חחח גדול...תלמידה של יעל זפקוביץ'(מרצה באונ')

stkachov

New member
חחח גדול...תלמידה של יעל זפקוביץ'(מרצה באונ')

הופיעה עכשיו בתכנית הלילה של ליאור שליין. היא איזו תלמידת תיכון מבריקה בת 13 שעושה השנה בגרויות, מתחילה ללמוד בטכניון שנה הבאה, ופותרת קוביה הונגרית בדקה וחצי ! היא מצחיקה, והיא הזכירה את המורה שלה איזה 20 פעם

amitk80

New member
יעל זפקוביץ מרצה מעולה

היא מרצה מעולה שהיה מאד כיף לבוא להרצאות שלה באינפי ב' (למדנו אצלה אינפי ב' דרך סטטיסטיקה). החומר הועבר בצורה ברורה אבל המבחן סוף סמסטר שלה היא די קשה ולא קל בכלל בניגוד לשנים קודמות...

טלי1983

New member
לא ברור לי מי מינה אותך ליועצת הלשונית

של הפורום... אני נכנסת לפה מדי פעם, ותמיד יש לך משהו עוקצני להעיר- ההוא כתב בלי פסיקים, זה התבלבל וכתב היא במקום הוא/היה... וואטאבר, מותר לטעות, עצוב מאוד שאת מתמקדת בזה... תאמיני לי, גם אני פרפקציוניסטית וגם לי זה מפריע בעין, אבל יאללה, חלאס עם הטונים המתנשאים האלה, את לא יותר טובה פה מאף אחד...

כמובן שמותר לטעות...

ואצל עמית רואים שזאת סך הכל שגיאת הקלדה, אולי הוא אפילו חשב על משהו אחד וכתב משהו אחר, קורה. איפה את רואה פה התנשאות? אם הייתי מתנשאת אז הייתי אומרת, וואי עמית, אתה לא יודע לכתוב, אתה לא יודע שזה זכר ולא נקבה, בלה בלה בלה, אבל אני תיקנתי בלי הערות נוספות. חבל מאוד שאנשים לא יודעים לקבל ביקורת בונה או תיקונים וישר נכנסים למגננות.

טלי1983

New member
השאלה היא, מה חשבת להשיג בזה שהערת להם?

אה, מעכשיו הם יקפידו פי שניים על ההקלדה... עכשיו שאירנוששש אמרה -זה ברור. הטונים שלך מתנשאים, להעיר לאדם על שגיאת כתיב שלא מעידה על שום דבר למעט טעות שנבעה ממהירות הקלדה, זה עלוב. לא משנה שלא אמרת את הדברים במישרין- את נטפלת לדברים הכי קטנים ולא רלוונטיים. מה ביקורת בונה פה? מי מינה אותך לחנך את החבר'ה שכותבים פה? את באמת מאמינה שבעקבות ההערה שלך יהיו פחות טעויות הקלדה? זו מגלומאניה! ומה שאת עושה עכשיו נקרא השלכה-"חבל מאוד שאנשים..." מי אלו האנשים? להכנס למגננות זה הצד החזק שלך, לא שלי... ולהלן הדוגמא...

milaP

New member
והיא מעירה לא רק על שגיאות כתיב...

כל דבר שלא מתאים לה, לא מקובל, יוצא מן הכלל... פשוט מדהים איך היא מראה את היחס שלה לסטודנטים!

