תשובה לי אליך...
אני לא מבינה למה אתם חושבים שאני מנסה להתנשא מעל מישהו? אני לא ירדתי עליך ולא צחקתי עליך, סך הכל תיקנתי בלי להוסיף לזה רגשות או דעות. לי אין שגיאות כתיב, אבל אני בטוחה שמדי פעם בהקלדה יוצאות לי טעויות, אם זה בגלל אצבע שמחליקה או כי חשבתי על נושא אחד וכתבתי על אחר ומעוד אלף ואחת סיבות. אם תמצא אצלי שגיאת כתיב אתה מוזמן לתקן אותי. התגובה שלי תהיה או "אופס לא שמתי לב" או "תודה על התיקון". אני לא אהרוג אף אחד כי הוא תיקן אותי. אני מתקנת אנשים כדי שלהבא לא יטעו ובסך הכל זה לטובתם. אני לא מבינה את ההתגוננות שלכם מפני ביקורת. אם הייתי מנסה למצוא פגמים אצל אנשים אז הייתי כותבת על כל שטות. אני מעירה רק על דברים שאנשים יכולים לתקן ולא לחזור על אותן טעויות בעתיד. זה לא ישתלם לי כלכלית? מה הקשר? אם אתה מתכוון לעבודה, אז תאמין לי שאנשים יותר גבוהים ממנה בדרגה אני לא מתקנת. בעבודה הקודמת המנהל היה כותב מכתבים בכתב יד ואני הייתי צריכה להקליד אותם. היו שם מספיק טעויות כדי להביך אותו, אני כמובן שתקתי, הקלדתי נכון וזהו. ולא ישתלם לי חברתית? פה באמת הצחקת אותי... תשאל כל בן אדם שמכיר אותי מעבר לפורום והוא יגיד לך שאני הבן אדם הכי חברותי שהוא פגש. אני יכולה להכיר בן אדם כמה דקות וכבר להתייחס אליו כאילו הוא חבר שלי שנים. אפילו הכרתי הרבה אנשים בפורומים שאנחנו שומרים על קשר. אני פעילה בפורום נוסף בתפוז, ובדיוק במקביל תיקנתי בן אדם כי ראיתי אצלו טעות שחוזרת על עצמה, הוא כתב לעשים במקום לשים. אז צירפתי תגובה להודעה שלו "לשים ולא לעשים" בלי שום דבר נוסף. בתגובה קיבלתי : "וואי תודה, תמיד חשבתי שכותבים לעשים, איזה פדיחה"... אז אני אמרתי: "זאת לא פאדיחה, סך הכל טעות אנוש, וכל הכבוד שאתה יודע לקבל ביקורת ורוצה להשתפר ולא לחזור על הטעויות בעתיד". ופה נסגר הדיון. הבן אדם לא יחזור יותר על הטעות הזאת. לדעתי ולדעת עוד אנשים שם רק הוא הרוויח מזה. מה קשור זה שאני שנה שלישית? לפני שנה הייתי שנה שניה ולפני שנתיים הייתי שנה ראשונה. זה לא אומר שאני מתנשאת מעל מישהו שהוא שנה או שנתיים מתחתיי. תשאל כל סטודנט שנה א' או ב' שנתקלתי בו השנה, ונתקלתי בהרבה, וכולם זכו ממני רק לעצות על מרצים, קורסים, שיטות לימוד, ספרים, חומר שהעברתי אליהם ועוד ועוד ועוד. אם אני לא אוריד את האף אני אשאר בלי עבודה? קודם כל האף שלי ממש לא למעלה. עבודה טפו טפו יש לי ותמיד הייתה. אני באמת לא מבינה איך מתיקון שגיאות, (שלדעתי זה משהו מועיל) הגעתם לזה שאני מתנשאת? יכולתי להגיד גם לך שאחרי המילה התרסה לא צריך לבוא פסיק. אבל זה לא משהו שמפריע לקריאה או משהו שאתה עושה באופן קבוע ככה שלא מצאתי סיבה להעיר על זה. בכללי אתה כותב מאוד יפה, מביע את דעתך בצורה ברורה ועניינית, והמילה "היא" שכתבת בהודעה הקודמת כמעט בוודאות לא התכוונת אליה. אני לא חושבת שמזה שתיקנתי אותך נפגעת או נעלבת עד עמקי נשמתך. הכוונה הייתה שאם במידה ואתה באמת חושב שזה בלשון נקבה להבא לא תטעה ולא תיתן לשטות כזאת להרוס את הרמה הגבוהה שבה אתה כותב. אני לא יודעת למה אנשים לא יכולים לקבל ביקורת בונה. למשל אם מישהו יעיר לי על החולצה שאני לובשת, אני לא אגיד שהוא מתנשא כי הוא מתלבש יותר יפה. אני אגיד לו תודה על שהעיר לי. אולי אני חושבת שהחולצה יפה, אבל מהצד נראה שהיא לא יושבת עליי יפה או שהיא בכלל נראית זוועה. בקיצור, לא הייתה לי שום כוונה רעה ואם אתם לא יכולים לקבל את זה אז אני מאוד מצטערת, יותר אני לא אכתוב פה.