חיבור למודעות על - מפגש 2 - חיבור לרגש הגבוה

מאמיה

New member
חיבור למודעות על - מפגש 2 - חיבור לרגש הגבוה

קצת הקדמה על הרגש הגבוה ------------------------------- אני חושבת שלצורך הפשטות (כפי שהיא נתפסת בעיניי) כשאנחנו מרגישים "על הגובה" הרגש המכוון הוא רגש גבוה כשאנחנו מרגישים "בדאון" הרגש המכוון הוא רגש נמוך הרבה נכתב מעל דפי הפורום הזה על רגשות מכל הסוגים. הבאתי כמה דוגמאות (שהוצאו מהקשרם כמובן) : דל: " הרי ברור שכולנו מעדיפים להרגיש טוב אבל למרות זה, קשה לשחרר את ההרגשה המעיקה. נצמדים אליה כמו לאיזה נעלי בית ישנות ומהוהות. כי כאן אנחנו מרגישים בבית וקשה לנו לזנוח את המוכר." מאיזה: " אל תנסי לשנות רגשות..פשוט תחווי אותם ממש ממש..תבדקי מאיפה באים ולמה הם גורמים..מה את עושה בעקבותיהם..תחשפי כל השרשרת..ולא בשביל לייאש אותך-השרשרת ארוכה ארוכה ארוכה ..אז תתרחבי..אחרת תחנקי. לשנות גישה הוא שינוי לעומק מבפנים.. " נטע: "המשימה היא להפוך כל רגש למנוע, לעשייה מיטיבה, למען עצמי, למען אחרים, למען הסביבה." דוד: "רגשות הם סוג של שפיטה השופטת ביחס לעצמי האישי/קבוצתי, ושפיטה זו נותנת כר נכבד לפעילות יצירתית" יעקוב: "יש לבחון כל רגש כאשר הוא עולה, לבדוק מה מקורו, במה הוא משרת אותנו, או מזיק לנו." לדעתי רגש הוא רגש – לא חשוב אם הוא גבוה או נמוך – אנחנו פשוט מרגישים אותו. אחד הדברים הקשים לנו ביותר הוא לכוון את מה שאנחנו מרגישים, להכיר בזכות הבחירה שלנו להרגיש מה שנרצה. אף אחד מלבד עצמנו לא מכתיב לנו מה להרגיש. אתה יכול להיכנס למסיבה בדאון או בהיי, ולפי זה תקבע אם תהנה או לא. אין לזה שום קשר למה שקורה סביבך באותה מסיבה. רגש גבוה מבחינתי הוא רגש מואר, רגש שמוביל את האדם ליצור שינוי שמקדם אותו בחייו והוא לא בוחר להתקע באותו מקום ולהיות מתוסכל. המפגש הזה שם דגש על כך שמה שאנחנו מרגישים משפיע על הסובבים אותנו. כשאנחנו בהתעלות אנחנו גורמים לאנשים סביבנו להרגיש טוב יותר עם עצמם. החיוך שלנו, האהבה שלנו, הויתור שלנו, משפיעים על מי שסביבנו. והאנשים סביבנו זקוקים לאותה תחושת התעלות. ועכשיו למידע שהועבר בתקשור זה..... אני מזכירה שוב, אני מביאה את הפירוש שלי לתקשורים שהורדו ע"י לילה ברז'סקי. התקשורים פורסמו בסדרת ספרים שנקראת "חיבור למודעות על". האתר של לילה: www.lailabr.com , ניתן למצוא בו קצת עליה, קצת תקשורים וחוויות, ורשימה של מטפלים וקבוצות שנפתחו בעקבות תקשורים אלו. בכל הקבוצות שומעים את התקשור