חזרתי לעדכן...

אופירA

New member
מנהל
בדרך כלל כל אדם עם דעות

הוא גם הורים של מישהו... תמיד יהיו נפגעים מיותרים ממילים חריפות...
אפשר להיות סובלני כלפי הדעות של הזולת גם אם מאוד לא מסכימים איתו.

אתה יכול להגיד כמה מיילים חריפות שאתה רוצה, אבל זו לא דרך להביע דעות, אלא זו דרך להפחיד אנשים קצת חלשים ולגרום להם לפחד להשמיע את עצמם כולל להסביר את המחשבות שלהם כשהם מבקשים עזרה.
אז זה סתם להיות גיבור על חלשים...
ובכלל, "פויה ותתבייש לך" זה לא טיעון משכנע במקום של חילוקי דעות...

אנשים שמפחדים ממנטליות שהם לא מכירים הם בדרך כלל אנשים שנכוו, או אנשים שחלשים סתם מסיבה כלשהי. זה חרדות, לא מאיזה מקום מתנשא שתלטן ונאצי של הפיהרר של גרמניה...
הדמיונות של הפחד יכולים להכניס הרבה מחשבות: אולי הרופאים הערבים נחמדים רק אם אין סיבוכים, אולי כשיהיה מצב של עימות תופיע מנטליות שאני לא יכול לתקשר איתה, אולי אם צריך עזרה אח"כ נהיה חייבים להגיע לכפר ערבי...

לא מחפשים היגיון בפחד, כדי להבין מי שמפחד.
להפחיד אותו מהכיוון ההפוך בגערות ביקורת, זה סתם לריב עם בן אדם שמנסה להסביר את עצמו.

אחרי שנכוויתי אני יכולה להגיד לך, שעם כל מה שתחשוב עלי, פעם חשבתי שערבי ישראלי הוא ככל ישראלי אחר, תוצר החינוך הישראלי. והחיים לימדו אותי שהמנטליות שונה, ויכולה להיות לי לרועץ באינטרקציות עסקיות שונות.
אז נכון שברפואה בבי"ח ישראלי הדברים בהחלט שונים, ונכון שכל אדם לגופו, אבל עדיין. בעיקר כשמדובר בזוג מבוגר שעלה מרוסיה, שנאלץ גם ככה לעבור ממנטליות אחת מאוד מסוימת, למנטליות שונה לחלוטין שמרגישה לו עד היום הזויה לחלוטין (ישראלית צברית) והכל גדול עליו בכמה מספרים.

polar snowflake

New member
אופירA

המון תודה לך!
גילית פה רגישות והבנה מדהימה, ואני מעריכה את זה מאד

אופירA

New member
מנהל
אני טוענת ההיפך הגמור מקובי

איפה ראית שפה ובמשורוולים דרשו מרוב האנשים חוות דעת פסיכיאטרית? אני ראיתי שדרשו רק ממי שיש הפרעות מטופלות ברקע.
אם את עוברת וועדה, וקופת החולים שלך העידה שהיא מוכנה לקבל את המסקנות של הוועדה הזו - בוועדה יש אבחון פסיכיאטרי בהתאם לצורך. או ע"י פסיכיאטר, או פסיכולוג, או עו"ס. אם אין רקע של הפרעות מטופלות, אין צורך במכתב מרופא מקצועי בתחום זה.

הדברים תלויים בפרוצדורה של הקופה. יש קופות שצריכות רק את מה שיש בוועדה. יש קופות שההליך אצלן שונה, וגם משתנה כל זמן קצר. לכן מאוד חשוב לוודא מה ההליך בקופה ומה הדרישות שלה כרגע. אם אין לה דרישה לבדיקה פסיכיאטרית, אלא למה שהוועדה דרשה - אז הוועדה לא דרשה מכתב מפסיכיאטר וזה מיותר לחלוטין.

