חידה/בעיה..

THE WIZARD 55

New member
גם אתה למדת דיסקרטית?...../images/Emo6.gif

אךך אהבתי את זה...אחד הקורסים האהובים עליי

לשמחתי אני לא מדמח"ניק...

כך שפגשתי את זה כמובן, אבל לא ברמה שלהם...... אבל צחוק בצד, יש פה נגזרות. כי הפונקציה שנותנת את מס' הנסיונות עפ"י התחום (כלומר מס' האיברים בסדרה חשבונית), היא רציפה.

שכלול של השיטה..

אתחיל מראש בקומה 3 ולא 1. נשבר? זורק כדור 2 מקומה 2. וכנ"ל. חסך לי נסיון אחד. ירדנו ל- 34 איטרציות לכל היותר.

junior gong

New member
מה הבעיה?

עולה ישר לקומה 100 וזורק אותו משם !!!!! ואם הוא לא נשבר אני לוקח פטיש ומרסק אותו וגמרנו את הסיפור.

זאווס

New member
פתרון

את זורקת בהפרשים של סידרה חשבונית יורדת בהתחלה 14 מהקומה ה 14 היא הפתרון האופטימלי למקרה זה

THE WIZARD 55

New member
זאוס, זה לא, כי זה יהיה 20 נסיונות

אם תעשה בכפולותשל 10 יהיה 19 או שלא הבנתי אותך נכון.

זאווס

New member
לא הבנת אותי

ואני אסביר הדרך היא כזו. אני זורק את הכדור הראשון תחילה בקומה ה-14. נשבר, נתחיל לזרוק את הכדור השני מ-1 עד 13, עד שיישבר, ונמצא את התוצאה. אם לא, מה נעשה? נוסיף עוד 13 קומות, ונגיע ל-27, ואם נשבר- נעשה את אותה הפרוצדורה מ-15 עד 27. הרעיון פשוט, כל פעם שעולים מקבץ קומות, מורידים ב-1 את הפרש בין קומות הקצה של המקבץ, כדי לכפר על זריקת הבדיקה הזו. לכן, נניח שלא נשבר כלום, ונזרוק בקומות הללו אחת אחרי השנייה: 14,27,39,50,60,69,77,84,90,95,99,100 כך שברגע ששוברים משהו, עוברים על כל הקומות בין הקומה "הנפיצה", לקומת הבדיקה שלפניה. *ברגע שמגיעים ל-99 האופציה היחידה שנותרה היא 100, והשאלה היא האם בכלל הכדור נשבר שם או לא. הבנהת?

THE WIZARD 55

New member
אז הבנתי טוב מאוד זאוס

ועניתי לך שזה יהיה מינימום 20 נסיונות. כלומר, ה-13 ועוד 100 לחלק ל-14 שזה 7 פסיק משהו.. ואז תגיע ל-20 נסיונות מינימום.. כשאם תעשה את זה כל 10..תגיע ל-19 נסיונות מינימום. תזרוק מהקומה ה-10 ואם ישבר, אז יש 9 נסיונות ואם לא ישבר לך לקומה ה-20 שוב 9 נסיונות 10+9 זה 19 שזה פחות ממה שהצעת.

gogi000

New member
ויזי את לא הבנת אתו

זה כנראה בגלל שמחפשים בגוגל ולא מבינים את הפתרון
הוא התכוון שבהתחלה עולים 14 קומות, אחר כך 13 וכך הלאה, יעני הניסיונות יהיו: 14,27,39,50,60,69,77,84,90,95,99 אם נשבר בקומה 14 אז בודקים את כל ה13 מלמטה אזי יהיה 14 ניסיונות בסה"כ, אם ישבר ב27 אזי נבדוק מ26 עד 14, יעני 12+1+1=14, אם נשבר בקומה 39, אזי נבדוק מ38 עד 28, יעני 11+1+1+1=14 וכך הלאה, בכל מקרה ייצאו 14 ניסיונות בסה"כ. אגב את החידה שמעתי לפני כמה שנים, תביאי דברים מרעננים

THE WIZARD 55

New member
גאון קטן וחמוד...

חחחחח אני התכוונתי לאיזה פתרון מתמטי שיכל פעם שארצה לבדוק גם אם מקומה 200 זה תמיד יעבוד.. אתה מסוגל לייצר אלגוריתם כזה?

mike00

New member
אני לא מבין מה ההגיון

בלזרוק כדורי זכוכית כאלה מיוחדים......אם לא בא לך עליהם תשלחי לי אותם בדואר,יש לי מקום בסלון בדיוק בשביל משהו כזה... וקצת יותר ברצינות, תגידי יש לך ביטוח למקרה שהכדור נופל למישהו על הראש?

THE WIZARD 55

New member
../images/Emo6.gif חמאר../images/Emo6.gif

בוא אני אזרוק לך כדור על הראש רוצה לראות מי ישבר קודם..בטח שלך מח זכוכית:)

THE WIZARD 55

New member
איזה חמוד שאתה עצוב..

תגיד אתה מכיר את השיר אל תוותר עלינו או על תוותרי. משהו כזה.. והנה חידה בשבילך, שלא תהיה עצוב.. לדני 3 מסטיקים, הוא נתן חד לשולה, כמה נשאר?

mike00

New member
השאלה היא לא כמה נשאר יאהבלה...

השאלה היא מה שולה נתנה לדני?

THE WIZARD 55

New member
../images/Emo6.gif טוב נו, רק בזה אתה מבין...

אע, ואיך אפשר בלי פוליטיקה.. אגב מייק, מה עושה לך את זה יותר בחורות או פוליטיקה?

mike00

New member
בחורות שמדברות על פוליטיקה.....

ואם אפשר אז במצבים מאוד מיוחדים תוך כדי.....

למעלה