ולא מתבססים על פירוש מנחה הקבוצה. |דגש|כאן אני מביאה רק את המודעות שקיבלתי אני מתוך התקשורים האלו. התקשורים כוללים הטענה בתדרים שמעצימה את היכולת להביא את ההבנות לידי יישום. אני לא מעבירה לכם את התדר! אני משמיטה את רוב החלקים שמתמקדים בעוצמת התדר ואופיו. במפגש זה עיקר המפגש מתמקד דווקא בתדר. אז בסוף הוספתי הסבר קצר על התדר שניתן. חיבור לרגש הגבוה +++++++++++ מרכז הלב מכיל התעלות רגשית שדרכה תתבטא המהות שבכם. כאשר אנו רוצים לתת הבנות לאדם אחר, צריך להתחשב ביכולת ההכלה של אותו אדם. לשים לב שהאדם רוצה שינוי. חשוב לא לכפות עליו את ההבנות שלכם. בעבר נעשו טעויות כאשר ניסו להביא אנשים להארה בכפייה, כתוצאה מכך נוצר תדר נגדי לתהליך שקיים ברוב האנושות, והאנשים טוענים בו אחד את השני. לכם יש את היכולת לשלוח את התדר הנכון. כאשר הרצון שקיים בכם יש בו ביטוי של מודעות גבוהה וכאשר אתם שליחים בבריאה לטובת אותה התמרה של האנשים שמסביבכם, בצעו את התהליך בנוחות, בפשטות, מתוך שמחת חיים ומתוך אהבה אשר דרושים לסובבים אתכם. הוציאו קונוס בצבע ירוק ממרכז ליבכם ושלחו אותו אל מי שתרצו לטפל בו. מאותו רגש של טיפול ומהרצון והכוונה – עשו את השימוש הנדרש. אותו תדר של טיפול עובר דרככם דרך אותו מרכז ונשלח דרך אותו קונוס אל המטופל. בטאו את חשיבות הטיפול והתכווננו לאותו אחד שאליו נשלח הטיפול הדרוש. תבורכו על הצורך, העשייה ועל אותה התעלות רגשית שאתם רוצים לשלוח. כאשר אתם עושים טיפול למטופל, קיימת בכם התעלות רגשית. הסבר על התדר: במפגש זה ניתן תדר שנקרא "הקונוס הירוק" דרכו ניתן להביא את האדם אליו אנו פותחים את הקונוס לשיווי תדר ולחיבור אל הרגש הגבוה שבו. לדעתי – כיוון שיש כוח עצום למחשבה ולהתכווננות שלנו – כל אחד יכול לדמיין עצמו פותח קונוס לאנשים סביבו ולשלוח להם את הרגש הגבוה אשר בו ובכך להביא אותם לשיווי תדר ואל רגש גבוה. תרגול: 1) נסו לשים לב לרגשות שלכם. מה גורם לכם לרגשות טובים וחיוביים? מה גורם לכם לרגשות רעים ושליליים? איך אתם מתבטאים בכל מצב? נסו לזהות את הכפתורים שלכם. 2) השתמשו בקונוס עבור עצמכם כדי לרומם את מצב רוחכם או כדי להשתחרר ממחשבות שליליות ולמצוא דרך חשיבה מוארת יותר. 3) השתמשו בקונוס בשיחות עם אנשים. שימו לב איך ליבם מתרחב. האם הם יותר קשובים וסבלניים? 4) פנו 5 דקות בכל בוקר וחישבו על משהו שישמח אתכם היום. בכך שאתם עוצרים לחשוב איך לשלוח את הרגש הגבוה אתם כבר יוצרים שינוי ובוחרים מה להרגיש.

