חידון # 4 מאגיה הלבנה - מה זה

roniia

New member
חידון # 4 מאגיה הלבנה - מה זה ../images/Emo35.gif

אתם מוזמנים להסביר: מה החוקים של מאגיה הלבנה ומה הבדל בין מאגיה הלבנה והשחורה !

neophile

New member
אין דבר כזה מאגיה שחורה או לבנה

ואני אתן דוגמה פשוטה ... כאשר אדם רוצח אדם אחר ... זה נחשב עוון נוראי ואותו אדם נרדף ונענש . אך כאשר אדם נלחם בשם חברה ולמענה (במלחמה) הוא נחשב לגיבור ... האם יש הבדל בין הרג כזה או אחר? האם המניע משנה ? אם כן .. ההבדל בין מאגיה לבנה ושחורה הוא המניע ...אבל בכל זאת .. הדרך לגהנום רצופה בכוונות טובות ולכן אין תשובה מוחלטת .. לפעמים כישוף שחור יכול להוביל לתוצאות חיוביות ולפעמים כישוף "לבן" יכול להוביל לתוצאות שליליות ולפעמים שני המקרים מתרחשים ולא תמיד לאותו בן אדם ... זה כלכך מסובך שההפרדה בין מאגיה שחורה ללבנה היא מיותרת לחלוטין ... אבל אם אני ממש חייב להגדיר אז שימוש נכון במאגיה הוא בהתאם לרצון של האני הגבוה בעוד ששימוש לא נכון במאגיה הוא רק בהתאם לאישיות הארצית .. מאגיה כזאת תכלול בעיקר תדרים סנסורים . מסופר על שלמה המלך שהוא כלא שדים נוראיים ופקד עליהם ... האם זאת מאגיה שחורה ?

Shmuelr013

New member
מגיה, היא היכולת להשתמש בכוחות הטבע

בכדי ליצור פעולה שאינה כדרך הטבע. לדוגמה אם הזמן הדרוש לפרח בכדי להפתח הוא כרבע שעה, שימוש בכוח רצון מרוכז המפעיל את כוחות הטבע, יכול לגרום לפרח להפתח תוך שניות. מאחר וקיימות יכולות אצל בני אדם, במודע או שלא במודע, להפעיל את כוחות הטבע, הדבר קורא למודעות ולתשומת לב. כל פעולה מאגית, שנוגדת את הרצון החופשי של אדם אליו מופנית הפעולה ומשרתת רצון אנוכי, היא מאגיה שחורה. פעולה כזו גוררת בעקבותיה תשלום קארמטי לא פשוט. מאגיה לבנה נעשית בתאום עם הרצון הגבוה, עם רצון הנשמה. כל פעולה של הילינג המיטיבה עם הזולת,היא מאגיה לבנה. הכוחות העומדים לרשות האדם, הם גדולים הרבה מעבר לידיעתנו. לכן זהירות ואחריות הן מילות המפתח, בבואנו לחקור כוחות אלו. להעניק לזולת חיוך מהלב. לתת לו חיבוק אוהב, זו מאגיה מיטיבה. לא צריך יותר מזה.

neophile

New member
אם כן כל הטכנולוגיה האנושית היא בגדר מאגיה

"היכולת להשתמש בכוחות הטבע בכדי ליצור פעולה שאינה כדרך הטבע" אבל כיצד זה אפשרי ?הרי גם טכנולוגיה מנצלת את אותם כוחות טבע שקיימים ..הפעולה היא כדרך הטבע . מאגיה לא מתרחשת כך פתאום .. האנרגיה עדיין צריכה לעבור את הסולם . למרות שיש סוגים של מאגיה שבהם אין כל צורך להתחבר לתדרים גבוהים ועושים שימוש בתכונות הקסומות של חומרים שונים כמו שמכשפות כפר יודעות לעשות .. האם כל מכשפות הכפר עוסקות ב"מאגיה שחורה" .? דרך אגב .. ברוכים הנמצאים !

Shmuelr013

New member
הטכנולוגיה היא אכן סוג של מגיה.

