חח סוגיה שעלתה בפי... כנסו :)

א ו ר בת

New member
וגם...

של מסורתיים. ולא לפחד מהעלאת הגיל הממוצע בצ'ט. אני (שהיום נכנסתי לשם לראשונה) כבר ממילא עושה את זה.

סנטן

New member
אני לא חושב

שמטרתו הייתה לנגח... אלה לרשום את דעתו... דבר המבורך :) ולענינו שוב אני מדגיש ואומר ששעון שבת לפי דעתי זה חילול שבת הכי גדול... למה אתה גם מחלל את השבת וגם מכחיש זאת... זתומרת אני לא בצעתי את הפעולה, זה השעון... זאתי הבעיה כאן... אני פשוט חושב וטוען ששעון שבת זה רמאות אחת גדולה ואם תרצו תגידו שעובדי חברת החשמל עושים כיפוח נפש לפי דעתי זה בולשייט... לבתי חולים יש גנרטורים והם יכולים להסתדר איתם יום שלם...

ApA1800

New member
בוא רק נגיד שיכולת לנסח כל מה שאתה

חושב בצורה הרבה יותר יפה. לקרוא למשהו שמישהו עושה דבר מפגר, למרות שעוד לא קיבלת הסבר למה הוא עושה את זה ולמה הוא בסדר (ואני מניח שאתה לא יודע את התשובה), או בכלל כל הדרך שהצגת את הבעיה נראית לי ממש לא במקום.

סנטן

New member
אווקי ...

אם הייתה כאן תצוגה של מילים בצורה לא יפה אני מצטער... פשוט חשבתי שמטרת הפורום להביע את דעתך.. בדרכך.. שוב אני מצטער... :)

ועוד שאלה בעניין אוכל חם בשבת

האם לפני המצאת החשמל ופלטת השבת היהודים היו אוכלים אוכל קר בשבת? או שהיה להם אמצעי כלשהו לחימום האוכל?

פלסטיק

New member
אצל חלקם אסור שעון שבת

יש קהילות בירושלים שיש להם חשמל כשר לשבת, מגנרטור שמפעיל אותו גוי. השאלה אם מותר שעון שבת או אסור איננה שאילתה הלכתית אלא פוליטית. כשהוקמה המדינה הרב גורן החליט שמותר, מי שהתנגד למדינה ולא מכיר בסמכותה אוטומטית החליט שאסור. לצערנו בתנ"ך אומנם מי שמחלל שבת עונשו חמור - דינו מוות, אבל לא ברור שם מהו חילול שבת. למשל לפי הקראים "לא תבערו אש בכל מושבותיכם" הכוונה היא שלא תהיה אש. לא שתשמר מלפני כניסת השבת, לא שתדלק עם שעון שבת ולא שום צורה, פשוט אין אש. אצלנו זה אחרת - פירושים על פירושים. תתיחס אל זה בתור מנהג שאתה לא יודע מדוע הוא קיים ויהיה לך קל יותר לחיות עם זה.

סנטן

New member
הנה זאת בדיוק הבעיה

ואמרת מציון.. "פירושים על פירושים" באמת יש דינים ומנהגים שמתיחסים לפעם ולא לעדין המודרני של היום... יש הרבה שאלות והרבה סטירות בכל הדינים והפירושים האלו.. זה מה שמציק

למעלה