חזרתי עם זנב מקופל בין הרגליים

מילקי110

New member
חזרתי עם זנב מקופל בין הרגליים

גם שם לא מגיבים כך שזה לא ממש משנה אתם או הם

הודעות יתומות .בכיף ..

מתבהר ? כן ? ממש , הלוואי ומישהו היה נותן לזה שם למה שיש לי היה לי יותר קל

יותר קל כך נראה לי כאשר יודעים איך קוראים לזה : מאניה דיפרסיה , סכיזופרניה , אישיות גבולית , אספרגר - לא נראה שיש לי את אחד מהדברים האלה

אין לי הפסיכי אמר לי פעם שאין לי מחלת נפש , אז אם כך איך קוראים למה שיש לי ? הוא אמר דיכאון אבל לדבריו לא מה שאנחנו קוראים " מייג'ור דיפרשן "

יש לך קצת חרדה חברתית .

ואיך קוראים לזה שלא היה לי בן זוג עד היום ? זה הרי לא דבר נורמלי , יש לי בעיות של חוסר ביטחון עצמי , רגישות יתר , אבל אין שם מוגדר

בפעם הבאה שאלך אליו וזה יהיה החודש אבקש אבחנה . אני רוצה לדעת מה יש לי .

ברוכה השבה

היי מילקי,
צודקת, באמת נשמע יותר קל שיש משהו מדויק.
אבל את גם כותבת שהוא אמר לך מה כן, או שלא הבנתי נכון?
ואם מדובר בדיכאון אפילו לא מג'ורי ובחרדה חברתית, אז קשה יותר לעשות ויש חוסר ביטחון עצמי (בחברה) ורגישים ומפחדים שאולי מישהו יגיד משהו וקשה בגלל כל זה למצוא בן זוג, ובכלל לצאת להכיר.
אבל אל תשאלי אותי, אני מתוסבכת

טוב לראות אותך פה
ינשוף

לא מגיבים שם?

מילקי, זה לא פייר. אולי לא הגיבו הרבה כמו שרצית, אבל מישהי כן הגיבה. וגם כאן, בשרשור העזיבה שלך, הגיבו לא מעט אנשים, ואת לא התייחסת. את תמיד רואה רק את מי שלא, ולא רואה את מי שכן, ואני חייבת לומר לך שזה מתסכל אותי.

לא כולם ולא תמיד מגיבים

יש פה שרשורים יתומים מתגובות שלי.
וזה ממש לא קשור לפותח השרשור, כי לא משנה אם יש לי או אין מה לכתוב כהתייחסות, אין לי כוח.
גן, אני תקועה בחרא של עצמי ויש כזה, מסתבר.
אל תקחי קשה את זה שפעם אולי פעמיים לא קיבלת כמות תגובות מספקת.
גם אני לפעמים רוצה שיגיבו לי בכמות גדולה הרבה יותר או יותר מהר אבל אני לא יכולה לחייב אף אחד פה לרצות אותי.
לנו כן אכפת ממך, פשוט לא תמיד יכולים להתפנות בזמינות שאת צריכה.

את לא היחידה...

שמרגישה שמתעלמים ממנה כל הזמן.
שכל הזמן רוצה יחס, וכל הזמן זה לא מספיק (רוב הזמן באמת גם אין, ואני לא מתכוונת לאף אחד ספציפי)
בדידות היא חרא נקודה.

מילקי110

New member
אלומה צודקת

אכן מישהי מקסימה הגיבה שם

ואני אכן לא בסדר אני מצטערת שלא הגבתי לשרשור העזיבה אבל כעסתי קצת

עכשיו נרגעתי ואכן זה לא פייר להתייחס למי שלא במקום למי שכן

גם בעולם האמיתי זה קורה לי באיזשהו שלב אני מאבדת סבלנות עם החברות שלי ורוצה את אלה שלא מתייחסות ואז כאשר הן כן אני מתחילה שוב להרגיש שקצת נמאס לי

כמו שקרה עם החכמה רציתי מאד ללכת איתה לגלריה ועכשיו שזה הצליח והיה כיף זה כבר לא מרגש

זה כמו הגברים המניאקים שמחזרים וברגע שמקבלים מה שרוצים מאבדים עיניין

לחברתי הטובה כאשר אנחנו נפגשות כבר אין לי מי יודע מה סבלנות אני נפגשת איתה בכל פעם שהיא מבקשת אבל אני חושבת " איך לא שמתי לב לכמה שהיא מטומטמת "?

