חיבור תלת פאזי מול 40A

Silvi k

New member
חיבור תלת פאזי מול 40A

שלום אנחנו בונים בית חדש מקבלן, והוא נותן לנו חיבור ל 40 אמפר, עם הכנה של הזנת קו תלת פאזי עד לוח הדירה. זה בית 5 חדרים 2 קומות אנחנו מתכננים מזגן מיני מרכזי למטה ודו מזגן למעלה. וכמובן יש את כל מכשירי החשמל הרגילים וטלויזיות ומכונה ומייבש מדיח וכדומה. ככל שהבנתי, למכשירים הגדולים (מדיח, תנור וכו) יש חיבור ישיר לארון חשמל. האם נצטרך חיבור לתל פאזי או שאפשר להסתפק ב 40 A? .(אני אשמח אם זו תהיה בשפה שגם הדיוטות יבינו)

רז חשמל

New member
חיבור חשמל

מבלי לחשב את צריכת החשמל הביתכם החדש, אני ממליץ על חיבור תלת פאזי.כמו כן אני ממליץ שהמזגן המרכזי יהיה תלת פאזי. לאחר קבלת הבית מהקבלן וחיבור לחשמל הגדלה מחיבור חד פאזי לתלת פאזי תהיה יקרה יותר מכיוון שהגדלה כזאת מחייבת בדיקה נוספת של בודק חברת חשמל. ההפרש היום בין חיבור חד פאזי 40 אמפר לתלת פאזי 3X25 אמפר 1390 ש"ח לחברת חשמל וכ 1000 ש"ח לחשמלאי.

Silvi k

New member
תודה על תשובתך - ושאלה נוספת

האם הקבלן צריך לעשות משהו בשביל לאשר את החיבור לתל פאזי? או שפשוט צריך לבקש מחברת החשמל. באיזה שלב צריך לעשות זאת?

רז חשמל

New member
שינויי בלוח חשמל

צריך לעשות שינויי בלוח החשמל : החלפת החצי אוטומט הראשי ל 3X25 , החלפת ממסר פחת ל 4X25 ושינויי החיווט ופסי הצבירה לתלת פאזיים. הערכת המחיר היא 1000 ש"ח כאשר אתם מבקשים זאת מהקבלן לפני שהלוח הראשי חווט.

Silvi k

New member
הבנתי ../images/Emo13.gif אז נעשה זאת מהר

ולגבי ה 2000 לחברת החשמל, אתה יודע על מה זה? זה על הרכבה של שעון? ז"א שבכל מקרה היינו צריכים לשלם את זה?

Silvi k

New member
דיברנו עם הקבלן

וגם לפי מפרט שינוים להפוך לתלת פאזי זה 4000 שקל לא כולל מע"מ והתשלום לחברת חשמל זה 800 שקל זה נשמע הגיוני? הבנתי מעוד אנשים שזה בערך מחירים שקבלנים מבקשים. (נראה לי שבשלב הזה אינ רק רוצה אישור שזה לא נורא, כי אני לא רואה איך יש לי ברירה אחרת, ולהזמין מישוה חיצוני אחרי שהדירה מוכנה, וכבר שילמתי על 40 A ,אני מאבדת אחריות של קבלן וגם זה יהיה תשלום כפול ואולי יגיע לאותו מחיר)

מאגר

New member
הגדלת חיבור אחרי קבלת מפתח

בהגדלת חיבור אחרי קבלת מפתח אינך מאבדת את אחריות הקבל מאחר ואם עושים מיד לאחר הכניסה את עשויה אולי לאבד את האחריות ללוח החשמל מאחר ורק בו יעשה השינוי והוא יעבור בדיקה של חברת חשמל זהו טריק של חשמלאים לחייב אותך לעשות את העבודה אצלובעלות שהיא פי שניים מהעלות האמיתית

Silvi k

New member
עוד שאלה

אם נעשה קודם 40 A , נצטרך לשלם על החיבור של זה לחברת חשמל? ואחרי זה נצטרך לשלם לחשמלאי שיבוא ויחליף לוח ושוב פעם לשלם לחברת חשמל? כמה בערך לוקח חשמלאי על שינוי הלוח ל תלת פאזי (כולל חומרים והכל,)?

