חזרתי מאמסטרדם

• פותח הנושא DMO4
  • פורסם בתאריך

DMO4

New member
חזרתי מאמסטרדם

ומה אני אגיד יש הרבה לספר....... קצת חפירה אז קריאה נעימה חברים קודם כל היה לנו מזל יצא שב8 ימים שהיינו באמסטרדם כמעט כל יום היה לנו שמש ולא היה כלכך קר למעט היום האחרון שהיה שלג וזה כבר עשה חלק מהטיול. המועדונים שם מדהימים אין דברים שמתקרבים אליהם בארץ : אסקייפ,מיליקיוואי פארדיסו שממוקם במבנה שהיה פעם כנסייה פשוט מדהים שתי אולמות ענקיים למטה,שתי עליות לעולמות למעלה,אתה מרגיש כאילו אתה הולך בתוך טירה. פשוט אין מילים ובערך בכל פינה למעלה או למטה ממוקם לו בר. ועכשיו לפואנטה האלכוהולית של הטיול,אני אקדים ואומר שהנוזלים היחידים שהכנסתי לגופי בטיול היו אלכוהול לסוגיו (בעיקר בירה) וקולה בזמן האוכל. אז ככה נתחיל בדיוטיפרי הרגע שלו מחכה כל חובב אלכוהול ביציאה מהארץ,מרוב שדיברתי והתלבטתי על מה וכמה לקנות בדיוטי אבא שלי אומר שמבחינתי אני טס בשביל הדיוטי פרי. ישר אחרי הצ'ק אין רצתתי בריצת אמוק לדיוטי וראיתי את דוד שלי בדרך שהוא גם טס לענייני עבודה,הוא אומר לי מבסוט נו סוף סוף אתה מגיע בעצמך והפעם אני לא מקבל הודעות בטלפון ופתקים מה להביא לך כל פעם שאני טס. אחרי הרבה התלבטיות ושיקולים ושכמעט נגמר הזמן עשיתי החלטה ובחרתי שתי משקאות הפעם הלכתי על איכות ולא כמות והבחירה הייתה: 1) רום- זאקאפה 23 שנה (57 דולר) 2) נאבן ליקר וניל ע"ב קוניאק מבית גראנד מרנייה (44 וחצי דולר) החלטתי לשמור קצת כסף לדיוטי של סכיפהול כי שמעתי שהוא זול ואולי למצוא גם משהו באמסטרדם עצמה. ועכשיו אמסטרדם כיוון שאני מגיע למולדת החיינבר אמרתי לעצמי שאני חייב לטעום כמה סוגים, חיפשתי כמה בתי טעימה שקראתי עליהם אך להפתעתי כשהגעתי ראיתי שזהו בר רגיל,החביות של הבירה הם חביות פרטיות ואם רוצים לטעום צריך להזמין כמו בבר רגיל. אז הלכתי לבר באזור תיירות והזמנתי כמה סוגי חיינבר (או ג'נייבר איך שאתם רוצים) אחד של קטל 1 ועוד כמה שאני לא זוכר,ישר אחרי הטעימה הראשונה הבנתי שזה לא בשבילי: ריח שמזכיר ג'ין והטעם מזכיר ג'ין אבל הרבה יותר עדין ורך מג'ין סטנדרטי ובמקרים מסויימים פירותי ומלא תבלינים. אבל כמו שאמרתי ג'ין הוא לא הכוס תה שלי וגם מהחיינבר לא התלהבתי (שניהם מבוססי ערער) ולא טעימים כלכך (לדעתי לפחות) אבל תמיד טוב ומעניין לטעום משקאות חדשים אפילו אם לא אוהבים אותם. בהתחלה חשבתי שאני יגיע לאמסטרדם וכולם שם במועדונים ישתו חייינבר,אך לשווא במועדונים שותים וודקה רדבול רחמנא לצלן כן כן חברים לא בדיוק כמו בארץ אז לפחות משהו זרחני שניראה כמו רדבול לא חשוב ממש מה אבל העקרון הובן (לא רק עם וודקה אלא גם עם רום וטקילה). הברים בהולנד יש המון ברים וההולנדים שתים בירה ( המון המון המון בירה), באמסטרדם בכל מטר יש פאב וכל בית קפה/קופי שופ הוא בעצם גם פאב. זה אומר לשמחתי שאפשר לשתות בירה בכל שעה של היום כולל בבוקר . אז אחרי שראיתי שחיינבר זה לא בשבלי החלטתי לעבור לשתות בירה והרבה. הבירות הנפוצות כמובן היו הייניקן ואמסטל שהם ממש דומות כמעט אותו דבר לשניהם אין בכלל טעם . ועוד בירה נפוצה סטרונגבו שההגדרה היחידה שאני יכול לתת לה זה גועל נפש מהחבית. אז מה שתיתי ? כמו שנאמר ברומא תתנהג כמו רומני אז... בעיקר הייניקן ואמסטל ותתפלאו אחרי 2-2וחצי ליטר בירה גם להייניקן יש טעם ואפילו טעם נחמד. אבל משהו אחד שהתבאסתי ממנו כל הזמן הוא המזיגה של הבירה בהולנד הם מוזגים במכה אחת,וזה אומר מלא קצף כל הבירה נוזלת מהצדדים ושהם מגישים הם מנערים את הכוס,ככה שאתה מקבל כוס דביקה מלא בקצף. בהתחלה חשבתי שזה רק בפאבים