חידה (שולח:אני בשרי ועצמי)נושא:מדע

k4school

New member
חידה (שולח:אני בשרי ועצמי)נושא:מדע

חידה זו מעט שונה מהקודמות בגישה מפני שאת הניצחון ניתן למי שיתן מספר רב ביותר של תשובות (יש לנו כאן תאריכים ולכן קל לראות מי נתן ראשון כל תשובה אם יהיו תשובות זהות). לשם פתרון שאלה זו תאלצו לפתוח ספרים (זוכרים מה זה... תראו
) וכל חומר עזר שתרצו מפני שכאן הכמות קובעת. שאלה: תנו דוגמאות לגילויים במדע שהיו תוצאה של מיקריות (למשל כאשר חיפשו תרופה אחת וגילו תרופה אחרת). זיכרו להסביר כל גילוי שאתם מביאים ולצרף קישור או מילה אחת על מהיכן המקור שלכם לידע. חידה זו תערך בזמן נתון בלתי ידוע ולכן כדאי להיזדרז... אני פשוט אגיע בשלושת הימים הקרובים והודיע כי נגמר הזמן... מקווה כי כל קוראי הפורום יהנו מהתוצאות ויגלו כמה קל להיות מדען אם פשוט נותנים למזל לפעול
בהצלחה

Megapuzik

New member
היווני במקלחת !

יווני או רומאי אני לא זוכר כנ"ל גם את השם אבל הסיפור הוא שהוא נכנס למקלחת מלאה במים ואז כאשר הוא נכנס כמה מהמים נשפכו ואז הוא גילה איך למדוד גופים..או משהו כזה...בכל זאת הבנת
..(אני מקווה)... דימה

פגעסוס

Well-known member
אתה מתכוון לארכימדס ../images/Emo63.gif

אחרי שהוא גילה את זה הוא רץ (כמעט עירום) ברחובות וצעק "אאוריקה, אאוריקה". אבל אני לא חושב שלזה רונן התכוון, מאחר וזה מין מיתוס על הגילוי... אני לא חושב שזה קרה באמת. אבל אם כן אז אני רוצה שהעניין עם ניוטון והתפוח (כוח המשיכה) יחשב לזכותי
GYXOIO

k4school

New member
יפה מאוד... נחלק בינכם את המפתח ../images/Emo13.gif

עדיין אין סיכום סופי כמובן אז... קדימה להמשיך רונן "המפתח לבית הספר"

k4school

New member
כן כן לזה התכוונתי.... יפה מאוד

המשיכו להפציץ בסיפורי גילויים יפים !!! זה החידון הכי נחמד שיכול היה להיות
וכן בסיכום סופי פגסוס זוכה בגילוי כוח הכובד(ואני בטוח שהסיפור אינו נכון
אבל הוא נחמד וזה מה שאנו מחפשים
) עדיין אין סיכום סופי כמובן אז... קדימה להמשיך רונן "המפתח לבית הספר"

Ziv17

New member
הדוגמה הקלאסית: פנצילין

לא זוכר פרטים, אבל חוקר השאיר עובש בטעות עם מושבת חיידקים או משהו וגילה שהיא חוסלה. ועוד משהו- גילוי החיסונים: קבוצה של חוקרים השאירה (בטעות...) מבחנות עם חיידקים בשמש (החיידקים מתו) ואח"כ הזריקו אותם לחיות מעבדה וגילו שלא רק שהחיות לא חלו במחלה, הם גם נהיו עמידות לחיידקים. זהו. בזה מסתכם הידע שלי בתגליות מדעיות מקריות... ביי

k4school

New member
נהדר זיו וברוך הבא לפורום ../images/Emo24.gif

קודם כל חג שמח מצוות פורום "המפתח לבית ספר"
====================================================================== אנא נצלו את הפורום לשאלות ותשובות בכל נושאי הלימוד (מותר גם לסטות מעט לנושאים חברתיים בין חברי הפורום
כמו שאתה רואה בחידונים) אין צורך להדגיש כי כל פעילות האתר והפורום כמובן בחינם
נצלו את העזרה שניתנת לכם בהתנדבות ====================================================================== נשמח לראותך בפורום או כפי שקובע משפט עתיק: "עשה לך מנהג קבוע..... בפורום בקר 7 פעמים בשבוע"
====================================================================== בפורום זה אנו נוהגים מייד לאחר הברכות לחלק לכל חבר מספר תעודת חבר נאמן ב"מפתח לבית הספר" .... בגורלך עלה המספר 0042 . אנא שמור מספר זה בארנקך ליד תעודת הזהות כי אם תעודת זהות חשובה... אז תעודת גולש נאמן חשובה כפליים
ברצינות אני רוצה לאחל לך שוב ברוך הבא, ונשמח אם תיקח חלק פעיל בכל פעילויות הפורום הכוללות : * חידון מדעי קטן בו אפשר לקחת חלק ללא צורך בידע מקדים. * לוח להוספת קישורים לאתרים לימודיים. * לוח לקבוצות למידה שם אפשר לארגן או להצטרף לקבוצות למידה. * אפשרות לקבלת רשימת מורים פרטיים הרשומים באתר. ועוד הרבה פעילויות כף שונות אה... כן כמובן גם עזרה בלימודים
(זכור גם לעזור לאחרים כשאתה יכול בבקשה) אנא ספר לנו מעט על עצמך בהודעה חדשה ורשום לנו את תאריך יום ההולדת שלך (אתה רוצה לחגוג אותו לא
) ודוא"ל להיתקשרות (חשוב ביותר לצורך בניית קהילה מגובשת) רונן מנהל "המפתח לבית הספר" ===================================================================== כור כי יש ספרים ואינטרנט וכי עדיין אין סיכום סופי לחידה זו כמובן אז... קדימה להמשיך (אולי אינך מתמצא עדיין אך גם למי ששולח חידה נחמדה המפורסמת בפורום יש מפתח זהב מתנה, את החידות יש להעביר אלי דרך הדוא"ל או דרך המסרים הפרטיים) שוב ברוך הבא ובהצלחה רונן "המפתח לבית הספר"

