חידת הגיון נ"ו

DoronModan

New member
יופי, כמו באגדות

בדרך כלל חלום מבקש פתרון, כאן את מבקשת את הפתרון בחלום

DoronModan

New member
יש לי שאלה אליכם

מה משמעויות המילה identeco, כלומר אני לא מבקש תרגום (בעברית: זהות), אלא מנסה לברר מה המשמעות / משמעויות שלה? כולל לתת דוגמאות לשימוש במילה הזו (כמו שמסבירים לילד ששואל מה זה, ואי אפשר באמצעות שפה אחרת)

אני שואל את זה כשאלה פתוחה, ויותר מאשמח לקבל את תשובותיכם.

אגב, אולי משהו בנסיונות הפתרונות של כל אחד מכם, יכול לעורר ניצוץ של השראה אצל הזולת, יש מצב.
אני מניח שאתם נכנסים אחד לפתרון השני (חוץ מאשר לפתרון של בוזוקיא).

מיכי 10

Member
ההנחה שלך בסוף, נכונה מאד: נכנסים רק לפתרונות אחד של השני.

איזה אסוסיאציות מעלה המילה 'זהות'?
שוויון, תעודת זהות, זה/זאת, הזה/הזאת, זיהוי פלילי, מסדר זיהוי, זהות יהודית, זהות מינית, תכונות של אדם, ובטח יש עוד.
זהות בדויה/שאולה, הזדהות.
ובאספרנטו: cxitio, cxitiu, tiucxi, cxitiuj k.t.p.

כתבת לעיל משהו על 'סַמָּן' זהות. נזכרתי גם בטביעת אצבע. ובחתימה. הטבעת חותם - על חבילה, על רגלי עופות נודדים (לאיזה כיוונים?).
"חתומה בטבעת המלך". אני מתחילה סתם לקשקש. מנצלת עד הסוף את רבע השעה של העריכה בתפוז.

אבל מה לכל זה ולחידתנו? ואיפה צריך לתקוע את ה-N, אם לא בסוף ואולי גם לא בהתחלה. הראש לא עובד לי.

DoronModan

New member
טוב שאת עומדת על זכותך לערוך ולערוך

גם אם לא צריך
לנצל עד הסוף את רבע השעה. זה מה שנקרא "לדפוק" אותם

עכשיו את יכולה אולי להגיד מה הם הפרמטרים ש*מצביעים* על הזהויות השונות, כפי שכתבת באסוציאציות שלך? לדוגמה, זהות פוליטית: המפלגה אליה מישהו מצביע.

מיכי 10

Member
נכון מאד! אני לא רוצה להעתיק לכותרת,

אבל זה בדיוק "מה שנקרא "לדפוק" אותם
".

ערכתי איזה 4 או 5 פעמים. שיא בשבילי. כלומר, זאת לא היתה דווקא עריכה, אלא הוספה של דברים שנזכרתי בהם במהלך 15 דקות החסד של תפוז.

אין לי עכשיו זמן לשיעורי הבית שנתת, אבל טוב שהוספת דוגמה. אשתדל לחשוב לפי ההדרכה הזאת.
איזו פדיחה שזה לא הולך לי כמו פעם.

DoronModan

New member
בסדר, אז אכוון מעט

לכו על האסוציאציה השניה ברשימה, וזה יוביל אתכם לפתרון.

Eldad S

New member
על האסוציאציה הזאת

אני מנסה כבר יומיים ללכת... ללא הועיל.
עולה לי בראש כל פעם המונח האנגלי, אבל הוא לא מתאים לאספרנטו.

מיכי 10

Member
אז אם אלדד פתר, אני מציעה שתגלו לי כבר, ודי, ונעבור הלאה.

הגעתי (כבר מזמן
) למבוי סתום.
ה'זהות' הזאת הורגת אותי. אין לי מושג אל מה התכוון המשורר הפעם.