אני מעצמי לא מתקשרת אליה והיא לא מתקשרת אליי , אנחנו אומנם נפגשות לפעמים אבל ...

* לחברה מהקבוצה שהייתה ממש נחמדה אליי הכנסתי לעצמי את הסרטים לראש שהיא לא רוצה לבלות איתי ובסוף הסתבר שבאמת אין לה כסף

וגם אליה חשתי כאשר נפגשנו שאני מאבדת את הסבלנות וחשבתי הלוואי והייתי עם החכמה

ברור שזאת אני כך שאתם יכולים לראות שזה קורה גם בחוץ כל הזמן לרצות את אלה שלא רוצים .. ותשאלו האם את רוצה את עצמך ? האמת שלא .לו הייתי יכולה

הייתי עוזבת אותי , בורחת מהגוף הזה .

את נהדרת

נדרש אומץ רב כדי להודות בטעות, ואני מאוד מעריכה אותך שאת מסוגלת לעשות את זה

מילקי110

New member
אני לא נהדרת זאת האמת

ואני תמיד אהיה כנה איתכם ואומר לכם רק את האמת.

* נשארתי בבית היום , יש לי הפרעות בשינה ולא בגלל צמר גפן מתוק אני כל לילה הולכת לישון בערך באחת עשרה

ואז בארבע ( היום זה היה ארבע וחצי) מתעוררת לשירותים ואז או שאני לא נרדמת והצלחתי השבוע ללכת לעבודה יותר מוקדם

או שאתמול נרדמתי ואל יכלתי לקום שכן אני קמה לעבודה בשש ואם אני נרדמת שוב בחמש וקמה בשש זה כאילו לא ישנתי ואני מרגישה מאד עייפה

אתמול הצלחתי לצאת מזה ע"י זה שקמתי קצת יותר מאוחר ואמרתי למנהלת שאני יאחר קצת , זו לא בעייה במקום עבודתי שכן אני אחראית ומה שמעניין אותם זה שעושים

שמונה וחצי שעות , אז הגעתי יותר מאוחר והלכתי קצת יותר מאוחר .

והיום פשוט הייתי גמורה מעייפות ברמה שלא חוסר יכולת לתפקד אז אמרתי לה שאני לא מרגישה טוב . לא נראה לי שתהיה לי בעייה כי אני אדם שהולך לעבודה

ואני אדם ישר ובגלל זה מאמינים לי .

ועוד חשבתי אם לא אלך לעבודה אז אולי אלך לבריכה , ויש לי בערב את הקבוצה אבל נראה כי אני פשוט מתה מעייפות .

מה שבטוח צמר גפן מתוק מרוצה מזה מאד . איך הייתי רוצה עוד אחד להביא לו אח\אחות .

הוא אגב מנסה להפריע לי להקליד , אז אסיים לפני שזה יימחק . ( מה שקרה לי כבר מס' פעמים לא עם השרשור הזה אבל ... )

חחח

אני מדמיינת את החתול מטפס עלייך ומפריע להקליד... קורה לי מלא עם נינה...

ומילקי, זה שאת נהדרת לא סותר שאת אומרת את האמת. אפשר לדבר אמת ולהיות נהדר

מילקי110

New member
הוא לא מטפס

הוא נשכב תמיד מאחורי מסך המחשב הרעש של ההקלדה

והתנועות המהירות כנראה גומרות לו לחשוב שזה משחק ואז הוא נשכב מאחורי המסך אפילו על הגב ומנסה לשלוח רגליים

אני אצלם את זה פעם , או בא ונשכב לפניי אבל על השולחן מתחיל לגרגר וגם מנסה לשלוח רגליים

ופעם הוא עלה על המלקדת כמעט לפני הסוף והכל נמחק ...

