חזרתי עם משהו חדש!

• פותח הנושא giri
  • פורסם בתאריך

giri

New member
חזרתי עם משהו חדש!

הציור הבא הוא של דמות בשם אנג´לה שהתארחה ב - SPAWN פעם, ואח"כ השתדרגה לקומיקס משלה. בגדול - היא מלאכית לוחמת, שתפקידה לחסל שדים, מפלצות ו - HELLSPAWN (כן, כמו המפורסם). הציור צויר על דף משובץ בתחילת אוגוסט 2001, בבסיס צבאי מצחין במיוחד אי שם במרכז הארץ. מצא חן בעיני נורא - למרות שבדיעבד לא ממש הגיע לו - ולכן סרקתיו והחלטתי לצבוע. ופה התחיל הסיוט!!!!!!!!! הציור, שלא השקעתי מספיק בגירסתו שנסרקה, הכיל המון זבל - קווי עזר, קווים לא מתוכננים שהיו מקושקשים לגמרי (כמו טבעות המגן על הזרועות), משבצות כהות במיוחד ושאר מרעין בישין. ולמרבה הבעסה, כשחזרתי הביתה בסופ"ש גיליתי שהיא לא לבושה נכון. בקיצור, כל צייר שפוי היה עושה גירסה נוספת על גבי וסוגר עניין, אבל לאאאא, אני דווקא אתמודד עם זה בפוטושופ עצמו. כמו שאתם מבינים, זה לקח המון זמן - זה היה ריטוש ברמה של תמונה ישנה, ציור מחדש של חלק מהאלמנטים, המון קללות ולקינוח - מתכת. עכשיו הוא גמור. הקדמה לתמונות עצמן : חומרים : פיילוט שחור, דפדפת צבאית סטנדרטית (משובצת), סורק, מחשב, פוטושופ, עכבר מלוכלך במקצת, טון וחצי עצבים מברזל נקי. הנה זה בא, brace yourselves!

giri

New member
הציור הסרוק

ככה היא נראית לפני שבכלל הסתכלתי עליה...

giri

New member
שלב ראשון : ריטוש וניקוי

הקווים החיצוניים היו במצב די רע, מה שדרש ניקוי ידני. את המשבצות לא היה ניתן להעלים לגמרי עם COLOR RANGE, ולכן נאלצתי להתקרב אל הקווים ולסמן ולמחוק, או לחלופין להשתמש בכלי המחק. את הציור מחדש של דברים כגון טבעות המגן על הזרועות והסרט ציירתי ב - brush קטנה מאד, או ע"י SELECT מקרוב עם POLYGON LASSO וצביעה. הדוגמאות פה הן : 1 - קצה השיער; הבעיה כאן היתה בעיקר המשבצות שהיה צריך למחוק בין הקווים של כיווני השיער. 2 - השיריון והסרט - השיריון פשוט צויר מחדש במחשב ע"י הטכניקות שציינתי למעלה. השקעתי בו קרוב לארבע שעות עבודה לא כולל הצביעה, ואודה ולא אבוש שבצד השני העתקתי מקטעים ושיחקתי איתם. 3 - הסרט והמטה - אתם יכולים לראות כמה לכלוך היה שם, ושוב - עבודה ידנית וסיזיפית למדי הולידה את התוצאה הזו. 4 - אלו הנקודות המלוכלכות ביותר של הסרט, בהן לא רק שציירתי מחדש - לא היה לי כל כך על מה להשען. בחלקי הסרט האחרים תיקנתי את מה שהיה, פה עבדתי מאפס. בנוסף, בחלק זה רואים היטב קווי עזר שהיה צורך להפטר מהם וקווי הדרכה למתכת, שהפכתי לגוון בהיר יותר שישתלב. 5 - איזור הכנפיים במגן הראש - היה מקושקש לגמרי, וטופל בשיטות גסות יותר משאר החלקים - ועדיין, נוקה ידנית.

giri

New member
השלבים הבאים

1 - זו הגרסה המנוקה 2 - צביעה שטוחה ב - LAYER נפרד 3 - צביעת תלת מימד בעיקר בעזרת AIRBRUSH + שאר השיטות שכבר הסברתי בפורום בזמנו; האפקט המבריק של השיער נעשה ע"י SMOOTH על בחירה זיגזגית, ובנוסף SMUDGE בכל השיער בנוסף על השיטות המסורתיות יותר שלי. 4 - הוספת הטיפול במתכת ואפקטים של ברק.

