חידה לשבת - מי אני?

osprey

New member
חידה לשבת - מי אני?

הרמז היחידי שאני יכול לתת בשלב זה - הציפור הנה "ישראלית", קרי נצפתה בעבר, לפחות פעם אחת, בישראל. בהצלחה לכולם!!

strix butleri

New member
אוף, להתאפק או לענות ?!../images/Emo4.gif

הפעם זה ממש קל, הפעם לא יהיו פאדיחות, רק על הקווים, רק על הקווים.

osprey

New member
כמו שאני התאפקתי עם השיחנית, תתאפק

גם אתה, לפחות עד כניסת שבת (הרי החידה הוגדרה כ"חידה לשבת").

strix butleri

New member
אתאפק, אתאפק-

וביינתים- יש לך אולי טיפים נוספים לזיהוי שיחניות גמדיות ( מניח שראית אותן במזרח ואולי גם בארץ... )- התנהגות וכו' ?

osprey

New member
הטיפ הטוב ביותר שאני יכול לתת לגבי

זיהוי של שיחנית גמדית הנו שכדאי שהיא תהיה ברשת וגם אז, שמידת הכנף שלה תהיה מתחת לתחום החפיפה עם שיחנית קטנה מהתת מין elaeica.... הזיהוי בשדה איננו קל, ועד היום יש מחלוקות רבות סביב שתי תצפיות השדה, ביער אום צפה ובאילת (הפרט שחרף).

strix butleri

New member
באמת לא ידעתי שהתצפיות האלה

שנויות במחלוקת. מה בנוגע לתצפית שהייתה (או לא) לג'יימס לפני שנה-שנתיים בנאות סמדר ? על כל מקרה אני מניח שבפעם הבאה שאראה שיחנית חשודה, אין יותר מדי מה לעשות חוץ מלקרוא למישהו שיפרוש רשתות. (אתה תבוא ?!)

osprey

New member
אם זה יהיה באזור שלי

(רצוי בחצרי...) אז כן, אחרת, אשקול את הדבר. התצפית של גיימס איננה מוכרת לי ובכל מקרה עדיין לא עברה את ועדת הנדירים. למי מכם שלא יודע, פועלת בארץ "ועדת נדירים" או בעגה המקצועית Raritie committee אשר נמנים על שורותיה מיטב צפרי הארץ, ובין תפקידיה בחינת כל התצפיות של המינים המוגדרים כנדירים ואישורם או דחייתם. עוד פרטים על הוועדה באתר של ארנון. מצורף קישור - ההפנייה בתחתית עמוד הבית.

strix butleri

New member
באמת יכול להיות נחמד אם ישתתפו

בפורום איזה נציג או שניים מהוועדה...

osprey

New member
רמז ראשון

טריסטראם, אשר חקר את החי של הארץ בסוף המאה התשע עשרה כתב עליה כי "בסיסה העיקרי של ה ... הוא בנאות המדבר שמצפון ומדרום מזרח לים המלח, ורק ... מעטות מגיעות עד לימת החולה".

osprey

New member
רמז שני

מאז ועד היום ה.... הרחיבה את תפוצתה לכל רחבי הארץ.

strix butleri

New member
just for the recoerd

רק רציתי לציין שאני ודוביצ'ר פתרנו את החידה ( אמנם אל יתהלל חוגר כמפתח, אבל נו באמת, זה כ"כ קל ), אבל אנחנו לא נשלח תשובה כדי לא להרוס לכל הצפרים הגולשים שאולי חשבו על תשובות אחרות אבל הם מתביישים משום מה להשתתף בשרשור הזה. או שאתם פשוט לא יודעים ?!

osprey

New member
רמז שלישי

ציפור נפוצה בכל הארץ. קל לראות אותה וכולכם, מן הסתם, כבר זכיתם לראות אותה.

osprey

New member
רמז אחרון לפני שהשבת נגמרת

בני דודנו קוראים לציפור "מלך הפרחים". לא יכול להיות רמז יותר עבה מזה.

למעלה