חזרתי

חזרתי../images/Emo13.gif

++ הערה: ההודעה נכתבה במקור כאחת, מכיוון שידוע לי שלא אצליח להעלותה כך אאלץ לפצלה, אתכם הסליחה
++ , למרות שכל הזמן עקבתי אחרי שרשורי הענק שלכם. היום, החליטו שכבר נגמרה השנה והכינו לנו טקס שכזה. בשעתיים הראשונת ל עשינו כלום אבל בין השעה ראשונה לשניה התנפלנו על ילדה שהיה לה דף השיבוצים לשנה הבאה. הסתכלנו כולנו בשמות וראינו שמות מפוצצים "אביב" "דניאל" כל הבנות התלהבו שיהיו לנו חתיכים בכיתה. שניה אחרי שחגגתי איתן שיהיה לנו משהו תפסה את כולנו (הבנם) הבשורה- יהיו רק ארבע בנות בכיתה של ארבעים! תמיד אמרו על הביצפר שלנו שהוא חסר בבנות
עם הידיעה הזאת ירדתי לטלפון הציבורי לאחל לחבר בהצלחה בבגרות בהיסטוריה בכל אופן, בדרך למוזיאון גילינו שלא עומדים להיות- לא חתיכים ולא חתיכות כי לאיהיו לנו חדשים בכיתה. מיד יצאנו לברר מי עומד מאחורי השמות הללו ונבואת הזעם הגדולה התגשמה- כל הבנים הצפונבוניים באים אלינו, ילדים שנראים בכיתה א´ ומתאימים צבעים
לפחות הבנות מהכיתה הזו לא באו. כמה דקות מאוחר יותר, שעשיתי סצנות עחל כך שהכוזרים האלה יהיו איתנו נזכרתי שיש להם אחד עם אותו שם שלי (זה הזמן והמקום לומר שהיום הגיע הדרכון + הת.ז המשופצים שלי אחרי שינוי שם) התחלתי להתפרע ואז נזכרתי עוד פעם- כשעברתי עם ידידה שלי על השמות בניסיו לראות בנות היא אמרה ש"שחר" ו"אביב" יכולים(ות) להיות בנות. בקשתי לראות מי זו אביב ונגלה לעיני משהו דומה לי, עארס וקטן
העיקר שנשאר חצי מהכיתה הישנה אני הולך לנתאבד
נכנסנו לאולם, היה טקס רגיל של תעודות הצטיינות וכל השאר. יצאנו להפסקה קצרה, עיכלנו את זה ששנה הבאה... (אני כבר לא יודע מאיפה להתחיל שנה הבאה) כשחזרנו היתה הצגה, חשבתי יביאו הצגה על סופים או משהו חינוכי במיוחד. דליק ווליניץ עלה על הבמה. אני הזמנתי ידידה שלי לשבת לידי שנוכל לצחוק כל פעם שהם אומרים משהו יותר מדי חינוכי דליק (מי קורא לילד שלו דליק?!) בינתיים הסביר לנו על ארבעה קירות בהצגה ושלא נצחק בלה בלה בלה. ההצגה מתחילה. ילד, בערך בגילי (אני לא זוכר איך קוראים לו אבל זה מהסדרה שהיתה עם הצרודה ההיא שבעלה חוזר בתשובה והוא לא יודע איפה להיות, ע"פ הספר מאה תפוחים ללא מע"מ (זכרתי נכון?)) בכל אופן, מוזיקה חביבה ברקע, הילד מספר על המוזיקה- מוזיקת שנות השבעים. אמא שלו לא חזרה כבר חודש מהחופשה הקצרה שלה. הוא דואג. וככה מתחיל הסיפור יש להם הוצאת ספרים, האח מגויס, האמא כתבה והפסיקה מאז שאבא ... הם הוציאו מהדורת ספרי מחשב לילדים וחוגגים