הלכתי בכיוון כזה
אם n זוגי, אז הביטוי אינו ראשוני, ולכן אפשר להסתפק בחקירת n אי-זוגיים.
n = 2k - 1 (k = 1, 2, 3, . . .) 4^n + n^4 = = (2^n)² + (n²)² = = (2^n)² + 2(2^n)(n²) + (n²)² - 2(2^n)(n²) = = [(2^n) + (n²)]² - 2(2^n)(n²) = = [(2^n) + (n²)]² - 2 * (2^(2k-1)) * (n²) = = [(2^n) + (n²)]² - (2^(2k)) * (n²) = = [(2^n) + (n²)]² - (2^k)² * (n²) = = [(2^n) + (n²)]² - [(2^k) * n]² = = {[(2^n) + (n²)] + [(2^k) * n]} * {[(2^n) + (n²)] - [(2^k) * n]}
כלומר, פשוט מפרקים את הביטוי לשני כופלים! ומה שנשאר עכשיו, זה רק למצוא את כל המקרים בהם אחד הכופלים שווה 1 או מינוס 1, ולראות למה שווה הכופל האחר.
:הכופל הראשון 2^n + n² + (2^k)*n ≥ 2^1 + 1² + (2^1)*1 = 5 :השני 2^n + n² - (2^k)*n = = 2^(2k-1) + n² - (2^k)*n = = [(2^k)² - 2*(2^k)*n + n² + n²] / 2 = = {[(2^k) - n]² + n²} / 2
ולא אמשיך לפרט (גם ככה כתבתי בצורה מפורטת מאוד), מדוע הביטוי שווה 1 רק כאשר k=n=1.