חיבור למודעות על - מפגש 2 - חיבור לרגש הגבוה

maysabel

New member
העולם לא שטוח..

בטוח שאני לא רואה מזויות ראיה בלבד ובעיקר..בדיוק על עומק ועל הגובה אני מדברת..

הממ...

"לדעתי רגש הוא רגש – לא חשוב אם הוא גבוה או נמוך – אנחנו פשוט מרגישים אותו. אחד הדברים הקשים לנו ביותר הוא לכוון את מה שאנחנו מרגישים, להכיר בזכות הבחירה שלנו להרגיש מה שנרצה. אף אחד מלבד עצמנו לא מכתיב לנו מה להרגיש. אתה יכול להיכנס למסיבה בדאון או בהיי, ולפי זה תקבע אם תהנה או לא. אין לזה שום קשר למה שקורה סביבך באותה מסיבה. רגש גבוה מבחינתי הוא רגש מואר, רגש שמוביל את האדם ליצור שינוי שמקדם אותו בחייו והוא לא בוחר להתקע באותו מקום ולהיות מתוסכל." אם אדם לא עובר תהליך מודעות ועבודה עצמית לעומק הוא לא יוכל להכתיב לעצמו את מה שירגיש הוא יופעל מכל דבר שקורה סביבו ובהתאם לכך יוצפו הרגשות, לרוב זה לא בשליטה שלו יש המון המון קשר בין מה שאנחנו מרגישים לסביבה שלנו כי שם נמצאים הטריגרים , הם תמיד מגיעים מסביבנו ומפעילים מה שבתוכנו ואין לנו שליטה עליו אם תשימי לב רוב האנשים כשהם ברגש מואר כמו שאת קוראת לזה לא עושים שינוי כי הם במילא אומרים טוב לנו (ולא משנה אם באמת טוב להם או שזו אשלייה של רגש גבוה או זיוף) מתי אדם מחפש את השינוי כשהוא נמצא ברגש נמוך כפי שאת מכנה אני חושבת בדיוק הפוך ממך ברגש מואר האדם בוחר להתקע כי לא מחפש שינוי בטוב שלו, וברגש נמוך הוא מחפש את השינוי

א ט ו

New member
מאמיה: לא הבנתי מה אני יכול לקחת

מכל זה עבורי לסמינרים שאני מעביר. אפרים נתן לי חומר ברור ומובן וגם מהתגובות אליו יכולתי לברור ולהוסיף לחומר (ראיתי שלכולם היה לך מה להעיר למעט לאפרים, אז מה איתו?) אבל את אינך נותנת לי דבר ממשי, שאפשר 'לגעת' בו. מה יהיה? אקח לי את דבריה הנבונים של מאיזה ואוסיף אותם כחומר לסמינר.

eliya-l

New member
../images/Emo4.gif האמת היא אטו שעדיין לא הצלחתי

להבין אם הכל ציניות/לגלוג או רק חלקה

מאמיה

New member
א ט ו

אינני יכולה לבחור עבורך את החומרים שאתה לוקח לסמינרים שאתה מעביר. אני שמחה שמתוך הדיון הזה מצאת משהו שהתחברת אליו, שאתה יכול 'לגעת' בו. אתה גם יכול לדמיין את עצמך פותח 'קונוס ירוק' של אהבה, הכלה, שמחה אל הקבוצה שלך לפני המפגש. שים לב איך המפגש עובר אחר כך. שים לב שהמשתתפים יהיו הרבה יותר שמחים כשתשדר להם שמחה. לא רק התוכן של המפגש חשוב. יש חשיבות עצומה למה שאתה משדר באותו מפגש.