../images/Emo127.gif תודה

נשמע מעולה ופתח לי את הבוקר עם חיוך שולח קונוס ירוק ירוק ממרכז לבי למעשה הטוב שלקחת על עצמך לבצעו בוקר בהיר

maysabel

New member
להבנתי הצנועה בהחלט- אין כזה הדבר

רגש גבוה ורגש נמוך..פשוט אין..רגש הוא רגש הוא רגש וכל השאר הוא שפיטה וסיבוך מרחיק מהעיקר.. כל רגש הוא מלמד ומצמיח ומרחיב ובסדר ומותר - יש להבדיל אותו מהמעשים כמובן ..השאלה היא מה עושים איתם.. כל הקיטלוגים הללו ומה שמקדם ושלילי וכו- מה?שאדם,בנוסף לכל מה שמרגיש וחווה וכבר אולי לא קל לו, יתחיל לחוש רגשי אשמה גם? מה עוד שרגשי אשמה הם מגנון הגנה לכל דבר ומשרתים לזיכוך רגשות קשים כלפי עצמינו -אם אני חש אשמה סימן שאני בסדר וליבי טוב ושוב......-זה כדור שלג רומס.. גבוה ונמוך..שמן ורזה..סתם הגדרות ונסיון לשיים(מתן שם) דבר ולחלק לעוד קטגוריות ובסופו של דבר מביאה לתהיות מיותרות שלא משרתות מודעות כלל ומביאות להתעסקות מיותרת- בנסיון הבנה של דבר שלא קיים -במקום להתעסק בתכלס והוא חווית הרגש עצמה.זאת גם יכולה להיות בריחה מלחוות את הרגש עצמו ולהיות עסוקים בשכלי ובהגיוני ולבסוף להתרחקות מעבודה אמיצה ואמיתית.משהו כמו לתהות האם המים קרים או חמים ..מלוחים מדי או לא..כיצד ארגיש אותם בפי אם אהיה בפנים..האם הם עמוקים או רדודים..האם יהיה לי קר כשאצא מהים או לא..ועוד..........ומה זה יעשה לי ....במקום פשוט לצלול ימה ולהתחיל לשחות ולחוות את המים עצמם..וכל המתלווה מכך.. כשיש מודעות לעצמך הדברים והמצבים-על מגוון הרגשות שבהם- כבר יבואו מעצמם..כשהאדם מתרחב מכך ומכל דבר.. החלוקה היחידה שיכולה,לגבי רגשות האדם,לדעתי, אולי אולי לשרת את המטרה של עבודה למודעות וחשיפת השרשרת הארוכה על חוליותיה..,היא החלוקה לרגש ראשוני ולרגש משני- שזאת עבודה והתעסקות עם השרשרת "הארוכה" עצמה..וכמובן מעבר לזה ולא רק זה.. אז לרוב אני נתפסת כקשה וקיצונית..אבל יש בי המון רכות ורוחב-גם רוחב לב- דווקא..עם חיוך ענק ומקבל מאד..לא שופטת ולא מתנה את האדם..בחיי!אבל לא יכולה לשתוק למריחות של שכבות על הלב ועוד אדים על מראות וכבר נמאס מכל זה..זאת האמת..אל תקחי שום דבר מדבריי כאישי כמובן -עוד כמה מילים ובורחת לפני שיתחילו לשנוא אותי ..אוףף אני עם הפה הגדול שלי :(( נב- כתבתי לפני למעלה משנה על ראית קונוס-דימוי הקונוס..הבנה שלי ..את תהליך ההתרחבות והצמיחה..מעניין..אני קישרתי את זה ל"אמת" ולזויות ראיה ברמות , ומהיכן באות הרגשות בסופו של דבר? -בהזדמנות אביא זאת לכאן.. לא מתחברת גם למה שכתוב למעלה לגבי חיובי ושלילי..מואר ומקדם וכו-כל דבר אבל כל מצב ומצב מצמיח או מרחיב אותנו-אם אנו מודעים לכך או לא ובכלל האם יש חיה כזאת "מקדם"? יצא ארוך אה?!אבל יש עוד טיפה'לה : עוד דבר חשוב - להרגיש "על הגובה" יכולה להיות רק מאניה בשלב של מאניה דפרסיה.. ולהרגיש דאון יכול להיות השלב של הדיכאון והנפילה שבעקבות המאניה ושוב איפוריה ו..ועוד דברים אחרים גם.. לאו דווקא רגש "גבוה" או "נמוך" כהגדרתך..שום קונוס או מיקונוס לא יעזרו כאן מלבד עבודת מודעות של...... יש לך מושג כמה אנשים היום בתוך הסבך הקשה הזה? (את שומרת כל מה שאנחנו כותבים כאן? אמא'לה!! מזל שאני מוסיפה תמיד ט.ל.ח.!כי יכול להיות שמחר אחשוב /אכתוב אחרת.. :)) ו.......מה זה לא מעבירה את התדר?בחיי!! שקופים ינשכו אותי!! ..עוד מעט יתחילו למכור תדרים באריזות יפות-נשמע עסק לא רע אה? :)) טוב..יצאתי לימים ארוכים ומהנים של חופש עם הרבה שמש ואהבה המכילים בתוכם כל מגוון קשת הרגשות, בלי נסיון תיוג וגידור..להרגיש!!מותר!! מאחלת לכם המשך הנאה מחג שכולו אור וניסים ולמנהל יהיה שקט כאן שוב בלעדיי והקפיצות הקוונטיות שלי :)) (פשטות.........וכמובן- ט.ל.ח.))

maysabel

New member
וסתם חיוך:

משאירה כאן בדיחה שקראתי במקום אחר שהביאה חברה -אדם מדהים ..נראה לי שהבדיחה אולי קשורה לעניין הזה: "שרלוק הולמס וד"ר ווטסון יצאו לכמה ימי קמפינג. לאחר ארוחה דשנה ובקבוק יין טוב איחלו זה לזה לילה טוב ופרשו כל אחד לשק השינה שלו. כעבור כמה שעות שרלוק התעורר, העיר במרפק את חברו ואמר לו: - " ווטסון, הבט לשמיים ואמור לי, מה אתה רואה ? " - " מליוני כוכבים ", ענה לו ווטסון - " ומה זה אומר לך ? ", חזר ושאל הולמס. ווטסון חשב רגע ובמאמץ להרשים את חברו אמר : " מבחינה אסטרונומית זה אומר שקיימים מיליוני גלקסיות ופוטנציאלית - ביליוני כוכבי לכת. מבחינה כרונולוגית אני משער שאנו מתקרבים לשעה 3.15 אחר חצות, מבחינה תיאולוגית אני רואה שהקב"ה הוא כל יכול ואנחנו יצורים קטנטנים חסרי כל חשיבות, מבחינה מטאורולוגית אני משער שמחר נועד לנו יום יפה ושמש נפלאה ! ומה זה אומר לך חברי הטוב שרלוק ? " המתין הולמס דקה ואמר: - " ווטסון, כל יום אתה הופך ליותר ויותר אידיוט - גנבו לנו את האוהל ! " ביי :))

נהנתי משרלוק

האם עלי להבין ממנה שכאשר משהו ברור לי כאור היום, זה ימן שגנבו לי משהו?

היי מאיזה

שאת כותבת "רגש גבוה ורגש נמוך, פשוט אין. רגש הוא רגש וכל השאר שפיטה וסיבוך" את אומרת בעצם שאין טוב ואין רע במחשבה.הטוב והרע הוא במעשה בלבד. אבל כבר אמרו רבותנו שראשית מעשה במחשבה תחילה. אין מעשה שאין מאחוריו מחשבה ואי אפשר לדעתי להפריד בין השניים. לאחר מכן את כותבת "כל רגש הוא מלמד ומצמיח ומרחיב" אם אין טוב ורע, מה בדיוק הוא אמור ללמד? אם הכל אותו דבר, לאן הלימוד אמור להביא אותנו?. זה נכון שרגש גבוה ורגש נמוך הם הגדרות שלנו. אבל הם יותר מהגדרות. הם נקודות ציון אליהם אנו רוצים לשאוף או להמנע מהם. בוקר נפלא יעקב

יעקב אני חושבת ...

אני חושבת שברגע שאתה מודע למחשבה ובודק את המקור שלה המעשה כבר יהיה שונה אין צורך בלהרגיש אשמה עם מה שאתה מרגיש ולהתעסק בשפיטת הרגש אלא לעשות עבודת מודעות ואז כל מעשה לאחר המחשבה הראשונית יהיה מתוך מודעות ז"א יש מחשבה מפעילה רגש ואז מעשה כאוטומט מופעל או מחשבה מפעילה רגש (חווית הרגש ללא שיפוט ועבודת מודעות) ואז מעשה מתוך מודעות התוצאה שונה כשהמחשבה הראשונית היא אותה מחשבה לדעתי מאיזה דווקא אמרה שכל רגש מצמיח ומרחיב כי הוא מלווה בעבודת מודעות שתיתכן רק מתוך קבלת הרגש וללא שיפוט והגדרות "מיותרות"

maysabel

New member
היי יעקב-ברור שיהיה ארוך..אז? :))