שיא מכירות. דקה לפני שהאמא נכנסת בא אמנון אחד או מה שמו ומבקש לפרסם כתב יד של מסעותיו עם גורילות במשך 15 שנה.. הוא יוצא- האמא נכנסת. כולם (הבן המגויס, הנער והמזכירה הקופצנית- דנה) צועקים, היא נבהלת וכל החרטא. בתור מתנה הם מביאים לה טיול למדבר יהודה, משהו שהמזכירה ראתה אצל האמנון ההוא. האמא נחרדת- מה לטיולים ולה? כבר 15 שנה שהיא לא יצאה לטיול. הבנים מנסים לשכנע אותה, מראים לה תמונות, שלה לפני הרבה שנים, שהיא הייתה צעירה, מחייכת במסע אופניים בארץ הצעיר טוען שהיא לא יודעת לקבל, היא טוענת שהם היו שלישית מוסקטרים והחייל צועק על כולם ואומר לה שאם היא לא רוצה ללכת, שלא תלך. היא נתקעה באיזשהו שמן, היא לא התפתחה האבא מת אבל היא לא מסוגלת להשלים עם העובדה. היא לא יכולה לצאת למשהו לא מוכר, לא יכולה לסמוך על הילדים שלה, לא יכולה להתרועע עם זרים. מזכיר לי מישהי. אה, כן- אמא שלי. גם היא, כולנו נתקענו בזמן ההוא, לפני עשר שנים זה יוצא בחישוב מהיר. לקח לי זמןלהבין- אבל אמא שלי לא. אמא שלי לא תצליח לצאת מהזמן ההוא כבר עשר שנים שהסלון שלנו אותו סלון כבר עשר שנים שהמטבח אותו מטבח כבר עשר שנים שהכיסוים למיטה שלה- אותם כיסוים כבר עשר שנים שתקועים באותה נקודה כבר עשר שנים שרוצים לעבור דירה- אבל לא עוברים כבר עשר שנים ש- מחר אני אתחיל בדיאטה אבל לא מתחילים עשר שנים שכאלה שתקועות במרחב זמן לא מוגדר איפושהו- שם האמא שלהם הולכת, ולא חוזרת. הילד הצעיר נשאר ער כל הלילה, מחכה לאמא. מזעיק את אחיו הגדול, שניהם מחכים ומחכים עד שהיא מגיחה אליהם בשמונה בבוקר, כאילו שלא קרה כלום, כאילו שהיא לא הייתה אמורה להיות פה לפני כמה שעות טובות. היא, כמו ילדה בת 16 מסבירה להם על אמנון ואמנון ואמנון ועל כמה השקיעה היתה יפה וכמה וכמה וכמה ו... היא נסתה להתקשר, אבל הלכה הסוללה. הילדים שלה תופסים את מקום האם (היי, מישהו צריך לתפוס אותו) ושואלים אותה- אזד למה לא ביקשת ממי שהיה שם? והיא- ברקיע השביעי גמלי זה קורה הרבה, לפעמים. אני לא מסוגל לחשוב (אני בעצם כן מסוגל ועושה את זה הרבה) איך זה להיות יתום לגמרי אין אבא, אין אמא. מה יקרה אצלי במשפחה, עם האחים? אם אחי הגדול יצטרך להיות אבא (מה שהוא כבר עושה עשר שנים) זאת תהיה קטסטרופה האחיות שלי תשתגענה. אחותי הקטנה לא תוכל להתמודד עם זה אני... אני לא יודע מה אני
אני לא יכול עם זה שאמא שלי נעלמת ליותר מדי שעות באופן בלתי מצופה ואם מודיעים על פיגוע בטלויזיה אני בכלל נחרד למרות שאני יודע שאין סיכוי שהיא הייתה במקום.

