9.9A זה 2200W . וזה רק מגבר סטראו . צריכת 10A זה תנור חימום לחורף . כול שעת שימוש זה 1.5 ש"ח זה כמה מאות שקלים בחודש . לא ניראה לי הדיונייש לי מערכת סטריאו טובה שסה״כ צורכת כמעט 9.9 אמפר
המאמ״ת (B10) הוא כנראה 10 אמפר
האם תיתכן בעיה אם כל המערכת תפעל ?
כמו כן האם ידוע על מאמ״ת רגיש ואיכותי יותר למכשירים אלקטרונים ?
תודה
רון . פעם אתה כותב . מגבר סטראו . אחרי זה אתה כותב : מגבר כבד מאוד 5 ערוצים . פעם אתה כותב : צורך 6A . בפתיח אתה כותב . צורך 9.9A . תחליט מה יש לך בבית . דעתי האישית כלום . סתם חיברתה שאלה . ואיך אפשר לחבר מגבר אחד ל2 שקעים מעניין אותי . יתר הרכבים צורים אפס הספקתודה
מגבר כבד מאד 5 ערוצים משקל כולל 41 קילו - 6 אמפר
עד היום לא הייתה כל בעיה של חשמל כי חיברתי ל 2 שקעים שונים וכעת חושב אולי לחבר לאותו שקע ?
בחורציק . הצרכן הסופי זה רמקולים . ולא מישקל . אין לו בבית רמקולים של 1400W RMS . כי תוך 5 דקות הוא מאבד את השמיעה . אים מחוברים רמקולים רגילים שיש בשוק היום בהספקים רגילים. זה גג 100W מקסימום בRMS . הספק אמיתי . ולא סתם מדבקה . הקבלים הנתענים זה כמה שניות וזהוא . וגם עוצמה נימדדת בDB אין לי את הטבלה כאן . אדם שומע בעוצמה של 100DB וזה מוגזם . ומקבל כאבים. אז 1400W זה לפחות 250DB . חירש תוך 3 דקות נהייהאיך אתה יודע איזה מגבר יש לו? למה לנחש סתם. כתב כבד מאד, אז תאמין.
העובדה היא שקיימים בשוק מגברים ש"לוקח להם" כרבע שעה ואולי אף יותר, עד שהם מגיעים להספק ולאיכות הצליל המובטחת, למרות שכפי דעתך, קבלים נטענים תוך שניות, ואני עדיין לא מדבר על מגברי שפופרות אלא על טרנזיסטוריים דווקא. קח לדוגמא את ה"כנופייה" הזו: https://www.zap.co.il/models.aspx?s...ThzMmAian_wuBMnGWBSRtt7EEH6KIDkRoC9y8QAvD_BwEבחורציק . הצרכן הסופי זה רמקולים . ולא מישקל . אין לו בבית רמקולים של 1400W RMS . כי תוך 5 דקות הוא מאבד את השמיעה . אים מחוברים רמקולים רגילים שיש בשוק היום בהספקים רגילים. זה גג 100W מקסימום בRMS . הספק אמיתי . ולא סתם מדבקה . הקבלים הנתענים זה כמה שניות וזהוא . וגם עוצמה נימדדת בDB אין לי את הטבלה כאן . אדם שומע בעוצמה של 100DB וזה מוגזם . ומקבל כאבים. אז 1400W זה לפחות 250DB . חירש תוך 3 דקות נהייה
העובדה היא שקיימים בשוק מגברים ש"לוקח להם" כרבע שעה ואולי אף יותר, עד שהם מגיעים להספק ולאיכות הצליל המובטחת, למרות שכפי דעתך, קבלים נטענים תוך שניות, ואני עדיין לא מדבר על מגברי שפופרות אלא על טרנזיסטוריים דווקא. קח לדוגמא את ה"כנופייה" הזו: https://www.zap.co.il/models.aspx?s...ThzMmAian_wuBMnGWBSRtt7EEH6KIDkRoC9y8QAvD_BwE
למגבר שפופרתי לוקח זמן "להתחמם" כראוי, וזה כדי שהשפופרות תפקנה את הקו הליניארי שלהן באופן המיטבי.
בכל מקרה, ישנם הדוגלים בכך שמוטב שלא לכבות את המגבר כלל, ובכך להותיר את השפופרות חמות כל הזמן ואת הקבלים מאידך טעונים כל הזמן.
פעם היה כאן דיון בנוגע לואטים ולרמת העיוות שהמגבר מפיק.מוישה אתה צודק ,במה שכתבתה . אבל המחלוקת היא כמה W הוא מנצל מהמגבר ???? אולי 50W לגדולים. ולרמגולים הקטנים 10W RMS . שביחד שה 130' RMS . זוכר את הרמקול פילפיס 12' שמכרו ערום 25W . אצל רדיו גולשטיין בשנות ה60 . היום הווטים עלו במיסזפרים . אני קניתי לבת שלי בידורית 400W היא ליצנית . הספק כח הוא חיצוני 15V 4A זה ביחד 60W . שאלתי את המוכר איך ספק של 60W יכול לתת למגבר להטצי 400W . לא ענה לי הבחור מיטלבת כמה שקעים לחבר למגבר .