לא שהאבחון הפסיכיאטרי לא חשוב. הוא חשוב מאוד מאוד. אבל הוא נעשה בוועדה. לא מחפשים לדעת אם את בוגרת ומתנהגת יפה. רק מבקשים לראות אם את במצב פסיכוטי שלא מודע למציאות, או במצב של בוחן מציאות תקין. את זה אפשר לראות בקלות תוך כמה דקות, כל מי שמכיר את תחום הנפש.

אם את חוששת ממצב שיגידו לך בוועדה איפה האישור? תרימי בנוסף לבירור ההליך בקופה, גם טלפון לוועדה, ותשאלי אם צריך אישור מפסיכיאטר כאשר אינך מטופלת ואין לך תיק פסיכיאטרי בקופ"ח. התשובה שתקבלי בטלפון היא התשובה של מה שאת צריכה לעשות.

polar snowflake

New member
תודה על ההתייחסות

אבל החלטתי בסוף לא להסתכן, ובכל זאת נרשמתי. לא יועיל, לא יזיק..

ליעד827

New member
אופירה זה לא כל כך מדויק.

עברתי את שלושת השלבים בהצלחה בועדה, אבל בכל זאת דורשים הערכה פסיכיאטרית. אני נמצא באותו השלב ...
זה הדבר החשוב ביותר לועדה, דורשים זאת מכולם באסותא, ואכן צריך לעשות את זה. אני מסיבות כל שהן לא יכול לעשות דרך קופת החולים וצריך בפרטי. אל תחששי, את לא עם בעיות או משהו כזה, וגם אני לא. רוצים לראות איך נתמודד לאחר הניתוח. זה גם חשוב להחלטה של איזה ניתוח. גם אני בשלב של בחירה... בהצלחה

אופירA

New member
מנהל
המקרה שלך שונה

קודם כל אצלך זו קופת חולים כללית, שכל הזמן משנה את הכללים. אבל העיקר - אתה בן פחות מ-16, ויש גם לחץ נפשי ברקע, ולכן הכי חשוב לוועדה במקרה שלך הערכה פסיכיאטרית.
במקרה של אשה בת 29 בלי רקע של קשיים נפשיים - לא נדרש דבר כזה בפרוצדורות המקובלות בקופות. רק ההערכה הנעשית בוועדה ע"י הפסיכולוג/עו"ס.
איזה ניתוח ייעשה, המנותח מחליט לפי רצונו ובלי קשר למצבו הנפשי.

ליבי3617

New member
חלק מדרישות הועדה הם חוות דעת פסיכיאטרית

ולא שזה שווה הרבה לדעתי.
הפסיכיאטר יודע למה באת ופשוט מתשאל בסתמיות אם יודעים לקראת מה הולכים.

אופירA

New member
מנהל
האם דורשים בוועדה באסותא

חוות דעת פסיכיאטרית בכתב, מפסיכיאטר פרטי או של הקופה?
מכל חבר קופ"ח דורשים בוועדה באסותא שיביא מכתב מפסיכיאטר לפני שהוא ניגש לוועדה?

האם בוועדה של מכבי דורשים בדיקה של פסיכיאטר ומכתב לפני הוועדה, או שהמנותח מקבל חוות דעת פסיכיאטרית בוועדה עצמה.

האם ד"ר ברק שהוא הוועדה בלאומית דורש חוות דעת בכתב מפסיכיאטר?

אני יודעת שלא כל הפרוצדורות דורשות פגישה עם פסיכיאטר מהקופה או פרטי וקבלת חוות דעת כתובה לפני הוועדה. יש הרבה פרוצדורות שנותנים את חוות הדעת הפסיכיאטרית על המנותח בוועדה עצמה, והוא לא נדרש לחוות דעת נוספת.
לא כל אלו שנותחו פגשו פסיכיאטר מחוץ לוועדה, לפני הוועדה.

ליעד827

New member
היי אופירה, ממני דרשו (הערכה פסיכיאטרית)

הם רוצים לבדוק שאני בן אדם תקין, שמחובר למציאות ושמבין לקראת מה הוא הולך. לא ביקשו ממני ללכת למישהו שעוסק בהפרעות אכילה או בהשמת יתר, אמרו לי ללכת לפסיכיאטר רגיל שיתן הערכה עליי... :)

almog2020

New member
ממני לא דרשו, ומצטערת לא אהבתי את הכותרת.

