חידה שבועית/יומית

חידה שבועית/יומית

מה שורף יותר קלרויות ריצה למרחק קילומטר או הליכה למרחק קילומטר, ולמה ?

Rיקש

New member
הממ..

לדעתי ההליכה בגלל שהפעילות נמשכת יותר זמן ולכן שורפת יותר. אבל! יובל קסוטו כתב שריצה שהיא פעילות בעצימות גבוהה משפיעה גם לאחר הריצה ביום שאחרי ומגבירה את שריפת הקלוריות (לפי מה שאני זוכר). אז כנראה שאני לא סגור על עצמי. אתן למומחים לענות. Rיקש.

אלי ו.

New member
תוספת לחידה

מה שורף יותר קלוריות משומן, ריצה למרחק ק"מ או הליכה למרחק ק"מ?

Rיקש

New member
אף אחד מהם.

אני חושב שבק"מ אחד אי אפשר לשרוף את כל מאגר הפחמימות. אלי, רוצה לנסח מחדש את השאלה? Rיקש!.

Heart of Gold

New member
יש שתי אפשרויות

קודם כל שלום לכולם. נעים מאד
א. אם הכוונה באמת לקילומטר אחד בלבד, אז אין אפקטיביות מבחינת שומן. ב. אם זה רק לשם המחשה שהמרחק שווה- אז התשובה היא שזה לא תלוי במרחק אלא בדופק שבו עושים את הפעילו. כל אירובי הוא אירובי והשומנים נשרפים בהתאם למאמץ והמאמץ נמדד לפי הדופק שבו עובדים.

רן צורי

New member
תשובה

שורפים את אותה כמות קלוריות בשתי הפעולות, ההסבר: גורם הזמן אל מול גורם המאמץ - נדנדת איזון.

אייל נ

New member
תשובה

ריצת קילומטר אורכת מס´ דקות וסורפת אנרגיה זמינה (אנ ארובית) ואילו אליכהאורכת דקות ארוכות יותר ולשם כך הגוךף משתמש ברזרבות ולכן התשובה היא הליכה.

zoogal

New member
ברור שריצה כי יש השקעת אנרגיה גדולה

כשאנו רצים קילומטר אנו משקיעים הרבה יותר אנרגיה, מאשר הליכה למרחק זהה. מכיוון שקלוריות זו יחידת אנרגתית הרי שכך ביזבזנו יותר קלוריות = אנרגיה.

אלי ו.

New member
בפעילות העצימה יותר, ריצה

יותר מכך, גם נוציא יותר קלוריות משומן! בפעילות עצימה מוצאים הרבה יותר קלוריות מאשר בפעילות בלתי עצימה. אפילו אם מדובר באותה פעילות ולמרות שהפעילות יכולה להיות קצרה יותר. אחוזי הקלוריות משומן מהקלוריות אמנם נמוכים יותר, אבל סה"כ הקלוריות משומן גבוה יותר. בקשר להערות ע"כ שבק"מ אחד לא מחמצנים שומן, זה לא מדויק. נכון שככל שהאימון מתארך, רמת הגליקוגן יורדת ואחוז השימוש בשומן לאנרגיה עולה, אבל גם בפעילות אירובית קצרה הגוף עדיין משתמש בשומן.

rafiz

New member
תשובה

הליכה שורפת יותר קלוריות, זה קשור משהו למאמץ אירובי ואנ-ארובי. אני לא יודע בדיוק מה אבל אני בטוח שהליכה שורפת יותר, משהו לגבי האנרגיות שהגוף צורך לשם ביצוע הפעולה.

דורון K

New member
אותו מספר קלוריות

רק שבהליכה יקח יותר זמן להגיע לקילומטר מבריצה.

הליכה כמובן

ריצה אומנם יותר קשה אך ריצה של ק"מ תערוך בערך 5 דקות והליכה תערוך בערך 10 דקות. אם שרפנו בריצה 100 קלוריות לדוגמא, בהליכה נשרוף 150 קלוריות, מכיוון שההליכה תערוך יותר זמן.

למעלה