חידה לשבת - מי אני?

osprey

New member
פתרון החידה

היה קשה, אבל בסוף, ועם ארבעה!!! רמזים החידה נפתרה. התמונה המצורפת מדברת בעד עצמה כך שאין לי מה להוסיף.

netbird

New member
על החידה

זה צינור של פידר לצופיות שם מימין? אם כן, אז גם ללא הציפור היה אפשר לזהות אותה
החידות האחרונות היו של ציפורים שאינן "עירוניות" כך שרובנו כאן חשב על ציפורי ספר. באנלוגיה, שחקן בייסבול שזורק חלש את הכדור. חיפשתי ציפור עם זנב שחור אבל כמו שחר הטלתי ספק בשחור זנב בגלל צבע הגוף החום. נכון, צריך לדעת לזהות ציפור גם כשהיא עם הגב אליך וצופית גם אם מעירים אותך באמצע הלילה. חידה יפה ויצירתית. כן ירבו.

osprey

New member
זה צינור של פידר למכרסמים קטנים

אשר עבר הסבה לטובת הצופיות. זה היה אמור לשמש לכם כרמז לפתרון החידה, לרבות קנה מידה לגודלה הזערורי של הציפור.

strix butleri

New member
רק מים או גם סוכר ? ( תחקיר קצר )

...ואם גם סוכר, באיזה כמות ביחס למים ? תוך כמה זמן הן למדו שמדובר במקור מזון/שתייה ורחצה, ואם מדובר רק במים- האם באים גם מינים אחרים ?

osprey

New member
אשתדל למסור פרטים מדויקים

ומפורטים, מלווים בצילומים, בהמשך השבוע. קצת סבלנות.

פיליפ1

New member
צירוף מקרים מדהים !!! ../images/Emo12.gif

שלום לכולם, שמי פיליפ ואני חדש כאן בפורום. אני חייב לשתף אותכם במשהו. לפני כמה ימים בניתי תחנת האכלה לציפורים והתקנתי אותה בחצר ביתי, לצערי,אף ציפור לא הבינה בינתיים עד כמה יהיה לה טוב אם רק תשכיל לנחות בתחנה שהכנתי לה. איך שלא יהיה, לפני כחצי שעה הבחנתי בחצר בצופית מרשים וצבעוני, ונזכרתי שראיתי פעם בערוץ 8 תכנית על צלם טבע שבנה מתקן האכלה לצופית וחשבתי לעצמי שאולי יהיה מעניין לבנות מתקן כזה. ואז נכנסתי לתפוז, בתקווה שקיים פורום ציפורים שם אוכל לשאול מביני עניין איך לבנות פידר כזה, ולא האמנתי למראה עיני.... ישר נחתתי על השרשור עם החידה והתמונה של נקבת הצופית ולידה פידר. תודו שזה באמת צירוף מקרים מדהים. אוספרי, אשמח מאוד אם תאמר לי איך לבנות מתקן כזה. תודה, פיליפ.

פיליפ1

New member
והנה התמונה

זכר הצופית שמופיע בחצר בייתי, כפי שצילמתי אותו בקייץ שעבר.

RedBishop

New member
לא כל-כך הבנתי....

איך אפשר היה לזהות שזה צופית ? איזה מאפיינים חשובים אפשר לראות בתמונה ?

strix butleri

New member
אני מוכרח להודות...

...שהחידה הזו נראתה לי קשה מאוד בהתחלה, וקלה עד כדי גיחוך לאחר שהבנתי מה הגודל של הציפור. כמגדל אוגרים לשעבר הכרתי את צינור המתכת עם הטיפה בקצהו, כבקבוק שתייה למכרסמים- ומכאן הכל התחבר: צופית התאימה הן מבחינת הגודל, הן מבחינת הניצוי (=כאמור, הציפר היחידה בגודל הנ"ל בעלת זנב שחור מאוד וניצוי אפרפר-חום- מלבד כסוף מקור הודי, שהוא בעל זנב חד וארוך יותר ובכלל איננו ציפור ישראלית טהורה), והן מבחינת העובדה שנראה לי הגיוני שצופית תבוא למתקן האכלה או שתיה שכזה. גם אם יש בו רק מים, הצופיות זקוקות למים באופן יום-יומי כדי להתרחץ. כמובן שעם הרמזים של השלך, הצטמצמה מאוד רשימת הציפורים הפוטנציאליות, ולדעתי היה אפשר לפתור את החידה רק בעזרת הרמזים, גם ללא התמונה (במיוחד הרמז האחרון). עוד מאפיין חשוב של צופית שניתן לראות בתמונה הוא צורת הכנף: ע"פ מספר האברות הבולטות מעבר לשלישוניות ( רק שלוש אברות ) וצורתן ( מעוגלות מאוד וקצרות למדי ), ניתן להבין שלציפור שלפנינו יש כנף קצרה מאוד ועגולה. כך שמיד נפסלות ציפורים בעלות ניצוי דומה באופן חלקי, שיש להן צורת כנף אחרת- סלעית ערבות לדוגמה. שחור זנב היה מועמד נוסף אבל נפסל הן בגלל צבעו האפור מדי, הן בגלל צורת הכנף והן בגלל צבע הנוצות בכנף, שאצל שחור זנב מרכזיהן כהים מצבעו הכללי(+ הרמזים שלא התאימו בעליל). מועמדים נוספים שאפילו לא עברו את שלב המוקדמות הם הדוחלים למיניהם, שגם הם קטנים ובעלי זנב שחור, אך לעולם יראו פספוס כלשהו על גבם ומרכזים כהים לנוצות הכנף. יוצאת הדופן היא הנקבה של הדוחל השחור- שנפסלה מיד לאחר הרמז הראשון בשל היות הדוחל הנ"ל מזדמן מזרחי נדיר עם שש או שבע תצפיות ( האחרונה חרפה וטובעה בחניון של מרכז הצפרות באילת, חורף 2002 ). כך שבסוף, מה לעשות, נשארנו עם צופית. ( והיא בכלל לא "בוהקת"- חחחחחחחחח...
)

בוא לא נשכח

שבשדה אף אחד לא מזהה צופית לפי דגם הכנף או משהו כזה... וגם אם רואים אותה מאחור, כמו בתמונה, אפשר לזהות מייד בגלל הגודל והקופצניות. גם אני ידעתי שזה לא שחור זנב או סלעית ערבות (באמת שזה לא נראה הגיוני, ובגלל זהגם לא עניתי בהתחלה
) אבל ניסיתי בכל זאת. טוב התירוצים האלה לא יעזרו כנראה... :\

osprey

New member
בחידות מהסוג הזה צריך לשים לב

לכל פרט, בייחוד כשמדובר בציפור חדגונית כמו הצופית שבתמונה. כך למשל אם תסתכלו טוב תראו שהזנב לא ממש שחור וניתן להבחין בו בגוון פיסקלי, בייחוד בצדו השמאלי. גוון שכזה אופיני לצופית. סימן אחר אשר דיברתי עליו הנו כמובן קצה הפידר בצידה הימני של התמונה. עדיין לא דיברתי על החבל אשר הצופית עומדת עליו ואשר גם הוא יכול לספק מידע על גודל הציפור.

netbird

New member
החבל

לא מהווה קנה מידה. חבלים קיימים בעוביים שונים. צריך היה לזהות שזהו הצינור של הפידר ולהכיר התופעה של צופיות הניזונות מפידרים כאלה. המאפיין העיקרי שהיה חסר היה כמובן המקור בצורת סהר.

למעלה