צודק האוזן היא לוגרטימית . אבל הצרכן הסופי בבייתו הוא לא 2500W (הרמקולים) כמו שהוא מתאר 9.9A צריכת זרם מחברת החשמל . יש לו 2 רמקולים אולי 12' גג הספק 25W . וייתר ה3 הם 6' בטח . סנטר ואחוריים . שההספק שלהם הוא אולי 10W. זוכר את שנות ה60 שבנינו מגבר 3 W עים מנורה EL84 . איזה עוצמה הייה למגבר . אחרי זה מגבר 10W עים 2 מנורות EL84 . ובסוף מגבר 20W עים 2 מנורות EL34 זה היה כבר ללהקה . לגיטרה חשמלית .וואט מיתהפך בקיברו מה עשו מהווטים שלופעם היה כאן דיון בנוגע לואטים ולרמת העיוות שהמגבר מפיק.
כדי לשמוע "פי 2" בעצמה, אתה צריך להעלות הספק RMS בפי 10.
ולכן, מגבר של 100W RMS היא "כפול" בעצמתו (לפחות תיאורטית) ממגבר של 10W RMS, כי השמיעה שלנו אינה לינארית אלא לוגריתמית, דהיינו פי 2 לאוזן = פי 10 במגבר. אז נכון. זה תלוי גם באיכות הרמקולים וברמת הנצילות שלהם ובעוד גורמים, אבל זה מה שקורה בגדול.
אז למה שייקרעו לך האוזניים?
הן תיקרענה אם העיוותים יהיו משמעותיים, כי ההרמוניות הזרות יהרסו לך את הבריאות.
ובדקתי את זה פעם עם מכשירי הקלטה על סרטים: טייפ סלילים של REVOX V/S AKAI.
הקלטה של אותו מקור ואותו תקליט נשמע לי נהדר ב-AKAI (תדרים גבוהים יפים וגוון צליל מבריק), לעומת ה-REVOX, שלא הגיע לרמת הגבוהים שאליהם הגיע המתחרה.
אבל לאחר האזנה של שעתיים, חשתי בכאב ראש נוראי כשהשתמשתי ב-AKAI, דבר שלא קרה לי ב-REVOX מעולם.
לקחתי את 2 המכשירים למעבדת שמע, והקלטתי עליהם גל מרובע בתדר עולה.
אז נכון! ה-AKAI הצליח להשמיע תחום תדרים מרשים יותר, אבל ב-REVOX ההקלטה הייתה די נקייה. ב-AKAI לעומת זאת, נשמעו יללות של עדרי תנים לאורך ההקלטה,
מה שמעיד על תדרים "פרזיטיים" שליוו את התדר המוביל. וזהו. זה מה שהורג אותך. לאו דווקא העצמה. התדרים שאינם מתאימים לתדר המקור, הם שמחרפנים לך את האוזן ואת המוח.
קרמר. אל תכתוב סתם, כי זה לא נכון. יש שנאי? יש קבלים אלקטרוליטיים? הפעלת המגבר צורכת המון זרם התחלתי.7 אמפר שווה כימעט 1500W RMS . שזה הספק עצום . של יום עצמעות בבמות . אים תפעיל את המגבר כול הרחוב ישמע את העוצמה הזו . ובבית יש לך רמקולים רגילים . שגג יתנו עוצמה של 50W RMS שבעוצמה כזו תהייה חירש אחרי 5 דקות של האזנה . אולי הנתיך במגבר הוא 7A 1500W זה הספק של תנור חימום על הריצפה . כך שהנתונים לא נכונים ססיפקתה
תודה.קרמר. אל תכתוב סתם, כי זה לא נכון. יש שנאי? יש קבלים אלקטרוליטיים? הפעלת המגבר צורכת המון זרם התחלתי.
בהמשך הוא יצרוך פחות, אבל עדיין יצרוך.
כן הייתי בודק האם 2 השקעים מחוברים לאותו מעגל, ואם כן, אז באמת שאין בעיה כי המעגל והמאמט מחזיקים את ההספק.
כן הייתי דואג להדק ברגים בלוח ובשקעים ואולי גם הייתי שוקל להגדיל את המאמ"ט ל-16 אמפר.
אפשר לקבל צילום של המגבר כולל המדבקה מאחור מה הנתונים של המגבר . וגם איזה רמקולים מחוברים למגבר . את הנתונים . כי הצרכן הוא הרמקולים . ולא המישקל של המגבר . תודה הטכנאי קרמרתודה.
שאלה : אם אחלק את הצרכנים ל 2 שקעים נפרדים עם 2 מאמט״ים זה תקין ?
כ״כ לפי הדוגמא, לא עדיף מאמ״ט 10 אמפר שהנתון קרוב לגבול , ואז המאמ״ט יקפוץ במקרה של בעיה ואם אגדיל אותו אולי המגבר יינזק במקרה של בעיה במקום המאמ״ט ?
אדון מנהל אני לא כותב סתם . כאשר הקבלים ניטענים . זה לוקח כמה שניות . ויש רליי שמנתק את המגבר עד הטעינה . גג צורל 40W הטעינה עד המילוי . כמו שכתבתי . הצרכן הסופי /עומס =זה הרמקולים . אין לו בבית רמקולים של 1400W RMS . כי תוך 5 דקות נהייה חירש . כול הרמקולים הם גג 100W RMS בשוק .קרמר. אל תכתוב סתם, כי זה לא נכון. יש שנאי? יש קבלים אלקטרוליטיים? הפעלת המגבר צורכת המון זרם התחלתי.
בהמשך הוא יצרוך פחות, אבל עדיין יצרוך.
כן הייתי בודק האם 2 השקעים מחוברים לאותו מעגל, ואם כן, אז באמת שאין בעיה כי המעגל והמאמט מחזיקים את ההספק.
כן הייתי דואג להדק ברגים בלוח ובשקעים ואולי גם הייתי שוקל להגדיל את המאמ"ט ל-16 אמפר.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.