חידת בלשים – מי יצליח לפתור?

wakshlak

New member
חידת בלשים – מי יצליח לפתור?

שלום לכל חברי הפורום!!! אנא קראו קודם את ההוראות במלואן ואז נסו לפתור את החידה. אני מפרסם כאן סיפור קצר ובו משורבבים להם שמות של מגדלים או מבנים גבוהים מהארץ (בנויים, בבנייה או בתכנון). עליכם לגלות כמה שמות מגדלים מסתתרים בסיפור וכך לפתור את החידה ע"פ ההוראות הבאות: 1.שם של מגדל שקיים ממנו יותר מאחד (כמו עזריאלי שיש ממנו שלושה) יחשב כאחד. 2.שמות מתורגמים מאנגלית – מותר. 3.אנא ענו עד יום שבת ה – 1/12/01 בלילה כי אז שם הזוכה יפורסם. הזוכה יפרט את שמות המגדלים שמצא לאחר שיוכרז כזוכה. הזוכה יהיה זה או זאת שיהיו הקרובים ביותר לפתרון. 4.חשוב: אנא רשמו בהודעת התגובה שלכם "פתרון" ולא את מס´ המגדלים שמצאתם כדי לא להרוס לאחרים. בהודעה רשמו את מס´ המגדלים שמצאתם (אתם יכולים לרשום גם תגובה), אך לא את שמות המגדלים שמצאתם. אנא קודם ענו ורק אז הציצו בפתרונות האחרים למען ההגינות. 5.גם חלקי שמות (חלקים חשובים) יכללו כשם של מגדל: לדוגמא (אני נותן לכם אחד מאד קיצוני ומקרה יחודי מאד) דוד – דיויד אינטרקונטיננטל. מקווה שתהנו!!! הסיפור: אתמול הלכתי עם התאומים הראל ודוד לאזכרה של רבין בתל אביב. פגשנו שם את שמשון שבא מרחוב רוטשילד ואלה פתאום ראו שדן הגיע במכונית רנו מפוארת ומרעישה באופרה איטלקית, אחרי שהחליף את הטויטה הישנה שלו. כמובן שאמרנו לו שלום. הוא קנה לורד יהלום ענקי ובצמרת ראשו היה מעגל פרחים עם סמל מכבי. אוהד מושבע, מה אפשר לעשות, אני לא מבקר אותו. עצרנו בתחנת פז או סונול, אני כבר לא זוכר, כדי למלא דלק, היינו כבר קרובים ללב העיר אבל מאז באג המילניום שום דבר לא עובד כמו שצריך, שוב המסחר נעצר, הממשלה מפשלת והנשיא נדפק (תרתי משמע). ממש חושב שהוא חתן פרס נובל המוזר הזה. התחנה הייתה קרובה לתחנת אגד אבל רק מחשב האי בי אם הדפוק שלו הצליח להרוס לנו את הערב. הוא התפוצץ ופגע בנו, בעוז, לא בנועם. אז כמה שמות מגדלים מסתתרים פה? מחכה לפתרונות, אסף.

wakshlak

New member
חשוב! תיקון חוקים! אנא קראו...

שלום! כדי שיהיה יותר מעניין וחברתי הפתרון יהיה במאמץ קבוצתי ולא יחיד. אז התיקון הוא שדווקא כן תפרסמו כאן את המגדלים שמצאתם בתגובות, וכל אחד שמוצא עוד מגדלים שעוד לא נכתבו ע"י מישהו אחר, יוסיף הודעה ובה המגדלים שמצא. הכותרת כבר אינה חשובה ושם הזוכה לא יפורסם מחר (כי כולם יהיו הזוכים). כמו כן כמובן עכשיו כבר מומלץ לקרוא את הודעות שאר החברים כדי לא לחזור על מגדל פעמים. כמו כן תפורסם מחר הרשימה המלאה אם יחסרו מגדלים שעוד לא כתבתם. מקווה שיהיה ככה יותר מעניין ומהנה! אסף.

reshef

New member
פתרון

1. מגדלי התאומים 2. דדיויד אינטרקונטיננטל 3. רבין 4. שמשון 5. רוטשילד 6. דן 7. האופרה האיטלקית 8. בניין טויוטה 9. מגדל שלום מאיר 10. בורסת היהלומים 11.צמרת 12. פרחים 13. מכבי 14. בניין מבקר המדינה...? 15. סונול 16. לב העיר 17. מילניום 18. מסחר...? 19. הממשלה 20. נובל 21. בניין אגד 22. IBM 23. נועם.. וסליחה שלא דייקתי, אני חיפאי .. נא להתחשב...