היא מנצלת את כוחות הטבע שלא כדרך הטבע. האדם לא נבנה בכדי לעוף, הציפור כן. כך הטבע החליט. האדם בעזרת טכנולגיה, אפשר לאדם לעוף, לטוס, להתרומם באוויר, לגמוע מרחקים גדולים. האדם גם יצר פצצות מעופפות שמגיעות במטוסים ובטילים בעלות יכולת הרס והשמדה. לכן יש להבין בצורה עמוקה את משמעות המגיה הטכנולוגית ואת יכולתה לשפר את חיי האדם או להרוס את העולם עליו אלו חיים. מגיה זה לא משחק ילדים. זו אחריות כבדה!

roniia

New member
מה זה מאגיה לבנה- הסבר של מר אברהם אורון

אם אתם רוצים להוסיף עוד משהו אתם מוזמנים. ובנוסף נבקש הסבר של מר אברהם אורון הרכז ויו"ר של האגודה התאוסופית מה זה מאגיה לבנה. רוני

אברהם1111

New member
המאגיה הלבנה מנקודת הראות של התאוסופיה

המונח מאגיה מפורש לרוב כיום כקסם או ככישוף . אך תרבויות העתיקות והמפותחות המאגיה היתה מדע מקודש שהיה בלתי נפרד מהדת. התאוסופיה מלמדתשהמדע הזה עוסק בדברים הבאים: בדרכים ליצירת מצבי תודעה רוחניים שבהם האדם נפתח לידע והדרכה בנוגע למהות החיים ולחוקים והכוחות הרוחניים השולטים בתהליכי היצירה וההתפתחות של החיים. בשימוש בכוחות רוחניים ועל-חושיים למטרות מיטיבות ובלתי אנוכיות לחלוטין. הידע הזה מאפשר לאדם להיות שותף בהעלאת התודעה של האנושות ושל צורות חיים אחרות על פני כדור הארץ. מה שמאפיין את המאגיה הלבנה ומבדיל אותה מהמאגיה האנוכית או השחורה הוא בראש ובראשונה הכבוד לרצון החופשי של כל נשמה או אדם. המאגיה הלבנה מתייחסת באהבה ובחמלה לכל היצורים , ופועלת לטובתם ולאושרם בראיה ארוכת טווח. במהותה של המאגיה הלבנה קיימת ראיית האחדות או המהות האחת השוכנת בלבם של כל היצורים. המהות שישנה במינרל, חולמת בצמח , מתחילה להתעורר בחיה וממשיכה בתהליך של התעוררות והתרחבות אין-סופית של תודעתה באדם. בהמשך ניתנות כמה ציטטות מתוך הספרות התאוסופית בנוגע למאגיה הלבנה ולהבחנה בינה לבין המאגיה השחורה . לדברי הלנה בלאוואצקי מייסדת התנועה התאוסופית העולמית : "המאגיה המיטיבה, כפי שהיא נקראת, הינה המאגיה האלוהית שאין בה כל אנוכיות, רדיפה אחר כוח, אמביציה או תאוות-בצע, ואשר משמשת רק למען היטיב עם העולם בכלל ועם אלה שמסביבנו בפרט. כל ניסיון, ולו הקטן ביותר, להשתמש בכוחות העל-פיזיים שרכש לעצמו מישהו לסיפוק צרכים אנוכיים, עושה את הכוחות הללו לכישוף או מאגיה שחורה." בספרה המפתח לתאוסופיה עונה הלנה בלאוואצקי לשאלה: "למה, בעצם, את מתכוונת ב"מאגיה שחורה"? ח. "פשוט, שימוש לרעה בכוחות נפשיים, או בסודות טבע כלשהם. השימוש בכוחות של החוכמה הנסתרת למטרות אנוכיות ובלתי מוסריות. מהפנט, אשר מנצל את כוח ההשאה שלו ומאלץ את האדם לגנוב או לרצוח, מכונה בפינו מאג שחור. " ועוד היא כותבת על המאגיה : המאגיה מורכבת ונרכשת באמצעות עבודת האל... מאגיה הינה המדע של התקשורת ושל ההנחיה של כוחות נעלים ובלתי-רגילים כמו גם הנחיית אלה של הספירות הנמוכות; זהו ידע מעשי אודות הסודות הנסתרים של הטבע הידוע רק למעטים, משום שכה קשה להגיע לידיעת סודות אלה מבלי לחטוא כנגד הטבע. מתוך המאמר על מהותה של המאגיה הלבנה בירחון "אור" 42 בהוצאת האגודה התאוסופית בישראל ובספר " השביל אל הריפוי " בהוצאת האגודה התאוסופית נכתב : שימוש באנרגיות קדושות וכוחות שהם כזכור ביטוי של ישויות חיות, לתועלת עצמית, הוא בעצם צורה של מאגיה שחורה, למרות שבדרך-כלל אינו מזוהה ככזה. הרבה צרות שמציקות היום לבני-האדם באות בעקבות השימוש לרעה באנרגיות קדושות. דבר זה מביא לאסון בלתי נמנע, היות וזה משנה, מסיט הצידה ובעקבות זאת מרעיל אספקטים של חומר יצירתי. זה יזהם אלמנטים מעודנים שירכיבו את האישיות בחיים עתידיים, או אפילו בחיים אלו, וימשיך להשפיע עליו עד שהוא בעצמו יצליח לטהר אותם. ולסיכום עוד ציטוט ממאמר בירחון אור מס' 42 על מהותה של המאגיה הלבנה : המאגיה הלבנה הינה התהליך שבאמצעותו פותח האדם את עצמו אל האור בעוצמה ובכמיהה הולכת וגוברת, ושבמהלכו לומד הוא לדעת את עצמו ואת חוקי הטבע, וזאת על-מנת לסייע להארת התודעה האנושית ולקדם את כל הברואים לקראת אותם יעדי שלמות שנקבעו עבורם במסגרת התוכנית האלוהית.

