חידות חדשות
לכבוד החג והמדע

פגעסוס

Well-known member
ובכן... ../images/Emo63.gif

א. אני מניח שהכוונה היא לחנוכת בית המקדש... ב. הקשר היחיד (שאני מכיר) של שמן לחג הוא שאת מנורת בית המקדש הדליקו בעזרת שמן. אבל לפי תגובות קודמות אני מניח שזו לא הכוונה... ג. אני שמוצלס (אין לי שמץ...) GYXOIO

u*m

New member
האמ...משהו קטן נוסף..

ח-נ-ו-כ-ה: חנוכת בית המקדש, כפי שאמר פגעסוס ועוד: חנוכה = חנו בכ"ה - חנוכת בית-המקדש בכ"ה בכסליו

k4school

New member
אכן הפתרון נכון בשאלה א...ראה פתרון

מלא גם לב´ זה הפתרון הנכון מפני שאין קשר בין שום נס לבין שום חג וכל מטרת השמן היא להדליק מנורות לתאורת החוגגים. והנה אני אעביר אלייך עוד מפתח זהב
רונן מנהל "המפתח לבית הספר"

k4school

New member
טוב הגיע הזמן לפתרון מלא.... מומלץ

לקרוא בעיון וללמוד מעט גם על הקשר בין דת ומדע ומעט על מה שבינם... בטופס המצורף אינו מסודר ורשמתי עליו צורה מהירה כמה עובדות היסטוריות שאולי יגרמו לכם למעט שאלות (כבר אמרתי פעם כי מטרתי ליצור שאלות יותר מתשובות
הרי למצוא תשובה כשרוצים זה קל... אבל לשאול שאלה....) כל התשובות לשאלות שלי מופיעות בין ההערות להיתראות בחג הבא בשאלות חגים

לבנת

New member
החכמתי, נהניתי, כל הכבוד ../images/Emo45.gif

כל הכבוד על היוזמה, על ההתייחסות לכל אחד ועל התשובה המפורטת! קפצתי לבדוק מה קורה בפורום, היה לי היום מבחן בתנ"ך ואני צריכה מקור עידוד....

zakalaka

New member
למה באת לכאן לפני כדי שנוכל להגיד

לחך בהצלחה לפחות
טוב לפחות נוכל להגיד לך כל הכבוד שהבנת משהו ממה שכתוב כאן לי לא היה כוח לקרוא הכל

קפצון

New member
יש לי רעיון אבל הוא לא מדוייק

נחלק את המטבעות לשני קבוצות ונהפוך את כל הקבוצה הימנית למשל.... נערבב שוב הכל... אם נחזור על הפעולה איסוף פעמים בסוף יהיו לנו אותו מספר כחולים ואדומים לפי היסתברויות. אני חושב שלא לזה התכנת נכון ?

פגעסוס

Well-known member
אכן לא לזה התכוונתי... ../images/Emo63.gif

יש דרך יותר קצרה לםתור את החידה. GYXOIO

פגעסוס

Well-known member
רונן, כמה זמן מרגע הפרסום ../images/Emo63.gif

צריך לעבור, עד שמי שנתן את החידה פותר אותה (בהנחה כמובן שאף אחד לא פתר)? כי במקרה הזה כבר עברו 5 ימים... וזה רמז לכל הפותרים והפותרות לאמץ את גלגלי המוח...
GYXOIO

k4school

New member
טוב... אני אסביר לך משהו אבל...בסוד

בדרך כלל אני מנסה להשאיר כל חידה כיומיים שלושה לכל היותר אבל... בדרך כלל אני מצליח לפתור באופן מיידי ולכן משאיר את זה כאתגר לשאר חברינו הגולשים.... לא ביקשתי שתפתור את החידה מפני שאני לא מוצא לה פתרון
(ולא הי לי זמן להשקיע חצי שעה רצוף בנושא עדיין
) אבל מה לעשות אתה צודק.... בוא ניתן לידידנו ישי לפתור את החידה מפני שהוא כבר יודע את התשובה מהיכרות קודמת ואם יש צורך תוסיף הסבר.... רונן "המפתח לבית הספר"

k4school

New member
הגיע הזמן לקבל פתרון גם ממי שיודע

מפני שמי שלא יודע .... פשוט אינו יודע.... קרא הודעה של פגסוס למעלה ושלי ותבין שלרוב אנחנו מחכים כיומיים שלושה לתת היזדמנות והזמן בהחלט עבר.... אתה מוזמן לתת פתרון לחידה רונן מנהל "המפתח לבית הספר" נ.ב. נחמד לראות שרמת הגולשים בפורום ובאתר היא מספיק גבוהה כדי שנוכל לעשות חידונים ותחרויות ולבקש ממי שמכיר מראש לא לפתור. למרות שאין לנו דרך לוודא את הנושא אנו נותנים לגולשים את מלוא האמון והנה הוא משתלם

yishay-z

New member
פתרון

יש לחלק את הערימה בדרך הבאה. יש לבחור (באקראי, עם עיניים עצומות) 52 מטבעות. נוצר מצב שבצד אחד יש X מטבעות עם הצד האדום כלפי מעלה. בצד שני יש את ההפרש שהוא 52 פחות X מטבעות (כתבתי במילים כי במספרים הופך את הסדר). כל שנותר הוא להפוך את 52 המטבעות ואז בכל אחד מהצדדים ישנם 52 פחות X מטבעות עם הצד האדום כלפי מעלה.

למעלה