חידה ו'

DoronModan

New member
אתה, כרגיל, כמעט שם. שאתן רמז?
אם לא, אל תכנס

הגעת למסקנה שמדובר ב-notoj, ואני מניח שאתה מתכוון ל-muziknotoj, אחרת קשה לי להאמין היית מגיע סתם כך ל-notoj.
אז אני גם מניח שאתה יודע לאיזה צלילים הכוונה, כי הם מוזכרים בחידה.
ואם אתה רוצה, הרמז למטה:
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
יש להם שמות נוספים...

Eldad S

New member
טוב, תראה:

אני כבר ידעתי שלא אמצא את הפתרון כבר לפני כמה ימים. כי החידה הפעם נראתה לי קריפטית לחלוטין, מבחינתי, מהמון סיבות.

חשבתי גם, במקום על notoj, על משהו כמו sonoj. אבל זה לא הסתדר לי עם akirado de biletoj.
חשבתי גם על mono, אבל זה לא קשור ל-notoj.
חשבתי גם על הזמנה של כרטיסים, נגיד, prenotazione, באיטלקית, אבל גם זה לא קירב אותי אל הפתרון כמלוא הנימה.
בקיצור, היות שחשבתי שיש משהו שהטונים האלה, הצלילים האלה (אה, כן, שכחתי להגיד שחשבתי גם על tonoj, אבל שוב הסתבכתי, כי ניסיתי לחבר את זה לכרטיסים, לקניית כרטיסים, חשבתי גם על mentono - וזה כמובן לא קשור לשום דבר, ומלבד זאת זה ממילא שבעה תווים ולא שישה).
בקיצור, הבנתי כבר לפני יומיים שעדיף לא להתעסק עוד בפתרון החידה הזאת, כי הוא הפריע לי לישון, וגם בזבזתי עליו זמן ביום, במקום לעבוד, והרגשתי שאני על ניוטרל כל הזמן...
אז תוכל להעלות חידה חדשה, מבחינתי.

Eldad S

New member
תביא בחשבון

שייתכן שהפעם חסר לי הנתון הבסיסי שמאפשר לפתור את החידה.
ובגלל הניסוח המיוחד שלה, קשה לי גם לדעת איך לחפש את הנתון הבסיסי הזה, כפי שאני עושה בדרך כלל בגוגל, כך שנבצר ממני הפעם לפתור אותה.

DoronModan

New member
יכול להיות. אז רק תגיד לי

האם אתה יודע איזה שמות של צלילים מוזיקליים מסתתרים בנוסח החידה? אני אומר 'מסתתרים' אבל בעצם הם ממש שם בנוסח, בלי תחפושת.

Eldad S

New member
אז ככה:

ניסיתי לחשוב שחלק מפתרון החידה הוא sol, לפני כמה ימים, אבל זה לא הביא אותי לשום מקום.
ניסיתי לחשוב על la ועל mi, וגם על sol, אבל לא הצלחתי לחבר את זה למשהו שקשור להשגת כרטיסים או לקניית כרטיסים.
לכן קלטתי שמשהו מאוד בסיסי כאן חסר לי, כדי לפתור את החידה.

DoronModan

New member
אה נכון, יפה, יש שם עוד אחד

גם sol מסתתר שם (אפילו אני לא חשבתי על זה). אתה צודק, la ו-mi !
אם אני אגיד לך שאפשר לכנות את הצלילים האלה בשמות אחרים, מאשר la ו-mi? (ואת הכינויים האלה צריך להחליף אחד בשני)?
האם אתה מכיר את השיטה האמריקאית?
אם לא, הנה
https://he.wikipedia.org/wiki/עזרה:...91.D7.AA_.D7.94.D7.AA.D7.95.D7.95.D7.99.D7.9D

Eldad S

New member
אבל

זה לא יעזור, כי לא הבנתי את החידה :)
כלומר, אולי חשבתי גם על החלפת התווים בתווים לפי השיטה האמריקאית, אבל זה לא עוזר לי בפתרון החידה. הסיבה הייתה שלא היה לי במה להיאחז בפתרון, מבחינת הגדרת החידה. לפעמים יש איבר, צד בחידה, שאותו אני כן מבין, ואז אני נעזר בו כדי לנחש את האגף השני, גם אם יש לי חלק מהאגף השני. כאן לא הצלחתי להבין אף אגף...
בכל אופן, אני פורש לישון, אז {{לילה טוב}}

Eldad S

New member
אבל לפני השינה - הפתרון

agento
החלפתי את ה-a ב-e.
טוב, זה משהו שלא הייתי מודע לו... לא ניגנתי אף פעם בחלילית וכו'...
אבל הוספת לי עכשיו משהו להשכלה כללית. יפה! תודה רבה.
אני לא בודק את התשובות האחרות, אני מניח שמצאתי.
עכשיו אוכל לישון בלב שקט

לילה טוב!

נ"ב: עכשיו אני יכול לספר לך שכבר ביום או יומיים הראשונים לחידה ניסיתי להחליף אותיות במילה aganto. אבל משום מה לא זכרתי שהמילה הזאת מזכירה גם מילה אחרת - פשוט, היא לא עלתה במוחי (ניסיתי כל הזמן להחליף בה סתם אותיות, במקרה שאחת האפשרויות פתאום תזכיר לי משהו שקשור בכרטיסים, או בקנייה של משהו בתיאטרון וכו', אבל לא הצלחתי להעלות שום אפשרות שנראתה לי מוכרת...).

DoronModan

New member
נפלא

שוב פתרת דקות ספורות אחרי שהכרזת על הפסקה למשך הלילה.
כל כך נחמד...
אני שמח שנוסף משהו להשכלה הכללית שלך (אולי לראשונה בחידות שלנו).

מיכי 10

Member
חבל
. אולי
אם בכלל עוד יש שמנסים לפתור בפורום...

חבל מאד שלי לא היה הקישור הזה. גם היה חוסך לי זמן, כשידעתי רק שיש לכל תו במוזיקה אות מקבילה באנגלית, אך לא ידעתי מה היא. (או: מהי).
וגם כי זה כתוב ומשורטט ממש יפה בקישור הזה של ויקיפדיה.

למעלה