חזרתי 2 ../images/Emo13.gif

האמא (נועה, אם לא אמרתי עד עכשיו) בינתיים מספרת על אמנון פה ואמנון שם. בשלב מסוים הוא גם מגיע לארוחת ערב. מאחר בחצי שעה ולחייל זה לא נראה- הוא מנסה להגן על האמא שלו הקטן מסרב להאמין שהוא דפק ברז ומתחיל למנות סיבות. האמא אומרת שיחכו חמש דקות וזהו, יושבת. אחרי חצי דקה היא מתייאשת ואוספת את כל הצלחות צלצול בדלת. ממהרת להחזיר את הצלחות, מיישרת את עצמה, עושה הכרות עם כולם. אמנון מדבר ולבן החייל הוא לא נראה משהו, הוא מתחיל לדבר על אבא שלו, על זה שאמא שלו הזמינה אורח, שיראה. הנה הוא בתמונה. מדבר על כך שחייל האויר הפציץ אותו בהיותו בטנק. רעש נוראי דממה נקטעת ע"י מטח ניידים. אמנון חוזר הביתה. אני לא מסוגל לחשוב על זה- אמא שלי עם מישהו חדש? אני, כמו הצעיר בוודאי הייתי נאלם דום. במשך כל ההצגה האח החייל שואל אותו- למה אתה לא מדבר?! למה אתה שותק? -כי אין לי מה להגיד, כי אני חושב כי הוא השולט. האח החייל מנסה כ"כ לראות עצמו כמסכן, כפגוע. אני בחיים לא אוכל לעשות ככה, בארוחה כזו תמיד אשתוק. מה גם שאין לנו הרבה תמונות של אבא בבית תמונה אחת בסלון, בצד של הדלת של כולנו שמחים ומאושרים בבר מצוה של אחי. ואותנ תמונה כפולה ומודפסת על הדלת הכניסה המגנטית. האמא עוברת הרבה חוויות עם אמנון, הילד הקטן מדבר בלי סוף מונולוגים שאם הייתי שם בלי חברים יכול להיות והייתי מזיל דמעה. היא רוצה שאמנון יעבור. האחייל מתנגד, הקטן שותק, האמא צועקת איכשהו (אני קופץ המון) הוא עובר לגור איתם. ישן במיטה לש אבא שלהם, ימלא מקומו הפעם האחרונה שאמרו את זה לאמא שלי הייתה בסדר פסח, אחרי הסדר. האמא של ארוסתו של אחי (כן, יש חתונה שכחתי לציין) אמרה לה (כי אמא שלי בכל יחה ראשונה עושה דבר שמכעיס אותי מאוד- מצירה על אלמנותה, כאילו רוצה לראות כיצד האדם שמולה מקבל זאת ושינחם אותה כי היא מסכנה כ"כ) שהיא צריכה למצוא לה מישהו- היא כ"כ צעירה ויפה אני שומע הכל בצד ולא אומר מילה היא (אמא שלי) אומר תשתמיד האחים הגדולים שלי אמרו לה שתמצא מישהו, אבל היא לא רוצה ולוקחת נשיהמ ארוכה וכבדהמה יקרה? מה יקרה אם יהיה פה מישהו. כמו שהאחייל אמר- זה לשנות סדרי עולם אני לא אוכל להכניס זר למשפחתי, לדעת שיש מישהו ( וזה לא קשור לחוסר תשומת לב כי כיום יש לי ***יותר מדי*** תשומתלב. מאחר וזה רק שנינו בבית של חמישה חדרים (יותר אם מחשיבים את החדרים הלא שימושיים) מאחר ויש לה עכשיו פציתע עבודה או איך שלא קוראים לזה (מחר היא הייתה אמור לחזור אבל הרופא נתן לה עוד כמה ימים). אני אפילו הייתי שמח אם טיפה מתשומת הלב היתה מופנית למישהו אחר *זמין* שלשם שינוי לא היתה הטלויזיה שמטמטמת אותה כ"כ ) שיבוא הביתה, שינסה להתחבב עלי, שינסה להמציא לי כינויי חיבה (אני עונה רק לאחותי הגדולה שקוראת לי בכינוי), שיקנה לי דברים, שיהיה בבית, שינסה לשלוט עלי והכי גרוע- ישן במיטה של אבא שלי עשר שנים שלא החלפנו מזרן לא שזה מפריע לאמא שלי להתלונן כמה שמזרן קרוע והקפיצים של המיטה- צריכים לפנות מקומם. מה שמזכיר לי ש"יש ילדים זיגזג" נתן לי נקודת למחשבה- אמא שלי לא תוכל להיות אותו דבר בלי אבא שלי, אפשר לראות בתמונות איך אבא שלי צוחק מלא הבטן (והיתה לו בטן לצחוק) ואיך הוא מושך את אמא שלי שנראית שיכורה משמחה. למדנו כלונו לעשות הצגות. מכיוון שאני לא זוכר איך הכל התפתח וגם קצרה היריעה נרשום כמה חשובים: אמנון והאם מוכרים לאלטעזאעכן כורסא ישנה, הבן שם לב לשינוי, חסרה כורסא שהוא כ"כ אהב, הוא רוצה אותה בחזרה, לא אכפת לו שהיא ישנה מרקיבה ובדרך למשחתת רכב בקלקיליה- הוא רוצה את אותה כורסה שהוא הלך עם אבא לקנות בגיל חמש ב"פשפש". רוצה אותה רוצה אותה רוצה אותה. הוא קיבל אותה בסוף. הגדול והקטן מגיעים איכשהו לריב- הגדול זוכר אותו אבל לקטן אין שום זכרון ממנו. הגדול תוקף את הקטן על כך שהוא מקנא בו על זה שלו יש זכרונות ולו אין. כינורו של רוטשילד מאת צ´כוב- "הכינור יתייתם עכשיו" לחפצים יש משמעות מיוחדת. זכרונות? תמיד הייתה לי דעה על אנשים שעוסקים בענין הזה- "נוסטלגיה". אנשים שמשהו חסר להם, אנשים שמחפשים, שרוצים, אנשים שפספסו את הרכבת, מתרכזים במקום אחד ומדברים על נוסטלגיה- לא חשוב מאיזה כיוון. אם אני אחפש, אפילו אם אני רק אלך במסדרון אני אראה את כל הנוסטלגיה שרק קיימת שום ספר, שום משחק, שום דבר לא נזרק פה, אני קשור לחפצים. לפעמים זה נורא, אבל זה מה שיש עכשיו בשלב כלשהו חושדים באמנון שהוא זה שאחראי למותו של האב, אחרי שהחייל מוכיח את זה לכולם הילד משתגע בבית, זורק את הציפורים של אמנון (שכחתי לציין שהוא חובב טבע?) ורואה בו אשם. חשבתי- האם זה יותר קל להתמודד אם אתה יודע שיש לך אשֶם? אני חשבתי שלי אין אבל אז גיליתי- כולנו מוצאים בזה אשמים, בלי אשמים אי אפשר. האשם במקרה שלי היה אלוהים שעד היום אני מאמין באשמתו (מה שבגיל צעיר הכניס אותי להרבה שאלות- אם אני אומר שהוא אשם ואומר שהוא לא קיים אז ....? אז אני פשוט משתדל לא להאמין בכוח הזה)