amitk80

New member
תגידי לי שאלה לי אליך

שלום לך אירננוששש, יש לי שאלה אחת קטנה אליך, למה בדיוק כל כך אכפת לך משגיאות ההקלדה שלי? מישהו מינה אותך לעשות הגהה על הודעות של אחרים פה? ראיתי את התגובות שלך פה והשתדלתי מאד לא להגיב אבל מה שאת עושה גובל בחוצפה ובהתנהגות מתנשאת כלפי וכלפי שאר הסטודנטים פה. עצם זה שאת מבקרת פה אנשים רק מעיד על חוסר סובלנות מצידך כלפי אותם אנשים פה ואני אף ארחיק לכת ואציין שנראה לי שיש לך שגיאות כתיב (כי בדרך כלל כאשר אדם מחפש פגם אצל אדם אחר מעיד על כך שהוא לא יכול להתמודד עם הפגם שלו בעצמו ולכן קל לו ללכת ולתקוף אחרים). אם הכוונה שלך לעזור פה לסטודנטים הרי זה מבורך אבל אם הכוונה והמטרה שלך זה לחפש פגמים אצל סטודנטים פה אז אני אגיד לך שזה לא המקום לעשות את זה ויש מלא מקומות אחרים ברשת שאפשר לעשות את זה. התרסה, והתנשאות זה דבר שלא מקובל פה ואני בתור אחד שקיבל את אות הכבוד מויטלי לא אתן לזה יד. תשקיעי את המאמצים שלך לדברים מועילים. זה לא ישתלם לך כלכלית ובטוח שגם לא חברתית (וכבר ראיתי את זה). קיצר אמנם את שנה שלישית עם רגל החוצה מהאוניברסיטה אבל זה עדין לא אומר שאת צריכה ללכת עם האף למעלה. תורידי את האף מהר אחרת תשארי בלי עבודה בקצב הזה.. שיהיה לך יום מקסים

תשובה לי אליך...

