חזרתי לעדכן...

polar snowflake

New member
פסיכיאטר - לא חובה לכולם?

שלום:)

אז בסוף החלטתי ללכת על אסותא . ניתוח שרוול או מעקף זה עוד לא הוחלט.
קיבלתי רשימה של בדיקות לקראת הוועדה..
מה שלא ברור לי-
לי הם כתבו בדף ההוראות- פסיכיאטר- במידה ונוטלת תרופות פסיכיאטריות .
אני לא . אבל מקריאה בפורום זה וגם בשכנים שלכם, פורום משרוולים- אני רואה שמרוב האנשים כן מבקשים חוות דעת פסיכיאטרית...
אז השאלה, האם כדאי לי בכל זאת לבקש פגישה עם פסיכיאטר, רק בשביל "לסמן וי" ולהביא לוועדה מסמך ששולל קונטרה אינדיקציות כלשהן?
חוששת שיצא מצב שאגיע לוועדה, והם יגידו לי פתאום שחסר להם האישור...

polar snowflake

New member
הצד הפיננסי של העניין-דילמה

היי:)

אני קצת מתוסכלת..
לפני שבועיים, קבעתי כבר תור לועדה ולד"ר סקרן- בהסתמך על כך, שהיה כתוב באתר שלהם שהוא מקבל דרך כללית מושלם.... יש לי תור לסוף ינואר.. עכשיו ראיתי באתר שלהם שזה השתנה והוא כבר לא מקבל דרך כללית. אבל כן מקבל דרך ביטוח פרטי.
מישהי מהעבודה שלי ייעצה לי לשאול גם בחברת פניקס, דרכה יש לנו ביטוח במקום העבודה, האם יש מצב לעזרה שלהם עם כיסוי הניתוח...
אז שאלתי, ולמרבה הפתעתי, הנציג שירות בטלפון, אמר שהם יכולים לכסות לי את מלוא הסכום , בתנאי שאני עומדת בקריטריונים להוכיח שזה ניתוח מטעמים רפואיים ולא קוסמטיים...מצד שני, מקריאה אחורה בפורום, אנשים כאן אמרו שיש החרגה בפניקס לניתוחים בריאטריים, ושאת זה הם לא מכסים... יכול להיות מצב שלמבוטח אחד בפניקס לא מכסים, ולאחר כן?

בכל מקרה, זה משנה את כל הבחירה שלי בנוגע למנתח... אני רוצה עכשיו את ד"ר פייגין אניה..או את ד"ר קידר אנדריי או את ד"ר אסנת רזיאל... .
הקטע הוא שקראתי, ששלושתם מאד פופולרים בקרב מנותחים,בטח עסוקים עד מעל לראש.. ואני לא רוצה לחכות חצי שנה עד הניתוח.. זו הסיבה שאני הולכת לאסותא..בין השאר שזה יהיה מהיר יותר...

.

polar snowflake

New member
מלכוד 37....

אז לגבי המנתח איכשהו בסוף החלטתי .
עכשיו מה שקורה זה דילמה הרבה יותר חשובה... סורי שאני משגעת אתכם.. אבל לעשות את הניתוח הזה, זה הדבר הכי חשוב לי בחיים!

ה BMI שלי הוא 37 וקצת . ובניתי על העניין של שתי מחלות נלוות...
1. שחלות פוליציסטיות- הפסקתי את הגלולות ושבוע הבא אני אצל רופאת הנשים, ומקווה שהיא תראה באולטראסאונד, את מה שאיבחנו כמה רופאים לפניה... אז בתקווה שמשהו 1 יש לי בכיס...
2. כאן נכנסת הבאסה- עשיתי בדיקות דם היום , ובניתי על זה שכשבדקתי ערכי סוכר בצום, היה לי גבוה - 115 בבדיקה בגלוקומטר רגיל בצום . אז גם היום זה יצא ככה, אבל הייתי בטוחה שגם ה המוגלובין A1C יהיה גבוה, אבל הוא בגבול הגבוה של הנורמה...5.7 NOT GOOD ENOUGH...
3. כולסטרול- הייתי בטוחה שהוא גבוה- אבל הוא ממש טיפה מעל הנורמה,209 (נורמה עד 200) וטריגליצרידים תקינים, כולסטרול HDL תקין.
4. ויטמין D - נמוך. מאד. קראתי על זה, וראיתי שישנו קשר בין השמנה לחסר בויטמין D . וחסר זה הוא גורם סיכון לסכרת ...
שמצד אחד זה טיעון שיכול לשחק, ומצד שני, הוועדה יכולה לטעון, ובצדק, שאם עכשיו אני כבר בחסר, אז מה יקרה אם יעשו לי ניתוח מעקף, כפי שאני מקווה? בכלל רע...

