חידה לחג:

עוד אחת

לשמור על המטורף נשבעתי
ובחיי ראשי אכן שילמתי
לבן הזקן אחי אימצתי
ועל ידו בסוף ננקמתי
מי אני ומהי מהותי?

Blackshift

New member
דניס דארקלין

שכלא (אאל"ט) את אריס המטורף בטירה שלו שבסוף הוצל ע"י סר באריסטן, לאחר מכן נכנע, ראשו נערף וכל ביתו ומשפחתו נשרפו

יפה! כמעט, אבל עוד לא

דניס נשבע אמונים למלך אאיריז, אבל לא נשבע לשמור על חיי אאיריז (אע"פ שאפשר לטעון שזה משתמע משבועת האמונים) ולא אימץ את סר באריסטן לאחיו. אבל התשובה בהחלט קשורה למרי של דאסקנדייל ולסר באריסטן.

Blackshift

New member
טוב לקח לי קצת חיפושים באינטרנט אבל מצאתי

גווין גאנט שהיה במשמר המלך עם סר באריסטן

וההסבר המלא:
גווין היה במשמר המלך, ונהרג ע"י סר סיימון הולארד במהלך הפיכת אאיריז המטורף לשבוי בזמן המרי של דאסקנדייל. סר סיימון נהרג ע"י סר באריסטן (שכינה את עצמו מאוחר יותר "ארסטאן לבן זקן") במהלך חילוץ המלך מדאסקנדייל, ובכך מותו ננקם.

ועוד אחת:

בהתנגשות שבין הצבי לצייד
הצייד ניצח, הפרח לקצה צעד
אך הצבי חמק ותחת פעמון עמד
מה הקשר לאפר בזה המעמד?

Blackshift

New member
תיקון:

רנדייל טארלי (הצייד) הכריע את הכוחות של רוברט
&nbsp
והקישור לפעמון הוא שזה היה הקרב לפני קרב הפעמונים

אשפורד?

ראנדיל טארלי הכריע את הקרב, אבל מייס טיירל לקח לעצמו את הקרדיט. רוברט התחפף לסטוני ספט? "לורד רוסארט" נשרף?
אני לא ממש זוכר מה הלך שם.

אכן, אתה ובלאקשיפט צדקתם

הסבר:
הצייד הוא לורד ראנדיל טארלי, שסמלו צייד, והצבי הוא רוברט באראתיאון, שנפגשו בקרב אשפורד. רוברט הפסיד בקרב, אך רוב צבאו שרד וצעד צפונה לסטוני ספט, שם פגש בלורד ג'ון קונינגטון בקרב הפעמונים. טארלי היה מפקד חיל החלוץ של צבא טיירל ואחראי למעשה לנצחון (גם אם להלכה הצבא היה בפיקודו של לורד מייס טיירל), ובזכות הנצחון צבא טיירל (הפרח) צעד אל הקצה (קץ סופה), שם הוא הטיל מצור על הטירה.

הקשר לאפר טמון בשם המקום, אשפורד, שניתן לתרגם כ"מעברת האפר".

אכן כן

כשהעץ/בראן/בלאדרייבן מדברים דרך העץ, העלים מרשרשים ברוח את המילים... כל הכבוד!

למעלה