חזרתי 3 ../images/Emo13.gif

מההתחלה- הקטן מספר שהגדול קנה לו שק אגרוף כדי ש"יהיה קצת גבר ויגדל שרירים". האח הגדול תמיד יורד על הקטן שהוא רכרוכי, לבסוף, כשהוא תולה את האשם באמנון הוא אומר- "בגללו אני לא גברי, בגללו אני תולעת ספרים" כן, גמני קצת פחדן. לא, אח שלי מעולם לא ניסה לפתח לי שרירים. טוב, אולי, אבל זה היה רק בגלל שהוא אהב להשוויץ שהוא בצבא וכל השאר. את אח שלי מעולם לא אהבתי למרות שהוא תמיד אהב אותי מאוווווד. אף לא צמא חן בעיני הרעיון שיש לי אח והוא םג אחראי עלי, פעם גם צעקתי עליו- אתה לא אבא שלי! זה לא היה אמור לצאת
. הדבר הכי לא נכון להגיד לילדים קטנים כאלה הוא- תשמור על אמא שלך, עכשיו אתה הגבר בבית. אני חושב שבתור איש קטן הייתי יותר מופרע מאשר אני היום. תמיד חשבתי שאם כל זה לא היה קורה אז בחיים לא הייתי תלמיד מצטיין, בחיים לא הייתי רגוע, בחיים לא הייתי שקט היתה לי הרגשה כזו- שאני לומד בשביל אמא שלי או.. לא בדיוק לומד בשבילה אלא יותר מנסה להוריד ממנה דאגות כמובן שזהלא כ"כ תקף גם היום- אני צריך מתישהו למרוד גם, לא? ואם דברנו על מרידות- בחיים לא מרדתי בחיים לא עברתי שינוי מצב רוח בחיים לא טרקתי דלתות בחיים לא שמעתי מוזיקה רועשת כי אני ב"דכאון שלי" אני ילד טוב
כשהאחייל מתעצבן על אמא שלו ואומר לה שהיא יוצאת עם מישהו אחר, הוא שואל אותה- אמא, גם לרוחות כואב? בהתחלה לא הבנתי מה הוא מתכוון רוחות (שקע ברומטרי?) אבל אז הבנתי ונזכרתי שהייתי קטן בגן, הרשו לי להביא כל מיני בובות לגן, הילדים שאלו למה לי מותר ולהם אסור, לא זכר מה אמרו להם יומ,חד נמאס לי להיות בגן אז החלטתי לטפס (אמרתי שהייתי פרוע
) ולברוח. הסייעת אמרה שאני לא אצא ושאבא מסתכל עלי מהשמים. הסתכלתי על השמים, עד היום אני יודע באיזו נקודה. אני רואה אותה כל פעם שאנחנו באים עם האוטו. הסתכלתי וחשבתי, מניתי את כל האנשים שנמצים שם, אמרתי שלום גם לסבתא בדרך. דיברתי איתו, שאלתי- איך, זה בסדר? כנראה שהבחוש האבהי השתלט עלי ונכנסתי בחזרה לגן. היו לי עוד כמה מקרים כאלה שברחתי מידיים של אנשים ששמרו עלי. אחות של אמא שלי בחיים לא תסלח לי על זה שברחתי לה פעםן לגן וכל עפם יזכירו לי את זה מחדש. מכל מה שקורה בבית, מזה שהאח דואג לאמא ולילד הוא לא מרוכז בקורס הטייס שלו, אמא שלו מחליטה לסדר את זה בשיחת טלפון, הוא לא מרוצה מזה. גם אחותי בצבא, גם היא מתגעגעת אלי, היא כל יום מתקשרת לאמא שלי, היא לא יכולה בלעדיה, ממליצה לה לצאת, לים (כמו שכבר אמרתי- אמא שלי תקועה כבר עשר שנים במקום שגמני לא יודע מהו). אני לא יודע מה עובר עליה אבל לפעמים אני שומע שיחות שמשאירים אותה עוד יום ועוד יום
--- שההצגה נגמרה הם חיכו לאוטובוס, כשהוא הגיע אני יצאתי לכיוון עזריאלי מכיוון שלא היה לי כוח להיות עם המחשבות שלי, פרחות שעלולות לקבל ממני מכות כי אני לא אשלוט בעצמי וחבר שלי שיזבל לי במוח באותו אוטובוס. הלכתי ברגל שעה, שעה וחצי, הגעתי לעזריאלי בדרך, כל הזמן הזה חשבתי על ההצגה, אני מקווה שכל מה שחבתי העלתי פה. אני גם מתאר לעצמי שלא קראתם הכל (כדי לא לצאת פראייר אומר שגמני לא קורא כל מה שאתם כותבים
) אבל לא נורא. התהלכתי בכבישי ת"א, חושב על מה שהם אמרו, כלהמשפטים, על הצמרמורות, על המונולוגים, על הקטעים המצחיקים של המזכירה, על המשחק המושלם של האם, עלי. חשבתי גם מה יקרה שאני אכתוב את זה (אני תמיד חושב על זה, זה בלתי נמנע- מין "מה יחשבו עלי" שכזה") חשבתי שכולם יעטפו אותי בחיבוקים, אהבה, לבבות ופוריו- אים כאלה ובכן, לא רוצה, אני לא רוצה. בהתחלה חשבתי למה אני לא רוצה- כי אני לא אוהב להפגין רגש? כי זה נראה לי מלוקק? לא אמיתי אח"כ הגעתי למסקנה- אני לא רוצה חיבוקים, אני רוצה פרצופים צוחקים, לא משנה למה. לא חייב בגללי (לא נראה לי שכתבתי פה משהו מצחיק), סתם, תמיד נחמד לשמוע מה הצוציקים שלכם עשו, זה הרבה יותר מענין. למה דווקא רציתי צחוק ולא חיבוק? חיבוק תמיד יש לי אצל אמא שלי צחוק *אמיתי* זה רק אבא שלי אולי אני מנסה להשלים חסר
-אני.

