חידת היגיון י"ט - לפירעון מאוחר

DoronModan

New member
חידת היגיון י"ט - לפירעון מאוחר

י"ט זה לספה"נ
לספירה עפ"י הברית הישנה הוסיפו 98 בעצמכם. עד כדי כך אני לא יודע לספור

אפשר שאני מגזים עם שטף החידות באחרונה, אבל אני רוצה להיפטר מהחידה, והיא מצדה רוצה להיפתר. אז מה לעשות?
פתרו בזמנכם החופשי, לא דחוף, ואני הולך לעשות לביתי, ובעוד כיומיים אסתכל מה ומי...
Radikbiero, ruĝvino, rumo kaj blinde "r".
Dek literoj

Eldad S

New member
לא

פתרון...
אבל חיפשתי משהו שמתחיל ב-R, בהמשך לכל המשקאות האלכוהוליים שהזכרת.
מצאתי מילה שלא הכרתי: rekremento - שהיא בת 10 אותיות.
מדובר במשהו שהוציאו ממנו, מיצו ממנו את המיץ, התמצית וכו'. אני מניח שזה מקביל למושג "גפת" בעברית.

ואני תוהה איך לחשוב על מציאת הפתרון לחידה החדשה שלך.
"blinde "r נשמע מאוד קריפטי. אולי r "סתם", ajne.
חשבתי על משהו נוסף, בהמשך לסדרת המשקאות האלכוהוליים, רציתי למצוא משקה נוסף שממשיך את הסדרה, שגם הוא מתחיל ב-r ויש בו 10 אותיות.

מצאתי את ה-rekremento הנ"ל.
אני מבין שזו לא התשובה, ואמשיך לחשוב, אם כי אני יודע שכרגע אין לי כיוון חשיבה מסוים, ולא ברור לי לאן אני חותר.

DoronModan

New member
הצצתי בכל זאת. תמשיך...

אני חושב שזו חידה מתוחכמת יותר, אבל חביבה, אני מקווה.
אין רמזים, בינתיים... יש לך, ולכם, הכלים לבדוק דברים מכל מיני כיוונים
תוך כדי כך לא רק אתה למדת, גם אני. עדיין לא הבנתי מה זה בדיוק rekremento, האם זו התמצית, אלא משהו נטול תמצית. וגם על גפת טרם שמעתי...

מיכי 10

Member
אין לי בינתיים שום רעיון. מפריע לי שזה קשור שוב

למשקאות חריפים, שבהם אני לגמרי לא מתמצאת.
בטח הנושאים הבאים יהיו פוליטיקה, אזרחות, pיננסים, נכסי דלא ניידי...

בינתיים הדבר היחיד שאני חושבת, אם כי לא בטוחה, שהפתרון צריך להתסיים ב-
umo - - - - - - - .
זה נכון?

DoronModan

New member
לא מסתיים ב-umo...

ומהנסיון, נדמה לי, אפשר לדעת שאני לא מביא חידות שמצריכות אוצר מילים נרחב במיוחד.
בניגוד, למשל לחידה הקשה של תום, שהיה לה בזמנו פותר, karto antaŭ karto
התשובה היתה tarok, כי אומרים tarokkarto, שזה כנראה קלף טארוט. זו חידה שמצריכה ידע, או השגת ידע . החידות שלי מביאות למילים פשוטות. אולי הכי קשה שבהן היתה vringi, לסחוט, והיא אינה קשה במיוחד.

מיכי 10

Member
לא אוצר מילים נרחב במיוחד, אבל שליטה בנושאים שלא כל אחד

מתמצא בהם, כמו משקאות חריפים.
לא נראה שיש לי סיכוי לפתור הפעם.

DoronModan

New member
לא אוצר מילים נרחב

ולא שליטה בנושאים שלא כל אחד מכיר.
שניהם אינם נדרשים בחידה הזו.

מיכי 10

Member
תודה. אז מחר. אני פשוט נרדמת כבר על המקלדת.

הולכת למיטה לקרוא בספר החדש של דודה שולה, ותוך כדי - להרדם.

מיכי 10

Member
לפי מילוני מורז'ן, rekremento זאת *פסולת*. אני לא מבינה,

אין לך מילון מורז'ן השלם? היתכן?
או שאתה מתעצל לפתוח אותו או לא זוכר איפה הוא??