רגש כגורם...../images/Emo42.gif

"הרגש מעכב זרימה חופשית ופועל כמחסום לה. עם זאת התפרצות רגשית היא המאפשרת לך לשמור על שפיותך. אין זה משנה איזה רגש מפעיל אותך ברגע מסוים, היכולת להגיב רגשית - כל עוד אינך יודע אחרת - משמשת שסתום ביטחון לשחרור לחציך. התפרצויות אלה באות לידי ביטוי בחלום ובערוּת בסמלי התודעה. בגלל הבנה חסרה אינך מזהה את הקשר בין התפרצות ליצירתיות, ואינך מסוגל להבין שאין הן מנוגדות, אלא יוצרות תנועה ותנודה בתודעה ובסמלי התודעה. ללא תנועה ותנודה אלה היו התודעה והסמלים מקבלים מאפיינים קבועים בלתי מִשתנים. זהו פרדוקס היוצר בין מתח וניגודים אִפשור, ואִפשור זה, כפי שכבר הוסבר, הוא בריאה. כלומר, מתוך כאוס של מתח וניגודים מתאפשר האִפשור המאפשר בריאה חדשה." קטע קטן בלבד מתוך נושא רחב ששמו "רגשות" מתוך הספר "אתה - תהיה אשר תהיה" זכויות שמורות - אפרים נ.ב. אטו מדוע אתה דואג לי, קח מה שמתאים לך וסע לשלום.

eliya-l

New member
מאוד מאוד השתדלתי לקרוא את הדברים

שהבאת לכאן, האמת היא יצאתי קצת מבולבלת ממך. מצד אחד את כותבת: "לדעתי רגש הוא רגש – לא חשוב אם הוא גבוה או נמוך – אנחנו פשוט מרגישים אותו" - וכבר "הבנו" עוד קודם לכן שאין כזה דבר שנקרא רגש גבוה או רגש נמוך. ומצד שני את מביאה לכאן חומר שאת קוראת לו: "....חיבור לרגש הגבוה" ................. אז.................. נא להחליט יש או אין רגש גבוה או נמוך או שיש רק רגשות. מה טעם להביא לכאן דברים שלמעשה "אינם קיימים ומתקיימים?" ובאשר לקונוסים וכיוצ"ב, יש גם צינורות, וגם פרצי אור וספירלות ושלא אשכח חבלים והכל שיצאו מהלב אל לב אחר לטיפול ועוד ועוד...... שום כלום בחומר הזה שהבאת לנו אינו חדש. הדברים נאמרים בצורה כזו או אחרת .......... כמה שהייתי רוצה לשמוע דברים חדשים! אנשים סביבך מאמיה תמיד יהיו מושפעים ממך וממה שאת מקרינה בדיוק כשם שאת תהיי מושפעת מאחרים שסובבים לך.

netad169

New member
אני אוהבת את מה שאת מביאה

גם אם לא מסכימה תמיד עם הדברים, יש לי אפשרות לבדוק את עצמי ולברר ביני לבין עצמי שוב תובנות שהבנתי וקטעים לא ברורים עדיין. כל רגש וחוויה מאפשרים לנו למידה ועבודת מודעות, ואני מסכימה עם הנאמר כבר שאפשר לוותר על תיוג הרגש תחת הכותרת נמוך או גבוה. באשר לתירגול עצמו. תהיתי מדוע הוא מתחיל באדם אחר ורק אחר כך עובר לתירגול עצמי. תודה על ההשקעה שבהבאת המידע.

eliya-l

New member
נטע התרגול דווקא כן מתייחס לעצמי

ובחינת עצמי ורק לאחר מכן עובר למטופל. העניין הוא שלא ברור לי למשל איך זה שכבר בשעור שני של לימוד "מודעות" - תודעת על או איך שלא קוראים לזה, כבר מדברים על מטופל שהוא איננו עצמי? -- מוזר ביותר.

מאמיה

New member
אליה

נסי לוותר על הדין וקראי שוב את מה שנאמר כאן. אל תבדקי אם זה חדש או ישן. אל תתעמקי ב-קונוס או צינור או חבל. תתמקדי במה שאת משדרת. איך את משפיעה על אחרים? איך את מושפעת מאחרים? למה? האם יש לך שליטה על כך? תעזרי בכלים שיש לך כדי ליצור שינוי שמתאים לך. ממש לא משנה אם תבחרי ברגש גבוה או נמוך. אם תבחרי בקונוס או בחבל. רק תעצרי לבחון את הרגשות ואת השירות שלהם עבורך.