ממני לא דרשו שום פסיכיאטר, וגם אם אתה צודק.. אין סיבה לכתוב כזו כותרת שמציגה את אופירה כמטעה במיוחד כאשר כולם פה ״תלויים״ בה ורואים אותה כגורו לטבעת. לדעתי גם אם בנאדם טועה בפעם אחת מתוך אלף שבהן הוא עוזר אין סיבה להעיר על זה ובוודאי כאשר אינך יודע את הנתונים בוודאות. אני חושבת שאתה מקסים ומאוד בוגר לגילך אבל זה טיפה הפריע לי. יום נעים :)

מימי1226

New member
אין קשר בין דרישה לבדיקה פסיכיאטרית

לבין בעיות קודמות.
הוועדה דורשת במסגרת רשימת הבדיקות.
(מהוועדה שלחו לי רשימה מפורטת ובניהם דרישה של בדיקת פסיכיאטר או פסיכולוג)
רופא המשפחה נתן לי רשימת בדיקות ובניהם הפניה לבדיקה פסיכולוג. (קופ"ח כללית).

מטרת הבדיקה: לקבוע אם המעוניין בניתוח מבין את ההליך שהוא מעוניין לעבור, את ההשפעות הנפשיות שיכולות לצוץ כשעוברים
למצב של דיאטה. הווה אומר, יש אנשים שכשהם משנים את התזונה, בכמות או סוג התזונה, נוצרים חוסרים שמשפיעים על מצב הרוח הכללי, ואז נכנסים למצב של דיכאון ועצבות.

אופן הבדיקה - שיחה ושאלות כלליות.

ביומיים האחרונים קראתי פה בפורום שלכללית אין פסיכיאטר... אז בהזדמנות זו אני רוצה לתקן, לכללית יש פסיכולוגים ופסיכיאטרים שבודקים מי שמעוניין בניתוח בריאטרי מכל סוג. פשוט התור הוא ארוך ואין הרבה פסיכיאטרים. ניתן למצוא דרך רופאים מומחים, דרך המושלם תמורת 100 ש"ח, כך עשיתי.

מימי1226

New member
לא שמתי לב שהבחור בן 16!!!

באמירה הקודמת שלי כתבתי את ההתנהלות שהתקיימה לגבי עד חודש אוקטובר 2013.
אין במה שכתבתי קודם לאפיין נער בן 16 שנחשב עדיין בגיל הבגרות.
לכן ברור שהדרישות הן אחרות, וכנראה שיש לדקדק ולהקשות על המעוניינים
בגילאים צעירים מדי.

בכל אופן שיהיה לך בהצלחה.

ליעד827

New member
לא התכוונתי להוריד בערכה של אופירה.

זה מה שנאמר לי בועדה, כששאלתי עם זה חובה לכולם נאמר לי שכן. סביר להניח שבגלל הגיל שלי זה אכן חובה, אם הועדה דורשת את זה כנראה שזה חובה לא? בכל אופן, אני יודע שאופירה צודקת, מותר לטעות או לשגות, גם אם היא לא שגתה ואני שגיתי זה בסדר! אני רשמתי מה שנאמר לי בלבד. מצטער אם בילבלתי מישהו. שיהיה לכם כל טוב, וחג שמח.

אופירA

New member
מנהל
ברור. ואתה צודק שיש פה הוראות שונות

וכל המנותחים בפורום מדווחים על תמונות שונות - יש כאלו שדרשו מהם פגישה עם פסיכיאטר וחוות דעת כתובה שתובא לוועדה, ויש כאלו שלא דרשו מהם זאת.
ואני אכן לא יודעת את הסיבות המדויקות - אם זה בגלל הקופה, סוגי הוועדות השונים או בגלל כל מקרה לגופו, לפי המנותח עצמו.
כולנו יכולים לטעות, בפרט בדבר כזה שאנו לא יודעים באמת מה קורה בשטח באופן גורף. וכל מי שהיה לאחרונה בוועדה יודע רק מה שהיה אצלו ומה שאמרו לו.
ואין פה גורו או איזה "מכובדים" שצריך להיזהר בכבודם באופן מיוחד...