* ותודה בנוגע לואבן , אין לי ואבן בבית וגם יש לי פחד גדול מכדורים , גם את הרסיטל או כל כדור לקח לי זמן רב עד שלקחתי

יש לי גם פחד שכדורים יתנגשו אחד עם השני , אז עם נניח בוקר אחד ממש כאב לי הראש אז לקחתי אקמול ולא לקחתי את הרסיטל מפחד

ממש תודה על ההמלצה

ונכון אני לא חושבת שאני נהדרת בלי קשר לכך שאני אומרת את האמת

בקשר לכדורים

כמובן שצריך לקחת את הכדורים בפיקוח רופא. ואבן זה כדור טוב עם יח"צ גרועים,זה הכל.

מילקי110

New member
היה נחמד היום בקבוצה

בגלל מה שקרה לי בשבוע שעבר לא כל כך רציתי ללכת היום

גם העובדה שלא הלכתי לעבודה גרמה לי לרצות להישאר בבית באופן כללי

היום גם הבריכה נסגרת בעשר והלתבטתי האם ללכת לשחות לקבוצה או להישאר בבית וזהו

בסוף החלטתי ללכת לקבוצה ולהתמודד ולראות מה קורה ודווקא היה נחמד , החכמה הייתה נחמדה מהרגיל שכן היינו בגלריה ביחד

דיברנו היום על כל מיני דברים , בהתחלה נפלה לי שם הלסת לריצפה והייתי בדאון , מאחר וחברתי השנייה לקבוצה זאת שביטלה איתי את המפגשים

בטענה שאין לה כסף ישבה כאשר שקית של חנות בגדים לידה, וישר נכנסתי לסרטים שכל מה שהיא אמרה לי היה שקר שיש לה כסף ושהיא לא רוצה להיפגש איתי

והייתי בדאון , אמרתי לה תתחדשי זה היה בציניות אבל היא לא הרגישה .

בגלל שאמרתי לה תתחדשי תוך כדי המפגש אז היא חייכה אמרה תודה וסימנה לי שנדבר . תוך כדי הקבוצה העליתי בציניות את העובדה שרוב האנשים הם צבועים

ושאי אפשר לתת בהם אמון , דיברנו על איך יודעים שאדם רוצה איתך קשר , ואני אמרתי שאחת הדרכים לדעת האם הוא לא רוצה איתך קשר זה אם הוא מבטל מפגשים

והמדריכה חזרה על דבריי בקול , בהתחלה החברה שתקה ואז אמרה " למה ביטול של מפגשים יכול לקרות פעם ב... זה לא אומר " . לא הוספתי לדבר על כך

רק הייתי בדאון רציני .

אחרי הקבוצה הלכנו כולם לשבת באיזה מקום החברה לא התייחסה אליי כל הדרך לבית הקפה וכבר כמובן שנכנסתי לסרטים , או יותר נכון לא יצאתי מהם מאז הקבוצה

זה ממש כמו התקף אני נאטמת לחלוטין ומסתגרת בתוך עצמי.

תוך כדי הליכה לבית הקפה דווקא שוחחה איתי החכמה , שזה מה שרציתי נכון ?? קשר איתה ?? אבל אני כפי שהסברתי כאן הייתי טרודה בחברה שמתעלמת ושכביכול לא

רוצה איתי קשר .

בבית הקפה החכמה ואני ישבו אחת ליד השנייה והחברה באה והתיישבה מולי , היא הייתה נחמדה מאד מאד וסיפרה לי על איך שנקראו לה השבוע המכנסיים ושהיא

הלכה כל השבוע עם טייץ , והרי היא קנתה לפני שבועיים מכנסיים אז שאלתי אותה מה עם המכנסיים שקנית אז ? ( דיברתי בנחמדות לא בתובענות , תוקפנות או ציניות )

והיא סיפרה לי שהיא לא יכולה ללכת איתן כי הן לוחצות לה .

וזאת הייתה האמת היא ממש הייתה נחמדה וכרגיל .

היה נחמד מאד דיברתי הרבה עם החכמה וגם עם החברה . השדים שלי ..

