עזרה אפשר לתת עם נתונים נכונים
משהו לא נכון בנתונים שלך. (אני לא מכירה אותך מהודעות קודמות).
או שהגובה שלך הוא 1.87, ושקלת 157 קילו, BMI45, ואחרי ירידה של 35 את שוקלת 122 עם BMI35.
אבל אז עודף המשקל שלך אינו 15 קילו אלא 30 קילו לפי הטבלאות.
או שהגובה שלך נמוך יותר ושקלת פחות, אבל גם ה-BMI שלך כעת, אחרי ירידה של 35 קילו, הרבה יותר נמוך מ-BMI35, ולכן את כבר לא כל כך שמנה, מכסימום שמנמנה, ולא חייבת להוריד את כל ה-15 ולהגיע להיות רזה.
ואז מה הבעיה? השנה לא הולכת להיגמר בכלל, כי שנה זה 12 חודשים ואת עברת 8 חודשים ונשארו 4 חודשים שזה חצי ממה שעברת, כאשר העודף שלך הרבה פחות מחצי ממה שירדת. אז למה את חושבת שאחרי 8 חודשים המשקל יפסיק לרדת? אולי לא בקצב של ההתחלה, אבל בהחלט יש צפי לירידה משמעותית מתוך עודף של 15.
חוץ מזה, מה זה החוק הזה של "שנה וסטופ"? מישהו תכנת את השרוול באופן שכעבור 12 חודשים השעון שלו עוצר, והוא מפסיק לאפשר לגוף לרדת במשקל?...
ירדת כבר 70% מעודף המשקל, מי קבע שאת 30 האחוזים הנותרים חייבים לרדת עד סוף השנה הראשונה, כי אח"כ כבר אין סיכוי? מה פתאום? מלא אנשים ירדו בשרוול במשך שנה וחצי, שנתיים. ברור שלא באותו קצב, אבל גם זה ממש לא אותו עודף משקל!
למה אני מתערבת, אם בכלל אין לי שרוול אלא טבעת?
כי אני מזהה שהבעיה שלך לא קשורה לשרוול או לטבעת או למעקף, אלא להתייחסות לא פרופורציונלית למציאות. גם הנתונים שנתת שגויים, כלומר יש משהו שלא מדדת נכון, ואז את מתייאשת בקלות. וגם ההרגשה שלך ממש לא נכונה, כי אחרי ירידה של 70% מעודף משקל של 50 קילו, אני בטוחה שאת נושמת לרווחה מאוד מאוד מאוד, וחייבת להיות כנה, שאת כבר לא שמנה אלא שמנמנה. אולי את תופסת את עצמך שמנה בגלל שאת רוצה להיות רזה מאוד מאוד, ומשהו בנפש אומר לך שאם לא תהיי רזה רזה רזה אז שום דבר לא שווה...
לא שווה לך מינוס 35 רק בגלל שלא תהיי רזה רזה רזה? תהיי מיואשת ותישברי? את מבינה שזו הגישה שהביאה אותך ועלולה גם להחזיר אותך להשמנת יתר רצינית?
כולנו יודעים ששרוול לא עושה את העבודה מעצמו, ואנחנו יכולים לשבת רגל על רגל.
את יכולה לאכול יותר? מצוין. תאכלי יותר ירקות, קטניות, חלבון איכותי, פחמימות מלאות בלבד. תסלקי מהאוכל קמח לבן וסוכר לבן.
בא לך מתוק? יופי. תאכלי מתוק ללא סוכר ועם מעט שומן. אם את לא רגילה ולא טעים לך, תתחילי לאט לאט, ותראי שעם הזמן תתרגלי ויהיה לך טעים.
מעדן דיאט 60 קלוריות ללא סוכר. ארטיק דיאט 25-30 קלוריות ללא סוכר, עוגות מקמח מלא או חצי מלא עם סוכרזית במקום סוכר, עוגת גבינה ללא שמן וללא סוכר, עם סוכרזית.
שתייה ממותקת בתרכיז דיאט של עד 6 קלוריות ל-100 גר', או משקאות דיאט מדוללים במים, באופן שבמקום 20 קל' ל-100 גר' יהיו שם רק 6. לא לשתות מים בטעמים - כי זה לא מעט קלוריות וסוכר. הסוכר ודומיו (גם דבש, הכל, תראי בכתבה שהביא דניאל, בעמוד הקודם) הוא אויב חילוף החומרים גם בלי קשר לקלוריות.
פעמיים בשבוע תאכלי משהו מתוק שאת אוהבת, גם אם הוא עם סוכר וקמח לבן, בכמות קטנה. או פעם בשבוע בכמות יותר גדולה.
פעילות גופנית חייבת להיות הרגל. אני אוהבת את המשפט ששמעתי פה, של "להתחיל לסדר את החיים לפי הפעילות הגופנית, ולא את הפעילות הגופנית לפי החיים".
ובמקום מעקף - כדאי לך להיות במעקב קבוע, בקבוצת תמיכה, אפילו קבוצת התמיכה הווירטואלית של הפורום. זה מחזיק ותומך ונותן הרבה עצות ומונע נפילות ממושכות.