eliya-l

New member
מאמיה

"דין" לא, זה לא דין. אני גם לא דיין. אומר לך במה אני מתמקדת - אני מתמקדת בנסיון לגרום לך להבין ש"מודעות להמונים" או "מודעות בגרוש" איננה רלוונטית זה לא מה שיעשה את "זה". אני מתמקדת בהבנה שלי שמה שאת מנסה להעביר זה "מודעות להמונים". את מאוד חמודה וגם מצחיקה ובאמת שאני מחבבת אותך, אך יחד עם זאת........... לקחת משפט שכתבתי לך ולנסות להעביר אותו אלי לרצון שבו אני אבחן את ................ זה חמוד להפליא אך העניין הוא שזה "לא עובד עלי". כשאני אומרת לך חומר ישן, משמע, חומר שדשים ולועסים בו שנים ארוכות, כל אחד בגירסא שלו עד שיצא המיץ. כשאני קוראת את ההודעות שלך רק אלו העוסקות במה שאת קוראת לו "חיבור ל...." למעשה עוד קודם שאני קוראת אלא רק כשאני פותחת את ההודעה שלך, האנרגיה שעולה מהן אינה נעימה לי בלשון המעטה. בה בשעה שהודעה כתובה רגילה שלך אינה "משפיעה" עלי. באשר להודעה השניה שלך מלמטה על רגש כזה ורגש אחר. ריפוי לא נעשה באמצעות "רגשות" - ריפוי נעשה באמצעות "אהבה" שאיננה רגש אלא תודעה - האם את זה את יכולה להכיל? סרטן יקירתי ממש לא נגרם בשל רגש "נמוך" - אדם מלא טינה ושנאה - אני ממש לא יודעת מהיכן הוצאת את המשפט הזה, אך אם זה משקף את מה שלמדת ואת הידיעות שלך אז על זה נאמר - "אללי לי וכאשר יגורתי בא לי" בורות לשמה! וכן במקרה הזה אני בהחלט מרשה לעצמי להיות "דין" וגם "דיין". רק המשפט האחרון שלך שאליו התייחסתי מחזיר אותי להודעה הקודמת שלך ולהתייחסות שלי שם להודעה של נטע אלי ובא אני אומרת: אנסה להסביר למה אני מתכוונת וההסבר הכי נכון לזאת הוא מה שקורה בשנים האחרונות עם ה"רייקי". אנשים למדו רייקי 1,2,3 ברצף ומיד לאחר שקיבלו תעודת מאסטר החלו ללמד - מבלי שאפשרו לעצמם באמת להבין מה הם עושים, איך הדברים עובדים, כיצד הם משפיעים ועוד המון דברים. כך גם עם קבוצת החמש ועם כל מיני תורות אחרות שמועברות ע"י כל מיני מתקשרים/מטפלים. סיימתם ללמוד - וואלה חכו עם הריצה המטורפת ללמד ולהעביר הלאה ולהשיב לעצמכם את הכסף ששילמתם ולהרוויח! הפנימו את החומר כמו שצריך, תנו לו לחלחל ולחדור אליכם ומשאתם בטוחים לאחר תקופה שיש בידכם את היכולות להעביר הלאה, לטפל או לכל דבר אחר - קדימה צאו לדרך. אך זה לא קורה. אם ניקח את הדברים שלך שאת הבאת בימים האחרונים - את החשש לטפל והאם באמת זה הזמן - נטע, הלוואי וכולם היו כמוך בקטע הזה של בדיקה עצמית, חשש או יותר נכון התלבטות האם זה נכון, האם זה הזמן וכו'. שיהיה לך יום נפלא