האלטרנטיבה היא להשיג את המשקל שחסר בשביל הוועדה... אני 1.67 אני שוקלת כרגע 103 כדי להיות BMI 40 אני צריכה לשקול 112 - ונראה לי רעיון מפוקפק להעלות את זה בכוח...
קראתי כאן על שיטות להוסיף משקל בשקילה בעזרת הסתרת מטבעות וכאלה בכיסים וחגורות. בטן. אבל אני לא רואה איך זה ישים? כמות מטבעות כזו שתעלה את המשקל באופן רציני, תעשה צלילים שאינם משתמעים לשתי פנים עם כל צעד... והועדה הם לא טפשים ולא תמימים... הם בטח מכירים הרבה שיטות של מועמדים לעבור את הועדה...

קוביd1

New member
פסיכיאטר

לפי מה שידוע לי צריך הערכה פסיכיאטרית ,גם לוועדה ,גם אני בזמנו חשבתי שהפגישה עם הפסיכיאטר ,זה בשביל לעשות וי ,אבל אחרי ששמעתי על מקרים קשים של מנותחים שלא הבינו את משמעות הניתוח , אני חושב שזה חובה להביא אישור מרופא פסיכיאטר.
נכון שהפגישה עורכת כמה דקות ,מקווה שההתרשמות של הרופא מספקת בכמה דקות.
מה שאני מציע ללכת לבדיקה פסיכיאטרית ,שלא יהיה מצב שזה יהיה חסר לך .
בהצלחה בוועדה .

קובי

אופירA

New member
מנהל
כדאי שתקבעי תורים לכמה רופאים שאת רוצה בהם

וגם כדאי שלעולם לא תסתמכי על מידע המופיע באתר של רופא/קופה. תמיד לוודא את המידע בשטח דרך הטלפון, אצל המזכירה/הרופא עצמם. גם לגבי הוועדה - מבררים המידע אצל המזכירות ולא באתר.

יש המון דיסאינפורמציה במה ש"שומעים" מאנשים. הרבה פעמים אנשים אומרים "יש הרגה בפניקס" אבל לא מתכוונים לביטוח דרך העבודה אלא לביטוח פרטי. הפוליסה שלהם החריגה בריאטריה במפורש, ואילו הפוליסה שלך לא החריגה. הרי לכל מבוטח יש פוליסה אחרת, מתקופה אחרת, והוא משלם אחרת, נכון?
או שהם צודקים, אבל מבוטח שיודע איך לדבר ולפני מי לדבר, משיג את ההוכחה שהניתוח הוא רפואי ולא קוסמטי, ומקבל כיסוי. המקרים של אי מיצוי זכויות, זה בגלל שאנשים לא יודעים למצות את הזכויות שלהם, ולא בגלל שאין להם הזכויות הללו.
למשל, אם חברת הביטוח כותבת לך שהניתוח הבריאטרי שלך הוא מטעמים קוסמטיים, את יכולה לקרוא היטב את החוזה שלך, להביא מכתבים מתאימים שמגדירים ללא ספק את הניתוח שלך כרפואי, ולהסביר לגורם המתאים בחברת הביטוח בשיחה אישית, שיש לך את כל ההוכחה המשפטית הדרושה כדי לחייב אותם לממן את הניתוח, ואת לא מתכוונת לוותר. במקרה כזה, לא תצטרכי ללכת לבית משפט. הגורם המתאים יבין מה עומד לפניו ויעדיף לממן לך את הניתוח, בשעה שלמישהו שלא עשה את האמצעים האלה הוא לא מימן, למרות שהגיע לו בדיוק כמוך.

אז מבחינה זו כן, יש מצבים שבהם חברת ביטוח תכסה למבוטח אחד ולא לשני, למרות ששניהם מבוטחים בדיוק אותו דבר וחולים בדיוק באותו דבר. תלוי מה כל אחד אמר למי מתי.