באזור תיירות אבל הבנתי שככה זה בהולנד. ואחרי המזיגה הם מורידים את שאריות הקצף עם מקל מפלסטיק. גם שהייתי בפאב עם מבחר גדול של בלגיות מהחבית המזיגה הייתה אותה מזיגה. יום אחד היינו בסופר וקנינו כמה חטיפים ואז ראינו חבית של 5 ליטר של הייניקן 11 יורו (60 ש"ח), היות וגם ככה להייניקן אין הרבה טעם ובירות בפאבים ממש יקרות 2וחצי יורו ל250 מ"ל (כמעט 14 ש"ח ו-27 וחצי לחצי ליטר) אז לא יקרה כלום אם פעם אחת נשתה קצת במלון לפני הפאב. החבית היא לא חבית כמו שראיתי בסופרים בארץ שזה בעצם פחית גדולה. אלא ממש חבית כמו בפאב היא גם בנויה ככה,ויש מין צנרת פנימית מחברית צינור קטן שבא עם החבית ויש מין ידית קטנה שמושכים אותה ואז נמזגת הבירה ממש כמו בחבית אמיתית. באחד הימים חיפשתי לי חנות אלכוהול מעניינת בעזרת כמה המלצות הגעתי לחנות בירות קטנה יחסית ומאוד מעניינת,נכנסתי לחנות ומה אני אגיד הלסת נפלה לרצפה והעניים יצאו מהחורים 950 סוגי בירות שונים החל בכל הלאגרים שתחשבו עליהם המוכרים והמוזרים,דרך אין סוף סוגי איילים וסטאוטים משונים סטאוט אגוזים, פירות, שוקולד, קפה ומה לא. כולל כל הבירות עם השמות המוזרים שאני קורא עליהם בבלוג של אור. וקינוח גולת הכותרת המון בלגיות וטראפיסטיות שרק שמעתי וקראתי עליהם מדובל מרדסו שאגב לשניהם יש כמה גרסאות (מרדסו 8 שלדעתי יותר מוצלחת מה-10 ודובל תבית ירוקה). ועד אוורבל שימאיי פלורף ורושפורט. קניתי 4 בירות וכמה כוסות הביתה 1) סטאוט שוקולד לא זוכר של איזה מבשלה אכזבה,היה לו טעם כמו של השוקולדים הזולים עם השרי בפנים. 2) מרדסו 8 מתוקה וחזקה לדעתי טובה מה-10 3) דארק אייל של פוסטרס,או משהו כזה לא שווה התייחסות 4) וגולת הכותרת של הבירות- רושפורט 10 פשוט כל שלוק ממנה זה תענוג,מתוקה עשירה מלאה בטעמים הכל יש בה ללא ספק כרגע מכל מה שטעמתי זו הבריה שהכי אהבתי. שלא נדבר על 11.3 % אלכוהול שלאא מורגשים בכלל. יש סיכוי להשיג בארץ? נסכם את הטיול בכך שבשבוע הזה הכנסתי כמויות מטרפות של אלכוהול לגוף משהו כמו 5-4 ליטר בירה ביום (בלי הלילה) בלי להזכיר את הבקבוק בלק לייבל שנגמר לו ביום הראשון כמה שעות אחרי שנחתנו ועוד כל מיני וסוגי אלכוהול שונים. לחובבי הכדורגל שביננו לשמחתי ספקתי להיות במשחק של אייקס אמנם לא משחק צמרת אבל לראות את האמסטרדם ארנה מלא ולראות תצוגת כדורגל בדמות רבייעה של אייקס (צמד של הונטלר,אגב שחקן ענק ) זה חוויה אדירה. ואני חשבתי לתומי שאני נוסע לחו"ל אז אני לא ישמע עברית איזה שבוע,ממש ניראה לי שבזמן שהייתי שם שמעתי יותר עברית מאשר הייתי בארץ,מלא אבל מלא ישראלים עובדים באמסטרדם ומלא הולנדים יודעים עברית. הנה כמה דוגמאות: אני וחבר יושבים במסעדה ואוכלים שומעים רק הולנדית ופתאום משום מקום צעקה שהקיפצה אותנו: ... הרצל יאללה תביא שני קולה מסבר שהבעלים של המסעדה הוא ישראלי והעובדים היו ישראלים. אני נכנס למלון וחבר שלי נכנס לפני אז לא היה עלי מפתח הפקיד בקבלה שואל אותי לאיזה חדר אני בטעות נותן לו מספר אחר והוא לא מאמין לי ולא נותן לי להיכנס אז אני אומר לו תבדוק בצילום של הדרכון שהשארתי ותראה שעשיתי הזמנה, הוא מסתכל בדרכון ואז אומר לי :... אחי מה נשמע מה קורה? ומתחיל לדבר איתי בעברית שוטפת הוא אמר לי שהוא מפקיסטן והמשפחה שלו יהודים. איזה עולם קטן ונקודה אחרונה הייתי החנות אלכוהול שהמילצו לי עליה בפורום השכן gal and gal ליד כיכר דאם המחירים ממש זולים המון סוגי ווסקי. לא יודע מה איתכם אבל 160 ש"ח לבקבוק גלנליבט 12 זה ממש זול . אז למי שהיה כח לקרוא עד לפה מקווה שנהנתם ניפגש בביקור הבא באחת מארצות אירופה שבת שלום