מאמיה

New member
מודעות להמונים

אני מרגישה את ההתנגדות העזה שלך ל"מודעות להמונים" שאני מביאה. הקורס הזה שם את הדגש על כך שלא חייבים להתאמץ במשך שנים כדי לשנות מודעות. צריך לרצות לשנות את המודעות והיא כבר השתנתה. התדרים שמועברים מקצרים את התהליך להעלאת המודעות, ואת החוויות שקשורות בכך אני חווה כל יום. חשוב לי שתדעי שכסף הוא ממש לא הסיבה לריצה המטורפת שלי ללמד ולהעביר הלאה. הריצה שלי נובעת מתוך דפוס - אני לא שומרת בבטן. אם אני זכיתי בהארה - למה שלא יזכו בה עוד רבים. אם אני זכיתי לשנות את החיים שלי בצורה דרסטית כל כך בזמן קצר כל כך ולטובה כל כך, וזה פשוט כל כך, אין סיבה להשאיר זאת אצלי. מהרגע הראשון הבהרתי שהניסיון שלי בתחום (בגלגול הזה) שואף לאפס. לא מתיימרת להעביר למישהו את מה שאין לי. אבל אני בהחלט מרגישה שיש לי הרבה להעביר מתוך המידעים שלמדתי. בנוסף לכך, מי שיצא לו להרגיש את התדרים המועברים בתקשורים ואת קיצורי הדרך שהם מביאים עמם, לא יכול להתכחש לעוצמה שלהם, ולכן אני אחזור ואזמין אתכם להצטרף לקבוצה. אני מבינה שיש לך הרבה ידע, ואני מניחה שצברת אותו לאורך זמן רב שאיפשר לך להפנים אותו ולתת לו לחלחל. יש לי הרבה כבוד לכך. אצלי התהליך הוא שונה. וכנראה שלא הייתי מתחברת לעולם אל הרוחניות הזו אם לא הייתי עוברת את התהליכים האלה בצורה העוצמתית שבה עברתי אותם. מבחינתי כל המודעות הזו לא דשו בה שנים. זו פעם ראשונה שנחשפתי אליה. וכמוני יש המונים. האם אסור שהם יחשפו למודעות אם הם לא נמצאים בתהליך ארוך שנים של הפנמה? יכול להיות שזה לא נכון "לשפוט" את הרגשות. ממה שהבנתי מהדיון הזה, יש גישות שונות. זו בדיוק הסיבה לקיומו של דיון - אנשים שונים נחשפים לגישות שונות, ובוחרים את מה שמתאים להם.

eliya-l

New member
מאמיה

אני מאוד שמחה שכסף הוא לא הגורם לריצה המטורפת שלך ללמד ולהעביר הלאה. אך לא הבנת את דברי במלואם ואנסה להסביר. אינני סבורה שצריך להמתין "שנים" בכדי לשנות מודעות ואף פעם לא האמנתי שיש צורך בלהמתין שנים - אך יש צורך בלהמתין תקופה כלשהיא שסביר להניח כי היא אינדבידואלית לגבי כל פרט. אך עדיין יש צורך בהמתנה ובעיכול בדיוק כשם שכאשר אנחנו אוכלים מזון, דרוש למזון זמן בכדי להתעכל בגוף ולהפוך להיות אנרגיה שתניע את הגוף הזה שלנו. אינני יודעת מתי התחלת ומתי סיימת את הלימודים שלך, אינני יודעת מתי התחלת ללמד. נכון לרגע זה, ההבנות שלי, התחושות שלי, ה"ידע" שלי וכל כולי אומרים וזועקים לגביך שזה מוקדם מדי!!! יתכן ויש לך הרבה מה להעביר, ויתכן ו"זכית" לשנות את החיים שלך בצורה דרסטית (מה שאינני בטוחה לגביו) יש לי גם בעייה נוראית לגבי ה"הארה" שזכית לקבל... אבל וברם....... ורק ימים יגידו - טרם הצלחת להכיל את מה שאת חושבת שאת מכילה.

eliya-l

New member
אופס' וכמובן ששכחתי להוסיף

את חוסר ההתייחסות שלך לאמירה שלי אליך ריפוי לא נעשה באמצעות "רגשות" - ריפוי נעשה באמצעות "אהבה" שאיננה רגש אלא תודעה - האם את זה את יכולה להכיל? סרטן יקירתי ממש לא נגרם בשל רגש "נמוך" - אדם מלא טינה ושנאה - אני ממש לא יודעת מהיכן הוצאת את המשפט הזה, אך אם זה משקף את מה שלמדת ואת הידיעות שלך אז על זה נאמר - "אללי לי וכאשר יגורתי בא לי" בורות לשמה! וכן במקרה הזה אני בהחלט מרשה לעצמי להיות "דין" וגם "דיין". דילגת על זה בקלילות רבה!!! כאשר מישהו שמתיימר ללמד אחרים כותב שטות גמורה שכזו על סרטן אז מה הפלא שאני לא מבינה כיצד את מרשה לעצמך ללמד אחרים.