אבל אם חידה חדשה, אז בבקשה לא שנייה לפני שבת, או בְּשבת, אלא קצת יותר מוקדם, כך שאוכל גם אני לראות, ולהעתיק לעצמי על פתק.
בתודה. :)

Eldad S

New member
אני מציע שתנסי שוב, כי

הפתרון שלי הגיע בעקבות ניסיונך האחרון, והערתך על האקוזטיבו.
אז, למעשה, סייעת לי לפתור, בעקבות תשובתו של דורון (שימי לב שהוא ענה בצורה מתחמקת כלשהי, אם כי אפשר להבין מתשובתו שיש דברים בגו; רמז: יש לך כאן רק 5 אותיות, כך שאין הרבה אותיות אפשריות; זהו הרמז הגדול ביותר שאני יכול לתת לך).
&nbsp
התשובה לא אמורה להיות קשה במיוחד, נסי לחשוב בכיוון של תעודת הזהות (אבל בעיקר קראי את תשובתו של דורון לשאלתך האחרונה).
אני אמנם לא קיבלתי עדיין אישור לתשובתי, אבל אני מעריך שהיא נכונה. היא פשוטה, מיכל. אל תלכי רחוק מדי...

&nbsp

מיכי 10

Member
תודה על הרמזים, אלדד, אם כי מה שבאמת עזר לי בסוף,

היה הרמז האחרון של דורון (פלינדרום), שלדעתי לא באמת התכוון לרמוז עד כדי כך.

Eldad S

New member
פתאום בא לי רעיון...

nomon

הוא מראה את הזהות, ואפשר לקרוא אותו לכל הכיוונים...
על פלינדרום חשבתי רק עכשיו.
כל הזמן חשבתי על צפון, דרום, מזרח, מערב, ופתאום, עם השאלה של מיכל על האקוזטיבו, והתשובה שלך, פתאום קלטתי שצריכה להיות n בסוף (שמציינת אקוזטיבו), אבל גם n בהתחלה, ואז מתקבל פלינדרום.
חידה יפה!
שמע, דורון, כל הכבוד!!!

Eldad S

New member
יותר בכיוון של

מונה הציפיות

זה הוסיף הפעם רק צפייה אחת.

DoronModan

New member
הגעת ל"פתרון המשורר" !

חשבתי שממש מזמן לא היה לנו פלינדרום. אולי כבר איזה מ' חידות.

מיכי 10

Member
או. קיי., עכשיו כבר נתת רמז ממש עבה, אם כי

נראֶה לי שלא עשית זאת באמת בכוונה (פלינדרום).
אגב, צריך בכלל עוד ספוילר, אחרי שכל הפותרים הקבועים כבר פתרו?

כמעט הלכתי להביא את תעודת הזהות כדי לחפש בהּ, ואז נזכרתי שמותר היה שיהיה בפתרון akuzativo גם קודם.
השדרוג של החידה, נתן את הרמז שהוא אכן מותר, רִשמית.

ועכשיו הרמז הנוכחי - המכֻוָן או לא - פלינדרום, כבר היה באמת חזק!
אז אני מבינה שהתשובה היא nomon.
ואם עלי להסביר, אז "מצביע על זהות" הוא שֵׁם, וכיוון שלמילה 'זהות' יש אקוזטיבו, אז גם לפתרון יהיה אקוזטיבו, מה שמביא אותנו לחלקה השני של התשובה:
לכל הכיוונים - אפשר לקרוא את המילה בכל הכיוונים, משמאל לימין ומימין לשמאל.
**~~**~~**~~**~~**
ומה שנחמד, שיש לנו ככה בדרך אגב, עוד שני פלינדרומים:
1. המילה נתן, שכתבתי במקרה, לעיל.
2. מה שכתבת ב"פתרון המשורר": <<חשבתי שממש מזמן לא היה לנו פלינדרום.>>

**~~**~~**~~**~~**
וואו, תשובה כל כך פשוטה, והיה לי הפעם כל כך קשה. כאילו בינתי נסתתרה איפשהו מיד בהתחלה.

DoronModan

New member
יפה מאוד

גם הפתרון וגם ההסבר המעניין על התהליך.
מה שכתבת על נתן, שממש, וכו', מזכיר לי פרק בסדרת הספרים 'דני ידעני', הילד הבלש. הגיע אליו מקרה שאחד משבעה ילדים בכיתת בי"ס יסודי, ושמם בערך ננסי, דייב, בוב, רונה, גייל איימי, וטום, חשוד בפשע קטן שקרה בזמן השיעור בציור. המנהל חשב שהילדים יודעים ולא רוצים להלשין על האשם, ולכן פנה לילד הבלש. דני ידעני הסתכל על הציורים שהילדים ציירו בשיעור, ואחד הילדים (נגיד דייב) צייר ורשם כותרות לציוריו: שמש, מים, זיז, דוּד, חוח,תות, שיש. דני ידעני קבע, שהילד האשם הוא.... ???

למעלה