giri

New member
הציור הסופי

בתוספת הרקע (למי שתוהה מה זה הורוד - זה משהו בסגנון של Beam me up, scotty! אבל בלי סקוטי ובצבע ורוד - שהמלאכים משתמשים בו כדי לעבור ממקום למקום) ככה זה נראה גמור. הערות והארות בבקשה.

yonabarak

New member
מרשים

נראה טוב, ויש לי כמה הערות: 1. האנטומיה והריאליזם באופן כללי משכנע, האחיזה של כפות הידיים במטה פחות. נראה שהמטה אמור להיות יותר קרוב אלינו בחלקו התחתון, אבל אין לו בכלל הקצרה, שזה מוזר. 2. הרישום מפורט מאוד ומסוגנן, שזה מרשים, אבל צביעת הפוטושופ קצת שטוחה. זה ניכר במיוחד באדמה, שאותה חיפפת עם טקסטורה אחידה, שיוצרת משהו קצת גרפי ושטוח לציור שיש לו חלקים ריאליסטיים בקדימה. גם הצורה והצביעה של ההילה הוורודה מאחורה לא כל כך מתאים. נראה כמו רקע של ברבי ולא של אנג´לה. הצביעה נראית טוב בבד, בשיער ובשריון, אבל בעור היא נראית כמו התזות איירברש שמנות, בייחוד בירכיים. גם צבע העור מטריד אותי, לפחות אצלי במחשב הוא נראה צהוב אפרפר ודומה לצבע השריון. אבל אני מאוד אוהב את ההשקעה במגיני הזרועות ובסרט. ולגבי התהליך: תבני שולחן אור, זה יפתור לך כל כך הרבה בעיות.

yonabarak

New member
מרשים

נראה טוב, ויש לי כמה הערות: 1. האנטומיה והריאליזם באופן כללי משכנע, האחיזה של כפות הידיים במטה פחות. נראה שהמטה אמור להיות יותר קרוב אלינו בחלקו התחתון, אבל אין לו בכלל הקצרה, שזה מוזר. 2. הרישום מפורט מאוד ומסוגנן, שזה מרשים, אבל צביעת הפוטושופ קצת שטוחה. זה ניכר במיוחד באדמה, שאותה חיפפת עם טקסטורה אחידה, שיוצרת משהו קצת גרפי ושטוח לציור שיש לו חלקים ריאליסטיים בקדימה. גם הצורה והצביעה של ההילה הוורודה מאחורה לא כל כך מתאים. נראה כמו רקע של ברבי ולא של אנג´לה. הצביעה נראית טוב בבד, בשיער ובשריון, אבל בעור היא נראית כמו התזות איירברש שמנות, בייחוד בירכיים. גם צבע העור מטריד אותי, לפחות אצלי במחשב הוא נראה צהוב אפרפר ודומה לצבע השריון. אבל אני מאוד אוהב את ההשקעה במגיני הזרועות ובסרט. ולגבי התהליך: תבני שולחן אור, זה יפתור לך כל כך הרבה בעיות.

giri

New member
צודק!

לא הצלחתי לעבוד על אף אחד, כרגיל לא היתה לי סבלנות לרקע...
אני יודעת שזה לא תירוץ. שולחן אור יכול להיות רעיון מצויין, בדר"כ אני מסתדרת נפלא בלעדיו (מה גם שאם יש לי שעה לצייר בשבוע מצבי טוב... לא בדיוק משהו ששווה להשקיע בו) אבל הפעם, זו עקשנות גרידא. באמת. הציור מצא חן בעיני והתעצלתי לעשות ממנו את הגירסה החדשה (דף על דף, בלי שולחן אור - כשעובדים עם נייר דק מספיק זה בסדר). וכשהגעתי למסקנה שאני מטורפת לעשות את כל זה, כבר עשיתי כ"כ הרבה שהיה לי חבל לחזור לשולחן השרטוט...
תודה על ההערות. באמת חיפפתי בעור. ואגב, משהו מוזר : על המסך שלי העור נראה ורדרד מצויין, אבל לקחתי את הציור להדפסה על נייר צילום היום ובאמת יצא עור צהבהב-אפרפר, מה שאומר אחד מהשניים : או שהמסך שלי זקוק לכיוון, או שבחרתי גוון בוהק מדי ולכן התבלבלתי. בנוגע ללהבה הורודה - לקוחה ישירות מהקומיקס. נשבעת. למרות ששם זה היה ורוד סוכריה מזעזע נמוג לצהוב חיור, ניסיתי ויצא מתוק מדי לטעמי - לכן הבהרתי. תודה על ההערות. נ.ב. - גם עופר העיר לי על האדמה. תחי קואליצית מתנגדי החפלף!