גם אני לא אוהבת חיבוקים ../images/Emo13.gif

ואני כל הקריאה הזו (כן, קראתי הכל) חושבת על איך הצליחו להביא הצגה בשבילך, על איך כל הכבוד למי שהחליט כי אחרי הכל חד הוריות וכל מה שמסביב זה לא הנושא הכי פופולארי שיש. וגם נזכרת על כל הפעמים שהמנהלת (אביגיל) כתבה פה שאין מודעות בבתי הספר לנושא, והטפסים תמיד הם שמות ההורים, והשאלות של המורות, והעבודות. אז אולי מכל הסיפור שלך נוכל להתיחס לעניין החיובי הזה. חוץ מזה שאני אישית חושבת שלכתוב את הדברים ולחשוב עליהם ולא לברוח (למשל עם החברים באוטובוס) זה אחלה דרך שבעולם להתמודד עם הדברים, אפילו אם אין לך תשובות חד משמעיות אחרי הטיול הרגלי שעשית. האחים = חופש נעים והרבה צחוקים לפחות קרובים לאמיתיים. אבל על
רטובה אני לא מוותרת.

אני דפקא אוהבת חיבוקים

א מ י ת י י ם והלוואי והיית כאן לידי פורג´ הנכבד , לתת לך אחד כזה מוחץ. כמה יפה הצלחת לשלב את הסיפור שלך בהזדמנות המתאימה לך . דרכים עוקפות אוטובוסים הן מעולות .

לא הבנתי את העניין עם הבריחה

-והאובוטוס (?) יהיה חופש מעולה, בזה אין לי ספק אם את כל כך מתעקשת על נשיקה, שיהיה
-פורג´, שניה וזז

ophra

New member
קראתי ה-כ-ל

כל מילה זה בטח עוד יתבשל אצלי כמה ימים בבטן (נמצא לזה מקום על הגז, באש קטנה, עם כל הדברים האחרים שמתבשלים) ואם יהיה לי מה להגיד - אחזור להגיד לך את זה כאן בינתיים אין לי מה ביקשת בלי חיבוקים אז:
אתה ילד מדהים, אתה יודע את זה, נכון?? ובעניין חיבוקים ונשיקות - זה מצחיק הגור הקטן שלי (בן 3 וקצת) אוהב חיבוקים אבל לא נשיקות כל לילה, בטקס ה"לילה טוב שלנו" הוא מזכיר לי: "אמא, אני רוצה רק חיבוק. בלי נשיקה". ואם מדי פעם מתפלקת לי נשיקה גדולה ורטובה הוא מנגב את הלחי, מסתכל עלי במבט של גבר קטן ומוכיח אותי (חבל שאי אפשר להעביר טון של דיבור...) "אמא....! את הרי יודעת שאני לא אוהב נשיקות!" ואני מחייכת, ו"לוקחת" את הנשיקה בחזרה וזה מצחיק אותו
בכל פעם מחדש... אוהבת אותך פורג´י למרות שיש לך אמא-פרטית שעושה את זה גם לא יכולה שלא