אני לא מבינה למה אתם חושבים שאני מנסה להתנשא מעל מישהו? אני לא ירדתי עליך ולא צחקתי עליך, סך הכל תיקנתי בלי להוסיף לזה רגשות או דעות. לי אין שגיאות כתיב, אבל אני בטוחה שמדי פעם בהקלדה יוצאות לי טעויות, אם זה בגלל אצבע שמחליקה או כי חשבתי על נושא אחד וכתבתי על אחר ומעוד אלף ואחת סיבות. אם תמצא אצלי שגיאת כתיב אתה מוזמן לתקן אותי. התגובה שלי תהיה או "אופס לא שמתי לב" או "תודה על התיקון". אני לא אהרוג אף אחד כי הוא תיקן אותי. אני מתקנת אנשים כדי שלהבא לא יטעו ובסך הכל זה לטובתם. אני לא מבינה את ההתגוננות שלכם מפני ביקורת. אם הייתי מנסה למצוא פגמים אצל אנשים אז הייתי כותבת על כל שטות. אני מעירה רק על דברים שאנשים יכולים לתקן ולא לחזור על אותן טעויות בעתיד. זה לא ישתלם לי כלכלית? מה הקשר? אם אתה מתכוון לעבודה, אז תאמין לי שאנשים יותר גבוהים ממנה בדרגה אני לא מתקנת. בעבודה הקודמת המנהל היה כותב מכתבים בכתב יד ואני הייתי צריכה להקליד אותם. היו שם מספיק טעויות כדי להביך אותו, אני כמובן שתקתי, הקלדתי נכון וזהו. ולא ישתלם לי חברתית? פה באמת הצחקת אותי... תשאל כל בן אדם שמכיר אותי מעבר לפורום והוא יגיד לך שאני הבן אדם הכי חברותי שהוא פגש. אני יכולה להכיר בן אדם כמה דקות וכבר להתייחס אליו כאילו הוא חבר שלי שנים. אפילו הכרתי הרבה אנשים בפורומים שאנחנו שומרים על קשר. אני פעילה בפורום נוסף בתפוז, ובדיוק במקביל תיקנתי בן אדם כי ראיתי אצלו טעות שחוזרת על עצמה, הוא כתב לעשים במקום לשים. אז צירפתי תגובה להודעה שלו "לשים ולא לעשים" בלי שום דבר נוסף. בתגובה קיבלתי : "וואי תודה, תמיד חשבתי שכותבים לעשים, איזה פדיחה"... אז אני אמרתי: "זאת לא פאדיחה, סך הכל טעות אנוש, וכל הכבוד שאתה יודע לקבל ביקורת ורוצה להשתפר ולא לחזור על הטעויות בעתיד". ופה נסגר הדיון. הבן אדם לא יחזור יותר על הטעות הזאת. לדעתי ולדעת עוד אנשים שם רק הוא הרוויח מזה. מה קשור זה שאני שנה שלישית? לפני שנה הייתי שנה שניה ולפני שנתיים הייתי שנה ראשונה. זה לא אומר שאני מתנשאת מעל מישהו שהוא שנה או שנתיים מתחתיי. תשאל כל סטודנט שנה א' או ב' שנתקלתי בו השנה, ונתקלתי בהרבה, וכולם זכו ממני רק לעצות על מרצים, קורסים, שיטות לימוד, ספרים, חומר שהעברתי אליהם ועוד ועוד ועוד. אם אני לא אוריד את האף אני אשאר בלי עבודה? קודם כל האף שלי ממש לא למעלה. עבודה טפו טפו יש לי ותמיד הייתה. אני באמת לא מבינה איך מתיקון שגיאות, (שלדעתי זה משהו מועיל) הגעתם לזה שאני מתנשאת? יכולתי להגיד גם לך שאחרי המילה התרסה לא צריך לבוא פסיק. אבל זה לא משהו שמפריע לקריאה או משהו שאתה עושה באופן קבוע ככה שלא מצאתי סיבה להעיר על זה. בכללי אתה כותב מאוד יפה, מביע את דעתך בצורה ברורה ועניינית, והמילה "היא" שכתבת בהודעה הקודמת כמעט בוודאות לא התכוונת אליה. אני לא חושבת שמזה שתיקנתי אותך נפגעת או נעלבת עד עמקי נשמתך. הכוונה הייתה שאם במידה ואתה באמת חושב שזה בלשון נקבה להבא לא תטעה ולא תיתן לשטות כזאת להרוס את הרמה הגבוהה שבה אתה כותב. אני לא יודעת למה אנשים לא יכולים לקבל ביקורת בונה. למשל אם מישהו יעיר לי על החולצה שאני לובשת, אני לא אגיד שהוא מתנשא כי הוא מתלבש יותר יפה. אני אגיד לו תודה על שהעיר לי. אולי אני חושבת שהחולצה יפה, אבל מהצד נראה שהיא לא יושבת עליי יפה או שהיא בכלל נראית זוועה. בקיצור, לא הייתה לי שום כוונה רעה ואם אתם לא יכולים לקבל את זה אז אני מאוד מצטערת, יותר אני לא אכתוב פה.

טלי1983

New member
את מתארת מקרים לא רלוונטיים...

מה פשר ההשוואה לחולצה לא יפה? האנלוגיה פה לא ממש קשורה. התנשאות מורגשת בכל תגובה שלך פה, ואל תנסי לייפות את זה. את כתבת בפירוש- לא ברור איך מי שלומד באוניברסיטה כותב בלי פסיקים... עם כל הכבוד- את לא יותר טובה מהם. אז הם פחות טובים ממך בדקדוק ולשון, ולא שולטים ברזי הניקוד. ביג דיל!!! אני בטוחה שיש תחומים אחרים שהם פשוט מעולים בהם, וגם לאנשים בלי שמץ של מושג בדקדוק, יש זכות להביע את דעתם פה. את לא צריכה לצחוק על מישהו, להצביע עליו, או לכתוב מילים מעליבות בצורה מפורשת כדי שנגיד שאת מתנשאת. התנשאות זה משהו שניתן לקרוא גם בין השורות, כמו במקרה שלך. ואגב, גם זו ביקורת בונה. תאמצי, לא יזיק לך...

