חידות
כי הגיע הזמן

carlos22

New member
אולי..לא סגור על מה זה סיבוכיות כ"כ

System.out.println (1/1); for (int i=1; i<=n; i++); for (int j=1; j<i; j++); if !(simplify(i,j); System.out.println(i+"/"+j); public static boolean simplify (int x, int y) {} //returns if 2 numbers //has common divisor

עריסטו

Active member
שתי טעויות יש לך

א. הדרישה היתה שהשברים יודפסו בסדר עולה. התוכנית שלך לא עושה זאת. ב. איך אתה בודק בזמן קבוע האם לשני מספרים יש מחלק משותף?

עריסטו

Active member
רמז...

אני לא יודע אם זה רמז מספיק רמזי
בכל אופן: הפתרון פשוט ביותר - לא ארוך יותר מעשר שורות קוד, בערך. לכן אם חושבים על איזהשהו אלגוריתם מסובך, כנראה לא נמצאים בכיוון הנכון...

ron369

New member
נסה אולי לחשוב על שיטה "לסדר" את

האיברים, כך שיתקבלו כל המספרים בתחום המתאים, ממויינים. אחר"כ, להחליט אם מספר באמת בקטע, ואם כבר חזרנו עליו, ממש לא קשה.

carlos22

New member
כל האיברים בתחום

לא אמור להיות בעיה, אבל אם הם מסודרים בתוך מערך לדוגמא ואחרי זה צריך לרוץ על המערך בשביל לבדוק עבור כל איבר אם הוא שווה לאיבר שכבר הופיע זה לא מעלה את הסיבוכיות בכמה רמות ? (שוב אני לא סגור על סיבוכיות, עוד לא שנה א' אפילו)

carlos22

New member
תכוון..

לא נראה לי שאני מתקדם לאנשהו מאז הנסיון הראשון

עריסטו

Active member
../images/Emo58.gif פתרון ב - ++C

void f(int n) { int x0 = 0, y0 = 1, x1 = 1, y1 = n, x2, y2, m; cout << x0 << "/" << y0 << x1 << "/" << y1 << endl; while (y1 > 1) { m = (y0 + n) / y1; x2 = m * x1 - x0; y2 = m * y1 - y0; x0 = x1; y0 = y1; x1 = x2; y1 = y2; cout << x1 << "/" << y1 << endl; } }​

עריסטו

Active member
תיקון קטן (שההדפסה תצא כמו שצריך)

void f(int n) { int x0 = 0, y0 = 1, x1 = 1, y1 = n, x2, y2, m; cout << x0 << "/" << y0 << endl << x1 << "/" << y1 << endl; while (y1 > 1) { m = (y0 + n) / y1; x2 = m * x1 - x0; y2 = m * y1 - y0; x0 = x1; y0 = y1; x1 = x2; y1 = y2; cout << x1 << "/" << y1 << endl; } }​

inbal76

New member
אם לא נתון אם המשקולת השונה

היא כבדה יותר או קלה יותר אז זה בלתי אפשרי.

נופרבלע

New member
צודקת.

זה גם מה שאני חשבתי.אבל בכל אופן,המרצה לא נתן לנו את הנתון הזה (אם היא כבדה יותר או קלה יותר).אבל בקשר למשקל,הוא לא הגדיר לנו אם זה משקל מאזניים או משקל של גרמים.אז נניח והמשקל הוא משקל גרמים(למרות שאני חשבתי שסביר להניח שהוא לא).אז יש לך פיתרון לבעיה?

inbal76

New member
במשקל גרמים זה ברור עוד יותר שאין

פתרון. כוונת השאלה היתה ללא ספק מאזניים. אני הייתי כותבת שצריך להיות נתון כך או כך, ואת הפתרון המתאים לאחד משני המקרים.

bitesizee

New member
חסר

אני יודעת את הפיתרון אם באמת נותנים את הנתוך של האם זה אמור להיות כבד יותר או קל יותר

נופרבלע

New member
ממ תודה.

פתרתי את הבעיה הקודמת,תודה רבה למי שעזר.(ענבל,במיוחד לך). אבל עכשיו יש לי עוד בעיה=\ ישנן 27 משקולות,כולן שוקלות אותו דבר מבלבד אחת מהן.המשקולת השונה כבדה יותר מן השאר.חובה לפתור את הבעיה ב-3 שקילות בלבד. מישהו מוכן לעזור לי? ושוב,תודה לכם.

ahab

New member
תחשבי על החידה הבאה:

יש לך 3 משקולות, אחת כבדה יותר, ומותר לך לבצע שקילה אחת בלבד. זה יעזור לך להגיע לפתרון.

נופרבלע

New member
חשבתי על זה.

אבל זה עדיין לא נתן לי שום רמז. אני עדיין לא מצליחה בשום דרך:\.

למעלה