חיבור מערכת סטריאו לשקע אחד

רשר

Well-known member
מנהל
לרשר
במדבקה של הנתיך במגבר מדובר על 8A לכן מאמת של 10A עדיף על מאמת 16A. נתיך/מאמת נועד להגן על החוטים בבית למנוע שריפה לא להגן על צרכנים. מתאימים את המאמת לפי הצרכנים שבפוטנציה. לא יקרה אסון גדול, אלא אם הוזמנו לבית 1,000 איש לחתונה והמוסיקה תידום לפתע והכלה תברח חח
צריכה מקסימלית של 6A מוגנת במכשיר עם נתיך 8A זה האופטימלי.
למה דווקא אלי?
מדובר בנתיך מושהה שמתוכנן כך כדי לתת זמן למערכת ה"אנטי קצר" במוצא לזהות קצר ולא לנתק מייד,
בפועל מערכת כזו לא עוברת 5A בעבודה שוטפת במתח 230V או 9A במתח 120V(ההפרש במטמתיקה נובע מהתדר),
לסיכום - הכל כבר נכתב כאן גם בלעדי לכן לא הגבתי עד כה,

אים זו המגבר שלך . כתוב שם 6A ליד השקע . ז.א.שמותר לחבר צרכן לשקע הזה עד 6 אמפר צריכת זרם . כמו DVD או פטיפון . ולא שהמגבר צורך 6A . רואים ברקע את אחד הרמקולים שיש לך בשימוש . רמקול פשוט . גג ההספק שלו הוא 50W RMS . אולי במדבקה כתוב יותר . זה כמו שמטר מכיל 1000 מ"מ . בימקום ליכתוב מטר . כותבים 999 מ"מ . בסוף ההר הוליד עכבר (הצרכן) רמקול

קראתי את הנתונים של המגבר באתר בחברה . 1150W לא צויין באיזה סוג מדידה מדדו . RMS בטח שלא . אולי POP שזה אולי 400W RMS או פחות
אתה יכול להמשיך להישתמש בשקע של 10A בשקט . כי הצרכנים שלך(הרמקולים) לא צורכים ביחד 400W RMS . כי זה עוצמה מי שמאזין לה נהייה חירש

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
אולי יש כאן דווקא כמה שאלות אחרות שלא שאלת, ואני גם קורא למר אריאלי שייתן את דעתו בנדון.
1. נניח שיש לך 2 שקעים שמוזנים מ-2 מעגלים שונים. זה נחמד, כי אז לא כל הצרכנים יצרכו את החשמל מאותה הזנה והמעגל של המגבר "יתאמץ" פחות.
אבל: א. האם על המעגל של המגבר אין עוד צרכנים נוספים שאינם ניזונים משקעים? (מפסקים לתאורה למשל, או שקעים אחרים באותו אזור, שכן או לא בדקת מה מקור ההזנה שלהם)? אפשר לבדוק זאת, אם תנתק את המאמ"ט המתאים ותבדוק היכן עוד הופסקה אספקת החשמל. והיות שלא מדובר במעגל שעבורו נדרשת הזנה "אישית", די סביר שתגלה כי לשקע הזה יש מן הסתם עוד כמה שותפים... ב. האם בדקת ש(במקרה) שההזנה הכללית בביתך היא תלת פאזית, 2 השקעים הנפרדים ניזונים מאותה פאזה או מ-2 פאזות שונות? האמת שאין לי מושג עד כמה זה טוב או פחות טוב להזין חלקי מערכת שונים מ-2 פאזות שונות ואולי יש כאן מומחה שכן מבין בזה, אבל כן הייתי בודק את הנושא בצורה יסודית יותר. אז... אולי אפשר לקרוא למר אריאלי שיביע דעתו בנדון?

2. תראה. הנתיך במערכת הוא נתיך שהיצרן קבע ורשום שם גם איזה נתיך יתאים כתחליף במקרה הצורך. לכן, גם אם הצריכה המתמשכת תעלה במגבר ל-8.3 אמפר מסיבה כלשהי, הנתיך יישרף לאחר פרק זמן לא ארוך. לכן, המערכת תהיה מוגנת ע"י הנתיך הפנימי שלה, ללא תלות בגודל המאמ"ט שבלוח. אה. ועוד קטנה... אם הנתיך שבמערכת מתוכנן ל-8A, סביר שהיצרן גם לקח בחשבון מקדם ביטחון כלשהו, והמערכת לא צורכת 8A אלא רק 6.8 עד 7.5. כי אחרת הנתיך יישאר חם כל הזמן ולבסוף הוא ישבוק.

3. סחטיין. יש לך מקינטוש. יצרן מוערך.