סביר שהמנתחים הפופולריים עסוקים מעל הראש. אבל אם לא תבדקי בפועל מתי יש תורים, אלא תחליטי שעל בסיס הסבירות וודאי שתחכי חצי שנה עד הניתוח, ברור שלא תגיעי לתור אצל המנתחים הללו. אבל אם תבדקי בפועל עם המזכירות שלהם, נגד כל הסיכויים, ותתענייני מדי פעם אם לא בוטל תור, תוכלי לקבל הפתעות מעניינות מאוד.

אופירA

New member
מנהל
השחלות הפוליציסטיות הן התקווה...

הסכרת מוסיפה אבל זה לא מספיק.
למה ב-BMI37 לעשות מעקף קיבה?

מטבעות כבדים שמים בצמר גפן בשקית ניילון, בתוך התחתונים והחזיה וגם בכיסים. יש גם משקולות קטנים שקונים בחנויות למוצרי כושר וספורט. הם שוקלים גם 4 קילו! מסתירים בחזיה. שתייה ואכילה יעלו לפחות קילו עד שניים.
יש בגדים יותר כבדים מבגדים אחרים. כדאי לעשות ניסיונות בבית.
אם את מגיעה יחד עם התוספות ל-BMI39, תסבירי שזה עניין של זמן קצר עד שהקילוגרמים יעלו, אז בשביל מה לדחות אותך. זה נימוק שעלול לעזור.
מבחינת נימוקים אפשר להוסיף כל עז שעולה בדעתך (בכתב או בע"פ), גם אם היא לא בקריטריונים. להזיק זה לא יזיק.

אף פעם שאלות לא משגעות אותי.
מה שמשגע אותי, זה כאשר לא שואלים כי לא נעים, אז עושים מה ש"מבינים", ואז שואלים אותי למה קרתה תקלה ומה עושים עכשיו...

polar snowflake

New member
אני תמיד מעדיפה לשאול...

למיטב הבנתי, לא מספיקה מחלה נלווית אחת, אלא צריך שתיים...
אני די בטוחה שהכבד שלי, כפי שייראה באולטראסאונד הוא ורוד ונחמד(כמעט לא שותה אלכוהול) אולי קצת שמנמן, אבל לא במידה להיקרא "כבד שומני "

למה מעקף? כי אני חזרזירה של מתוקים, ומקווה ששוטר ה "דאמפינג" ירתיע אותי מלזלול כמויות שלהם או לשתות קולה... כי יש לי נטייה לצרבות, וכי קראתי שעם מעקף, יכולת השמירה של המטופלים על המשקל שהושג היא יותר טובה מאשר במשרוולים...

הגעתי למצב אבסורדי, שהיום בכיתי כמו ילדה בת שנתיים, בגלל שהתוצאות בדיקות דם לא ענו לציפיות שלי..ולא היו "רעות מספיק" בשביל לענות לדרישות. בשעה שלפני שנתיים, כשהייתה לי רמת סוכר גבוהה, נבהלתי ובכיתי מזה... ואף עשיתי דיאטה, שבמסגרתה הורדתי 10 ק"ג (וכמובן עליתי הכל חזרה)
ואגב, לגבי בדיקות, יש לי היפותירואידיזם מולד, וכך קרה , שבגלל שעליתי במשקל, נאלצתי להעלות את המינון , מה שגרם ל TSH לעלות ולהראות כאילו חסר לי ההורמוןת תריס, ובו זמנית, גם ל T4 לעלות מידי, כאילו יש לי ממנו ב"אובר" ..

אני מרגישה כאילו הגוף שלי התבצר בעמדתו, ועושה כל מה שניתן כדי למנוע ממני את הניתוח הזה... למרות שבשורה התחתונה , הניתוח הזה הוא לטובתו (טובתי)
יכולתי להסיק מזה שזה ,סימן" שאני צריכה לוותר, ולנסות שוב דיאטה בדרך ה"רגילה"
אבל מהיכרות עם עצמי, גם הפעם זה ייכשל ..כמו עשרות הדיאטות שכבר ניסיתי... אני משוכנעת שמה שבאמת יעזור לי , יתן לי את הדחיפה וישמור עלי, זה הניתוח....