wakshlak

New member
יפה, אבל יש עוד הרבה חסרים... לקרוא

1. לא קיים מגדל שקוראים לו "האופרה האיטלקית". אבקש להיות יותר מדוייק... :) 2. רבין? מה זה מגדל רבין? אבקש פירוט, תיקון או מחיקה. 3. בורסת היהלומים - לאיזה מגדל בדיוק אני מתכוון? 4. אכן, יש מגדל מבקר המדינה שנבנה כרגע בין מגדל פלטיניום ומגדל מילניום. יפה מאד. 5. מסחר? אם קיים משהו כזה אבקש לפרט. כל אחד יכול לתקן ולעזור... אסף.

reshef

New member
תיקון פתרון

לגבי בורסת היהלומים, יכול להיות שאתה מתכוון גם לבניין\מגדל היהלום וגם לבורסת היהלומים. לגבי השאר, אני לא כל כך מתמצא..

wakshlak

New member
כן, מגדל היהלום... מחכה לעוד...../images/Emo98.gif

נראה אם תצליחו... אני מקווה שכן!!!

oren*

New member
בנוגע לרבין - תחנת הכוח אורות רבין

בחדרה, כרגע המבנה הגבוה ביותר בישראל מעשה ידי אדם (ואני מניח שבשלושים השנים הבאות - אלא אם משהו יעבור את ה-300 מטר). בנוגע לאופרה - פשוט מגדל האופרה בתל אביב.

wakshlak

New member
טוב מאד. אם אתה יכול המשך ברשימה..

והגב לדבר החמישי שכתבתי בתגובה לרשימה שלו (אם אתה יכול כמובן).

oren*

New member
בנוגע למסחר - יש כמה אפשרויות

המילה מסחר = סיטונאות פרוייקט הסיטונאי בתל אביב או בתרגום לאנגלית = TRADE יש בתל אביב בניין שנקרא TRADE TOWER (צמוד לבית הטקסטיל) או WORLD TRADE CENTER (ז"ל בניו יורק, ויש עוד בניין כזה איפה שהוא במזרח הרחוק - שכחתי איפה)

oren*

New member
והמשך (למה שרשף לא כתב)

1) מגדלי תל אביב 2) בית עוז ברמת גן 3) מגדל הורד בגבעתיים מה זה פרחים?

wakshlak

New member
יפה! הרחבת את הרשימה...

ובקשר לפרחים: יש בית הפרחים בתל אביב. לא משהו רציני, הכנסתי את זה רק כבונוס למי שיכיר. באמת הכרת את זה, רשף? או שסתם זאת הייתה נראתה לך מילה חשודה אז הכנסת את זה? האם הכרת את כל המגדלים שכתבת עליהם? בכל מקרה, יש עדיין שמות חסרים... אסף.

reshef

New member
לא הכרתי את כל המגדלים...../images/Emo6.gif

הכנסתי כמה מגדלים רק בגלל מילים חשודות.. אבל אמרתי שתוותרו לי אני חיפאי!

TheIllustrator

New member
אורן...

"מרכז הסחר העולמי" קיים, כפי שציינת, גם במזרח... יש כמה כאלה, למען האמת... אם אנני טועה, יש בהונג-קונג, קוריאה, יפן, מלאזיה... יש עוד!? דובאי...!?
טוב, דובאי לא ממש במזרח.

wakshlak

New member
בקשה נוספת לתיקונים

1. רוטשילד? דורש פירוט. 2. נובל? פירוט בבקשה. ועדיין חסרים עוד הרבה... אסף.

oren*

New member
שדרות רוטשילד בתל אביב, מעוזם

של גורדי השחקים. יש שם כמה נחמדים ביותר.

wakshlak

New member
לא מדויק

אני אוותר לכם כאן: דיברתי על מגדל רוטשילד 10, שיבנה בכתובת הנ"ל. אסף.

wakshlak

New member
הפתרון יתפרסם בערך בחצות, נסו...../images/Emo119.gif

למצוא עוד שמות מגדלים, כולם מוזמנים, גם אתה אילוסטריטור... יש בערך עוד 4-6 שמות כאן (אני לא אגלה בדיוק). מי יכול למצוא אותם? אסף.

עוד כמה:

בניין הממשלה שכרגע בבניה. בניין הראל מרכז דן שיצטרף ב2004 לעשיריה הפותחת את לב העיר כבר אמרו
אולי עוד מעט אני ימצא עוד כמה.

למעלה