תודה רבה.
כיום כל שקע מחובר לארון חשמל ( דרך קופסאות חשמל ) ללא צרכנים נוספים ( לפחות כך ביקשתי מחשמלאי מוסמך שביצע את העבודה בתשלום )
אולי אחד מהם מחובר לקופסא של מכונת הכביסה אבל היא לא עובדת כל הזמן ונראה שהקו אליה הוא ישיר וייחודי.
נראה לי שאשאיר את 2 השקעים ולא אאחד אותם כפי שאלתי המקורית ( כל אחד מהם מחובר למאמ״ת 10 אמפר.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
תודה רבה.
כיום כל שקע מחובר לארון חשמל ( דרך קופסאות חשמל ) ללא צרכנים נוספים ( לפחות כך ביקשתי מחשמלאי מוסמך שביצע את העבודה בתשלום )
אולי אחד מהם מחובר לקופסא של מכונת הכביסה אבל היא לא עובדת כל הזמן ונראה שהקו אליה הוא ישיר וייחודי.
נראה לי שאשאיר את 2 השקעים ולא אאחד אותם כפי שאלתי המקורית ( כל אחד מהם
וואו...
א. דווקא מכונת כביסה כן דורשת מעגל נפרד, ועל כן אתפלא מאד אם החשמלאי המוסמך שלך חיבר גם את המכונה למעגל המערכת. זה שהמכונה לא עובדת כל הזמן זה נכון, אבל מכונה נחשבת צרכנית גדולה ולכן נדרש עבורה מעגל נפרד.
ב. כן כדאי וחשוב אפילו לבדוק האם השקעים ניזונים ממעגלים נפרדים וחשוב לא פחות לוודא שאין שם שותפים נוספים.
ג. כלל לא התייחסת לנושא האם בביתך ההזנה היא תלת פאזית או מפאזה יחידה ועל כן גם לא התייחסת לשאלה, האם הזנה של 2 שקעים מ-2 פאזות שונות קיימת שם.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
צודק האוזן היא לוגרטימית . אבל הצרכן הסופי בבייתו הוא לא 2500W (הרמקולים) כמו שהוא מתאר 9.9A צריכת זרם מחברת החשמל . יש לו 2 רמקולים אולי 12' גג הספק 25W . וייתר ה3 הם 6' בטח . סנטר ואחוריים . שההספק שלהם הוא אולי 10W. זוכר את שנות ה60 שבנינו מגבר 3 W עים מנורה EL84 . איזה עוצמה הייה למגבר . אחרי זה מגבר 10W עים 2 מנורות EL84 . ובסוף מגבר 20W עים 2 מנורות EL34 זה היה כבר ללהקה . לגיטרה חשמלית .וואט מיתהפך בקיברו מה עשו מהווטים שלו
רק הטכנאי קרמר
וואלה. כן. גמני בניתי מגבר עם 2 מנורות ECL84 לערוץ ומנורת ECC83 בכניסה. עבד יפה ושירת אותי כמה שנים חביבות.
בניתי לפי ספר תרשימים שגם לקה בטעות (ערך אחד הנגדים לא היה נכון בתכנית וחיפשתי דרך לתקן זאת). וואלה. היו זמנים.
וכן. בחיי שפעם חקרתי הרבה יותר את המעגלים, עד שהבנתי היכן מסתתרת הטעות הקשה שהתחבאה לי בסכמה...
ויש לי כאן בערימת הציוד הישן עוד מגבר בנוי עם זוג מנורות הספק EL84 לכל ערוץ אבל חסר לי הקדם מגבר שלו ועל כן איני מפעיל אותו... דווקא שווה לעשות לו שיפוץ. הוא נחשב כטוב בזמנו.
וכן. דווקא לאחרונה החלו לחזור ולהשתמש במגברי שפופרות, ויש לא מעט אודיופילים ש"מתים" על הצליל הרך והנעים של השפופרות דווקא.
הם מוכנים לשלם גם היום מחיר נאה עבור מגברי שפופרות חדשים ולו רק כדי שיוכלו להתהדר באור האדמדם כחלחל שעוטף את גלילי המתכת שבתוך הזכוכיות...
וכן. אני בהחלט זוכר, שגם כשהשפופרות כבר התחממו והגבירו, לקח עוד פרק זמן, עד שההילה הכחלחלה סגלגלה עטפה את האנודות, ורק אז, הצליל קיבל את כל הודו והדרו...
אבל אתה רואה.... מגברים טרנזיסטוריים של יצרנים נחשבים יכולים להחליף בשקט את השפופרתיים, וגם האודיופילים הדתיים ביותר יקבלו את איכות הצליל שלהם כטובה.
כאלה הם המקינטושים היקרים, הלקסמנים שקודם קישרתי אליהם ועוד כמה מותגי על של מגברים מתקדמים. וכפי שאתה זוכר, ידידנו מיכאל לנג לגלג על השפופרתיים ואהד מאד את הטרנזיסטוריים הטובים. אז.... כן. הם בכל זאת כבשו את השוק.
ומה עוד? עובדה: יש מגברים טרנזיסטוריים שמסוגלים להפיק 200W RMS לערוץ, ואתה יכול להפעיל אותם במלוא העצמה בבית. הטובים שביניהם לא יהפכו אותך לחרש.
אה. ועוד קטנה. כיום דווקא די עובר מהעולם התחביב של כל המערכות ההיקפיות עם ה-5.1. או ה-7.1 ערוצים, ובמקומם שבו ונהיו רלוונטיות אותן מערכות סטריאו דו ערוציות. כי אין על מערכת סטריאו טובה.

למעלה