חיבור תלת פאזי מול 40A

קובּי

New member
ומה דעתך

להתקין בחדרי שינה מזגנים קטנים ומזגן גדול אחד בסלון? ככה תרוויחי כמה דברים שבינהם: קרור טוב יותר חיסכון אדיר בחשמל...

Silvi k

New member
מה שחשבנו לעשות

זה בחדרי שינה בקומה העליונה להתקין דו מזגן (בכל חדר מזגן, מנוע אחד, אבל כל אחד עובד בנפרד) ולמטה את המיני מרכזי (סלון מטבח פינת אוכל ו2 חדרי שינה) נראה לי שפשוט יצא יותר יקר לקנות 3 מזגנים מאשר מיני מרכזי אחד ואם נקנה מזגן רק לסלון, אז זה לא יגיע למטבח ולחדר אוכל (זה איזור די גדול - ביחוד בגלל הגובה של התקרה באזור הסלון והפינת אוכל הוא בגובה 2 קומות) ואני רוצה שגם במטבח ירגישו את המזגן

קובּי

New member
השאלה מה זה יקר

כאשר הולכים לישון להפעיל מזגן של 5 כו"ס במקום 1 כו"ס זה באמת יקר! או כאשר הילד חוזר מבית הספר...זה אותו כנ"ל

Silvi k

New member
החדר שינה שלנו הוא בקומה השניה

ולכן נפעיל את המזגן הקטן. והאמת אין לי הרגלים של להפעיל מזגן כל הלילה (אני תמיד שמה עם טיימר כך שיכבה אחרי שעה וידל כשעה לפני שקמים) אז גם כשיהיו ילדים אני מניחה שינהגו כך. אבל השאךה, האם זה לא שווה לעומת היכולת למזגן את האזור של הסלון והמטבח. האם אתה חושב שניתן לקרר או לחמם איזור כזה גדול עם מזגן רגיל?

natali00

New member
40 אמפר

תראה 40 אמפר חד פאזי יספיק לך. טוב שיש הכנה לתלת פאזי אגב יש לך אפשרות גם להרחיב ל 60 אמפר חד פאזי אבל תחשוב טוב לפני שאתה מתחיל עם בניית המזגנים. לפי דעתי מזגן תלת פאזי חסכוני יותר אבל אתה צריך להזמין מחברת חשמל חיבור תלת פאזי. R/S/T מקווה שעזרתי.

Silvi k

New member
התודה על תשובתך

אני הבנתי שחברת החשמל לא מוכנה להגדיל את קו החד פאזי ל יותר מ 40 A ומעדיפה שאנשים יתחברו בתלת פאזי

למעלה