אני גאה בעצמי אבל שהלכתי הערב לקבוצה כי אני הייתי פשוט בורחת ומריצה בראש כולם שונאים אותי , מתעלמים ממני , החברה שונאת אותי, החכמה אולי לא באמת

רצתה לבוא איתי , וכו' ... ואני שמחה שהלכתי וראיתי שהכל בראש שלי הכל זה שדים . גם חשבתי בבית הקפה ולמה היא באה לשבת איתנו בקפה עם אין לה כסף

למען האמת גם לי אין כסף כרגע נשאר לי עוד 127 ש"ח , ועדיין הלכתי לשבת איתם מתוך רצון בחברה וכך גם היא .

ואכן היא דוברת אמת ואין לה כסף , לא תמיד כולם משקרים לי , לפעמים אכן המציאות היא שאין לה כסף , ואולי היא הלכה לקניון עם חברה וראתה מכנסיים וקנתה אותן

כפי שקורא להרבה נשים .. מתי אלמד סוף סוף , ואני נופלת לתהומות עמוקים , ישבתי כמעט כל הקבוצה בדאון .. אני מביאה את הכל על עצמי הרוב זה אני ובראש שלי

אבל ברגע שזה קורה קשה לי להוציא את עצמי מזה , אם היא לא הייתה יושבת על ידינו הייתי בסרטים עד עכשיו ולא היה עוזר שהחכמה ישבה על ידי .. כי אני תמיד

עם מי שלא .... גם כאשר דברים מתחילים להתבהר קשה לקבל את זה ופשוט מחפשים צרות ולהרגיש רע .. כנראה גם המוח לא רגיל לדברים חיוביים ולכן הוא כל הזמן

הולך לכיוונים מוכרים .. ואכן לא יודעת להתמודד עם בסדר , המצב בסדר , נסבל לא הכל מושלם עדיין אבל המצב פי מאה יותר טוב ממה שהיה וקשה לקבל את זה

כי רגילים להרגיש חרא .. ולכן גם כאשר טוב עדיין קצת רע , ויש תמיד אבל .... יש לי חברות אבל .. עוד אין לי בן זוג .. אבל אני עדיין בעבודה הזאת .. אבל אני לא יודעת מה

ללמוד .. אבל ... יש אלף אבלים .

אני פשוט גאה בך, ואל תתווכחי אתי בבקשה

את תלמידה מצוינת. קצת עיקשת, קצת מרדנית, אבל העיניים פקוחות והראש פתוח ואת נכונה הרבה יותר כיום ללמוד מהתנסויות. את לא מוותרת לעצמך. את מתעקשת להתנסות, לחוות, לצאת מהשריון הנוקשה שהתרגלת אליו כל כך. וכשפותחים קצת את הראש ופוקחים את העיניים, מגלים לפעמים נוף מקסים ומרהיב. לפעמים רואים גם שממה, מדבר, ציה וריקבון, אבל גם לא. גם נוף יפה, ירוק, מושלג ורגוע. ואת טועמת מזה וגם מזה. את כל כך רגילה למדבר, ללבד, לקיפודיות ודוקרניות, שאין לך מושג מה עושים עם הטוב שנופל לחלקך פה ושם. אז את לומדת. והלמידה שלך יפה בעיניי.

אל תלקי את עצמך מתי תלמדי סוף סוף. פשוט תראי את זה מהצד, כמו שאת עושה מצוין, ותביני ש90% לפחות - בראש שלך. בלי להלקות. פשוט ללמוד מזה וללכת הלאה. בלי להאשים את עצמך, פשוט לקחת אחריות. בעצם זה לא כזה פשוט (תקראי מה שהגבתי לנוניים אם יבוא לך, אבל זה טריגר).

בקיצור, מילקי, איזי איזי, צעד צעד, ואת בכיוון נפלא (למרות שיהיו עוד נפילות. באחריות. ועכשיו, מה אכפת לך ליהנות?)

מחבקת ומעודדת אותך.

מילקי110

New member
תודה אלומה

מישהו דיבר על סל שיקום הוא אמר שהוא ממתין

סל שיקום אלומה מה זה כולל ? והאם זה נירשם לך באיזה מקום כלומר נניח תירצי עבודה רגילה ולא מוגנת

ויפתחו את תיק הבריאות האם יהיה כתוב שאת מקבלת קיצבה מביטוח לאומי ? האם כתוב שם שיש לך נכות ?