לא נראה לי שהבנת היטב דבריי..האם קראת אותם ממקום נקי?הבלטת חלק בהוצאה מההקשר בכלל.. בתשובתי כאן חשוב לי להיות מובנת וזה הולך להיות ארוך,רק אבקש לא להוציא דברים מהקשרם ולהביא אותם כאילו זה המסר שלי- כדי שהמסר שלי יהיה מובן היטב -יש לפעמים בסוף כוונה של דבר שכותבת בהתחלה..או באמצע ולהיפך.. אני ממש,אבל ממש לא מפרידה..להיפך!דיברתי על עבודת מודעות וחשיפת השרשרת שהיא תמיד בנויה מחוליות והסתעפויות ועוד..אני מדברת על רמות שונות ומגוונות של עבודה.. על העניין הזה לאה הסבירה במספר מילים את כונתי וזה מוסיף לדבריי שכאן.. עכשיו: כשאנשים יבינו סופסוף ששלילי זה לא "רע" ..שלילי הוא פשוט היעדר של החיובי..בכל דבר ולא רק ברגש-אז יהיה מפנה כלשהו בנושא מודעות. בעניין הרגש- אין רגש רע, רגש הוא רגש ומה שהופך כל רגש לרע(שלילי בחלק מהניסוחים ה"מוארים") הוא רק תוצר של חינוך ומערכת אמונות שלנו.. גם דרך הגדרות.. אני לא הסקתי שהכל אותו דבר,אלא להיפך..את זה אתה הוספת והבנת מדבריי.לא אני..אתה..מה? יש חלוקה של רע וטוב וזהו? ולשאלתך- אנו תמיד ומעולם אמורים ללמוד את עצמינו ומלימוד זה להביא עצמינו אל עצמינו..ואת זה אמרתי בדבריי ואומרת תמיד..כן אמרתי שאם יש חלוקה לעבודת מודעות היא החלוקה של רגש משני וראשוני..כי זה חלק מהשרשרת ומודעות למה מוליד מה..וגם לרוב אין לזה קונוטציות לאנשים של שיפוט ואמונות וזה דבר חשוב מאד כאן. ממש לא אמרתי שהכל אותו דבר-אני טוענת שיש מגוון ושיש לחוש היטב כל מגוון ללא שיפוט ואשמה..להיות מודע,להתרחב מכך, לתת ביטוי (כאן חייבת להדגיש לא כמעשה פוגע כמובן), אם על אדם להרגיש חרא במצב מסוים וזה מה שילמד אותו דבר מה מחוויותיו אז שירגיש חרא-אז מה??זה לא "מקדם" אותו? מי אמר? מה מקדם ולאן ?מי קבע?אז אולי הרגש הקקי הזה הוא דווקא זה שיקדם אותי ולא רגש של התעלות בעננים ניו-אייג'ית ? אולי.. אולי רגש אחר ?מי קובע מה זה מקדם עבורי?עם עבודה פנימית ..והלאה..אבל עבודה אמיצה מחווית רגשות אדם יוכל לעשות רק כשירגיש שלם עם זה שהוא מרגיש כך או אחרת ושזה מותר ולא כשיציפו אותו רגשי אשמה ....כל הדרך היא של אדם אל עצמו ואם נדבר על לקדם אז כל רגש יקדם אותי אל עצמי אם אעשה עבודה ולימוד ממנו ואתרחב ואקדם אותי אל עצמי-התרחבות מהמרכז והלאה...ושוב: ממש לא עושה הפרדה אלא מדברת על שרשרת הבנויה מחוליות וגם הסתעפויות רבות אסוציאטיביות וקשרים והקשרים שאדם בונה לעצמו במהלך חייו ועוד ממספר פעמים שהוא חי..כתבתי על לחשוף כל השרשרת וזו עבודה לא קלה כלל.. עשכיו, להוסיף רגשי אשמה שצמד מילים חביב כמו "רגש שלילי ורגש נמוך ורגש רע" מפעיל באדם מולך ?-האם יש לכם מושג כיצד זה מפעיל אדם מבפנים( גם אם יש הסבר רציו-לוגי-מילולי ליד צמד מילים חביב זה שזה ללא שיפוט ושרע זה כל מה שהורס אותו ולא מקדם אותו וכו?) זה רק מוסיף לסבך..