סליחה שאני אומרת, אבל האינטרנט הוא לא חזות הכל! וגם טוב לקום מדי פעם מהמחשב כשצריך להביא מילונים מכאן או משם, ואז גם להפעיל קצת את הגוף... ĉu ne?

לי יש מילונים אחדים (מפורקים ושלמים) ליד המחשב, במטבח. אבל האחרים (למשל כל הכרכים של אבן שושן) נמצאים בארון הספרים, ואני קמה הרבה פעמים כדי לחפש בהם

DoronModan

New member
אם אגף מסוים נראה לך קריפטי,

אולי תחשוד בו, שהוא לא כפי שהוא נראה....

Eldad S

New member
בוא ננסה לעשות

את הדבר הבא:
בהנחה שהחידה הזאת מוגדרת על פי הגדרות חידות ההיגיון המקובלות, תוכל במקרה לכתוב לי את הכללים הרגילים לצורך פיצוח ההגדרה, שבהם גם הכלל שהנחה אותך בחידה הנוכחית, ואני אנסה לפענח אותה (מחדש) לפי הכלל שייראה לי מתאים?

ספציפית באשר לרמז שכתבת לעיל, זה לא כל כך עזר לי.
במילים אחרות, לא הצלחתי לחשוב מחוץ לקופסה.

DoronModan

New member
אתה מתכוון לכל הכללים האפשריים?

ייתכן שהם לא אין סופיים, אבל הם בכל זאת מהווים רשימה נכבדת, מה גם שאף פעם לא עשיתי רשימה מסודרת כזאת. אני מניח שבחוגים לפתרון תשבצי הגיון (שמעתי שיש כאלה), מלמדים את הטכניקות בצורה מסודרת.
אבל הדרך לפענח את החידה הזו איננה שונה מהרבה חידות שהיו בעבר, ושפתרת!

גם ידוע לך הכלל הבסיסי של חידות היגיון, ששני האגפים מובילים לאותה תשובה. אז אם אתה יודע מה פחות או יותר עומד מאחורי אגף אחד, ודאי תמצא את העניין הזה גם באגף האחר. המלצה שלי - למצוא קודם מה פחות או יותר עומד מאחורי האגף הברור יותר, זו נקודת אחיזה טובה יותר

מיכי 10

Member
הערה בקשר לחידות היגיון.

אלדד, אני חושבת שניסיתי כבר לומר לך, אבל אנסה שוב: אני לא חושבת שמישהו מאיתנו יודע בדיוק מה הם הכללים של חידות או תשבצי היגיון. ואני ממש לא חושבת שזה כזה חשוב. הרי אנחנו עוסקים בחידות משתי סיבות עיקריות:

1. ההנאה שבאתגר לפתור חידות בכלל, וחידות היגיון - בפרט. או להמציא חידות.
2. אנחנו לומדים או מלמדים דרך החידות נושאים שונים, ובעיקר אספרנטו.

לכן, אני לא מבינה מה הקטע שנפל עליך לאחרונה, בקשר להגדרות ולכללים, ואם החידות כן בסדר או לא בסדר. הרי אנחנו לא עובדים של האקדמיה ללשון העברית או ללשון אספרנטו. ואין מעלינו משרד חינוך או מנהלי בית ספר, או אפילו יו"ר אל"י, ולא אף אחד.

אפילו בענייני אל"י והקלובו, אנחנו לא פועלים בדיוק בדיוק לפי הנהלים של UEA, כי אנחנו בישראל ולא בגרמניה או בשוויץ או בהולנד. וישראל ארץ קצת יותר חופשית.
אז בוא נמשיך לפתור סתם בכיף, גם אם זה לא בדיוק לפי דיני הרבנים אמנון בירמן או יורם הרועה וחבריהם.

DoronModan

New member
העיקר שאני נהנה מהחידה...

ועכשיו אני הולך ל-Zzzzz
אחרי שהיה לי Mmmm
ג'יסססס

מיכי 10

Member
חלוקה אפשרית לאגפים.

נראה לי אחרי שמות המשקאות:

Radikbiero, ruĝvino, rumo - kaj blinde "r".

למעלה