האם סל שיקום זה לאנשים שכביכול לא יוצאים מהמיטה ? לאדם יש הפרעת אישיות גבולית אבל במידה ויש הפרעות נפשיות האם גם ניתן לקבל ?

אל תיכנסי לזה!

אם את עובדת בשוק החופשי ומתפקדת אז את במילא לא תקבלי את זה ולמה לך בכלל?! סליחה על ה"תוקפנות", אבל את בכלל לא צריכה את זה! אם את לא ממש חייבת אל תיכנסי לגיהנום הביורוקרטי הזה!!! (אני נשמעת אולי "כועסת" אבל זה בגלל שאני תקועה בגיהנום ביורוקרטי!!!)

ליידי באבא צודקת

אל תיכנסי לזה כל עוד את יכולה לתפקד ולעבוד.
סל שיקום ניתן (אחרי ועדה) למי שיש לו לפחות 40% נכות נפשית מביטוח לאומי, מה שאני לא מאמינה שייתנו לך.
סל שיקום נועד להרבה מאוד מגבלות ולהרבה מאוד רמות של תפקוד, ומכאן שמו - סל שיקום: מכניסים לכל משתקם פריטים אחרים לפי צרכיו ומכניסים לתוך ה"סל".
אל תיכנסי לזה אם את לא במצב איום. תאמיני לי, את לא במצב שיאשרו לך משהו כזה בכלל אז אל תלכי על זה.

הרשו לי לחלוק עליכן

אני עברתי גם תהליך של סל שיקום והוא היה קל ופשוט ועוזר למי שזקוק לזה. ולדעתי מצבי לא איום כמו שכתבת אבל אני כן צריכה עזרה מבחוץ כדי לחזור לעמוד על הרגליים.

בסך הכל אחרי קבלת הנכות הולכים לעובדת סוציאלית מטעם קופ"ח, היא ממלאת טפסים (הרבה, זה לוקח פעמיים שלוש) הולכים לראיון אחד שיש בו כמה אנשים מתחומים שונים ומאשרים את סל השיקום.

זה הכל, ממש לא סיפור לעומת קבלת נכות מהבט"ל.

בסל השיקום יש חונכות, דיור מוגן למי שצריך, עבודה במפעל מוגן, עבודה נתמכת, סיוע בלימודי קורסים (מטעם הבט"ל לימודים רציניים וטובים) ובשלב מאוחר יותר גם עזרה בטיפולי שיניים.

מצאתי חוברת נחמדה שיכולה לסייע למתלבטים.

בנוסף אפשר לחפש בגוגל על סל השיקום יש שם הרבה מידע מועיל.

החוברת כאן.

אולי בגלל שאת לא מכירה את מילקי מספיק

מילקי עובדת. מתפקדת. יוצאת. אין לה בעיה של התמדה. היא יודעת לבקש ולקבל תמיכה. היא לא זקוקה לליווי, ובטח לא להשמה תעסוקתית במפעל מוגן. היא מסוגלת להרבה יותר מזה. היא לא תקבל נכות נפשית מביטוח לאומי, ובלי נכות נפשית מביטוח לאומי אי אפשר לקבל סל שיקום. אף אחד לא ייתן לה נכות נפשית אם היא מסוגלת לעבוד ולתפקד, וגם לא מטופלת במערכת הפסיכיאטרית.

לא התייחסתי ספציפית למילקי

אלא בכלליות.

אני יודעת לספר רק על עצמי שבאמת כשהתחלתי את התהליך לא חשבתי שאקבל משהו (התחלתי אותו בגלל בעיה רפואית אחרת) והופתעתי מאד מהרצינות שקיבלו את התלונות שלי והתייחסו אליהם.

אני מודה שהתהליך מדכא ולו רק בגלל אורך הזמן שהוא לוקח. גם זומנתי להרבה ועדות רפואיות (שבתכלס לקחו חמש דקות) אבל על כל דבר חשבתי שזה שווה את המאמץ ואכן צדקתי.

בנוגע לקורסים

האם את יודעת איזה קורסים ספציפיים הבט"ל מממן/ שולח אליהם במסגרת סל שיקום?

למעלה