וכשזה מוסיף כמובן שלא תורם לעבודת מודעות ואפילו משרת בריחה מעבודה לא קלה זאת בכלל-בלשון המעטה. שלילי-היעדר של חיובי אבל לאנשים האסוציאציה שלילי=רע!מושרשת היטב.. מערכת אמונות! בשרשרת הזאת.. סדנאות הג'נקפוד-פשוטו כמשמעו (המונח שאני משאילה מעולם ההמסורגרים למיניהם-) התוצאה-השמנה בגוף ללא הזנה משמעותית ומיטיבה עם הגוף ובמקרה שלנו נפש האדם ומודעותו -חשוב שאדגיש- הכוונה כאן רק לסדנאות הג'נק פוד ולא כולן אבל לצערי הרב אלו רוב הסדנאות הקיימות. אם נחזר ונתמקד ברגש "רע" שהוא רע כמוגדר ונובע ממערכת האמונות שלנו בוא תומר לי שוב: בדבריך: "זה נכון שרגש גבוה ורגש נמוך הם הגדרות שלנו. אבל הם יותר מהגדרות. הם נקודות ציון אליהם אנו רוצים לשאוף או להמנע מהם." מי זה אנו במשפט שלך יעקב? לאמירה זאת שלך אוסיף במספר שאלות: מי קובע מהו רגש גבוה וטוב וחיובי..ומהו רגש נמוך ורע ושלילי? מי קובע לנו מהן נקודות הציון הללו שיש לשאוף אליהן?המוגדרות מעלה ומטה?טוב ורע?חיובי ושלילי? מי קבע לך את מערכת האמונות שלנו שלא נותנות לנו להיות "אדם" חופשי? את מיש ה משרת? ועוד: בשבילך רגש גבוה הוא אהבה וחמלה ואור וכל מה שעושה לך טוב-ולהיפך.. אבל מה זה בשביל אחר השונה ממך? מי קבע לו את זה?אולי מה שגבוה לך בתרבות שלך הוא נמוך לאדם אחר או בתרבות אחרת ומה שנמוך לך כנקבע בתרבותך הוא גבוה בתרבות אחרת? זה עושה את הדבר מאד יחסי יעקב ורק מחזק את מערכות האמונה על שונותם וההבדלה וההפרדה....ויחסי זה מאד "מסוכן" ..לחיות על פי הגדרות אלו זה מאד מאד "מסוכן" ולא משרת מודעות כלל לדעתי.. מי קבע את זה עבור מאמיה או אחר/ת שמעביר/ה הלאה לעוד ועוד אנשים? ואולי מקבל/ת את זה כתורה מסיני?ולדעתי הצנועה בלבד בלי הבנה מעמיקה בנפש האדם? מי קבע מה מקדם אותך או מעכב אותך? מהי הצלחה? מילים אלו מתפרשות לאדם בפנים בהתאם לערכים ולמערכת האמונות שלו ותו לא! גם אם תסביר לו מה הבנתך מהדבר..לא יעזור..כי הוא שבוי של מערכות אלו אלא אם יעשה עבודת מודעות לעומק. אז תלמד דברים מ"אחרים" אבל עם מודעות ..וקודם כל עם עצמך..ומשם הלאה.. וסליחה שאני מקצינה עכשיו ועוד בהמשך אבל מן הראוי אעשה זאת : מי קבע את נקודות הציון לאותם נותני הוראות לאותם מפציצים בהירושימה שבמעשיהם רצחו אלפי אנשים בפצצה אחת?מי קבע עבור שוטר נאצי את נקודות הציון שיש לו לשאוף אליהן ומהו רגש גבוה ונמוך בשבילו?האם הוא האמין שהשנאה שלו כלפי עם מסויים או שונים ממנו היא רעה או שלילית או נמוכה?או חיבוית ומקדמת וגבוהה? מהו רגש גבוה ונקודות הציון עבור מחבל מתאבד שמאמין בכל ליבו שהוא מגיע לגן עדן כשמתאבד בהרג אנשים רבים שמוגדרים כאויביו?נקודות ציון שלו! .......שלו?של מי? מי קבע לו מה טוב ומה רע? האם המעשה שלו הוא טוב ומוביל לגן עדן או רע ומוביל לגיהנום?