amitk80

New member
שוב אני אחדד את הנקודה ובזה נסיים את הנושא

חבל לי שהפנית את האנרגיה שלך למקומות לא מועילים. אני לא נעלבתי מההערה שלך אני אהיה כנה איתך כי אני אפילו לא מכיר אותך מעבר להכרות בפורום אבל פשוט חבל שבחרת להעיר על השגיאה שלי (למרות שזה כבר נעשה ואי אפשר להחזיר את הזמן אחורה). למה למשל לא בחרת להעיר על זה במסר אישי? האמת היא שאני אגיד לך את האמת לא שמתי לשגיאת הקלדה, אבל נוסח ההודעה לא היה לעניין. אני משער שכולם היו מקבלים פה בהבנה נוסח בנושא כמו היא=היה (כמו שעושים במסנג'ר) כי עובדה שהבנת למה שהתכוונתי. מה שכן אני אהיה כנה איתך, היו לך כמה תגובות פה שהיו קצת פוגעות ואת זה אני אומר לך באמת מתוך ביקורת בונה ולא בצורה תוקפנית. אני לא אשנה אותך ואחנך אותך אבל תקחי בחשבון את זה. גם לי היו כמה הודעות שלא היו לעניין. הכי חשוב שלא תחזרי על הטעות הזאת שוב אחרת כל המקרה הזה לא היה שווה כלום. קיצר תתרמי בידע שלך כמו שאת טוענת שאת עוזרת לסטודנטים משנה א'. בקיצור מה את חושבת על זפקוביץ'? היא לימדה אותך בכלל? עמית

אני אגיב בנושא הזה +זפקוביץ'

במקום "היא" יכול היה להתאים גם הוא וגם היה ככה שכתבתי את שתי האפשרויות. להעיר במסר...מקובל. אני יודעת שהיו לי כמה תגובות לא במקום אבל לפעמים אני באמת מתעצבנת מהשטויות ששואלים. את ההודעות אפשר היה לנסח בצורה יותר נחמדה, אבל אני בכוונה בחרתי יותר תקיף כדי להעביר את המסר, אולי היה צריך למתן את זה קצת. זפקוביץ' לא לימדה אותי. אינפי' א' הייתי עם שושנה אברמוביץ', כל מי שהצליח ברח לזפקוביץ'. לי היה שיעור אנגלית בשעות של זפקוביץ', וזה כידוע נוכחות חובה אז נשארתי אצל שושנה. ממה שאנשים סיפרו היא מעולה והכיתות שלה תמיד מפוצצות. אינפי' ב' למדתי עם דבורה טולדנו והייתי מאוד מאוד מרוצה אז לא חשבתי אפילו ללכת לזפקוביץ'.

milaP

New member
את העצבים שלך תשמרי בפנים...

אף אחד לא רוצה כאן לשמוע את התגובות החריפות שלך. אנשים נכנסים לכאן כדי להיעזר באחר, לשמוע דעות, וכו'... ותאמיני שהרבה פעמים בן אדם שעשה שגיאה רואה אותה מיד אחרי ששלח כבר את ההודעה. אז זה לא אומר שהוא לא יודע לכתוב. אז לא נכנסים לכאן כדי להתעצבן על אנשים! ואצלך ממש רואים שאת פשוט מתנפלת כאן על הסטודנטים! אז....זה לא המקום!

berta84

New member
איזו שטיפה

והכל בגלל תגובה של 5 מילים איזו היסחפות...

berta84

New member
גם אני בהלם

לא הבנתי מה הקפיץ אותם כל כך טעויות הקלדה קורות לאנשים וטוב שיש מישהו שמשקיע ומתקן אם הם לא אוהבים זאת שיבקשו שלא יתקנו אותם להבא על מה כל העליהום הזה?!

NFish

New member
לא תקין לרשום "הבן אדם".קחי לתשומת ליבך...!

אין ה' הידיעה לפני נסמך אלא רק לפני סומך - בן *ה*אדם. אין אדם שאין לו טעות כתיב/הקלדה/דיקדוק... גם לי יש הרבה כאלה...!

למעלה