חידת היגיון י"ט - לפירעון מאוחר

Eldad S

New member
גם אני רחוק

מלפתור.
אני חשבתי שהחלוקה לאגפים היא כדלקמן:
Radikbiero, ruĝvino, rumo"
והאגף השני – kaj blinde "r".

אבל עכשיו גיליתי משהו:
Radikbiero, ruĝvino, rumo kaj blinde "r".
מה שגיליתי הוא שהכל נמצא במרכאות... מה שאומר שאולי זה ציטטה משיר כלשהו, או מסיפור כלשהו (לא זכור לי כרגע איזה).

ועדיין, גם אם אאתר את המקור, קשה לי לדעת איך לפתור. אולי blinde r אמור לעזור לי, אבל מה שהבנתי מלכתחילה היה (כפי שכתבתי לעיל) וסתם r, או ajna r. השאלה איך זה אמור לעזור לי...

DoronModan

New member
אז שניכם חילקתם נכון

וזה אומר שמאוד התקרבתם לפתרון.
אלדד, המרכאות שיצאו לך כאן - זה בגלל המעבר ממצב של 'משמאל לימין' ל'מימין לשמאל'. המרכאות הן משני צדי ה-r.
אבל אפשר להוריד את המרכאות.

מיכי 10

Member
רחוקה מלפתור. רק עכשיו גיליתי דבר חדש:

שיש משקה שנקרא "בירת שורשים". מצאתי בוויקיפדיה.
מימַי לא שמעתי על כך.
לתומי חשבתי שהכוונה בחידה אולי לַמילה בירה, רק בשורש שלה 'bier, ללא ה-o בסוף.
לא מרגישה קידום רב לקראת פתרון, אבל לפחות שאר המילים היו ונשארו מובנות...

מיכי 10

Member
כך:

הרגיז אותי ששוב חזרנו למשקאות חריפים, שבהם אני לא מתמצאת. :)

כבר סיפרתי לעֵיל אחה"צ, שגיליתי תוך כך שיש משקה שאף פעם לא שמעתי עליו: בירת שורשים... כך שלמדתי גם משהו חדש! ואם טעמה דומה לטעם בירה מאלט (בירה שחורה), אשמח לטעום, אם יש בכלל כזאת בארץ.

חילקתי בעצמי כבר את החידה לשני חלקים, עוד לפני שהצעת לנו.
חשבתי שזה באגף הימני, כי יש בו 10 אותיות, וכי הוא המוזר יותר (וכאילו עם r נאלמת)...

ועכשיו ניסיתי לבנות את עשר האותיות האלה מחדש, והגעתי לפתרון.

מיכי 10

Member
האם הבחנת בכלל שעניתי על שאלתך הנ"ל?

וזאת, למרות שהחלטתי כמה וכמה פעמים, שכבר לא אסביר פתרונות. כי מאחרים לא נדרשים הסברים, ואילו אני משקיעה הרבה בהסברים, ובהדגשות מתאימות, אבל עושה רושם שזה מעניין לכם רק את ה....
אז למה לי לטרוח? רק בגלל שאני ממִּגדר שונה?!

DoronModan

New member
תודה רבה על ההסבר

יש כל מיני סיבות לכך שאני מבקש לפעמים הסבר, ובמקרים אחרים לא. זה לא שייך למגדר.
במקרה הזה - כי זו היתה חידה מסוג טיפונת שונה ועם המון אותיות, וזה עוד לא היה. אז ברור שעניין אותי איך הגעת. זה גם היה סוג של מחמאה בבחנית 'איך הצלחת לפצח את זה'.
במקרים אחרים מסוימים מעניין אותי דוווקא במקרה שהתשובה לא נכונה, ואני רוצה לראות אולי יצא פתרון יפה, ואחר מזה שאני חשבתי עליו. זה קורה לא פעם. בלי הסבר אני לא יכול לדעת אם זה עונה על ההגדרה בדרך אחרת, או שזו סתם תשובה לא נכונה. או שהיא אמנם לא נכונה אבל בכיוון, ואז אוכל לתת רמז מתאים למקרה.
אנשים מסוימים, למשל אלדד, מרגיש לבד מתי הוא רוצה לספק הסבר, ומתי זה מובן לו מאליו ואז הוא מרגיש שאין צורך בהסבר. אולי זו הסיבה מדוע אני לא מבקש ממנו הרבה הסברים. כי או שהוא נתן את ההסבר בעצמו, או שהוא לא נתן כי הוא חשב שבשבילי זה מובן מאליו. יש בינינו הרבה פעמים הבנה שכזו, אבל לפעמים הוא לא מספק הסבר ואני מבקש אותו, ולפעמים הוא מספק הסבר כי בא לו, בלי שביקשתי.
אז את מוזמנת לתת הסברים, וכדי שלא תטרחי מדי, פשוט תכתבי אותם 'רזים' בלי תוספות, אלא אם בא לך.

Eldad S

New member
בעניין

ההסבר, כלומר, מה אני לא מבין:
אם אני עוקב אחרי האגף הברור, נראה לי ששלושתם הם alkoholaĵo.
זה אומנם 10 אותיות, אבל זה לא נראה לי הפתרון לחידה.

נראה שהאגף השני אמור להתחיל ב-R, אבל אני מנסה לראות אם היה רמז ל-ר' הזאת באגף הקודם, ומה שאני רואה זה שכולם התחילו ב-R.

משמע שאני אמור למצוא שם למשקאות אלכוהוליים, שמתחיל ב-R.
אבל לא נראה לי שלכך כיוונת.
כתבת blinde r, ומכאן אני מבין "סְתם ר' ", או באספרנטו - ajne R.
זה לא עוזר לי.

מיכי 10

Member
יש לי רמז מכוון, אבל אני מעדיפה שבעל החידה יתן לך אותו בעצמו

מיכי 10

Member
או. קיי., אלדד, הנה הרמז:

תתרכז רק באגף הימני הפעם.
משם כבר תבוא לך הישועה.

DoronModan

New member
מעניין . מה מביא אותך דווקא לרמז הזה?

את יכולה לכתוב בספוילר

מיכי 10

Member
מה זאת אומרת "מה מביא אותי דווקא לרמז הזה?"

הרי - אם לא שכחת את ניסוח החידה של עצמך - באגף הימני נמצא הפתרון כפי שמצאתי אותו.
ואם לתרגם אותו לעברית, drinkeblaj = משקאות חריפים שניתנים לשתייה.
וכאן זה מקביל לשלושת המשקאות (החריפים) של האגף השמאלי: בירת שורשים, יין אדום ורום.

DoronModan

New member
אם זה לא נראה הפתרון, אז חפש משהו אחר בכיוון

You are bound to be successful

למעלה