מאמיה

New member
הכלה

אליה, אני לא רוצה ולפיכך גם לא יכולה להכיל את האנרגיה שאת משדרת לי. אני חוזרת שוב על ההצעה שלי - תבדקי מה את משדרת? תבדקי על איזה כפתורים לחצתי? לגבי נושא הריפוי והחולי..... אני ממליצה לקרוא את הספרים: לחיות מתוך שמחה/סאניה רומאן, רפא את חייך/לואיז היי, ידי האור/ברברה אן ברונן יש כמובן עוד אינספור מקורות שמתייחסים לכך. ואשמח אם תפני אותי למקורות שמסבירים אחרת - לכאלה עוד לא נחשפתי, ואני בהחלט פתוחה לקרוא גם מידע אחר.

eliya-l

New member
מאמיה - לכשתהיה לך יכולת ליצור

משל עצמך ולא לעוות דברים שנאמרו ונכתבו על ידי אחרים ומכשתביני שזה מה שאת עושה - אשמח מאוד מאוד להפנות אותך למקומות ולחומרים אחרים ונוספים. עד אז....................... שיהיה לך שבוע מופלא

מאמיה

New member
רגש גבוה ונמוך

בלי שיפוט כאשר אדם במודעות והוא חש כעס, שנאה, קנאה, פחד וכדו', הוא יכול וצריך לעצור ולבחון מה הרגש הזה משרת אותי. ברגע שהוא עוצר ובוחן מה הרגש משרת אותו, אז הוא יכול לגלות את הדפוסים שלו, אז הוא יכול לבחור מה הוא באמת רוצה והאם זה משרת את המטרות "הגדולות" יותר שלו - גדולות במובן של "מעבר לרגע הנוכחי". אם נבחן את הפחד למשל אז פחד בדרך כלל משרת אותנו כדי לעצור את עצמנו מלעשות משהו. לפעמים זה מצוין לפחד כי לטווח הארוך קפיצה מהגג לא משרתת את המטרות שלי. ולפעמים זה פשוט גורם לי לא לפתח מערכת יחסים עם אנשים אחרים, או לא להתקדם בעבודה כי אני עשוי להכשל, וכדו'. אני לא אומרת אל תפחדו, או אל תכעסו. אני אומרת שצריך להיות מודעים לרגשות שלנו, להבין מה הם גורמים לנו לעשות, ולבחור ברגש המתאים שמשרת אותי למטרות "הגדולות" שלי. כשאנחנו מודעים לרגשות שלנו אנחנו גם מודעים לרגשות של אחרים ופחות נפגעים מהם, יותר מכילים אותם. המידעים של מודעות על מתייחסים אלינו כשליחים בבריאה. שליחים שבאו להפיץ את המודעות מתוך דוגמא אישית. בלי שיפוט..... אם אני מקנאה, שונאת, כועסת רוב הזמן, האנשים מסביבי חושבים: כל דבר קטן מפחיד אותה, היא כל הזמן כועסת - אני חושבת שהמודעות הזאת לא עשתה לה טוב. אם אני שמחה, אוהבת, בטוחה בעצמי ובבריאה רוב הזמן, האנשים מסביבי חושבים: וואלה, תראה מה המודעות עשתה לה, היא מלאה אושר וחיות, היא קורנת. גם אני רוצה להרגיש ככה. ושוב, בלי שיפוט, הרגשות הנמוכים גורמים למחלות! הרגשות הגבוהים מרפאים ממחלות! זו עובדה! למה? למה אדם מלא טינה ושנאה מפתח סרטן? למה צחוק מרפא ומשכך כאבים? זה לא שאסור לכעוס, או אסור לפחד. רגש הוא רגש - תרגיש אותו, תאפשר לו לשרת אותך, לקדם אותך. אל תתבוסס בו. אל תתקע איתו. מאיזה דיברה על תחושת היי תמידית, אובססיבית, פאתולוגית. גם זה לא טוב. זה לא רגש גבוה, זה לא מואר. זה לא מקדם. זו התבוססות ברגש מסוים שמאפשר לי לברוח מרגשות אחרים.

