חיבוקים ונשיקות...

azaria

New member
מאוד מודה לך שגרמת לי לחשוב על התנהלותי שלי

אני עצמי מאוד לא "איש נוגע". ביילדותי שלי לא היו חיבוקים ונשיקות כמעט בכלל. כמובן בגיל קטן כן, אבל כילדים צעירים ובוודאי כמתבגרים נעלמם המגע הפיזי כמעט לחלוטין.
זה כנראה חילחל אלי לאופי, כי חיבוק מרגיש לי כחדירה לתחום האישי, הן של המחובק והן שלי.
"משום מה" יש יוצאים מן הכלל הזה. ילדים קטנים, ואישתי כמובן. אם כי גם עם אישתי אני לא מתחבק כל פעם שהיא או אני חוזרים הביתה או אפילו לא תמיד אחרי פגישה מחדש לאחר נסיעת עסקים של כמה ימים.

אשתי לעומת זאת בהחלט כן אדם "מחבק ונוגע". תמיד חיבקה ועדיין מחבקת את הילדים. גם את הגדולים שלה שכבר בני עשרים ו-.

בכל אופן, הילדים "שלנו" כרגע בדיוק עברו מגיל הילדות לגיל ההתבגרות, ואני מוצא את עצמי מחבק אותם הרבה פחות מאשר לפני מספר שנים כשהיו ממש ילדים, וגם בפעמים המעטות שיש חיבו זה עם תחושה מוזרה של חדירה הדדית למרחב הפרטי זה של זה.

אני מאוד מקווה שאני לא מנחיל להם את הנכות הזו.

אני משוכנע שעדיף בהרבה כן לחבק.
אני יודע ומבין את הבעייתיות של חוסר מגע פיזי. אבל בכל זאת חש מבוכה ואי נוחות במעמד של חיבוק.

לכן, אני מאוד מודה לך שגרמת לי לחשוב על העניין, ואני מתכוון לעבוד על עצמי ולאפשר לשכל וללב להתגבר על תחושת הבטן המושרשת.

אני מקווה שגם את תוכלי, ושהנסיונות של שנינו יצליחו.

איילה421

New member
את לא אמורה לצאת מעורך

אם את לא כזו, אבל שימי לב שאצלכם יש ילדים שבגלל גילם לדברייך כן מקבלים מגע. ונוסף על כך - לגדולים אין אמא, ולכן אולי בהרכב שלכם זה צורם לבעלך ואולי לילדה.
אצלנו - אני אמא שמחבקת ומנשקת ומתכרבלת עם הביולוגיים שלי. כשגרנו ביחד לא עשיתי את זה מול הפרצוף של הילדים שלו, שכמו אצלכם יתומים מאם, אלא בחדרים שלהם.
לגבי הילדים שלו - חלק ממש נרתעים ממגע איתי ולכן הפסקתי. עם ילדה אחת אני יותר מחבקת ומנשקת כי שתינו מרגישות נוח וזה בפירוש כי היחסים ביננו קרובים יותר מהאחרים.
אבל זו בעיה וצריכה להיות רגישות בנושא כשהאחרים נוכחים כי אני בטוחה שזה צובט להם בלב.

XמXלה

New member
Fake it 'til you make it

או בעברית "מתוך שלא לשמה יבוא לשמה"
גם אצלי, שכולם שלי ביולוגית, המגע שונה עם כל אחד ואני משערת שזה גם בגלל האישיות שלהם ולא רק בגללי.
עם הגדולה (היום בת 18) לא יודעת למה לא הרגיש לי טבעי לנשק ולנשנש כמו עם הקטנה למשל.
באיזשהו שלב החלטתי שאני עושה את זה "בכח" ובמודע גם אם לא מרגיש לי ועם הזמן זה הרגיש יותר טבעי והיום אני מנשקת ומחבקת אותה הרבה יותר (כמה שהיא מרשה לי הגיברת
)

1Shir

New member
בדיוק את הכותרת שלך רציתי לכתוב לה בתגובה

להודעה השניה שלה [שלך - אמא חתולה
] בשרשור.

אמנם הייתי ב-2 הצדדים, ילדה להורים גרושים עם בני זוג, בת זוג של גרוש פלוס וכו', אבל המשפט הזה דווקא הכי רלוונטי לי בניסיון שלי עם אחות (קטנה) למחצה... זה בערך הנושא היחיד שאני מהססת לפרט עליו באינטרנט פתוח, אז אני רק אגיד שלפעמים צריך קצת לדחוף ולדרבן את עצמך לכיוונים מסוימים ולכיוון אנשים מסוימים בצורות מסוימות... בטוחה שכולכם הבנתם את הפואנטה

לאמא חתולה - נכון שיש את הקטע הזה בחיים של לפעמים את דוחפת את עצמך לעשות דברים מסוימים שכדאי שתעשי למרות שהם לא באים לך בטבעיות? ליצור יותר מגע פיזי חמים עם הילדה הזאת זה אחד הדברים האלה לדעתי... הלב שלי פשוט מזדהה כאן עם הילדה הזאת, על נסיבות חייה והצורך שלה במגע נשי חם ואוהב... סוג של מגע שאין לאבא ואין לסבתא

מקווה שאת לא מפרשת זאת כביקורת
כי חו"ח זאת לא הכוונה. ביקשת דעה, זאת דעתי ללא פילטרים

למעלה