חידה למומחים : מה משותף ל B 47 ,

uri ba

New member
אני יודע - זה היה בשביל הבדיחה

יאלו שביט הפיל למיטב זיכרוני ב-54' ומפיר מצרי עם מטאור ב-58' מיג 17 מצרי עם סמב"ד ובששת הימים מיג 21 סורי עם סמב"ד

אמיר72

New member
לא עם מטאור, עם מיסטר

למטאורים לא היו יותר מדי הפלות: שתי ההפלות המפורסמות של יואלי (מטאור 36), ההפלה של צ'אטו בתחילת מלחמת סיני (של המטכ"ל המצרי) והפלה נוספת בספק משנת 1955. ליאלו יש שתי הפלות מקדש עם מיסטר, והפלה עם סמב"ד בתקיפה על סייקל, בששת הימים (הסיפור עם מס' 4, ירמי קידר, ששאל בקשר "יש לי מיג על האף, מה לעשות" ויאלו צעק לו "תירה, אידיוט". יש עוד רישום שאני לא בטוח בנכונותו מיוה"כ, עם נשר - ואני מאוד מפקפק בו.

uri ba

New member
"יו.. עפה לו כנף" ../images/Emo13.gif מכיר הסיפור

אליו כיוונתי.. אתה בטוח שזה היה על מיסטר? אני די בטוח שהוא טס עם העקרבים בהפלת המיג 17, בתקופה שהם עשו מארבים לגיחות הסיור המצריות.. נו הסיפור שמישהו שבר בלי לזרוק בידונים ונכנס לסיחרור... יאק גמר תותחים באחד מהמרדפים האלה ולא פגע בכלום אבל המיג התרסק בנחיתה כשניגמר לו הדלק.. אתה זוכר על מה אני מדבר? או שאני מערבב פה 20 סיפפורים שונים?

אמיר72

New member
יאק, יאלו, תחליט

וההפלה הזו למיטב זכרוני הייתה עם צור בן ברק ז"ל ואילן רון.

uri ba

New member
מה אתה מסבך אותי??

טוב אז בדקתי עם מקורותי.. אלה היו יאק ושדמי בזוג הראשון ודוד עברי ויאיר צור בשני עברי ניכנס לסיחרור ונטש.. טעות שלי.. יאלו כמעט והפיל מיג 17 עם סמב"ד ב25/5/60 יאלו ויובל אפרת זינקו מול רביעית מיג 17 מצריים יאלו ירה צרור ופגע.. ולאחריו גם אפרת ירה ופגע, שניהם חדלו ירי לאחר זיהוי הפגיעה והמיג הצליח להימלט

noyfb

New member
אם אני לא טועה , ירמי קידר הוא

היחיד שהיפיל מיג 21 עם סמב"ד [תותחים כמובן]. והוא היה אז בכלל סג"מ או יומיים סגן.

אמיר72

New member
טעות

יאלו הפיל גם הוא מיג 21 באותה גיחה, ובטח לא עם טיל א"א ... ותוך כדי כתיבה, גם בדקתי באתר חה"א: "עכשיו נותר רק להיכנס לקרב מול המיג-21, העדיף בהרבה בביצועיו. מה שקבע היה איכות הטייסים, ויאלו כבר הפיל שני מטוסים מצריים במבצע "קדש". הוא נכנס לצלילה, הראה למיג את זנבו, וטייס המיג בלע את הפתיון וירד גם הוא לגובה נמוך. יאלו נתן לו לחלוף על פניו, הכניסו לכוונת, וירה שלושה צרורות. המיג נפגע, והטייס נטש בגובה 150 מטרים, אך בגובה זה סיכוייו להגיע לקרקע בשלום היו אפסיים. המיג-21 השני הופל על-ידי מספר ארבע במיבנה"

noyfb

New member
שלילי. ../images/Emo31.gif זה היה קורה כמעט לכל

מיג שהיה מהדק חזק מדי , אפילו אם טרנר היה מצליח פעם להגיע לגיזרה אחורית של מיג
. למה ?

uri ba יש לך מספר אי דיוקים...

תשובה 2. המטוס אותו הטיסו הצרפתים במבצע סיני היה F-84 ולא F-86. תשובה 4.במלחמת קוריאה טס "המוסטנג הקלסי" כמטוס לתקיפת קרקע (במקביל לקורסייר).

avinoam549

New member
קורסייר,מוסטנג וכו'

מטוסי F-86 לא טסו מהארץ.כמו שציינה יעל טסו מטוסי F-84F של חיל האויר הצרפתי במבצע סיני ובמבצע מוסקיטר שלאחריו. מטוסי קורסייר של הצי הצרפתי השתתפו במבצע מוסקיטר.הם המריאו מנושאת המטוסים "איירומאנשס". עוד על הפעילות האוירית במבצע מוסקיטר תוכלו לקרוא בקרוב באתר האינטרנט "מרחב אוירי".

kugar

New member
האמת נייט, תמיד נייט היתקשר לי לכן

לכן זה לא הסתדר לי...

למעלה