Humus_Chipsalat

New member
וואו!!!!! איזה מדהים !!!

יש יפה.. יש מאוד יפה .. אבל זה פשוט מדהים !!!!!!!!!!! הציור מהמם !! הירידה לפרטים, הצביעה... וואו.... *מצדיע* הייתי משתחווה, אבל הרצפה מלוכלכת ^_^

giri

New member
צ´יפסלט יקר...

מה היה האגו שלי עושה בלעדייך?
תודה רבה רבה, נעים מאד לשמוע (אחרי כל העבודה שחרכתי על זה....)

מטופח על ידי???

וואו...אתה שולת. שולת מאד. נא לא לתקן לי שגיאות כתיב. זה מהמם... למרות שאני מסורה לצביעה ביד...ואפילו מעדיפה ללא צביעה כלל, ואוהבת דברים לא מלוטשים, זה ממש שולת. שלא כמו הציורים ה-עקומים והמוזרים שלי.

giri

New member
אין לי בעיה עם שגיאות כתיב...

אבל אני לא "אתה", אני "את"... תודה להבא. רשום בכרטיס שלי. תודה רבה רבה על המחמאות.

chatenoire

New member
מרשים

אהבתי את אזור הראש והצביעה של הקאפס על הכתפיים - תחושה די טובה של מתכת. כשאני מסתכלת על הסרט אני תוהה מה עושים לך בצבא שגורם לך לעשות כאלה דברים. הרגליים קצת משונות - בעיקר התנוחה של הימנית. זו נראית פוזה שמצריכה המון שיווי משקל ועבודה עצבנית של השריר הארבע-ראשי ברגל, אבל אני משערת שאם היא סופר-מלאכית אז מותר לה. סך הכל מרשים ביותר, במיוחד מול הגרסה הראשונית.

giri

New member
אביב!!!

חזרת מחו"ל? עושים לי דברים איומים. באמת. זה היה בשיחת פתיחה של קורס קצינות עם המ"פ (בחורה שלא מקבלת מספיק). ואני תמיד מציירת את אנג´לה כשאני עצבנית. ונכון, היא עומדת בצורה ממש רעועה ואפילו הסקווטים של בוחן בראור חלשים עליה, אבל כמו כל גיבורת קומיקס, הקישקעס שלה באים מהטריילר של אופטימוס פריים ותומכים בה בצורה בלתי נראית. ובצורה רצינית - כן היא סופר חזקה וזה, שתעבוד קצת.
עופר אומר שזה כי היא יצאה מהג´לי של הטרנספורט (מה שקרוי ה - FLUX, ידוע גם כ ´BEAM ME UP, SCOTTY´) ולכן היא בנחיתה כזו. אני אוהבת יותר את רעיון הקישקעס הנעלמים.

The Crusader

New member
למען האמת לא אהבתי

כלומר צביעה מעולה ושיער יפייפה אבל שאר הטעויות הפורפורציונוליות וכל מני דברים שפשוט לא ממש התלהבתי מהם כלומר שלא תביני לא נכון ציור יפה אבל עם כל הכבוד את מסוגלת וכבר עשית ציורים פי מאה יותר יפים

giri

New member
הסבר, פרט, נמק והדגם!

כמו בשאלות הבגרות המעצבנות בהיסטוריה. תודה. פשוט שזה מועיל לי כדי לתקן את עצמי בעתיד... אם טעיתי זה כי לא ראיתי, כשמראים לי אני לומדת לתקן.

giri

New member
טוב, באמת תסביר,

אבל אני חשה צורך זועם ליידע אותך שההודעה מלמעלה הושארה בלי ידיעתי ע"י בחור יקר למדי שיש הקוראים לו החצי השני שלי (מה שלא נותן לך לגיטימציה לענות בשמי, עופר!)

למעלה