לבנת

New member
שלוש

1.הסכרין התגלה ב-1879 ע"י כימאי לא זהיר שלא שטף ידיים אחרי עבודתו במעבדה. זוהי מולקולה מתוקה פי 300 מסוכר ולא נעכלת ע"י הגוף, עם זאת יש הסוברים שזהו חומר מסרטן. 2.הפנצילין התגלה ע"י אלכסנדר פלמינג ב-1929. באחת מצלחות החיידקים שגידל הוא ראה שיש עובש, אבל במקום לזרוק את הצלחת הוא בחן אותה וראה שבמקום בו צמח עובש לא היו חיידקים. העובש היה הפטריה פניציליום, ממנה הפיק פלמינג את החומר הכימי הגורם למות החיידקים-זוהי האנטיביוטיקה הראשונה. 3.צביעת גראם, שיטה לזיהוי חיידקים ע"פ מבנה הדופן שלהם, התחילה מניסיון של המעדן הדני כריסטיאן גראם שרצה לפתח צביעה של חיידקים על מנת שיוכל להסתכל עליהם מבעד למיקרוסקופ. בניסיונותיו הוא ראה שרק חלק מהחיידקים נצבעו במתודה שהוא פיתח, ובפרסום מאמרו הוא התנצל על חוסר השלמות של השיטה. למעשה הוא גילה את אחת מהשיטות הנפוצות והחשובות ביותר לזיהוי ראשוני של חיידקים.

k4school

New member
זהירות פגסוס ! לבנת עברה להובלה../images/Emo13.gif

הפצצה ממש |בונקר| (חסר לי האייקון המתאים) יותר מקסים ממקסים אבל על הפניצילין כניראה שתתחלקי במפתח... הערה : משרד הבריאות מכיר בעובדה שסכרין מסוכן וקובע כי אין לצרוך מעל כמות מסויימת (יודעים כמה ??? )

לבנת

New member
כמה? אסור לצרוך יותר מ-

5 מ"ג סכרין לק"ג משקל גוף ליום. תודה לקופסת הסוכרזית שיש לי בבית.

לבנת

New member
ועוד אחת

"גילוי" החיידקים ע"י אנטוני ואן לבנהוק, סוחר הולנדי חובב ליטוש עדשות ובניית מיקרוסקופים שהבחין ביצורים זעירים בשאריות אוכל שהוציא מבין שיניו. הגילוי היה ב-1683.

k4school

New member
ענק... זה חדש לי לחלוטין והקישור

היה ממש במקום. נסו תמיד להוסיף קישורים למי שהצלחתם לעניין אותו. מוזמנת להמשיך להפציץ אותנו בידע

לבנת

New member
ויש גם את

אגדת התפוח שנפל על ראשו של ניוטון וגרם לו להבין את חוקי הכבידה. אבל כשמה כן היא-אגדה...

לבנת

New member
סליחה פגעסוס, לא הקדשתי מספיק

תשומת לב למה שכתבת. הגילוי הזה נרשם לזכותך (טוב נו, לזכות ניוטון... או אולי התפוח?
)

k4school

New member
ובזה אני הכי מתגאה ../images/Emo127.gif

ראו את הסקר שיש עכשיו ותבינו במה אני מתגאה
אולי תספרו לכולם אם תבינו ???

לבנת

New member
עוד אחת- הזכויות שמורות לאבא שלי../images/Emo8.gif

קרינת הרקע הקוסמית, שמהווה הוכחה חשובה לתיאורית המפץ הגדול, התגלתה במקרה בשנת 1964 ע"י פנזיאס ווילסון. הם חיפשו סיגנלים של תקשורת לווינית ישנה אך ברקע היתה קרינת רדיו שהפריעה להם והיתה בעלת עוצמה שווה בכל המקומות ללא קשר למיקום השמש.

k4school

New member
ענק... אז יש לי רמז לעוד גילוי

וכאן מדובר על גילוי אקראי שלמעשה כל קיומו הוא גילוי אקראי אחד גדול מפני שדבר זה אינו נראה ומצאו אותו רק בזכות תצפיות בגופים אחרים..... מי אני ??? רגע... מי הוא
והכי חשוב... מעט על הגילוי הראשון או לפחות מעט פרטים על הגילוי וקישורים

למעלה