חידה (שולח:אני בשרי ועצמי)נושא:מדע

k4school

New member
לא.. אבל תוכלי לספר לחברינו גם על

כך אם את יודעת מעט... לגבי הרמז שלי... לא מדובר בניסוי ספציפי כי במשהו שאנו יודעים שהוא קיים רק באמצעות בדיקה של גופים/גלים אחרים. ז"א לא ניתן לראותו ורק מרגישים בו. גילויו היה מיקרי ותוצאה של תצפיות _________ (מילה שיכולה לתת את התשובה לכן אני מדלג) למטרות אחרות. התוצאות המוזרות הביאו לגילוי המדובר (מדובר בדבר מה שאיננו יודעים שקיים וזוהיא רק תאוריה. רונן

D.G OD

New member
האויר או יותר נכון החמצן?

לפי מה שאני זוכר שמו עכבר במכל סגור, וכעבור זמן מה הוא מת (מחוסר חמצן) וע"י כך גילו את מרכיבי האויר (אני לא יודע אם זה היה מקרי אבל זה מה שעלה לי).. לגבי ניסוי רתרפורד: המרצה שלו ביקש ממנו לבנות מכשיר שימדוד את קרינת האלפא, את פרטי הניסוי אני לא אסביר (זה ארוך), אבל רתרפורד מצא שההתנהגות של חלקיקי אלפא כשהם פגעו ברדיד הזהב הייתה שונה, מכך שמבנה האטום לא היה אחיד כמו שחשבו עד אז.. רוב החלקיקים עברו, חלק קטן סטה, וחלק קטן עוד יותר חזר למקור..

לבנת

New member
הפרטים ההסטוריים קצת שונים:

רתרפורד ביצע את הניסוי הנ"ל אך מדד את סטיית החלקיקים בזוויות קטנות. לאחר זמן מה, כשהנס גייגר, פיסיקאי גרמני, חיפש אחר עבודת מחקר לתלמידו א.מרסדן, רתרפורד הציע לו לבדוק אם בין חלקיקי האלפא יש כאלה שסוטים מכיוונם בזוויות גדולות, אע"פ שלא האמין בזה. אך כעבור יומיים חזר אליו גייגר בהתרגשות ודיווח לו שחלק מהחלקיקים חזרו אחורנית בזווית הגדולה מ-90 מעלות. מכך הסיק רתרפורד את קיומו של הגרעין במרכז האטום ואת האלקטרונים הסובבים סביבו.

D.G OD

New member
מה שאמרו לנו בבית הספר

זה שגייגר היה המרצה של רתרפורד, והוא אמר לרתרפורד לבצע את הניסוי, ואז רתרפורד שם לב שמס´ החלקיקים שפגעו בלוח פלורסנטי היה קטן ממס´ החלקיקים שיצאו מקופסת העופרת..

לבנת

New member
עוד גילוי

וילהלם רנטגן, פיזיקאי גרמני, חקר את קרני הקתודה. אני לא כל כך מבינה את הניסוי שהוא עשה, אבל ערב אחד ב-1895 הוא ראה שכאשר הקרין שפופרת זכוכית עם ואקום היא זהרה ודברים אחרים שהיו מפוזרים מאחורה היו חדירים לקרינה (היו פלואורסצנטיים). הוא הסיק שיש שם קרינה מוזרה חדשה ועשה סדרה ארוכה של תצפיות בה חשף כל חפץ שיכל לחשוב עליו לקרניים המוזרות וראה שרק עופרת לא חדירה. הוא החליט לנסות להקרין גם על גוף אנושי וראה שאפשר לראות את העצמות. משום שלא ידע את תכונות הקרינה הוא קרא לה קרינת X, היא קרינת רנטגן שמשמשת לצילומי הרנטגן השיגרתיים ברפואה. אני לא יודעת עם לזה התכונת,רונן, אבל גם זה משהו...

k4school

New member
כדאי להזכיר כיצד הוא מת....../images/Emo7.gif

הוא מת כתוצאה ישירה לקרינה (אני קווה שאיני מערבב עם אדם נוסף...) דרך אגב כל גילוי וכל מידע מדעי מבורך כך וזוהי הרי מטרתינו... לפתוח את המוח לנושא המדע

לבנת

New member
אני יודעת שמרי קירי נפטרה מסרטן

עקכ החשיפה התמידית לקרינה רדיואקטיבית. יכול להיות שגם הוא.

k4school

New member
יכול להיות שאת צודקת... אמרתי שאני

לא בטוח ואשמח אם תוכלי למצוא את שתשובה בשבילנו

למעלה