neophile

New member
השימוש בשפה הוא בעייתי

אחד הדברים החשובים ביותר שגורדג'יף לימד זאת חשיבות השפה המקצועית כשעוסקית במכונת האדם . כשם שיש חשיבות לשפה מקצועית בהנדסה,כימיה וכו' כך יש חשיבות לשפה מקצועית בתחום פיתוח האפשרויות הגלומות באדם . אני חושב שיש אנשים שהם כעסנים מטבעם ויש כאלה שהם קנאים מטבעם ורוכשנים ואם בוחנים את כלל האנשים מהר מאוד מגלים טיפוסים מסוימים . לא אומר שאדם הוא רק טיפוס , אלה שלכל אחד יש טיפוס מסויים שבעיקר דרכו הוא מתנהל . אני נוטה לחשוב שהטיפוס משפיע בעיקר על החיים הפיזים אך ברמות גבוהות יותר של תודעה חוקים אחרים תקפים בכך שונה אדם שמפתח את המודעות שלו , במודעות שלו לרבדים שונים . כל האנשים כועסים... וזה חלק מהחיים אי אפשר למנוע את זה מה שכן אפשר זה לפתח יכולות ביטוי נוספות כמו גם יכולות המרה כך שמתי שהכעס עולה מנתבים אותו באופן מודע ומלבד זה פיתוח של חמלה או מרכז הלב שזאת עבודה ממושכת

מאמיה

New member
סיכום

בעקבות הדיונים הארוכים שהתנהלו פה קיבלתי כמה הבנות שאני רוצה לשתף אתכם בהן אני לא בדיוק מביאה לכם את הקורס של "חיבור למודעות-על" של לילה. אני מתבססת על אותם תקשורים כדי להביא לכם את ההבנות שלי. ההבנות האלה מבוססות על החיים שלי (חברים, משפחה,חוויות, תרבות, ערכים, חוקים, לימודים) ועל ההדרכה שלי. אני מרגישה שגם את ההדרכה שלי אני מתרגמת (ברשות כמובן), ואני מאמינה שזה נכון לכל אחד שמעביר מודעות מכל סוג שהיא. התנגדויות יש, היו ויהיו - כל אחד מתחבר למה שנכון עבורו. תבחרו אם לקחת או לא לקחת את הנאמר - כולו או חלקו. אנשים שמעבירים סדנאות מודעות יש מכל הסוגים והמינים. אתם יכולים להלחם בזה או לקבל את זה. מה שצריך לקרות קורה. אני חושבת שלא סתם הגעתי לפורום הזה. יש לי המון מה ללמוד מהמשתתפים פה - גם כשלפעמים קשה לי לקבל את דבריהם או את הדרך בה הם מעבירים לי אותם. ולדעתי הצנועה, גם אני יכולה לתרום לכם המון. נסו להיות פתוחים וקשובים. לא הכל תואם למה שאתם יודעים, לא עם הכל אתם מסכימים, ובהחלט יש לי עוד מה ללמוד, כמו לכל אחד ואחד בפורום הזה. תהיו פתוחים להקשיב לדברים ולבחון מחדש את מערכת האמונות שלכם. בעיניי, זה הבסיס לתהליך המודעות. אני מקווה שבעתיד התגובות יתייחסו בעיקר לתוכן. להבנתי אין מהות בהתעסקות אם זו מודעות להמונים, או אם עליי לחכות עוד כך וכך שנים עד שאכיל את כל המידע, או מה בדיוק מקבל האחרון באותו טלפון שבור.

למעלה