 

trilliane

Well-known member
מנהל
אני הרגשתי שמיציתי את פריז ביומיים (נטו). לא התחברתי לעיר

סימנתי
על נקודות התיור העיקריות ונכון לעכשיו לא נשאר בי טעם לעוד. מבחינה קולינרית, זה נהדר שאפשר להיכנס לכל פאטיסרי ולמצוא שלל מאפים מהממים ולא יקרים, אבל אני לא טיפוס של מאפים כך שמיציתי די מהר; אסקרגו ניסיתי ולא נפלתי; מנות אחרות שאכלתי היו טובות (או פחות) אבל אפשר למצוא אוכל טוב גם במקומות אחרים, לא מרגישה צורך לנסוע במיוחד לפריז לשם כך, מודה. יותר מהכול התחרפנתי מהמעשנים בכל פינה (והגענו מקליפורניה, אז בכלל...) וגם מהתפריטים בצרפתית ומהמלצרים שלא ממש מדברים אנגלית... הניסיון לזהות מנות שיקלעו לטעמי הפך להיות אתגר מייגע, יצאתי מותשת.
 

Nרב

New member
הייתי בפריז יותר מתריסר פעמים, לא מיציתי אותה בכלל, יש בה

פינות חמד, רק לשבת עם יין טוב על איזה גדת תעלה ולצפות בעוברים והשבים, יש בה מליון מוזיאונים שכל הזמן משתנים, כל כך הרבה רחובות לגלות..... וגוגל טרנסלייט עוזר לנו היום בכל מדינה, לא אכפת לי בכלל ממלצרים עצבניים

כל הדיון הזה נסוב מבחינתי אחרי VFM לארוחות משפחתיות, זה - והסגירות הקולינרית הצרפתית לתוך עצמה - מה שהיה חסר לי בפריז....
ואם היום תטיילי בקליפורניה נראה לי שתמצאי שם הרבה יותר מעשנים
 

trilliane

Well-known member
מנהל
הרומנטיקה הזאת לא מדברת אליי (ואני לא שותה יין)


השימוש בגוגל טרנסלייט מעיק ומייגע. כמובן, זה עדיף מכלום; אבל להתחיל להקליד או לייצב אותו מעל לתפריט ולעבור על תריסר מנות...
וגם באנגלית לפעמים אני צריכה לחפש למה הכוונה... פשוט לא כיף לי לשבת כך במסעדה.
&nbsp
כפי שכתבתי, הגענו מקליפורניה, ולא, לא רואים שם מעשנים בשום מקום. זן נכחד.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
גם את זה לא רואים ברחובות. אנשים עושים לביתם / במקומות אחרים

 

oreldi

New member
רק אני זוכר הומלסים, מעשנים ושיכורים בכל פינה בסן פרנסיסקו?

 

trilliane

Well-known member
מנהל
אכן יש פה ושם הומלסים בפינות, ממש לא "בכל פינה" ולא עישנו

במיוחד ממש שזכור לי (בכל מקרה לא התקרבנו אליהם מלכתחילה כדי לבדוק מה הם עושים... וקליפורניה היא לא רק סן פרנסיסקו, כן?). הנקודה היא ש(בעקבות החוקים) אין תרבות של עישון חופשי בכל מקום ע"י כלל התושבים. כשאתה נכנס לבית קפה אתה לא צריך לעבור דרך מסך עשן, ואם במקרה יורד גשם (כפי שקרה בפריז לא מעט) ואתה תופס מחסה מתחת לגגון, לא מעשנים לך לתוך הפה.
 
לדעתי סינגפור עונה על הדרישות הקולניריות ולא

צריך גוגל טרנסלייט
מגוון המזונות שם פשוט מדהים ולא יקר בכלל
 

trilliane

Well-known member
מנהל
אנשים בחופשה לא בהכרח רוצים כמו בבית... רוצים לכייף ולנפוש

לא לעמול במטבח או לבזבז זמן יקר על בישולים (אלא למי שנורא אוהב ונהנה מזה).
 

Gרר

New member
מסכים

גם ב-AIRBNB כשיש לנו מטבח אנחנו מנצלים אותו רק לארוחות בוקר.
במשך היום מעדיפים מסעדות. זה מהווה נתח לא קטן מתקציב הטיול אבל להנות ממסעדות בחו"ל זו אחת מהסיבות שאנחנו נוסעים בכלל.
 
למעלה