judith4

New member
קופ"ח מאוחדת בדיקה פסיכיאטרית חובה לכולם

לא משנה למי. זו אחת הבדיקות הרשומה בדף כללי שמופנה לכולם. ונפגשתי עם פסיכיאטרית לפגישה קצרה, לא קרה כלום, לא תוייגתי כבעלת הפרעות נפשיות או משהו. אני חושבת שמטרת הפגישה להבין את "הדרך" שעשינו בחיים מבחינת עליה והורדה במשקל ולהבין שזה באמת הפתרון הנכון לאותו אדם.

ליעד827

New member
גם אני חושב כמוך :)

ביום שני אני הולך לפסיכיאטר גם, ביקשו בועדה הערכה פסיכיאטרית, נאמר לנו שלא משנה איזה פסיכיאטר, פשוט צריך לקבל הערכה. איך מקבלים אותה ? מבקשים ממנו שיכין לי הערכה אחרי הפגישה על דף או משהו? כי אני צריך לפקסס את זה לאסותא בהקדם...

קוביd1

New member
ליעד 827

הפסיכיאטר יודע את הפרוצדורה ,הוא יתן לך הכל במסודר ,הסר דאגה מליבך.

קובי

polar snowflake

New member
חזרתי לעדכן...

מצחיקות דרכי הגורל:))

אחרי שכבר קבעתי תור לועדה ולמנתח באמצע ינואר, ולכל הבדיקות שצריך...
מתוך ההנחה, שאפילו שאין לי מספיק BMI (37) - יש לי מספיק אינדיקציות- מצב פרה סכרתי, רמות שומנים גבוהים בדם, וגולת הכותרת של הרבה בחורות שמנות - תסמונת השחלות הפוליציסטיות... (לא סתם, אלא בהסתמך על חוות דעת של 2 רופאים שונים ב 3 השנים האחרונות)
הייתי היום אצל רופא נשים, וכשעשיתי אולטרא-סאונד כדי לאמת את האבחנה , שיהיה לי מה להביא לוועדה . מה הרופא אומר לי?
" השחלות שלך בסדר גמור! אני לא יודע מה את רוצה ממני... לא רק שאין לך PCOS, אלא שאת בדיוק מבייצת, ואם תרצי, בעוד כ 4 ימים תוכלי להיכנס להריון... מבחינת פריון את בריאה לחלוטין,לא רק יחסית לבחורה שמנה, אלא יחסית גם להרבה בחורות רזות"

קיבלתי את החדשות האלה ברגשות מעורבים... מצד אחד, כמובן ששמחתי לגלות שאין לי שום בעיית פוריות, מצד שני... הנה הלך לו הסיכוי שלי לעבור את הועדה...כי שאר הבדיקות שלי היו באמת גבוליות מאד, ומבחינת משקל- למרות שהרשתי לעצמי בחוד/ש האחרון קולה, וסופגניות, ופיצה והמון שטויות - הגוף שלי פשוט סירב לעלות, והתייצב לו בעקשנות על BMI 37...

שורה תחתונה- אפילו אם הייתי מתעלמת מכל הרמזים שהגוף שלי שולח לי כדי שאני אוותר על הניתוח, העובדה עומדת בעינה- שאין לי מה לחכות לאמצע ינואר רק כדי לגלות שאני לא עומדת בקריטריונים לניתוח ולהידחות ע"י הועדה ...
ואני ממש לא מתכוונת להגזים בחוצפתי עוד יותר ולנסות להשמין בכוח..זה פשוט יהיה מעל ומעבר לכל גבול של טמטום...

אז... אני אחזור שוב למכון אברהמסון... ואחזור שוב למכון כושר... ואעשה מאמץ כנה (!) לרדת במשקל בעצמי, עכשיו שהדלת הזאת נסגרת בפניי...
מקווה שאני לא אתחרט....

למעלה