חזרתי ממילואים

Scum Bunny

New member
חזרתי ממילואים

כן, יומיים שלמים. אגב, קרה משהו כשלא הייתי? לא משנה. בכל מקרה, הנה משהו קטן שעשיתי בשעות המשעממות יותר (כן, כולל אינקינג). תהנו, תצבעו בתוך הקוים, תתלו על המקרר. ולתמהים: כן זה רעיון לקומיקס שאני משתעשע בו. אם יהיו לי עוד מחשבות בכוון אתם תהיו הראשונים לשמוע עליהן.

Supermans girl

New member
תגובה

הפרטים הקטנים מעלים את הרמה של הציור בהרבה. לא אהבתי כל כך את הפנים ואת העובדה שזה באמת כאילו מחכה שיצבעו אותו, לא "אינקי" במיוחד.

chatenoire

New member
יומיים?

יו-יומיים? למה כשלנו יש דדליין האינקר-כותב-סקריפטר-לטרר יוצא למילואים לחודש, ואתה יוצא ליומיים?! <ugh>...לא חשוב. מרירות אסייד, בקשר לציור: הסטייל שבו אתה מצייר את באני (קווי קונטור עבים מסביב לדמות עם פרטים דקים בפנים - אני ממש אוהבת את הסגנון הזה) יכול מאוד להוסיף כאן. כרגע זה מאוד לבן ואנמי (אני לא מאמינה שהשתמשתי במילה הזו בשביל לתאר ציור), וקווים בעוביים משתנים פה ושם בהחלט יחיו אותו.

Scum Bunny

New member
כן, אבל כל חודש.

לא, באמת. הם קוראים לי לכמה ימים כל חודש ארור. בכל אופן, גם אני מעדיף את סגנון הקו דק-קו עבה הרגיל שלי (בעיקר כי זה מזרז את העבודה- עט דק לקוים פנימיים, עט עבה לחיצוניים במקום שעות של עבודה כדי לתת עובי משתנה לכל קו וקו). הסגנון הזה עובד מצוין בקומיקס, כי הוא מאפשר לזהות בקלות את האובייקט של כל פאנל, ולהפריד בינו לבין הרקע. מצד שני, הוא פחות מתאים לצביעה איכותית. כרגע אני מנסה להשתפשף קצת בסגנון אינקינג מסורתי יותר, שיאפשר לי לצבוע עבודות ברמה הגבוהה שאני רואה בעבודות של בכירי הפורום פה. במילים אחרות: אני מקנא.

HackMachine

New member
ככה?

ולנטוש את באני?? אל תתפלא אם תקום מחר עם איזה ראש של כבשה על הכרית
הרעיון נחמד אבל לדמויות חסר אופי

Scum Bunny

New member
אם אתה חייב לדעת

עוד אין לי ממש דמויות. כמו שאמרתי אני בעיקר כרגע משתעשע ברעיונות. בכל מקרה, חשבתי על קומיקס פוליטי-צבאי כך שלדמויות תהיה חשיבות פחות כאטרקציה המרכזית ויותר כמשתתפות או עדות לארועים.

amitais

New member
חזק מאוד

דמויות מגניבות. אני לא בטוח שאני מסכים עם הביקורת של אביב על עניין הקו דק-קו עבה. זה יוצר מראה מלאכותי וכבד, לעומת המראה הנונשלאנטי הטבעי והלא מתאמץ של הקו הנוכחי, שאותו אני מאוד אוהב.

comicsgirl

New member
וואי! מגניב!

ממש אהבתי! (אבל את באני יותר! :) ) יש לי שאלה חשובה (בשבילי...): איך עושים אינקינג? עם עט? מחשב? דיו ונוצה? באמת צריכה תשובה מהירה!

yonabarak

New member
איך שנוח לך

אינקינג זה לעבור בשחור כדי שיהיה יותר נקי וברור לדפוס. אפשר לעשות עם סתם פיילוט שחור. אפשר לעבוד עם עטי רפידוגרף שהם מקצועיים ומדויקים יותר מסתם פיילוט, ובאים בשלל עוביים. אפשר עם ציפורן ודיו, או מכחול דק ודיו (כך עובדים רוב המקצוענים) אפשר אפילו לקחת את העפרון, לעשות לו זירוקס (מכונת צילום) והופ - הוא שחור.

chatenoire

New member
בשם האינקרים

אינקינג זה לא רק לעבור על הקווים כדי שיהיה ברור יותר לדפוס. סביר להניח שכך זה התחיל, אבל כיום האינקינג משחק תפקיד חשוב בדיוק כמו כל אמנות אחרת ביצירת קומיקס (מסתבר שגם לטרינג זה אמנות מדליקה!). באלוניה השתמשתי בצפורן ודיו, שאפשר להשיג איתם מגוון עוביים שונים ומרגישים נורא מגניבים כשעובדים איתם, אבל תמיד קיים הסיכון שטיפת דיו עצומה תגלוש לה במורד הצפורן שלך ותיצור אפקטים אקספרסיוניסטיים על העמוד היפה והנקי שלך, במיוחד כשלא ממש יודעים באיזה כלים צריך להשתמש. עשיתי בימים האחרונים אינקינג לעמודים ספורים מ"ארינאה" #2 בעטי-טוש (felt-tip pens) של סטאדלר. הם ממש כיפים לעבודה ולא מצריכים הרבה התרגלות. הם באים בהרבה גדלים שונים ויש בכל אחד קצת גיוון בעובי, למרות שממש לא ברמה של צפורן. הרבה אנשים מיומנים משתמשים בדיו ומכחול, בין אם בצורה השחורה ביותר או עם דילול במים - תשאלי את גורמה. פיילוט אפשרי, אם כי לא כל כך מומלץ. הוא טוב לדברים "סתם" כאלה, שעושים בשביל הכיף, אבל על נייר איכותי יותר הוא בדרך כלל מדמם, והחוד שלו קשה מדי מכדי ליצור גיוון בקווים. קווים של פאנלים עשיתי בעבר בפיילוט, איפה שרוצים שזה יהיה כמה שיותר מדויק ולא ממש משנה אמנות האינק.

comicsgirl

New member
יש...