maysabel

New member
המשך גם ארוך חח

מי שחי מהגדרות כאלו ונקודות שיש לשאוף אליהן ללא מודעות כנה ואמיתית..האם זהו דבר שהוא באמת תולדה שלו ולא של "אחרים" שקובעים בשבילו לתועלתם?זה מאד "מסוכן"..זאת הדרך החכמה,המתוחכמת ביותר לשלול את החופש של האדם והיותו הוא...המטרות הכי קלות ל"שטיפות מוח"..זה "מסכון" כי גם אם מצד אחד יכול להוביל באמת לאחווה וכבוד וכו' באותה הקלות זה יכול להוביל להיפך ממנו.. אלו נקודות אחיזה -אבל האחיזה כאן לא שלך באמת אלא של "אחרים" בך המפעילים את המריונטה שלך. אם נחזור לספר "על העיוורון"- לאן נעלמה מערכת המוסר של האנשים שהתעוורו?לאן נעלמו רגשות גבוהים ונקודות הציון של האנשים שפתאום התעוורו?העיוורים הללו ?כשזה בא מהחיצון ולא מהפנימיות ממש ממש ממש ברגע שנעלם קשר האחיזה בנקודות הציון הכל מתמוטט..תוהו ובוהו.. :)) - לאן נעלמו הרגשות ה"גבוהים" של האנשים כשהוסרה להם הראיה-הקשר עם ה"חיצון"..ראיה-תרתי משמע וגם החוליה הזאת שהחזיקה כנקודת ציון שיש לשאוף אליה ועל זה אולי הסתמכה ההבדלה שלהם בין הטוב לבין הרע?בין מותר לאסור?כל מערכת המוסר התמוטטה ברגע.. אז מי עושה את ההפרדות באמת? רק מי שלא גילה את כל הקשר שבין חוליות השרשרת..לא כך? הדבר היחיד שלא נעלם לעולם בלי קשר לכלום זה ה"נקודה" שבך מבפנים..שרק מודעות תוכל לחבר אותך אליה. כאשר אתה חי מנקודות ציון של הגדרות שנקבעו (בדרך כלל אפילו לא מזהים מי קבע במקור אותן) אתה פשוט מופעל ועוד מאמין בכל ליבך שזה אתה..מה עוד שאתה מופעל על ידי אחרים האוחזים בך..לתועלתם וטובתם בלבד.. הדרך היחידה לא להיות מופעל על ידי המחשבות/רגשות של עצמך..ובטח שלא להיות מופעל על-ידי האחרים המגדירים לך נקודות ציון שבצורה מתוחכמת עוד שמעבירים את זה כאילו הן נקודות של עצמך- הדרך היחידה לא להיות מריונטה של "עצמך המדומה" ושל "אחרים" -היא המודעות!מודעות השוברת את מערכת האמונות שלך כחלק ממך..כאתה.. עבודת מודעות..ההבדל ה"דק"..מתוך מודעות אתה חופשי וכל מה שינבע מבפנים עצמך באמת ,כשאתה מאיר משם ומחובר אליו ולמעשיך, לא יוכל לפגוע במרחב המקודש של שום דבר אחר וכי הדבר האחר הזה הוא אתה עצמך גם.. זה אשר אני אומרת.. לא מאמינה בדרך של למכור שיטות בסדנאות כשהמוכרים לא יודעים הם בעצמם מה הם מוכרים ולא את הנפש של זה הקונה.. אני רוצה ואומרת לתת יד ולהיות שם..לאדם ללכת תמיד -לא בעקבותיי -אלא בעקבות עצמו. וזהו המסע והוא לא קל.. כשאתה מאיר עוד ועוד בתוך עצמך, אתה תוכל רק לשדר עוד אור ועוד אור החוצה..אתה לא תצטרך "לאלץ" איזה תדר אתה מעביר ולא תצטרך למכור שום תדר, לדמיין שום צורה גיאומטרית בשום צבע המחבר ממך לבין החוצה..אתה פשוט בעצם נוכחותך כבר תשדר את התדר הזה וכשהאור הגדל עוד ועוד בך יוקרן ממך החוצה -ללא צורך בשליטה כלל וכלל בעוצמה של עצמך ..אתה פשוט יודע..יודע ומאיר מעצמך..כי אתה אתה ואתה חופשי.. בזה אני סוגרת את הפה הגדול שלי - אנשים עוד יתפסו אותי כ"מגעילה" ויצליבו אותי :)) ו...........עייפתי למען האמת..אבל מסיימת בכך באומרי שאני מאמינה בכל ליבי ובעצם יודעת שהדבר היחיד שיש לשאוף אליו הוא היותך עצמך..היותך חופשי..החופש..משם "אלוהים גדול"..תרתי משמע.. וכמובן ט.ל.ח. (כי הבנקאים מחזיקים בכל המערכות למעשה חחחחח)

eliya-l

New member
../images/Emo99.gif נפלא מאיזה ../images/Emo23.gif כל מילה נוספת מיותרת

maysabel

New member
תודה אליה :))

סוד-אי אפשר להכניס עוד מילה -לא נשאר מקום מרוב שזה ארוך חח שמת לב שהמנהל מעוסבן עלייך? אבל באמת שאולי גם את מעוסבנת קצת אה?ומגיבה בעסבים טיפה..שימי לב יקירה.. זוכרת את הפסים אליה? :)) אז המנהל מעוסבן..אז? בשפה שלי אומרים: Quem não chora não mama תרגום: מי שלא בוכה לא יונק חחחחחחחחחח (סתם צחוק ואל תקחו שום דבר אישי..כזאת אני צוחקת בלי כוונות סתם כשאני באנרגיות הללו של שטות ומשטויות..ובלי קשר ..גם על עצמי..) זהו..לא רוצה לעסבן עוד את המנהל שאוהבת מאד מאד(מתחנפת..) הלכתי לפני שיעיף עליי כפהההה דיררר בלאקקק כפה! ביי..