suslik5

New member
כמו ההבדל בין שלילי לחיובי

כאילו כביכול שימוש באותו ה"כח" רק לטובה ולא לרעה.

Swicca

New member
ההבדל פשוט מאוד..

לבן ושחור, חיובי ושלילי... זיוני שכל מוחלטים! העניין שישנה רק מאגיה אחת... והיא לא באה בצבעים. כמו שאף אחד לא רק שמח או לא רק עצוב או לא רק עצבני. כמו שאין אנשים שרק אוהבים את כולם ואין אנשים שכל הזמן רק מכים ורוצחים.(למרות שבשתי הדוגמאות הללו אני מבין שיש יוצאי דופן קיצוניים XD) בכל אופן, מכיוון שמדובר בסופו של דבר בפרקטיקה מסויימת. אין לך אפשרות לדעת איך לשבור משהו בלי שתדע איך בונים או מתקנים אותו קודם לכן. אני חושב שזה מסביר הכל ואין טעם להוסיף. :S מתנצל מראש על הגישה השלילית בתגובה, אך זה עושה לי סרטן בעיניים לקרוא את השטויות האלו. *נזכר בשרשור בפורום אחר של "מאגיה ירוקה-מאגיית שדונים ופיות!"* >>

roniia

New member
הי Swicca -אני לא אהבתי את הניסוח שלך

אבקש יותר נימוס... לא היה נעים לקרוא את המשפט הראשון שלך. כל אחד מוזמן להביע את עצמו פה בפורום בלי שיגידו לו שכתב שטויות.

Swicca

New member
כמובן שלכולם מותר

אך גם לי מותר לקבל בצורה שלילית את הכותרות שהציעו לנושא שהוא חלק גדול מאוד מחיי. במיוחד כשהוא מציג בצורה לא תקינה את מה שאני עוסק בו אישית. שזה די מעליב. כי המושגים הנ"ל באו ממקומות לא רציניים, ולרוב משתמשים בהם אנשים שלא רציניים במיוחד או כאלו שלא ממש יודעים על העיסוק הספציפי. הייתי סך הכל כנה. :)

למעלה