עטים ממש דקים כאלה (אני לא זוכרת איך קוראים להם...) והם נראים ממש טוב. נראה לכם שזה יעבוד? ואם כבר מדברים על נייר- איזה נייר הכי טוב? בלוק? או אפילו נייר מדפסת רגיל?

chatenoire

New member
נייר...

סוגיה בעייתית. הכי טוב לנסות סוגים שונים ולהחליט מה הכי נוח לך. עטים שונים עובדים שונה על סוגי נייר שונים (אני ממש צריכה להשיג לעצמי אוצר מילים חדש). עטים דקים עובדים מצוין לפרטים קטנים כמו תווי פנים או תפרים ודוגמאות על פרטי לבוש. אבל אם תצטרכי לצייר דמות גדולה מאוד, לדוגמא, יכול להיות שתמצאי שעט דק יוצא רועד ולא מודגש מספיק בשביל קו הירך או הגב שלה. אני ממליצה על עטי "סטאדלר" (עטים אפורים עם קצוות שחורים, שהגדלים שלהם כתובים על הפקק ובתחתית העט בצבעים שונים), שאמנם עולים די הרבה, אבל אם יש לך כסף לבזבז ואת ממש רוצה עט איכותי, הם הדבר. דרך אגב, גם שני עטי פיילוט, אחד 0.5 והשני 0.4, יכולים ליצור אינקינג משובח. לא חייבים ללכת על הכי טוב והכי יקר.

Scum Bunny

New member
בשם החפיפניקים

בניגוד למקצוענים כמו אביב, אני עושה את זה בדרך הכי מהירה ומלוכלכת שאפשר למצוא: נייר מדפסת רגיל, ושילוב של עפרון מכאני ועטי פיילוט שחורים (בקוטר 0.4 ו-0.7). השיטה היא כזו: 1) סקיצה על נייר מדפסת. 2) הציור העיקרי על גבי הסקיצה בעזרת עט 0.4 (עם עט 0.4 איכותי אפשר לצייר קווים בעוביים שונים, אבל זה נראה שונה לגמרי מאשר אינקינג בעזרת עטי לבד או ציפורן). 3) מעבר על קווי מתאר חיצוניים והשחרת שטחים בעזרת עט 0.7. (טיפ: שטחים גדולים במיוחד עדיף להשחיר בשלב העריכה במחשב ולא על הנייר- כמות גדולה של דיו באותו מקום נוטה לדמם לתוך הדף). 4) זה הקטע המלוכלך- מחיקה עדינה של העפרון בעזרת מחק, סריקה ועיבוד בפוטושופ. מומלץ לחכות כמה דקות לפני השלב הזה כי דיו רטוב נוטה להמרח. בכל מקרה, זה לא חייב להיות מושלם, כי בעזרת שינוי קונטרסט בפוטושופ אפשר להפטר מכל הלכלוך די בקלות. זה רחוק מלהיות מקצועי, וזה נראה ככה. אבל בתור התחלה זה צריך להספיק.

comicsgirl

New member
בעיה קטנה...

אין לי סורק ואני שונאת לעבוד על המחשב (בכל הנוגע לציור!). עטי פיילוט, ואת זה אני יודעת מנסיון, הם חרא של דבר! אני לא מצליחה לעבוד איתם! אני ינסה לקנות עטים דקים יותר... (0.4) אני מקווה שזה יעזור... בכל אופן יש דרכים אחרות?

comicsgirl

New member
אבל...

זה יוצא ממש חרא, לא? כלומר, רואים את כל השטויות הקטנות ואי אפשר למחוק את זה אח"כ! (אלא אם כן משתמשים בעריכת מחשב-מה שאני לא עושה!)

Scum Bunny

New member
תלוי

עם מכונת צילום איכותית (כלומר כזו שיוצרה בעשר השנים האחרונות- מהסוג שסורק את התמונה ואז משכפל אותה בלי שהכל יצא אפור ובלתי קריא) את עושה בעקרון מה שאני עושה בפוטושופ- את משנה את הקונטרסט (עושה את התמונה יותר או פחות בהירה) ככה שהחלקים הצבועים בשחור יוצאים שחורים שחורים, הרקע יוצא לבן לגמרי וכל השאר (ליכלוכים ומריחות בגוונים של אפור) לא מופיעים בצילום.

chatenoire

New member
לא צריך מחשב

ולא צריך מכונת צילום. פיילוט זה בסדר גמור, והם עובדים הרבה יותר טוב אם את מניחה את הנייר שלך על ערימה של ניירות אחרים או מצע לא למגרי קשיח. את תמיד יכולה לנסות צפורן ודיו, אבל בזהירות: לוקח זמן להתרגל לעבודה איתם, אז לא מומלץ להתחיל ישר על עבודת העפרון. ה-0.4 מצוין לפרטים, ואחרי שתשתמשי בו קצת תעריכי גם את העטים העבים יותר, אני בטוחה. הקשקושים הקטנים יכולים להמחק בעזרת מחק, לא צריך להכנס לעריכה ממוחשבת. גם צביעה אפשר לעשות ביד: טושים, עפרונות צבעוניים, צבעי מים, מה שנוח לך.

למעלה