רז חשמל

New member
מחיר מוגזם

המחיר 4000 ש"ח עבור השינוי מחד לתלת הוא מוגזם לחלוטין במיוחד כאשר הלוח עדיין לא חווט. עלות האביזרים הוא כ 500 ש"ח והעבודה כשעה כך ש 1000 ש"ח הוא המחיר המתאים ועל 1500 אפשר להסכים אבל לא יותר !!!!!!!! המחיר עבור ההפרש לח"ח לא ישתנה אם תעשי את זה אחר כך רק יתווסף לו מחיר לבדיקה נוספת - כ 200 ש"ח.

Ring_C

New member
בררתי עכשיו עם הקבלן שלי...

הוא רוצה 2750 ש"ח להכנת לוח לתלת פזי. בכל אופן, הפקידה רמזה לי שיעלה לי זול יותר לעשות זאת לאחר קבלת המפתח... ואגב, דיברתי עם חברת חשמל, ושם אמרו לי שחיבור תלת פזי יעלה לי 1142.22 (לא סגור לגבי האגורות) ולא 1390 כפי שאמרת.

Silvi k

New member
אולי היא אמרה לך מחיר בלי מע"מ?

האמת הם היו די מבולבלים בחברת חשמל. פעמים התקשרתי, וכל פעם אמרו לי מחיר אחר (שתמיד היה באותו אזור, אבל בכל זאת מחיר שונה) אנחנו כנראה נלך על האופציה של לעשות אח"כ

Ring_C

New member
כולל מע"מ כולל הכל.

היא היתה בטוחה. וזו מישהי שאני מכיר אישית. אם היא לא היתה בטוחה - היא היתה אומרת לי. בכל אופן, גם אנחנו נעשה אח"כ. יקר מדי עם הקבלן. חוץ מזה, יש לי חבר שמציע לי לעשות את זה בחינם (החלקים עלי כמובן).

Ring_C

New member
שאלה דומה!

אני עומד להכנס לדירת 4 חדרים. גם שם 40A. אנחנו מתכננים להתקין מזגן מיני מרכזי (מתנה מהקבלן). בנוסף יש לנו מכונת כביסה, מייבש כביסה ומתוכנן גם מדיח כלים. כמו כן יהיה לנו כמובן מחשב, טלויזיה, מערכת ושאר הדברים הברורים מאליהם (תאורה, תנור לאמבטיה, מיקרוגל וכדו'). האם כדאי גם לי להתחבר לתלת פאזי? אגב, אצלי הלוח כבר מחווט. זו בעיה? אין לי מושג אם הקבלן הכין את הדירה לתלת פאזי. אם לא - זו בעיה? צריך לשלם יותר? תודה מראש!

רז חשמל

New member
חיבור תלת / חד פאזי

באופן כללי מזגן תלת פאזי עדיף מכיוון שצריכת החשמל שלו מתחלקת בין כל הפאזות והוא חסכוני יותר. חיבור של 40 אמפר חד פאזי יכול להספיק בשלב הראשון אך עדיף חיבור תלת פאזי מהסיבות הבאות : החיבור הוא יותר גדול. במקרה של הפסקת חשמל בפאזה אחת שאר הפאזות פועלות. יש אפשרות לצרכנים תלת פאזיים כמו מזגן, כיריים הלוגן וכו'. מבחינת הכנות הקבלן, קו ההזנה ללוח החשמל הוא תלת פאזי לכן יש לשנות רק את המפסק הראשי, ממסר הפחת וחלק מהחיווט בתוך הלוח - כ 1000 ש"ח. לסיכום, אני ממליץ לשקול הגדלה לתלת פאזי ואם כן לבצע זאת עכשיו ולא לאחר החיבור לחברת חשמל מכיוון שהעלות אח"כ תהיה יקרה יותר.

doram44

New member
הי סילבי תתבונני בהסבר שלי למעלה.

עד כמה אתם משתמשים במכשור חשמלי שאינו מאור נוסף למזגנים והאם את מדברת על תלת פאזי של40A לפאזה? ..

Silvi k

New member
אני לא יודעת עד כמה נשתמש בנוסף

אבל אני לא רוצה להיות מוגבלת. אני מדברת על תלת-פאזי אבל אין לי מושג איזה

למעלה