Symbolic

New member
נשמע אחלה!

שמח שניהנת.. אני אישית מאוד אוהב את אמסטרדם, בהחלט מקום נפלא. איפה ישנת? מלון/הוסטל? איפה? (כמה שילמת אם אפשר לשאול) ולא הבנתי שאמרת שכל קופי שופ הוא גם בר - לפני בערך שנתיים יצא חוק שאסור למכור אלכוהול בקופי שופס.. שינו את זה?

DMO4

New member
כמה תשובות

ישנתי בהתחלה במלון abba hotel שנמצא ב- over taum שהסתבר שזה ממש רחוק מהמרכז כמעט חצי שעה ברגל. במלון הראשון (נראה לי יותר אכסניה ) 25 יורו לילה,והמקלחת והשירותיים מחוץ לחדר. אחלה מקום,לא הפריע שהשירותים והמקלחת לא בחדר אבל הוא רחוקק. אחרי יומיים עברנו למלון אחר (הפעם כבר היה מקלחת ושירותים בחדר
) שנמצא ממש אבל ממש מטר מהליידספליין חוצים רחוב אחד מהמלון ואתה בליידספליין עוד כמה דקות ואתה ברמברנטפליין. העדפתי רוב הזמן ללכת ברגל הכל גם היה קרוב מאוד למלון,למעט כמה פעמים שנסעתי למשחק של אייקס,לשדה תעופה, להיפגש עם חברה של המשפחה הלכתי ברגל למרות שהטראם מאוד נוח ומגיע לכל מקום. במלון השני אמסטרדם דאון טאון הוטל בהתחלה עלה 35 יורו לילה כי זה היה סופ"ש ואז 25 יורו לילה אחלה מלון,יש אחלה מכונת קפה בבוקר והכי חשוב קרוב להכל. תקשיב ניראה לי שהייתי כלכך מסטול שם (מאלכוהול כן? לא נגעתי בסמים ) שחשבתי שבכל מקום יש בירה,וכמעט בכל מקום היה ריח של מריחואנה לא בכל המסעדות והברים אבל בהרבה מהם וגם במלונות אז ככה שלא בדיוק הבדלתי אם זה קופישוופ בהגדרה או סתם בר שעישנו בו סמים. נראה לי שאמסטרדם זה מקום היחד שבבוקר דבר ראשון אחרי צחצוח שיניים הורדתי חצי ליטר באווריה בירת לאגר 8% אלכוהול אחלה פתחיה לבוקר, ואחרי זה אוכלים ארוחת בוקר ואחרי זה לפאב ולאכול ושוב לפאב ואז פאב לפני מועדון ואז אחרי מועדון,וחוזר חלילה. היה פשוט חלום אין ספק שאני אחזור לשם בעוד שלוש שנים וקצת ( מה לעשות שיזפון קורא לי ) ,עיר מדיהמה אנשים נחמדים זה רק אני או שכולם שם רוצים לעזור לך ?

