חידה

DadleFish

New member
אתה יכול להדגים את הפתרון?

ספציפית, מה זאת אומרת "להשוות אינדקס של שורה מסוימת ועמודה מסוימת"?

M486

New member
כן

נניח ש-N=16. נבדוק את M(2,4 למשל. אם הוא 1, אז לא נוכל להחזיר 2. אם הוא 0, לא נוכל להחזיר 4 (תחשוב על זה...). כך נעשה 8 השוואות בשלב הראשון, ונישאר עם 8 אפשרויות. נחזור על אותו שלב עד שנישאר עם איבר אחד אפשרי להחזרה. סה"כ נעשה 8+4+2+1=15=N-1 השוואות, ועוד N השוואות לבדוק שאותה עמודה עמודת 1-ים.

M486

New member
איך שתרצה, כל עוד

לא תיבחר את מס' העמודה זהה למס' השורה. במקרה הגרוע, תצטרך לעשות פי 2 השוואות, זה עדיין O של N. במקרה הטוב, ה-N יהיה חזקה של 2...

DadleFish

New member
אני מניח שאתה...

...זוכר בכל צעד את השורות והעמודות ה"פסולות" מקודם. גם זה יעבוד. הפתרון של מנגו נראה לי יותר נקי - בעיקר בגלל שהוא לא צריך לזכור כלום.

inbal76

New member
אולי פספסתי משהו

כי זה באמת נראה פשוט
1. עבור על כל שורה ובדוק אם היא שורת אפסים. אם כן שמור את האינדקס שלה (נניח במערך בגודל n נסמן האם כל שורה היא שורת אפסים או לא.) 2. עבור על כל עמודה ובדוק אם היא עמודת אחדות (פרט לאיבר האלכסון). אם כן - בדוק במערך שיצרנו בסעיף 1 האם השורה שבאותו אינדקס של העמודה היא שורת אפסים. אם כן - מצאנו. אם עברנו על כל העמודות ולא מצאנו - אז אין.

inbal76

New member
אפשר אפילו לשפר קצת

מספיק לבדוק רק את העמודות עם האינדקסים של השורות שהתגלו כשורות אפסים. ובעצם ברגע שמוצאים שורת אפסים, אפשר כבר לבדוק את העמודה המתאימה לה.

M486

New member
לא הוא לא פתר, השאלה עדיין פתוחה

הוא אמנם ממש בכיוון של הפיתרון, אך במקרה הגרוע הוא לא יפסול מספיק שורות והסיבוכיות תהיה גבוהה מ-N, לא לינארית. רמז עבה: צריך לפסול כל פעם מחצי האפשרויות.

DadleFish

New member
פתרון אפשרי

בוחרים 3 מספרים באופן אקראי (לא תלוי ב-N) 1. לכל אחד משלושת המספרים: 1.1. עוברים על העמודה שלו, ופוסלים כל שורה שהתא המתאים שלה אינו 0, למעט כמובן השורה שמספרה כמספר העמודה. 1.2. עוברים על השורה שלו ועושים את אותו הדבר לגבי העמודות, כמובן שהפעם בודקים אם התא אינו 1. 4. כעת יש לנו רשימת עמודות תקינות, ורשימת שורות תקינות. נמזג את שתי הרשימות, כי שורת אפסים תענה על תנאי השאלה רק אם השורה שלה תקינה וגם העמודה שלה תקינה. כל מעבר על שורה/עמודה הוא N, ובסה"כ 6N. שלב ניקוי הרשימות גם הוא נעשה ב-N, ולכן בסה"כ N צעדים. מספר השורות שישרדו את התהליך הזה יהיה קטן, ובסה"כ התהליך יהיה יעיל יותר מזה שהציע המנגו. אפשר גם להגדיל (מראש כמובן) את מספר השורות/עמודות שנבדקו - כל עוד זה מספר קבוע, התהליך יהיה ליניארי. אגב, לא הצלחתי לקשר את זה לדרגות כניסה ויציאה, מכיוון שלא אמרת שהמטריצה היא סימטרית. אם יש N קודקודים בגרף, והמטריצה היא למעשה מטריצת קשתות, היא צריכה להיות סימטרית. אם היא לא סימטרית אני לא רואה קשר לדרגות כניסה ויציאה. אם היא כן צריכה להיות סימטרית, זה משנה את השאלה.

ron369

New member
למה היא צריכה להיות סימטרית?

נראה לי שזה מוצא מעין...בור בגרף? משהו שהכל נכנס אליו, ושום דבר לא יוצא ממנו (או להפך?)

DadleFish

New member
כי...

כדי שהבעיה הזו תהיה מקבילה לדרגות כניסה ויציאה, חייבת להתקיים סימטריה בין המשולש העליון לבין המשולש התחתון, ובמילים אחרות חייב להתקיים (MAT(X,Y) = MAT (Y,X כאשר X ו-Y הם 1..N.

ron369

New member
מה?

מצטער, עכשיו התעוררתי, ואולי אני לא הכי מאופס. עד כמה שאני יודע, מה שאמרת נכון אך ורק במקרה הלא-מכוון. במקרה המכוון, יכול מאד להיות שזה לא יתקיים. ובכלל, נראה שאם מצאנו את הנדרש, זה סותר את היותה של המטריצה סימטרית. אלא אם כן, מדובר בסוג חדש של גרפים?

למעלה