חח סוגיה שעלתה בפי... כנסו :)

סנטן

New member
חח סוגיה שעלתה בפי... כנסו :)

מה זה השטויות האלו שהדתיים ממציאים בכדי לתחמן את השבת כדי שלא יחטאו.. כאילו מוסיפים משפטים ודינים כדי שיהיה מותר להם להדליק אור וכו'... ממש שטויות.. מה השטויות כאילו יש את השעון שבת... חחחחחח כאילו מה הוא נועד לתחמן את השבתת... הוא עושה את הפעולה.. לא אני.. הוא מדליק את המזגן לא אני...הוא מדליק את הטלויזיה לא אני.. ממש שטויות שמישהו יסביר לי מה זה כל התיחמונים האלו של השבת.. יענו ימציאו הכול כדי לעשות הכול ובכל זאת לא לחטא... אני אומר ששבת שומרים כדין וכהלכה...
דוגמאות נוספות: מעלית שבת... סוגיה לשם עצמה... פשוט השיא אבל השיא של השקר.. יענו אני עולה וזז במשהו שמדליק אש אבל שימו לב אני לא עושה את הפעולה... מילא אור בבית כנסת אני מבין זה הכרחי.. אבל כל השאר נו באמת.. ורושם כאן אחד שיש לו במשפחהשומרי שבת שלא תבינו לא נכון.. פשוט זה דבר (ועם כל הכבוד (תסלחו לי על המילה) לכם ) מפגר..

סנטן

New member
אגב....

אם אתם לא לוקחים את ההודעה ברצינות בגלל התוכן שבה אז אני מודיע ההודעה רצינית ... פשוט רשמתי את מה שחשבתי בלי להתבייש... אגב שכחתי להגיד שאם אתם טוענים שמותר ששעון שבת יעשה את כל הפועולת האלו אז אתם טוענים שמותר ששעון שבת יסיע גם מכונית ילדיק בשבילנו אש וכו'.. אז לכל ה"צדיקים" שבינכם תסבירו או לפחות תודו שאתם חוטאים אבל משכנעים את עצמכם שלאא אתם עשיתם את הפעולה... זה עשה לבד.. אני רק ראיתי.. חחחחח ושוב שלא תבינו לא נכון, במשפחה שלי יש שומרי שבת. ואני עצמי יש לי כבוד לשבת פשוט זה מצחיק אותי על השיכנועי נפש האלו שאתם לא עושים את הפעולה ובכך לא חוטאים..

lala897

New member
קודם תירגע...

השאלה מה מותר ומה אסור. אסור לאדם להדליק בפועל, אבל מותר לו לגרום שמשהו ידלק מעצמו בשבת אם הוא עצמו לא עושה את הפעולה. את הטלויזיה אי אפשר להדליק כי אתה נהנה מחילול שבת של יהודים אחרים.

אך איך זה שעוד אין ערוץ "כשר"

לפי זה, אפשר להקים ערוץ טלוויזיה או רדיו "כשר" שלא עובדים בו יהודים בכלל. אבל גם אם יהיה כזה, לא נראה לי שדתיים יאזינו/יצפו. אני די משוכנע שיש מאות עובדי חשמל שצריכים לעבוד וליסוע גם בשבת, כדי שמערכת החשמל הארצית תמשיך לפעול גם בשבת. כך שעצם שימוש כלשהו בחשמל הוא הנאה מחילול שבת של יהודי אחר. הטענה שאת הטלויזיה אי אפשר להדליק בשבת, כי אתה נהנה מחילול שבת של יהודים אחרים, היא אמנם ההסבר הרשמי, אבל לדעתי לא עומדת במבחן המציאות. לדעתי ההבחנה בין טלוויזיה למקרר נובעת מהמהות של השבת בתרבות היהודית דתית, וההסברים הם תירוצים בדיעבד.

lala897

New member
תקים ערוץ כשר..

דתיים לא יצפו כדי שלא "תיהרס השבת", כדי לשמור על האוירה אם יהיה ערוץ "כשר". אמרו לי שבארה"ב יש כאלה שעושים את זה באמת.. עובדי החשמל לא מחללין שבת כי המערכת הארצית צריכה לפעול בשביל בתי החולים - פיקוח נפש.

אז אפשר להכשיר גם טלויזיה "יהודית"

לכאורה אם נוסיף לטלוויזיה כתוביות עם מספרי הטלפון של שירותי החירום נוכל לראות טלוויזיה - כי זה יהיה פיקוח נפש. אפילו בלי כתוביות אפשר לטעון שבטלויזיה/רדיו יש עניין של פיקוח נפש, כי אם קורה משהו שיכול לסכן אותנו - מלחמה, התקפת מחבלים, אסון טבע, הטלויזיה/רדיו יכולים להתריע על הסכנה. בקיצור, אם יש צורך ממשי ורצון אפשר למצוא היתר. לכן אור, מקרר, מזגן, פלטה חשמלית הם בסדר. במקרה של טלויזיה/רדיו אין צורך ממשי, וזה גם פוגם באווירת השבת - לכן לא מוצאים היתר.

lala897

New member
לא נכון.