ספיידי1

New member
אז למה כל הזמן הזה חשבתי שהוא 20+?

בכל אופן, תהנה בשיזפון אחי... לצערך העבירו לשם את כל ביסל"ש אז הולך להיות תורים מטורפים לחדר אוכל, אבל אל תדאג המפקדים שלך כבר בטח ישבו ושברו את הראש איך פותרים את זה(כמה דרגות מעל המפקדים שלך יותר נכון)...

DMO4

New member
לא סתם מתגייס...... אלא

מתגייס לשריון........ יאללה שיבזון

DMO4

New member
תודה אחי... לפי

מה שאני יודע אני ברשימות של 188 , ואין לי תלונות מה שעושה את השירות זה האנשים לא הטנק והאדם שבטנק ינצח לא בטנק

termometer

New member
ב-23? גם אני..

אני אפילו מיועד לשריון אבל אנחנו לא נתראה כנראה כי לשיזפון אני לא הולך להגיע.(לא מתפנה)

obbb

New member
עצה...

אני האחרון שיטיף לאנשים בנוגע לצבא (במיוחד על דברים כאלה) אבל יש כאן כמה קרביים לשעבר גם שריונרים... ואחד שהולך להתגייס ומורעל. דברים כאלה יכולים לעורר סתם ריב וויכוחים מיותרים ולא עניינים.

DMO4

New member
צודק אופיר, זה

בכל זאת פורום אלכוהול אז את דיבורי הצבא נשאיר לפרטי/לבית ועכשיו נחזור לאלכוהול... אנשים פינלנדיה מנגו זו אחת הוודקות הכי מוצלחות שנתקלתי בה לערבובים, עם מיץ תפוחים של ספרינג זה פשוט אדיר!!!!! או עם מלון אננס, או עם כל מיץ טרופי כלשהו פשוט תענוג
(* זהירות כל השילובים שציינתי הם למכורי המתוק ) יש לכם מושג האם היא ניתנת להשגה בארץ ? או רק בדיוטי ?

ספיידי1

New member
כרגע אין בארץ, רק בדיוטי... ותפסיק!!!

כל הודעה שאתה רושם על הטיול שלך בא לי לבכות על זה שהתחלתי ללמוד לפני שטסתי לאנשהו ): אני גם רוצה לשתות בירה בארוחת בוקר! אני גם רוצה לנסות את הפינלנדיה מנגו! אני גם רוצה להכנס לדיוטי פרי!!!!! אההההההההההההההההההההההההההה

DMO4

New member
אחשלי לא התכוונתי שתבכה ../images/Emo24.gif אבל ...

תתנחם בזה שהכי קרוב שאני יגיע לדיוטי בשלוש שנים הקרובות זה השקם בבסיס...
קח את זה בחיוב יש לך לאן לשאוף בחופשת סמסטר
( וסתם לפרוטוקול את הפנלנדיה מנגו טעמתי אצל חבר בארץ בלי קשר לטיול) פשש אתה לא מבזבז זמן .. מה אתה לומד אם אפשר לשאול?

obbb

New member
תתפלא...

כבר אחרי שנה תוכל לטוס לחו"ל... אם תהיה קרבי זה יהיה קצת יותר בעייתי אבל בהחלט אפשרי. אני אישית הייתי שבוע בקפריסין באוגוסט, במאי אני טס לשבועיים וקצת לבלגיה וגרמניה (צפו חפירות על זה לפני ואחרי הנסיעה) עם המשפוחה, ואולי אפילו שוב לקפריסין ביולי... מה שכן - לא רשמו בשלישות בכלל את החופשה הראשונה אז אני נהנה מזמן חו"ל יותר גבוה :)

ספיידי1

New member
אמממ

כמו שאמרתי, כרגע משלים\משפר בגרויות, מתמטיקה 5 יחידות... מתמקד רק בזה, סמסטר הבא כמה מורחבים... סמסטר אחרי זה פסיכומטרי, ואז סוף סוף אני יוכל לנשום לרווחה... לטוס לאנשהו... אני עוד צעיר :)

obbb

New member
יאללה בכיין...

רוצה להתחלף? בוא תעשה את השירות הבזיוני שלי ואני מוכן ללמוד מת' 50 יחידות מצידי!

למעלה