eliya-l

New member
חחחחח מאיזוש''''

אספר לך בהכי סוד שרק אפשר.... אני בכלל לא מעוסבנת... דווקא במצב רוח נפלא ומדהים.... מה לעשות לא יכולה להפוך אותו להיות עסבני - את המסב רוך שלי. אני חושבת שאני מגיבה בעניינות לנושא וממש לא בכעס ולא בעצבים. כהרגלי יקירתי אני אומרת את שיש לי לומר ותו לא.

מאיזה תודה../images/Emo23.gif

אהבתי כל מילה. והיה הרבה מה לאהוב. צריך לחשוב על זה, ואני מת מעייפות עכשיו. אגיב מחר. לילה טוב.

maysabel

New member
כבר הגבת :))

וכי ליבך שמת וחשתי המון אנרגיה של אהבה עוד נדבר על זה..אני בטוחה.. חוץ מזה מחר עד שישי אני בכפר יהושע מישהו חוטף אותי לשם :)) לילה טוב יעקב יקר

מאמיה

New member
מאיזה תודה ../images/Emo45.gif

להבדיל ממה שאת אולי חושבת, הסכמתי עם רוב הדברים שאמרת וזה עדיין לא סותר בעיניי את קיומו של רגש גבוה או נמוך. אצטט אותך שוב, באהבה לתוכן הדברים שנאמרו "אני טוענת שיש מגוון ושיש לחוש היטב כל מגוון ללא שיפוט ואשמה..להיות מודע,להתרחב מכך, לתת ביטוי (כאן חייבת להדגיש לא כמעשה פוגע כמובן)" אני חושבת שהבהרת לי יותר שמה שחשוב זה לא השיפוט של רגש גבוה/נמוך אלא - לחשוב לפני המעשה, לוודא שהמעשה והמחשבות שמובילות אליו אינן פוגעות. אני לא מאמינה בפסילה של רגשות, וההבנה שלי היא שבאנו כדי לחוות - טוב וגם רע לפי ההגדרות שלנו. ואם נלך אחורה להיסטוריה - טוב ורע משתנים בין התקופות - פעם העלו על מוקד מכשפות, ערפו ראשי מעשנים ועוד כהנה וכהנה מעשים שהיום נתפסים אסורים. לעומת זאת פעם נתנו כבוד לאמא אדמה ולאויר שאנחנו נושמים ובכלל לטבע. רגש גבוה בעיניי זה בעיקר החיבור למקום הנקי והלא פוגע. תודה על ההבהרה.

מאמיה

New member
ועוד דבר

כמובן שלא משנה מה הרגש מה שחשוב זו עבודת המודעות שנעשית בעקבותיו. ואני כן חושבת שכדי לעשות עבודת מודעות צריך לעצור ולחשוב על הרגש. מה הוא מבטא, מאיפה הוא בא, לאן הוא מוביל.... ואת בטח לא תסכימי להגדיר עבורי את המילה מודעות - הא?

מאמיה

New member
אחרון ודי

פתאום נפל לי האסימון...... הקורס הזה מקצר לנו את הדרך. אנחנו לא חייבים לעבור את כל החוויות שהנשמה בחרה לעצמה לתהליך. אנחנו יכולים לבחור את הרגשות שלנו בלי לפגוע בתהליכי המודעות שהנשמה רוצה לעבור. נ.ב. - טוב עדיף שאשתוק לפני שיתנפלו עליי שוב
המון המון אהבה אמיתית וכנה מיה

maysabel

New member
מאמיה..

נלאור מה כתבת-ראה לי כי לא הבנת את דבריי..ואולי אפילו "עיוותת"או שהבנת "הפוך".. לא משנה..גם זה יבוא..או שלא באמת לא משנה שבת של חיוך לך וחיבוק מאיזה

מאמיה

New member
זוית ראייה

הבנתי מה שהבנתי... והבנת מה שהבנת..... מה שבטוח אנחנו לא נמצאות באותו מקום ולכן לא יכולות לראות בדיוק אותו דבר

למעלה