../images/Emo9.gif מקסימה שכמותך ../images/Emo39.gif

גמני אהבתי חיבוקים, אולי אני עדין אוהב (כל יום שאמא שלי חזרה מהעבודה הייתי מתנפל עליה, אפילו, לא נעים להגיד, הייתי מפונק
) אני פשוט שונא את האיש הזה
הוא פוזל!!!!!!
(אני הייתי פוזל שהייתי פצפון
) ושהשרשור מלא הכאלה זה נראה לי נוטף גועל
היום, אחותי נזכרה להגיע אחרי יותר מחודש שהיא לא הייתה בבית. כשחיכיתי לאוטובוס היו אמא וילד- האמא ישבה בצד אחד של הספסל בתחנה והילד בצד הכי מרוחק, שיחק איתה. היא אמרה לו להתקרב, הוא לא רצה. הוא רצה לשתות ומתח את עצמו עד אליההההההההה רחוק רחוק, לא הסכים לבוא
בינתים הוא הספיק להשקות טיפה את התחנה (הוא לא השתין!
) היא אמרה לו שיזהר והוא לוחץ על הבקבוק, משפריץ וצועק לאמא שלו ש"בטעות נשפך" לו מים
תחמן קטן חשבתי על הצוציק שלך
-פורג´, שאחותו פיטמה אותו היום יותרררר מדי

ophra

New member
מאד נעים להגיד מפונק....

ועוד יותר נעים להיות. (ואגלה לך בסוד - הכי נעים לפנק!!)
ואם אתה רוצה סיפורים על הקטנצ´יק שלי (ועל הקצת-פחות-קטנצ´יק גם) יש לי בלי סוף עד שתתחנן "דדדדדדדיייייייי" מתה עליך

ophra

New member
טוב... אם את מתעקשת....../images/Emo8.gif

דווקא סיפור נוגע ללב... (שונה קצת מהקודם) על הגור הגדול (בן 6 ורבע) בחמישי שעבר, כשהשכבתי את הגורים לישון (שמתם לב שאלו הרגעים הכי כייפים איתם ביום? השיחות הקטנות האלו של "לפני השינה" כשהם במיטות, רחוצים וריחניים.. בשלים לגמרי ללילה של שינה מתוקה וגורית...) טוב, די פלספ בקיצור, באותו יום חמישי ידעתי שלמחרת, יום שישי, הגורים הולכים עם אב´שלהם לישון אצל החברה שלו והבן שלה, בפעם הראשונה. ידעתי גם שזו היתה בקשה שלהם, אבל תיארתי לי שזה כרוך גם בלחצים אנחנו הולכים לישון והוא: "אמא, חם לי.." ואני: "אז נפעיל את המאוורר בתיקרה" והוא: "זה לא עוזר, גם ככה חם לי" ואני: "אז תוריד את השמיכה" והוא: "אבל אז יהיה לי קר" אני: "אז נפעיל מזגן, בלי מאוורר" הוא: "לא, זה גם עושה רעש וגם קר לי" אני: "אז תתכסה" הוא: "ואז חם לי" אני: "אז נחליף שמיכה לסדין, ותתכסה עם סדין" הוא: "לא רוצה, וגם יהיה לי חם אותו דבר כמו עם שמיכה" כאן נגמרו לי גם הרעיונות וגם הסבלנות (ותאמינו לי, קיצרתי! הלופ היה הרבה יותר ארוך) טון הדיבור שלו כבר הפך מתבכיין ושמעתי את הדמעות מטפסות במעלה הגרון בשלב הזה כבר הצלחתי להבין (איטית הבנה שכמוני) שזה לא באמת הטמפרטורה שמציקה לו נזכרתי פתאום בחוויה שמצפה לו למחרת בלילה, ואמרתי: (אני אחסוך מכם את הפניה: "מתוק אהוב ויקר שלי..."
) "נראה לי, שזה לא הקור והחום שמציקים לך, נראה לי שמשהו אחר מטריד אותך ולא נותן לי מנוחה, מה מטריד אותך באמת?" ואז הוא הרים אלי את העיניים הגוריות שלו ואמר: "אמא, אני לא יודע" טוב, ברור ש... חיבקתי, הרגעתי, הסברתי שזה קורה גם לי לפעמים, שאני מוטרדת, או עצבנית, או סתם במצב רוח לא טוב ואני לא יודעת בגלל מה ולמה... וכשזה קורה לי אני פשוט עוזבת את זה, ומנסה לחשוב מחשבות נעימות (וכאן גלשתי לדוגמאות כמובן...) אבל בעיקר, מעבר למילים איזה ילד חכם יש לי כמה הם חכמים רגשית יודעים לזהות לבד תחושות שלי לוקח שעות על גבי שעות ואלפי שקלים אצל הפסיכולוג..... ילדים זה שמחה!!!! ערב/לילה טוב לכולם