אופירA

New member
מנהל
תלכי לוועדה. מכסימום ידחו ותגשי שוב.

תביאי מכתבים על כל התופעות שתיארת, כולל הנושא עם הבלוטה שאני לא מבינה בו כלום וגם מה שכתבת לא הבנתי.
גם סתם הרבה מכתבים רפואיים יכול לעשות רושם...
לא בטוח שצריך 2 מחלות נלוות. צריך תמונה של בעייתיות.
תתארי את כל הנושא של העליות לאחר ירידות במשקל. וגם הצרבות. וגם המתוקים.

אופירA

New member
מנהל

פלפלית79

New member
דבר נוסף

עם החובה לעבור ועדה רפואית לפני קבלת אישור לניתוח, אני לא רואה איך ניתן לסווג את הניתוח כקוסמטי ולא רפואי.
הרי לו היה מדובר בקוסמטיקה בלבד, הועדה לא הייתה מאשרת את הניתוח.
יש קריטריונים מאד מוצקים לועדה BMI מעל 40 או מעל 35 עם מחלות נילוות.
ברור שמדובר בניתוח שהוא ר]ואי ולא קוסמטי.

אופירA

New member
מנהל
יש כאלו שלא רואים שום דבר מלבד כסף

ואלו (בפרט כשהם מנהלי חברות ביטוח) טוענים בהחלט שניתוח בריאטרי הוא קוסמטי. נקודה.
זה חוצפה. זה "שיטת מצליח". לא משנה איך נקרא לזה - זו עובדה שקיימת בחברות הביטוח.
אז צריך שתהיה מסוגל להביא להם את הטענות האמיתיות ולאיים עליהם במשפט, כי ידוע רפואית שזה לא ניתוח קוסמטי אלא בריאותי.
הוועדה הרפואית אינה ההוכחה לכך שהוא רפואי, אלא היותו כלול בסל הבריאות הישראלי.

polar snowflake

New member
תודה רבה על התגובה!

אני גם ציפיתי שבניתוח כזה, שיש צורך לעבור בו וועדה, לא תעלה בכלל השאלה על קוסמטי\רפואי...זה לא ניתוח הסרת משקפיים...

אני בהחלט אשמע לעצה שלך לגבי בדיקה ישירות מול מזכירות המנתחים... הגיע הזמן להיות אסרטיבית:)

קוביd1

New member
שלום לך פולאר

יש לך ביטוח פרטי בפניקס דרך מקום העבודה ,ברור שהניתוח שלך רפואי ולא קוסמטי קראת בעבר בפורום שיש החרגה בניתוחים בריאטרים ,תבדקי באם זה נוגע לך ,כי בדרך כלל הביטוחים דרך מקום העבודה טובים יותר והם לכל העובדים בקולקטיב בלי לשאול כל אחד ואחד על המחלות שלו בעבר
אז כדאי שתבדקי את זה ,\באם יש לך בעיה את יכול ה לפנות במקום העבודה שלך לאחראי על הביטוחים \והוא יעזור לך \כי מקום עבודה עם הרבה מבוטחים יכול ללחוץ.על חברת הביטוח
אשמח לשמוע מה קורה איתך ,

בהצלחה!!

קובי

polar snowflake

New member
אני גם אשמח לדעת מה קורה איתי:))

כי כרגע אני קצת תלויה באוויר עם הקטע הזה... השארתי את התור לוועדה ככמו שהוא, אבל ביטלתי את התור לד"ר סקרן, ועשיו אני מתלבטת עם מי לקבוע...
אני לא יכולה ללכת עם העיצה של אופירA לקבוע עם כמה רופאים- כי אחרי בירור שעשיתי היום-כל ייעוץ עם רופא , שאינו בהסדר של כללית מושלם , עולה כמה מאות שקלים , ואם הפניקס לא יסכימו לכסות- זה ייצא מהכיס שלי...
הם מצידם (פניקס) טוענים שיוכלו להודיע לי אם מאשרים לי את הכיסוי (כן או לא) רק כשיהיו להם בידיים תוצאות של הבדיקות שלי , שיוכיחו מחלות נלוות (כי BMI בין 35 ל 40) - כמובן שכבר התחלתי את התהליך וקבעתי תורים, אבל כל התוצאות יהיו לי בידיים, בתקווה, רק לקראת הוועדה שזה סוף ינואר... מה שאומר, שגם אם אני אקבל מהם אישור, ואוכל לבחור רופא מנתח , עדיין אצטרך לשרוף כמה חודשים לחינם - לחכות עד שיהיה תור לייעוץ ואז לניתוח...

