חידה מתמטית.

חידה מתמטית.

עבור איזה ערך של p (מספר ראשוני) הסכום zzz p^2+2^p הוא ראשוני. כמה פתרונות קיימים? המשך... עבור איזה ערך של p (מספר ראשוני) הסכום zzz p^3+3^p הוא ראשוני. כמה פתרונות קיימים? המשך... עבור איזה ערך של p (מספר ראשוני) הסכום zzz p^q+q^p הוא ראשוני. כמה פתרונות קיימים? (p ו- q שונים זה מזה) את האחרון המצאתי לבד... (עדיין לא פתרתי...)

חלקי..

(מקווה שהתשובה שלי לא "טפשית".. מעולם לא למדתי את תורת המספרים.) נטפל ב P^2 מכיוון ש P ראשוני (ובתנאי ש P אינו 3) אז: P = 1 (mod 3) zzz או p = 2 (mod 3) zzz במקרה הראשון : p * p = 1 * 1 = 1 (mod 3) zzz במקרה השני : p * p = 2 * 2 = 1 (mod 3) zzz בכל מקרה יצא ש P^2 מתחלק ב-3 שארית 1. נראה ש- zzz 2^P מתחלק ב-3 שארית 2... ואז החיבור שלהם מתחלק ב-3. (זאת נראה עבור P השונה מ-2) אפשר לראות ש- zzz 2^P מתחלק ב-3 שארית 2 אם P הוא אי-זוגי. zzz 2^1 = 2 (mod 3) zzz zzz 2^2 = 1 (mod 3) zzz מתוך המשפט של מכפלות mod קל להראות ש zzz 2^(1+2N) zzz נותן שארית 2. כי : zzz 2^(1+2N) = 2^(1+2+2+...+2) = 2^1 * 2^2 * 2^2 * ... * 2^2 = 2 * 1 * 1 * ... * 1 = 2 (mod 3) zzz נשארנו עם שני מקרים מיוחדים, 3 ו-2. עבור 2 לא נקבל שום דבר מיוחד, אבל עבור 3 נקבל 17...

המשך...

zzz 3^P + P^3 ZZZ חמוד.. גם כאן יש פיתרון יחיד של 17 (אם P = 2) אם P אינו 2 אז ... P^3 הוא מכפלה של מספרים אי-זוגיים -> ולכן גם אי-זוגי. zzz P^3 גם הוא מכפלה של מספרים אי-זוגיים -> ולכן גם אינו זוגי. חיבור של שני אי-זוגיים הוא זוגי, ולכן אינו ראשוני.

סופי...

עבור P^Q + Q^P מכיוון ש-P ו-Q שונים מ-2 (כי במקרה שאחד מהם 2 - כבר טיפלנו) אז P^Q וגם Q^P הם מכפלות של מספרים אי זוגיים, ולכן שני הביטויים אי-זוגים. וסכומם מתחלק ב-2.

כל הכבוד על החידה..

היא גם נחמדה, גם מקורית.. וגם הכניסה אותי קצת לתורת המספרים ... תודה

ייץ

New member
אם הבנתי את החידה נכון אז

P ראשוני, Q לא בהכרח ראשוני. במקרה זה בהחלט קיימים P ו Q (זוגי) כך שהתוצאה תיתן מספר ראשוני.

גיל14

New member
ובכן (חידה שהופיעה כבר)

הוכח שאין ראשוני פרט ל-5 המופיע עבור p^4+4^p.

אפשר לפתור?

ניתן לאחרים לנסות...? איזה רעיון יפה מתחבא שם.... (הסופיות של המספרים הראשונים...)

הזכרת לי את הסיפור על הבחורה במעלית,

שכשכבו האורות נתנה סתירה בכלל למישהו אחר
אבל לא נגזים.

למעלה