מתוק |סוכריה|

מזכיר לי את כל אותם הילדים הקטנים שאני מדריכה... עם אותן עיניים גוריות..
אני פשוט נמסה מהם לפעמים.. והיציאות שלהם.. חחח.. הוו היציאות שיש להם לפעמים.. אני מקווה שעכשיו הכל בסדר, וכבר לא "חם" מידי...

|סמיילי מחייך עם דמעה |

גמני זוכרת שיחות כאלו. והייתה אחת מאוד מיוחדת שהתעקשתי לא לרשום אותה והיא הייתה נורא ארוכה. זה היה לפני המוןןןןן זמן ואני היום לוזוכרת כלום. כמעט. מהות המשפחתיות , בערך , היה הנושא שלה. נדמה לי שכבר כתבתי עליה כאן בפורום פעם. אצלנו , בימים אלו הערבים מסתכמים בערך ב : "אמאאאאאאאאאא , שוקו" (שזה ארוחת בוקר צהריים וערב ביחד , כמעט) מעניין אם החיים באחת/ד + 2,3,4 שונים במהותם מהחיים ב 1+1 .

ophra

New member
אני חושבת שכן...

יש יתרונות וחסרונות כמובן לשני הפורמטים אבל יש בוודאי שוני

שמע....איתך אף פעם לא ...../images/Emo8.gif

י ש ע מ ם וזה בטוח..... נראה לי שאתה חלום של כל אמא ו-או אבא
מה שבטוח אתה נכס בפורום הזה שלנו...
ולא נשחרר אותך בעד שום הון שבעולם...
מרוב קריאה התבלבלו לי העניים
אבל קראתי הכל....
והרבה להוסיף אחרי כל התשבחות מהאמהות פה....(שמתה לב כמה כאלו יש פה
) תהיה מיותרת כל מילה שלי....

לא תאמין אבל... קראתי כל מילה ../images/Emo3.gif

והתרגשתי מאוד
זה גם עורר בי מחשבות על מה יעבור בראשו של יהונתן אם וכאשר יום אחד אני אחליט שהגיע הזמן...
אמנם מצבו שונה משלך - אין לו אבא שהיה אבא עבורו זה חלל שהוא מאוד רוצה למלא אבל מצד שני, הוא לא חולק אותי עם אף אחד אחר בבית ולא בטוח שהוא ירצה לראות מישהו אחר בצד שלו של המיטה
עלו לי גם שאלות עליך ועל אימך: מה בתוכך יאפשר לה (בתוכך) למצוא שוב אהבה בעולם? האם זה עניין של גיל? האם בבית אחר יהיה לך קל יותר? נשמע שאתה מאוד רוצה לקבע איזשהו מצב קיים כאילו לעצור את העולם האם זה קשור להתבגרות? לרצון להישאר ילד "רק לעוד קצת"? אולי זה הקושי של כל ילד בגיל ההתבגרות לחשוב על אימא שלו במצבים אינטימיים, ועוד עם גבר זר? אני חושבת שאתה מקסים
(צחוק במקום חיבוק) אתה איש צעיר עם עומק וזה יפה לראות תודההההההההה זו הייתה חוויה מרגשת לקרוא את דבריך