כשיש מלחמה מותר להשאיר את הרדיו\טלויזיה פתוחה על פי ההלכה- יש גל שקט או משהו כזה לא?

זה לא סותר את מה שאמרתי

אם רוצים למצוא היתר - אפשר למצוא. את בתי החולים היה אפשר להפעיל על גנרטורים, ולמנוע חילול שבת של עובדי ח"ח. בכל אופן מצאו דרך להתיר שימוש בחשמל בשבת. והסיבה היא לדעתי שאי שימוש באביזרי החשמל ביום השבת (מקרר, תאורה, פלטה חשמלית, מזגן) היה יוצר חוסר נוחיות קיצוני לדתיים. לכן מצאו דרך להתיר. אם היה חשוב להתיר רדיו/טלוויזיה - היו מוצאים את הדרך לעשות זאת. (הערה בסוגריים: השומרונים למיטב ידיעתי לא משתמשים בחשמל בשבת. הם יושבים בבית ללא תאורה חשמלית, ואוכלים אוכל קר.)

SShirly

New member
אממממ...

זה לא ממש נכון שאפשר לפי זה להקים ערוץ טלוויזיה כזה, כיוון שלפי היהדות - ה' הוא אל אוניברסלי. כלומר שייך לכל התרבויות בעולם גם אם אינם מאמינים בו, רצוי שיאמינו כיוון שהוא האל האמיתי שקיים. כלומר על כולם לכבד את חוקיו ומצוותיו. מתוך כך ניתן להבין כי צפייה בערוץ של גויים בשבת נחשבת אף היא להנאה מחילול השבת.

tamarhp

New member
לא,

הגויים כולם קיבלו אך ורק 7 מצוות, ואילו היהודים קיבלו 613 מצוות כולל מצוות השבת. הגויים אינם מחוייבים לשמור שבת, ואף יותר מזה - גוי ששמר שבת חיב מיתה, כי השבת היא אות בין ישראל לקב"ה!

טיפוסית

New member
רעיון טוב....

פעם שאלנו את אחד המורים שלנו למה אסור לשים בשבת רדיו(קלטות ודיסקים...לא להאזין לתחנות) על שעון שבת. והוא אמר שזה בגלל שרק אם ההלכה שמותר לשים רדיו על שעון שבת תהיה מפורסמת בעולם וכך לא יהיה מראית עין(במקרה הזה שמיעת אוזן
) אז יהיה מותר- למורות שאנילא מסכימה עם זה!!! הרי גם שמותר להדליק אור בשעון שבת לא הייתה הלכה שכולם ידעו.... הוא אמר לנו גם- ואם זה אני יותר מסכימה שהאוירת השבת תיהרס ותהפוך ליום יומית, כמו שטלויזיה ורדיו שומעים כל יום כך השבת תהפוך ליום יומית ולא תהיה מיוחדת. לא כמו אור ומזגן שהם דברים חיונים ומשפרים את אוירת השבוע(לא בדיוק נעים להיות בחושך כל השבת...) ועל טלויזיה או רדיו ניתן לוותר.

טיפוסית

New member
אכן כך....

האמת שפשוט אין לי זמן לגלוש כבר, לכן אני מנצלת את החופש הזה בשביל להיות כאן קצת.

אווהווו סנטן איך שאתה צודק!!! --->

מה זאת הרמאות הזאת... שעון שבת זה הדבר הכי מפגר שהמציאו!!! זה "לרמות" את השבת.. ממש ככה!!! התירוץ הכי אבל הכי לא הגיוני ששמעתי מאנשים שיש להם שעון שבת... זה שהם לא עשו את הפעולה.... מה זה השטויות האלה???? אבל אתם נהנים מהשעון שבת!! שמדליק תנור... מזגן.. טלויזיה ועוד מגוון דברים... אתם עשיתם את הפעולה באבוע בוע!! מי כיוון את השעון שבת שידליק את המזגן.. את האור... את הטלויזיה מי?? השעון שבת לבד כיוון את עצמו?? אז תעשו טובה... בולשיט... מי שרוצה לשמור שבת שומר שבת בלי כל הרמאויות שמרמים את השבת.... הממ וסתם שאלה... אני בא לרב דתי.. אני מזמין אותו לעל האש בשבת אני אומר לו אנייי מדליק את האש... האם אתה תאכל מהבשר שהכנתי??? מה אתם חושבים תהיה התשובה.....??

tamarhp

New member
חייבת לכתוב..

למה אתה כותב את זה פה? תכתוב את זה בפורום "דתיים"! הם ישמחו יותר לענות לך! פה אתה סתם מתנגח בדתיים, בזמן שמטרת הפורום היא לגשר. יש פה אנשים שכותבים שאלות באמת בשביל לדעת ולהבין, לא בשביל להתנגח, אבל אתה בא וכותב "מה זה השטויות האלו..." איך אנחנו אמורים להסביר לך שאתה טועה, אם אתה בא במתקפה?

למעלה