כפי שאני רואה, יש שתי אלטרנטיבות-
1. "להתפשר" על רופא שאני יודעת שמקבל גם דרך כללית מושלם, ובמקרה הטוב אח"כ לקבל מהפניקס את דמי ההשתתפות העצמית (10-20K) - ואני מדגישה שהמילה "פשרה" היא במרכאות, כי ממה ששמעתי רופאים אלה הם מצוינים, פשוט מבחינת ההורים שלי, שהם לא נעים לומר, לא בוטחים בהם בגלל מוצאם, ההורים היקרים שלי לא יפסיקו להיות בחרדות , ויעשו לי את המוות מזה, אז אני מעדיפה להימנע מהאי נעימות אם יש ברירה.

2. "להמר" ולקבוע תור לרופאים שאני מאד רוצה - שזה או ד"ר פייגין או ד"ר קידר , או ד"ר ניסים גירון , ולקוות שפניקס באמת יעשו מה שההגיון וההגינות מחייבים, ויכסו לי את הניתוח והאשפוז...

אני כן אנסה להשפיע בדרך שציינתם, ממקום העבודה... אבל אני באמת לא יודעת מה לעשות...

קוביd1

New member
פולאר

"ששמעתי רופאים אלה הם מצוינים, פשוט מבחינת ההורים שלי, שהם לא נעים לומר, לא בוטחים בהם בגלל מוצאם, ההורים היקרים שלי לא יפסיקו להיות בחרדות , ויעשו לי את המוות מזה, אז אני מעדיפה להימנע מהאי נעימות אם יש ברירה. "
זה הדעה של ההורים שלך אני בהלם ,מה חשוב להורים שלך הבריאות של הבת שלהם ,או האם הרופא ערבי או יהודי ,
אם אלה לא היו ההורים שלך הייתי משתמש במילים חריפות יותר.

איזה גזענות בושה וחרפה .

קובי

אופירA

New member
מנהל
אפשר להבין את ההורים. אין סיבה לשפוט.

אבל חשוב שבבחירת רופא יהיה שיקול מקצועי ורפואי, וכן שיקול של שירות והיענות למצבי חירום וכד'.
לשרוול הרופאים הערביים בצפון הארץ ידועים כמנוסים מאוד מאוד. גם היחס שלהם מעולה לפי מה שמנותחיהם מדווחים.
במקרה שההורים מציקים מאוד בנושא זה, הייתי מעלימה מהם את המידע על המנתח, אם הייתי בוחרת בו בגלל מקצועיותו וסיבות אחרות הקשורות לניתוח.

polar snowflake

New member
תאורטית- זה רעיון טוב

פרקטית- בהתחשב בכך שהם יהיו אלה שילוו אותי לפני הניתוח ואחריו, העלמת מידע על המנתח, ואז כשהם יפגשו אותו - יהיה מצב מאד לא נעים, אני מעדיפה שלא.

polar snowflake

New member
קובי

אתה יודע כמה רבתי איתם על השטות הזאת?
אבל אלה אנשים מבוגרים, מקובעים בדעות שלהם. והם עדיין בטוחים שהרפואה הכי טובה היא אצל רופאים מהמוצא הרוסי.
זה מגיע לרמות כאלה של קטנוניות לפעמים.
אבל אלה ההורים שלי, וכפי שהם עצמם סבורים, הם מבוגרים מכדי לשנות את דעתם על העולם.
יותר קל לי להתפשר איתם מאשר להפוך את העולם ולהתנצח ולהוכיח להם כמה שהם לא צודקים..
נגיד ואני אלך להתנתח אצל אחד מהרופאים (שוב, המצוינים, לדעתי) ואחר כך אחווה תופעות לוואי מהניתוח, נורמליות לחלוטין אפילו , אבל הם יראו כל תופעת לוואי כפאשלה ענקית של המנתח, ויקחו את זה למקומות של חרדה, זעם על המנתח, ומה לא... אז בשביל מה?
חבל.

למעלה