אהבתי את השאלות שלך ../images/Emo9.gif

וחשבתי עליהן, הרבה למה בעצם אני לא רוצה אחד חדש?
כי אז יהיה כל העניין הזה של פסיכול... אופףףףףף איזה ענין מסובך לחשוב על זה שמישהו אחר יבוא לפה יעשה כאילו הוא אוהב אותי אני אצטרך לסבול אותו אני מת על הבית שלי (כבר אמרתי על חפצים וכל השאר) לא הייתי רווצה שמשהו יתרוצץ לי פה אני אצטרך להיות נחמד אליו בוא נחשוב רגע, חבר של אחותי- היא לא גרה פה אבל בזמנים המועטים שהיא אני לא סובל שהוא פה, זאת פלישה. למרות שהוא ממש נחמד וממש אחלה, אני לא מתנהג מגעיל אבל נראה לי שהוא מרגיש שאני קצת... מתנכר כנראה זה משהו בי. אני לא יכול שמישהו נכנס לפה, זה שלי, זה ישאר שלי לא, רכושני אני לא פשוט- אני לא רוצה שמישהו יבוא לפה וינסה לאהוב אותי הוא לא מכיר אותי! איך יאהב אותי פתאום, באמצע גיל חמישים יגיע לפה אד שיכולתי להסתכל עליו ברחוב ומהר להסתכל לצד השני והוא יהיה אחראי עלי ואם אמא שלי תרגיש משהו איתי אז היא תגיד לו לדבר איתי?! והחביבות- אני שונא אנשים חביבים
הם עושים הצגה כל כך גדוללללללהההההההההה שזה מדהים שונא אנשים צבועים ואני צבוע לא צבוע, מכוסה מסכות והרבה- כמו כולנו פה אבל להיות חביב בצורה מוגזמת שכזו
אני מנסה להבין אם יש לי בעיה עם סמכויות ו.. לא לא נראה לי בעבר הרמתי קול על מורים, טרקתי דלתות לפני כמה ימים (שבוע בערך) היה לנו שיעור תעבורה האחרון המורה הכי פאשיסט שאני מכיר מדבר בשילוב עם ביטויים באנגלית
("יו ניים איט") וחושב שהוא הכי מושלם ומצחיק בעולם. אני שונא אותו, כשאני שונא אנשים אני ציני ביותר (לא צריך לעצבן אותי כדי להוציא ציניות
) בכל אופן- הבנאדם הפאשיסט הקטן החליט לקראת סוף השנה להקריא לנו *עוד* כתבות, הוא אמר שראה שרכז המערכת הקודם נהרג, עבר לעוד תלמידה והגיע לתלמיד שאני מכיר, לא אישית אבל מכיר- בי"א. הוא סיפר בנונשלנטיות, כאילו לא קרה כלום- אמא שלו מתה זאת לא הייתה אשמתה- זה מה שחשוב כמעט ורצחתי אותו אבל התאפקתי אם לי זה היה קורה והדבר הזה היה רץ בביצפר ומספר אותי כ"עוד סטטיסטיקה כואבת" הייתי אישית גורם לו להתפטר ולמה אי מספר את כל הסיפור חבר התועלת הזה? כדי להגיד לכם שמילה לא הוצאתי מאוד חרה לי הרעיון שהוא הולך עם אבל פרטי של תלמיד שיכול להיות ואנחנו מכיערים אותו, יכול להיות והוא לא רוצה שיידעו, אבל שהקשר היחיד שלו לביצפר הוא כלום! אבל, לא אמרתי כלום, אפילו לא בנועם- ככה שלי אין בעיה עם משמעת וסמכויות וכל השאר (אני צודק?
) לורוצה לורוצה לורוצה *אני* אצטרך להיות נחמד לא ירשו לי לעשות את ההצגות הקטנות שלי בקידוש הוא יעשה קידוש אמא שלי בטוח תבכה מכל העניין
מן הסתם זה ענין של גיל ו.. בית חדש.. מה? אשמח מאוווווווווד לשעת למה התכוונת (רוצה לאמץ אותי?
) רצון להשאר ילד קצת- מממממממ... לעצור את העולם? הרבה רעיונות מהפכניים עוברים לךי בראש לא מהפכניים, יותר הרהורים על העולם, לאו דוקא בענין האישי, על העולם כעולם לט- אנחנו רפובליקת בננות, אנחנו מתמוטטים- זה ממש לא מעניין אותי, שנים שלא שמעתי חדשות של שמונה כל פיגוע חולף עלי, ל חושב כבר אם מישהו שאני מכיר שם תודה לך על ההודעה המקסימה שלך עול כיבוד הבקשה שלי
-פורג´, אוטובוסים הם מקומות נפלאים בכדי להשתלט על העולם

וויזלי מתוק, ../images/Emo6.gif

לא התכוונתי לאמץ אותך - נשמע לי שאתה מרוצה מהאימא שיש התכוונתי שאתה תישאר בבית שיש ואימא תעבור לבית חדש
אתה בן 16 (נכון??) ועוד מעט קט תפרח לך מהקן לחיות את חייך איפה אימא בתמונה? אני שומעת שאתה מאוד אוהב אותה אז מה? לא מגיע לה? אני מאוד מבינה את הקטע של זר ש"יסתובב לך בין הרגליים" בטח ובטח אם הוא יחליט שהוא יודע יותר טוב ממך מה טוב בשבילך, רק בדלל שהוא המבוגר...
ובכל זאת... הוא יכול להתברר כ"אחלה גבר" וחבר טוב התחושות שאתה מתאר הם לגיטימיים ביותר ומתבקשים ובכל זאת, חסר היה לי הקטע של אימא שלך עד כמה ישמח אותך או לא לראות אותה מאושרת, אוהבת ונאהבת על ידי גבר (שמן הסתם, אינו אביך...)

למעלה